Inseminare (24)
Raspunsuri - Pagina 20
child spune:
lara20, noi am vorbit la "FIV de Brasov". De la tine am aflat ca primul FIV din Brasov a reusit!
Cred ca tu stii mai multe despre FIV decat mine, daca ai noutati mai spune-mi, ca ma intereseaza. Sunt la a 2-a inseminare si ne indreptam spre FIV. Asa ca...
Ce mai stii? Au mai fost reusite la Brasov? Cred ca ar trebui sa o intreb pe doctorita, dar nu stiu daca imi va spune.
Daca tin bine minte, tu te pregateai de FIV, faceai analize. Cum mai stai? 
adelaalba 
Fetelor, succese!!! Sa ne anuntati si pe noi!!!
eu
florela30 spune:
buna, fetelor si va multumesc pt raspunsuri.
mari_lolutza si gianina34, inteleg ca asteptam luna asta sa ne dati vestea cu doua liniute.
eu sunt un pic cam incordata cu stimularea ptr ca luna asta nu facem inseminare artificiala si nu m-a chemat la monitorizare. Cred ca o sa incerc sa merg la mine in oras la un ginecolog sa-mi urmaresc evolutia. Daca nu ma monitorizeaza nu o sa am habar daca am raspuns bine la tratament, care e endometrul,etc.
lara20 spune:
child,scuze nu m-am exprimat corect!stiu ca am vorbit de fiv dar de fiv de la eva nu de cel ce urma sa se faca la maternitate!mi imi spunea dr.gliga ca o sa inceapa sa faca si el fiv cu dr.lupu ca ei lucreaza impreuna si ma gandeam ca ai auzit ceva!eu nu am mai fost din noiembrie la dr,urmeaza sa ajung acum pe 1!am sperat ca poate reusesc asa natural dar.............
succes in ceea ce faci te pup
daca mai aflu ceva iti spun
felix76 spune:
Elly, a cata zi a ciclului ai fost la monitorizare? Eu am fost, cand NU am facut stimulare cu clostilbegyt, incepand din ziua 10 (cand nu s-a vazut nimic) din doua in doua zile. In ziua 19 am ovulat, foliculii au inceput sa creasca cam din ziua 13-14... Asa ca nu dispera, eu cred ca inca nu si-au dat drumul, mai e timp, du-te sa iti mai faci inca cateva echografii ca asta inseamna MONITORIZARE, nu? O singura echo eu cred ca nu iti spune nimic.
Cu stimulare s-a intamplat altceva, am ovulat muuuuult mai repede, adica prin ziua 11. Dar endometrul meu a fost cam mititel, numa 5,5 mm, acum vom vedea daca s-a prins ceva la inseminare...
Cunosc o fata care chiar si cu stimulare a ovulat tarziu... A trebit sa se duca la monito din doua in doua zile timp de 2 sapt si in final a ovulat si a facut inseminarea.
Cred ca fiecare organism reactioneaza in felul lui si este important sa vezi evolutia foliculilor pe mai multe monitorizari succesive, nu numai una pt ca acum e posibil sa nu creasca nimic iar peste cateva zile sa explodeze efectiv cresterea lor.
Iti doresc succes,
Felix
florela30 spune:
buna dimineata, fetelor. Am sa postez un articol despre cum ne putem salva trompa in cazul unei sarcini extrauterine.
”Sanse 100% de maternitate
Metoda descoperita de cei doi medici presupune astuparea vaselor care alimenteaza sacul în care se dezvolta embrionul (în 90% dintre cazuri e lipit de o trompa uterina). Sacul embrionar se opreste din evolutie, se resoarbe, iar trompa îsi revine. Metoda clasica de tratare a sarcinii extrauterine presupune o operatie, în urma careia femeia ramane fara o trompa.
„Asta înseamna 50% mai putine sanse de sarcina. Noi îi salvam trompa. Sau macar evitam o sângerare acuta masiva, daca a venit prea târziu la medic“, spune Bogdan Dorobat. Azi, cei doi medici au în portofoliu peste 1.500 de embolizari de fibroame si 40 de sarcini extrauterine. Sunt în continuare singurii din România care fac aceste proceduri.”
Si aici conditiile:
”CONDITII
Sarcina trebuie descoperita pâna în 2 luni
Pacientele eligibile pentru acest tratament trebuie sa fie internate în Sectia de ginecologie a Spitalului Universitar din Capitala sau îndreptate de medicii lor ginecologi catre acest spital, singurul loc din tara unde se face tratamentul endovascular.
„Sarcina ectopica e o urgenta medicala. Ea devine simptomatica de regula în saptamâna a 5-a. Pacienta e plimbata, din pacate, între medici si ajunge de multe ori târziu la noi. În primele patru saptamâni de sarcina poate fi tratata eficient cu metrotrexat. Între saptamâna a 4-a si a 6-a sau a 8-a cel târziu se poate face embolizare“, explica doctorul Nechifor.
Dupa saptamâna a 8-a nu se mai poate trata decât chirurgical, deoarece se rupe trompa uterina, iar hemoragia care apare este foarte periculoasa pentru viata femeii.”
MI SE PARE O VESTE EXTRAORDINAR DE BUNA PTR TOATE FEMEILE.
child spune:
lara20
am citit bine??? FIV la maternitatea Brasov??? nu stiu ce sa zic, au aparatura??? Eu sunt un pic sceptica, dar totusi, poate, poate...
Eu nu mai sper la sarcina naturala, ca de aproape 4 ani incercam si nimic, de ce s-ar intampla tocmai acum?
Singura mea speranta ramane FIV dar nu sunt inca hotarat unde sa-l fac, la Brasov sau in Ungaria.
Mai vorbim, succes, sa-mi spui ce-ai mai facut 
eu
dadadada spune:
Multumim frumos pentru articol Florela.
Este bine de stiut dar trebuie sa ne rugam sa nu ajungem la extrauterina.
Numai bine
lara20 spune:
child
da la maternitate nu la eva!mie imi tot spunea ca incepe sa faca de anul trecut,eu ma duc pe 1 la control si m-am hotarat sa fac fiv la eva cu grcii,am inteles ca sunt cumsecade,cine stie!iti dai seama ca nici eu nu cred ca as face la maternitate pt ca ei sunt la inceput si mi-ar fi frica,dr.gliga a zis ca o sa faca cu dr.cocei de la bucuresti!voi vedea ce imi spune pe 1 si iti povestesc!
te pup si succes(si noi tot de 4 ani.........)
anaconda2 spune:
Buna fetelor! vreau sa va intreb care a mai facut IA cu foliculi nesparti ? la cat timp de la pregnil ati facut inseminarea ?
roxanaiuliana spune:
salutare!
elly probabil ca ne-am vazut, pe mine ma cheama staicu si intradevar vorbeam cu o doamna, mai era o fata langa noi, dar nu mai tin minte cum era imbracata, dar daca ai o mimica foarte serioasa si aveai parul desfacut atunci inseamna ca erai tu. data viitoare ne vedem cu siguranta. nu mi-a zis nimic de stimulare pentru endometru, iar de fibrom mi-a zis sa discut cu dr Dracea. din cate am citit despre fibrom, daca e asa mic cum e al meu nu creaaza multe probleme. eu zic sa mai astepti putin cu ovulatia pt ca eu acum cateva luni cand am facut stimulare cu Closty 1 pe zi, am avut ovulatia prin zilele 15-16, poate, poate mai cresc si la tine. maine merg iar sa mai vad ce s-a mai intamplat pe acolo. te pupic.
am si eu o problema cu sefa mea, voi cum rezolvati cu zilele acestea cand trebuie sa mergeti la spital? dupa ce ca ma chinuiesc luna de luna ma mai supara si ea ca cica lipsesc prea mult si cat o s-o mai tin asa, desi cand m-am angajat acum doi ani i-am spus de la bun inceput ce probleme am si care este scopul meu.
va pup fetelor!