Testamentul
Am inceput sa ma gandesc la asta din ce in ce mai mult am vorbit cu un avocat si am gasit in formular urmatoare intrebare :
Iti doresti s-a fi inmormantata sau incinerata?
Uhhhhhhh la asta nu m-am gandit incinerarea ma sperie dar ultima data cand am fost in concediu am cunoscut un grup de tineri , uneia dintre ei ii murise mama si o incinerase atunci ea si-a propus sa ii imprastie cenusa in toate locurile pe care le viziteaza.
Am fost tare impresionata de aceasta intimplare si este dupa parerea mea o idee minunata mai ales ca pasiunea mea este sa colind lumea, ma face sa ma gandesc mai mult ca as prefera sa fiu incinerata.
Voi v-ati gandit ce preferati?
Raspunsuri
Danelutza spune:
Eu vreau sa fiu inmormintata, sa-mi aduca fiica'mea o floare la cimitir si sa vina macar o data pe an, sa-mi mai povesteasca despre viata ei.
Avem poze in concurs www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=24" target="_blank">Isabella (puiutul in galben) si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=36" target="_blank">printesaIsabella
Rufus spune:
Din pacate, incinerarea contravine credintei ortodoxe.
Altfel, te scuteste de niste etape dureroase si urna poate fi ingropata in pamant, sa aiba cainii unde sa se...pardon, copiii unde sa vina cu flori.
Ce conteaza? Sufletul sa o duca bine!
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
Danelutza spune:
aici nu au voie sa intre ciinii in cimitir, iar eu sint ortodoxa
Avem poze in concurs www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=24" target="_blank">Isabella (puiutul in galben) si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=36" target="_blank">printesaIsabella
pisix spune:
Suna foarte romantic asta cu incineratul da cred ca e mai complicat in Rom ...
PisiX,
Viitoare Mami (O data si-o data)
Cel mai tare film !
lilina spune:
sotul meu vrea sa fie incinerat, daca cumva mor eu dupa el, dar sigur nu va fi asa
nu vrea sa-l manance viermii, vrea sa-i fie aruncata cenusa in mare
Lilina & Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
poze cum s-a nascut bebe, site-ul lui bebe
ladyJ spune:
Asta da dilema.Nu m-am gandit niciodata si nici nu vreau sa ma gandesc la asta.
As alege o a treia obtiune daca se poate totusi....mumificarea.
Dar de fapt ce conteaza?Ca oricum nu mai simti nimic,asa ca arsa sau nu,putrezita sau nu,mumie sau nu,tot degeaba.
Marilena12 spune:
Incinerarea te priveaza de o ultima slujba, si cred ca multi dintre noi, credinciosi sau mai putin, si-ar dori sa aiba parte de rugaciuni cand se duc...chiar si in eventualitatea in care pt unii s-ar face asta numai ca sa fie siguri ca nu rateaza un strop de iertare de la Dumnezeu, in caz ca vor constata pe lumea cealalta ca El exista.
Acum vorbind foarte serios, incinerarea si imprastierea cenusei oriunde, mie mi se par dovezi vii care arata cat de efemera este viata asta pamanteasca si cat de putin pretuiesc unii oameni darurile lui Dumnezeu. Eu cred ca daca se pune problema de igiena, inhumarea trupului rezolva cu brio, nu cred ca e nevoie sa se arda ramasitele omului de parca ar fi niste deseuri infectate. Si mai cred ca familia, poate copiii, nepotii, vor avea nevoie de un locsor unde sa poata merge sa aprinda o lumanare, sa spuna o rugaciune, sa-si aminteasca poate de cel drag care odihneste in bucatica aia de pamant...
Pareri personale numai...
Marilena
Blogul meu
xenocid spune:
Unde mai pui si ca in situatia incinerärii, industria de extractie si prelucrarea a moastelor ar suferi o lovitura fatala!
J G spune:
Parerea mea e ca in general cadavrele ocupa prea mult spatiu (sa fie fro 2mp?).
Care se cumpara, nu? Sau se inchiriaza pe 7 ani? Voila...
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
asi spune:
Eu vreau sa fiu incinerata.
Marilena incinerarea se face dupa slujba de inmormantare.
Mami de Razvan(07 martie 2004)
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.