Azoospermie - cap 17 -

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bytzi spune:

Nusy e angrozitor ce ti s-a antamplat ,ami pare nespus de rau nici nu mai am cuvinte,ati urez mult mult curaj si putere sa depasesti aceste momente .Doamne...am citit de 2 ori am crezut ca nu am anteles bine ...off ce nedreapta este viata cu noi cataodata.Parca nici nu mai am curaj sa ancerc ,e mai mare suferinta aceeasta ca atunci cand nu e deloc un bebic.Te pup si santem alaturi de tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Draga mea, au vrut sa te faca cea mai fericita si n-au reusit. Saracutii de ei, au incercat. Sunt si eu alaturi de tine cu o imbratisare si un pupic de incurajare. Fii tare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pisik06 spune:

Nusy, nici un cuvant nu poate alina o suferinta asa mare, dar si eu, ca toate fetele, am simtit nevoia sa iti spun ca suntem alaturi de tine! Fii puternica, Dumnezeu stie de ce ne da unele icercari, chiar daca acum par atat de nedrepte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrembebe spune:

nusy - nu prea stiu ce sa-ti spun si poate nici nu conteaza.. doar atat.. ca sunt alaturi de tine, ca toate fetele de aici, de altfel.....

am fugit de summit si cand m-am intors am stat toata ziua sa citesc ce ati scris pe aici.. si cate vesti......

ideea donatorului a fost si la noi (dupa punctia nereusita am incercat 3 IAD.....).. dar mie nu mi-a fost tocmai usor sa accept situatia.. (nu e asa simplu sa faci IAD, iar fetele care opteaza pentru varinta asta sunt tare curajoase.. eu dupa fiecare IAD stateam cu o frica nebuna ca daca se prinde oare cum o sa iasa copilul, cat de istet va fi si cum va arata.... si cand era clar ca nu s-a prins boceam de mama focului ca nu am reusit ......).
dar pt ca varsta inca imi mai permite si pentru ca am aflat ca se poate altfel si pt ca desi nu ne dau banii afara din casa, putem face rost de ei, mai incercam (inca nu stiu cat... dar mai incercam), dupa care daca nu va iesi nimic, tot la IAD vom ajunge.... sa speram ca nu va mai fi cazul.... dar ramane oricand o optinue.. sotul meu mi-a spus de la inceput ca mai bine sa fie macar al meu, daca nu se poate sa fie al nostru.....

copii mici in jurul meu apar ca cipercile dupa ploaie... m-am saturat sa-mi aud toate cunostintele ca au ramas gravide.. bravo lor!!! in ultimul an s-au nascut in preajma mea (familie, prieteni, cunoscuti) cred ca vreo 10 copilasi... si sunt dragalasi, frumusei si tare nostimi, dar deja nu mai suport copil mic prin preajma... imi vine tare greu sa ma duc in vizita la familiile care au copii, iar daca o fac bocetul de dupa e garantat suta la suta....
mai nou visez ba ca nu voi putea avea bebe cu domnul vrembebe, ba ca sunt insarcinata.. si tot asa....

acu, sa felicit si eu pe gravidutele noastre (avem pisoi.... ce frumos!!!!!!!!)... si sa stea cumintele si sa dea domnu ca totul sa fie ok pt ele...

pe toate fetele mele azoo sau mai putin azoo.....

ps- eu ma chinui sa dau jos 4 kg de asta vara si nu reusesc.. curele de slabire si regimul nu au fost niciodata prietenele mele (sunt tare pofticioasa, iar ciocolata e alimentul de baza...). noroc ca ma ajuta metabolismul..... m-am gandit sa ma inscriu la un master ceva, ca in sesiune intotdeauna slabeam.. si mancam atunci din ora in ora... si cata ciocolata serveam... neaparat trebuie sa mai intru intr-o sesiune.....
gata, acum chiar ca plec.... noapte buna!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalailana spune:

vrembebe: ai ridicat o alta problema spinoasa la care m-am tot gandit de ceva vreme: eu vreau sa il cunosc pe eventualul donator, nu cred ca as putea purta copilul unui necunoscut.....
Mai bine fac eu selectia decat un laborator. Macar pot sa aleg un tip despre care stiu sigur ca nu e sub standardele mele.
Intelegi ce presupune asta....... sunt de condamnat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrembebe spune:

dalailana - nu esti de conddamnat!! te inteleg perfect!!! mai ales sa sentimentul meu a fost ca la giuly IAD se face cu sperma de la cine se nimereste!!!!! la cat de aglomerati sunt oamenii aia acolo, chiar nu stiu cine si cand are timp sa se mai ocupe si de donatori..... mai ales nu stiu cand doneaza acestia..... ca am stat de dimineata pana seara acolo de mai multe ori si nu erau decat barbati veniti sa faca spermograme cu sotii sau prietene pt ca doreau ca ei sa aibe un bb..... nici urma de studentei dornici sa doneze asa cum spunea vrajitoarea de moisa (eu si sotul meu am ajuns la concluzia ca lui moisa si getei le mai lipseste matura, ca in rest au toate trasaturile de vrajitoare.. scuzati micile rautati....)
despre alegerea donatorului s-a mai vorbit aici.. si unele fete au venit cu niste solutii tare interesante..... s-a vorbit chiar de o fata din olanda care si-a ales donatorul si cu o cupa menstuala (oare asa se numeste.. ca pana atunci si de atunci nu am mai auzit de asa ceva) si-a facut singurica IAD....
nu mai tin minte cand au avut loc aceste discutii, poate fetele care au o memorie mai buna ne pot indica macar perioada ca sa stii sa cauti in arhiva.......
pe toate fetele mele dragi si ma gandesc cu atata drag la gravidutele noastre.....

anul acesta ne odihnim pt ca la anul sigur vine barza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bytzi spune:

Vrembebe si eu la fel ma gandeam cand mai au timp pt studenti..,analize ,etc...sau de Moisa ca vorbeai pe sala 2 minute, cum sa fie ,ce ochi....si pana a 2 a zi cand faceam IAD ce mai tinea ea minte...la aglomeratia de acolo tin sa cred ca se folosea produsul de la spermogramele ce se faceau an acea zi -SPER SA MA ANSEL.Am facut si eu 3 IAD la Giulesti si pe langa suferinta noastra ca am apelat la aceeasta metoda mai suportam si altele...la Chisinau am facut 1iad dubla dar acolo a fost cu totul alceva mai ales dr androlog care se ocupa de banca de sperma,ginecologul care a zis sa ramanem anca o zi acolo si ne-a facut eco dupa IA sa vada daca s-a spart faliculul ,mi-a dat trat de mentinere,a zis sa-i sunam sa le dam vesti -totul a fost ok atunci dar nu a fost sa fie ,pe cand la Giuli nu este timp de asa ceva...dar am renuntat caci iroseam prea multi bani pe drumuri si cazare si sansele ereu prea mici. si o antrebare: voi mai faceti trat acum?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

Buna fete dragi !

Am intrat putin pe fuga ...si am ramas paf

nusy nu vreau sa-mi imaginez ce e in sufletul tau acum ... Sper sa treci cat mai usor peste si sa ramai cat mai curand gravida si sa ramai asa 9 luni.
Oricum macar stii ca voi sunteti compatibili si ca tu poti ramane ...
Daca asta te poate consola acum ...

Fetelor va pup cu drag si va anunt ca eu nu cred ca am reusit nici acum, nu am nici un simptom ba mai mult parca se arata simptomele PM...

miki - ai disparut ???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalailana spune:

sper sa nu fie cazul, dar daca Doamne Fereste voi ajunge la disperare acuta nu vreau sa mai trec si prin povesti de genul Moisa: recurg la metoda clasica si veche de cand lumea si gata. Nu o sa fiu nici prima nici ultima, totul e sa nu afle sotul cand se intampla. El o sa stie ca fac IAD. NASOL DE TOT dar macar fac copilul cu un barbat pe care l-am ales cat decat.
Cica ne alegem partenerii sexuali si dupa miros........ adica suntem atrase de cei care prin mirosul lor ne transmit mesajul ca au o harta a sistemului imunitar foarte diferita de a noastra. Cu cat e harta imunitara mai diferita intre 2 parteneri cu atat progeniturile acestora sunt mai rezistente in fata bolilor ( se combina cele 2 harti si copilul are imunitate in fata a mai multor boli.)
Caut si eu argumente........
Acum 2 ani cand m-am maritat nu credeam ca o sa fiu pusa in situatia de a gandi asa.... credeam ca e doar in filme dar uite ca e in realitate si mi se intampla.........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuca spune:

Nusy imi pare sincer rau, sunt si eu alaturi de tine, ca si fetele, sper sa reusesti sa ramai gravi cat mai curand si sa poti duce sarcina la termen.
PisiX chiar am auzit multe fete care nu aveau simptome de bebe, pareau de CM si cand colo erau gravi. Iti tin pumnii stransi sa ne dai vestea cea mare
Dalailana, stiu ca e o situatie foarte dificila, in care iti trec tot feluri de ganduri prin cap, dar trebuie sa te gandesti foarte bine inainte, pentru ca daca nu iei o decizie buna , iti poate schimba viata. Ideea e daca poti sa ii ascunzi sotului tau acest lucru, toata viata, daca nu o sa ai un sentiment de vinovatie fata de el si daca nu o sa ai probleme cu donatorul.
Recunosc ca mi-a trecut si mie prin cap ideea asta, dar eu nu as putea sa ii ascund asa ceva sotului meu. Plus ca el e genul care a mers cu mine de fiecare data cand am fost la dr, noi si la paine ne ducem impreuna.
Si inca ceva, daca situatia ar fi invers, ce parere ai avea daca el ar face asta? Pentru ca nu poti sa stii ca el nu va afla niciodata.
Eu te si sper sa iei cea mai buna decizie

Va cu drag pe toate

aspiranta la - din august 2005
vio

Mergi la inceput