Doamne profesoare!!!!!!!!!!
Raspunsuri - Pagina 7
dianad spune:
Madaluta, uite aici:CAPITOLUL IV - Suspendarea contractului individual de muncaArt. 49(1) Suspendarea contractului individual demunca poate interveni de drept, prin acordul partilor sau prin actul unilateral al uneia dintre parti.(2) Suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.Ai facut cererea?Si la mine in scoala mamele aflate in CIC nu au luat bonurile din acelasi motiv: nu sunt salariate si contabilii nu stau sa interpreteze legea. Tocmai de aceea v-am sugerat sa depuneti 2 cereri: una in scoala si cealalta la ISMB.Acum, intre noi fie vorba si poate Andreea ne lamureste daca tatal ei cunoaste pe cineva la juridic, nu inteleg de ce ISMB-ul, dupa ce a primit multe telefoane de la mamici si probabil stie argumentele gresite ale scolilor, nu trimite in scoli o circulara in care sa explice ca pe perioada CIC statutul de salariat se pastreaza.Andreea, ia hotararea comisiei paritare din 25 martie.DianaD & Alexandru
ANDREEA11 spune:
Cei de la ISMB mi-au zis si mie ca Hotararea Comisiei Paritare era clara si ca nu stiu de ce fiecare o interpreteaza cum vrea.
Pe de alta parte secretara imi zice ca ISMB se spala pe maini de toate problemele si ca baga conducerile scolilor la inaintare, ca banii se dau de la primarie, ca se trec pe fisa fiscala si ca sa dam pe proprie raspundere semnatura ca am solicitat aceste bonuri si ca cunosteam prevederile legale. In Scoala 8 unde am actrivat anterior pr se rezolva f repede si chiar de directoare care avea fata in CIC.
andreea
http://community.webshots.com/user/andreeagogo
Laura Ioana spune:
Eu am depus cererea pt 100 E anul trecut in noiembrie si am nascut pe 3 ian. Acum, cand ma pregateam sa duc la sc facturile pt carti, mi s-a spus ca directoarea nu mi-a aprobat cererea In momentul in care am depus cererea eram in concediu medical, iar acum sunt in CIC. Oare sa fie aici motivul pt care nu mi-a aprobat-o?
Oricum voi merge sa o intreb, dar ma gandesc poate nu am dreptul la banii astia? Voi ce stiti?
De tichete cadou nu am auzit pe la noi, probabil e o chestie doar pt Bucuresti.
Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Sarcina 2007
Nasterea minunii Thea Maria
Atat sunt de mare
Botezul minunii Thea Maria
Poze cu hainute primite si rochita de botez + matusile mele
Am 2 luni
ANDREEA11 spune:
Ai dreptul dc ai prins si o zi din anul scolar!!!
andreea
http://community.webshots.com/user/andreeagogo
madaluta spune:
Am mai solicitat niste raspunsuri juristului sindicatului din C-ta si uitati raspunsul lui:
TICHETELE CADOU NU SUNT CONSIDERATE VENITURI SALARIALE IMPOZABILE IN
SENSUL
CODULUI FISCAL SI AL OG 148/2005. ACORDAREA LOR NU IMPUNE
SUSPENDAREA/INCETAREA CIC.
DACA SUNTETI TITULAR, CONTRACTUL DUMNEAVOASTRA SUBZISTA, FIIND DOAR
SUSPENDAT, DECI DUMNEAVOASTRA AVETI IN CONTINUARE CALITATEA DE
SALARIAT.
IN PLUS, CODUL MUNCII STABILESTE LA ART. 49(3) CA: pe durata
suspendarii pot
continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decβt cele
SALARIALE, daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin
contractul
colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau
prin
regulamente interne.
ATITUDINEA SCOLII DENOTA ANALFABETISM JURIDIC....
Imi place ultima fraza de fapt...si dc as avea curaj as trimite acest raspuns scolii mele
Madalina35
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )
creem spune:
Madaluta..ana la urma ai facut cerere? Ce ti-au zis cei de la scoala...ca as vrea sa fac si eu, dar avem o secretara....
Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007)
dianad spune:
Madaluta, tare-mi place fraza cu analfabetismul.., daca vrei bonurile astea, cred ca trebuie sa duci hartia de la sindicate in scoala.DianaD & Alexandru
Laura Ioana spune:
Am fost in activitate in perioada 1.09-1.10.2007, apoi am intrat in CM.
Da, la data la care s-au dat cei 100 E (adica acum cateva sapt) eram in CIC (am intrat de la 1.03.2008).
Nu stiu ce sa mai cred. O sa merg sa o intreb pe directoare, dar nu cred sa reusesc ceva, din moment ce nu-i scris nimic, nicaieri, cu care sa-mi sustin drepturile!
Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Sarcina 2007
Nasterea minunii Thea Maria
Atat sunt de mare
Botezul minunii Thea Maria
Poze cu hainute primite si rochita de botez + matusile mele
Am 2 luni
madaluta spune:
quote:
Originally posted by creem
Madaluta..ana la urma ai facut cerere? Ce ti-au zis cei de la scoala...ca as vrea sa fac si eu, dar avem o secretara....
Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007)
da am facut-o pana la urma..am intocmit-o eu, nu stiu cat de buna este , dar am trimis-o .Nu am fost personal sa o duc ci le-am trimis ( caci suntem 6 colege in Cic)printr-o alta colega.Nu voiam un raspuns verbal de aceea am evitat orice confruntare directa..Dc in termen de 30 de zile nu se solutioneaza, sunt obligati sa-mi dea un raspuns scris..si sa vedem atunci cum justifica ei de ce nu ne dau...
Asta este cererea pe care am facut-o eu , careia i-am anexat exact pasajele mentionate in fiecare anexa.
Subsemnata profesor titular in cadrul............. ,actualmente aflata in concediu de crestere a copilului, va rog a binevoi sa-mi aprobati cererea de acordare a tichetelor cadou, de care beneficiaza toti salariatii in conformitate cu Hotararea Comisiei Paritare din data de 25 februarie 2008(anexa 1),care precizeaza clar exceptiile care nu primesc aceste bonuri( anexa 2).
Mentionez ca in perioada concediului de crestere a copilului contractul de munca a fost doar suspendat, nu anulat, deci imi pastrez in continuare calitatea de salariat al unitatii, conform Codului Muncii, cap 4 art. 50.(anexa3).
Tot Codul Muncii stabileste in art 49 (3) (anexa 4) ca pe durata suspendarii pot continua sa existe si alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele salariale, daca ele sunt prevazute prin Contractul colectiv de munca aplicabil,prin contracte colective de munca ,prin regulamente interne,etc. Tichetele cadou nefiind considerate venituri salariale impozabile in sensul codului fiscal ,consider ca ar trebui sa beneficiez de acestea, drept pentru care v-am adresat aceasta cerere.
Madalina35
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )