Doamne profesoare!!!!!!!!!!
Raspunsuri - Pagina 4
ANDREEA11 spune:
Numarul centrala ISMB este 2107532,33,34,35,36. Sunati si cereti la oficiul jurdic. Am vb acum si BENEFICIEM de aceste bonuri a zis sa vb la scoli sau sa facem cereri scrise si daca nu inteleg sa le zicem sa sune la ei. Beneficiem si de bonurile din urma!!!!!!!!!!!!!!!!!
Eu voi face azi o cerere si o voi depune si aici sa o vedeti. Tb sa reusim!
andreea
http://community.webshots.com/user/andreeagogo
ANDREEA11 spune:
Auzioti am sunat la scoala si zic ca nu in continuare ca nu mai sunt angajata scolii. Ca am contractul susperndat imi poate dA SI MIE cineva art din codul muncii conform caruia am toate drepturile?
andreea
dianad spune:
Andreea, raspunsul acela l-am primit si eu pe 29 februarie. Codul muncii cap4, il gasesti la pagina legislativa a lui Marius. Plus discutia cu Marius de aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=117932 pentru a combate eventualele contaargumente.Dragelor, faceti cerere la scoala si nu pierdeti timpul, puneti imediat una si la ISMB. Pe "sa sune secretara la juridic" nu veti primi niciun tichet, ca doar au sunat a mea secretara si al meu contabil in urma cu 3-4 saptamani, li s-a spus sa dea tichetele mamicilor si tot nu le dau pe motiv ca juristii de la ISMB si sindicate habar nu au pe ce lume traiesc si ei fara negru pe alb: "dati tichete celor in CIC si salariat= persoana cu contractul suspendat" nu dau nimic.Pe mine m-a intrebat contabilul "cine v-a interpretat codul muncii de ati priceput ca salariat = si pers in CIC, ca doar nu ia salariu ca sa fie salariat?". N-am putut sa-i spun ca Marius sau ca eu cu capul meu, i-am zis ca jurista ISMB (care tot nu intelegea de ce, desi scolile au hotararea comisiei paritare din 25 feb, nu dau tichetele si celor din CIC). Si atunci a spus ca fara hartie de la ISMB nu face nimic.Andreea, trebuie deci sa primim si pentru 1 dec si Craciun 2007? Ca pe astea nu le-am obtinut.DianaD & Alexandru
ANDREEA11 spune:
De la O J ISMB asa mi s-a zis ca tb sa primim si din urma ca e prost interpretata hotararea!
andreea
ANDREEA11 spune:
CAPITOLUL IV - Suspendarea contractului individual de munca
Art. 49
(1) Suspendarea contractului individual demunca poate interveni de drept, prin acordul partilor sau prin actul unilateral al uneia dintre parti.
(2) Suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.
(3) Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau regulamente interne nu se prevede altfel.
(4) In cazul suspendarii contractului individual de munca din cauza unei fapte imputabile salariatului, pe durata suspendarii acesta nu va beneficia de nici un drept care rezulta din calitatea sa de salariat.
Art. 50
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
a) concediu de maternitate;
b) concediu pentru incapacitate temporara de munca;
c) carantina;
d) efectuarea serviciului militar obligatoriu;
e) exercitarea unei functii in cadrul unei autoritati exe- cutive, legislative ori judecatoresti, pe toata durata mandatului;
f) indeplinirea unei functii de conducere salarizate in sindicat;
g) forta majora;
h) in cazul in care salariatul este arestat preventiv, in conditiile Codului de procedura penala;
i) in alte cazuri expres prevazute de lege.
Art. 51
Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
b) concediu pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani;
c) concediu paternal;
d) concediu pentru formare profesionala;
e) exercitarea unor functii elective in cadrul organismelor profesionale constituite la nivel central sau local, pe toata durata mandatului;
f) participarea la greva;
g) absente nemotivate.
Art. 52
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
a) pe durata cercetarii disciplinare prealabile, in conditiile legii;
b) ca sanctiune disciplinara;
c) in cazul in care angajatorul a formulat plangere penala impotriva salariatului sau acesta a fost trimis in judecata pentru fapte penale incompatibile cu functia detinuta, pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti;
d) in cazul intreruperii temporare a activitatii, fara incetarea raportului de munca, in special pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare;
e) pe durata detasarii.
(2) In cazurile prevazute la alin. (1) lit. c), daca se constata nevinovatia celui in cauza, salariatul isi reia activitatea avuta anterior si i se va plati o despagubire egala cu salariul si celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendarii contractului.
Art. 53
(1) Pe durata intreruperii temporare a activitatii angajatorului salariatii beneficiaza de o indemnizatie, platita din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mica de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat.
(2) Pe durata intreruperii temporare prevazute la alin. (1) salariatii se vor afla la dispozitia angajatorului, acesta avand oricand posibilitatea sa dispuna reinceperea activitatii.
Art. 54
Contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale.
Uitati aici ce prevede CODUL Muncii. Se scrie clar. Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau regulamente interne nu se prevede altfel.
andreea
dianad spune:
Astept raspunsul secretarei tale, poate e mai destupata la minte decat a mea.DianaD & Alexandru
madaluta spune:
eu am trimis un mail jurstului sindicatului din Constanta si uitati ce mi-a raspuns:
"Avand in vedere prevederile O.G. 148/2005, art. 12 (3) privind
sustinerea
familiei in vederea cresterii copilului, apreciem ca puteti beneficia
de
tichete cadou, dar nu puteti beneficia de tichete de cresa - in acest
sens
art. 4 din Legea
193/2006http://www.cdep.ro/proiecte/2006/000/30/1/leg_pl031_06.pdf"
Madalina32
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )
dianad spune:
Noutati: -in sectoarele 2 si 5 se dau tichete si pentru 1 mai si 15 iunie, pe langa cele stabilite pana acum: 1 martie, Paste, 15 sept, 5 oct, 1 dec si Craciun. - in anul scolar 2008/2009 copii cadrelor didactice au prioritate la inscrierea in gradinitele bucurestene- hotarare a Comisiei paritare din 11 martie 2008DianaD & Alexandru
madaluta spune:
Eu as vrea sa stiu daca cineva din provincie a luat vreun tichet pana acum...
Madalina32
mephala30 spune:
quote:
Originally posted by madaluta
Eu as vrea sa stiu daca cineva din provincie a luat vreun tichet pana acum...
Madalina32
si eu am aceeasi curiozitate.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=10" target="_blank">Cercul vietii si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=21" target="_blank">Hug me