Clipe de viata 2008 (2)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alexa.1983 spune:

quote:
Originally posted by Butterfly1

Fetelor sa pare ca am fost "zburata" de la Aspirante ca am postat un mesaj despre IMC (indicele de masa corporala). Ce Dumnezeu se intampla ? Trebuie sa se declanseze asa un razboi intre cele de la Aspirante si Clipe de viata ? Acum pe bune , in loc sa ne purtam civilizat stam sa ne shicanam reciproc. Asta mi se pare cea mai mare idiotzenie....Scuze , nu vreau sa va supar dar nu stiu ce sa mai cred...

Butterfly1

Nu inteleg?....cum adik "zburata"?

www.tickercentral.com/view/9jaj/1.png " target="_blank">.......

TESTELE MELE!!!...

LAURA +4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Butterfly1 spune:

"Cineva" a fost foarte deranjata de faptul ca amdeschis eu subiectul asta la Aspirante . Adica cum am putut sa fac asa ceva, sa trec peste subiectul de discutie prezent...ceva de genul ca aspirantele n-au loc....habar n-am.
Intra si tu si citeste. Oricum am sters mesajele de acolo sa nu zica cineva ca n-am obraz sau mai stiu eu ce...

Butterfly1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabitza1977 spune:

Butterfly, imi pare rau ca se intampla asa, dar te rog sa nu te mai consumi, noi suntem aici si poti sta de vorba cu noi oricand, despre orice subiect, ok?

http://bd.lilypie.com/stgnp2.png
4+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marynik spune:

Fluturas , pur si simplu pe mine m ai lasat masca
nu inteleg ce vrei sa spui...

O vesnica aspiranta
Lupta pentru bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noname spune:

Buna fetelor!!!
Pupicei pt toata lumea

Vreau si eu sa fiu
Bb hai la mama!!!
Dana

Mergi la inceput

Marynik , ti-am raspuns dincolo , la aspirante. Acum o iau si pe partea cealalta si zic ca poate era vorba de divergentzele de dimineatza dintre fete. Oricum am preferat sa sterg subiectul ca m-am saturat sa vad o gramada de neintzelegeri de genul asta si nu ma refer la mine , ma refer la Crisa.
Brave poate n-a vrut sa zica asta referitor la mine , poate am fost eu mai dintr-o bucata. Dar totusi cum naiba sa facem sa terminam cu intepaturile astea care nu-si au rostul...
Cum s-o convingem noi acum sa stea cu noi ?
Acuma sincer...

Butterfly1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marynik spune:

O vesnica aspiranta
Lupta pentru bebe

Mergi la inceput

Buna Noname !
Daca vreti sa vorbim de IMC putem vorbi aici...acuma nu stiu de ce m-a mancat sa-l postez acolo , da asta e...hai sa lasam fetele sa vb linistite de ale lor si noi sa vb aici.

Ce ziceam eu de IMC....Ca mie mi-a iesit valoarea de 18,29 , sub greutatea normala (la 162 cm si 48 kg) , dar daca m-as mnai ingrasa 1-3kg as intra la greutate normala...Da' cum pisici sa fac io asta ca ma chinui sa ma ingras si nu pot...acuma ma gandesc si pt cand o sa fiu ca ar fi bine sa ma ingras un pic ca nu vreau sa-i fac rau la bblik. O sa va mai dau nishte detalii despre IMC dar sa caut mai intai...

Butterfly1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noname spune:

quote:
Originally posted by Butterfly1

Buna Noname !
Daca vreti sa vorbim de IMC putem vorbi aici...acuma nu stiu de ce m-a mancat sa-l postez acolo , da asta e...hai sa lasam fetele sa vb linistite de ale lor si noi sa vb aici.

Ce ziceam eu de IMC....Ca mie mi-a iesit valoarea de 18,29 , sub greutatea normala (la 162 cm si 48 kg) , dar daca m-as mnai ingrasa 1-3kg as intra la greutate normala...Da' cum pisici sa fac io asta ca ma chinui sa ma ingras si nu pot...acuma ma gandesc si pt cand o sa fiu ca ar fi bine sa ma ingras un pic ca nu vreau sa-i fac rau la bblik. O sa va mai dau nishte detalii despre IMC dar sa caut mai intai...

Butterfly1

Offf, dak as putea ti-as da ue cateva kilograme de la mine, ca eu am cam multe si nu le pot da jos.

Vreau si eu sa fiu
Bb hai la mama
Dana

Mergi la inceput

Gata , fetelor , am gasit :

Indicele de masa corporala IMC
Indicele de masa corporala (IMC sau BMI, din engleza -Body Mass Index) este un indicator oficial, recunoscut stiintific, de calculare a greutatii ideale pentru o viata sanatoasa. IMC este o metoda simpla si usor de utilizat de depistare a riscurilor de obezitate. In plus, indicele de masa corporala poate fi folosit pentru calcularea numarului de kilograme pe care trebuie sa le pierdeti sau castigati, a caloriilor recomandate pentru a va mentine sau pentru a ajunge la greutatea ideala.

Indicele de masa corporala este o metoda fiabila atat pentru barbati cat si pentru femei, cu varste intre 18 si 65 ani, dar nu este potrivita pentru copii, femei insarcinate, persoane cu masa musculara mare (sportivi) si varstnici.

Indicele de masa corporala se calculeaza impartind greutatea (exprimata in kg) la inaltimea (in m) la patrat.

IMC este numit si indicele lui Quetelet, dupa numele inventatorului sau – savant de origine belgiana, unul dintre fondatorii statisticii moderne. In prezent, indicele este utilizat de companiile de asigurari din Statele Unite pentru determinarea riscului de boli cardiovasculare la pacientii peste 65 ani.

Plecand de la relatia statistica dintre IMC si rata mortalitatii, au fost stabilite intervale standard ale greutatii (normal, subponderal, supraponderal, obezitate), care sunt la randul lor legate de riscurile de boli cardiovasculare. IMC nu serveste la determinarea grasimii corporale si nici a masei musculare sau osoase.

Valoarea IMC creste odata cu cresterea riscului de boli cardiovasculare (insuficienta cardiaca, hipertensiune, infarct miocardic), unele boli pulmonare (sindromul de apnee in somn) sau al afectiunilor articulatiilor (artroza genunchiului, de exemplu), unele tipuri de cancer si diabet.

Pentru a determina cu exactitate riscul individual, trebuie sa luati in considerare alti factori, ca de exemplu conditia fizica, istoricul familial sau personal, examenul clinic, contextul social, etc.

Atentie! Daca aveti intrebari legate de IMC-ul dv. consultati un medic. Nu urmati un regim pentru a ajunge la valoarea dorita a IMC-ului.

Interpretarea indicelui de masa corporala

IMC Interpretare
sub 18,5 subponderal
intre 18,51 si 24,99 greutate normala
intre 25,00 si 29,99 supraponderal
intre 30,00 si 34,99 obezitate (clasa I)
intre 35,00 si 39,99 obezitate (clasa II)
peste 40 obezitate morbida

Atentie! Aceste cifre au caracter orientativ. Pentru a pune diagnosticul de obezitate, sunt necesare alte masuratori de stabilire a grasimii corporale, caci excesul de masa grasa este un factor de risc. Unele persoane cu IMC crescut au de fapt o structura osoasa puternica, deci nu trebuie sa slabeasca.

Intervalul 18,51 - 24,99 este asociat cu riscuri reduse de boli la majoritatea persoanelor. Daca IMC-ul dv. este in acest interval, cel mai bine este sa va mentineti greutatea. Pentru a ramane in forma, incercati sa ramaneti in acest interval, evitand pe cat posibil sa va situati in una din cele doua extreme.

Un IMC situat intre 25 si 27, trebuie considerat drept un avertisment. Totusi, unele persoane pot sa obtina un indice mai mare de 25 fara a fi expusi cu adevarat unui risc de boli. Acesta este cazul sportivilor, a caror masa musculara este mai grea decat masa adipoasa.

Un IMC mai mare de 27 este asociat cu riscuri crescute de probleme de sanatate, ca diabetul, hipertensiunea si bolile de inima. Pentru a ajunge la greutatea optima, se recomanda consultarea unui medic nutritionist care poate oferi un regim personalizat de slabire si sfaturi de modificare a obiceiurilor alimentare. Un program de activitate fizica poate mari sansele de reusita.

Un IMC mai mic de 20 poate indica probleme grave de sanatate la unele pesoane, in special daca este rezultatul unei slabiri extreme intr-un interval scurt de timp. Orice modificare evidenta a greutatii trebuie sa fie considerata drept un semnal de alarma ce nu poate fi neglijat. In schimb, o greutate stabila care nu inregistreaza variatii considerabile pe parcursul mai multor ani, nu este un motiv de ingrijorare.

PS: daca va plictiseste subiectul spuneti-mi si-l schimbam !

Butterfly1

Mergi la inceput