Animale de companie

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Pisigri,mu-mi ajung florile din aceasta primavara sa ti le daruiesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

ROG DC SA INLOCUIASCA ARTICOLUL RESPECTIV( SI CONTROVERSAT) CU POSTAREA LUI PISIGRI.E MULT MAI EDUCATIV SI INFORMATIV CE A SCRIS EA!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns torna spune:

Pisigri, multumim frumos.
Imi pare rau ca nu ai postat mai devreme, n-as mai fi scris eu nimic. Ce ai scris tu este exact ceea ce asteptam si eu, aproape ca am facut un apel pt. asta, adica o atitudine echilibrata si obiectiva care sa priveasca problema din toate partile si care sa arate ca cele doua tabere din debutul subiectului nu sunt ireconciliabile. Asta e si parerea mea, ca "adevarul e pe undeva la mijloc" si ca se poate "si...si", cu putina bunavointa si efort, dar si cu ceva respect pt. cei din jur. Atat, si toata lumea ar fi fericita. Atata vreme cat detinatorul unui catel ar strange ce lasa acesta in urma lui, din partea mea nu ar avea nici o restrictie sa-l plimbe pe unde vrea (cu mici exceptii de bun simt, atat). Si daca mai are si carnet de sanatate, sau mai precis o buna si constanta relatie cu medicul veterinar, chiar nu mai vad nici o problema. Astea sunt asteptarile mele de la iubitorii de animale, asteptari la care sper sa se ajunga intr-un timp mai lung sau mai scurt.

Mariaa, concluzia mea e ca suntem de acord, faptul ca am facut trimitere la discutia de pe forum si la articolul despre capuse, nu avea alt rost decat sa scoata la suprafata pt. cat mai multa lume, o bucata cat mai mare din realitatea cruda, sau cum ai spus tu, din aisbergul de care din nefericire te-ai lovit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaGoji spune:

Pisigri - atat de adevarat si frumos spus!

Mami 35+ cu Daria si Vladic (17.10.2006)
Vladic
barza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Eu cred ca multi posesori de animale de companie sunt egoisti. Cunosc suficiente persoane care isi achizitioneaza (ca altfel nu pot sa-i spun) un caine, ca pe un obiect, care trebuie sa-i provoace placere si atat.

Poate de aici si lipsa lor de responsabilitate; le e greu sa respecte niste norme de civilizatie, asa cum spunea si pisigri: sa adune excrementele, sa le ofere timp suficient animalelor (nu sa le inchida in casa cat timp sunt ei la serviciu, de dimineata pana seara, apoi ies 10 minute cu cainele afara si gata, s-au incheiat responsabilitatile).

In unele tari exista niste reglementari clare. Daca iti lasi animalul de companie inchis in casa mai mult de 5 ore consecutiv, esti bun de plata (nu stiu daca financiar, sau daca iti confisca animalul).

Nu oricine detine un animal de companie si se declara iubitor de animale chiar si este. Cati se intreaba cat de bine ii este animalului? Caini de rasa crescuti in apartament cand stapanul lipseste toata ziua, sau legati in lant in curte...sincer, nu vad unde e dragostea fata de animal aici.

Se "produc' pe banda rulanta multi caini de rasa, si nu inteleg de ce statul nu intervine sa limiteze acest lucru; oricine, pentru o suma modica, primeste un pui, cu care face ce doreste ulterior. Probabil daca suma nu ar mai fi modica, nu multi si-ar lua aceste 'jucarii' doar pentru distractia proprie. Si animalul isi va putea capata statutul pe care il are in alte tari: prieten adevarat, amic nepretuit, etc., n-ar mai fi o jucarie ieftina pe care eventual o arunci daca te plictisesti.

Stiu ca nu este cazul majoritatii care au postat aici, insa foarte multe animale de companie sufera tocmai din cauza "animalelor' care i-au cumparat, pe un pret de nimic, pentru un moft de-al lor.

Si atunci, torna, sau ioanadara, te intrebi de ce nu se intervine cumva. Nu poti sa intervii pe ceva ce exista deja, nu poti sa-i omori, dar poti sa faci in asa fel incat un animal sa aiba sansa mai mare sa nimereasca doar la cine poate avea grija de el. Si fii sigura ca acela va curata fara nici o jena dupa caine, sau va proteja pe oricine intra in contact cu animalul sau. Pentru ca isi iubeste prea mult animalul, si nu ar suporta ca statul sa i-l confiste pentru ca el nu a stiut sa actioneze.

Si probabil asa am rezolva si problema cainilor fara stapan din Bucuresti, daca s-ar controla putin inmultirea intr-un ritm aberant din canise, cel putin pe perioada cat exista caini fara stapan pe strazi. Unii si-au facut din reproducerea animalelor un scop in viata. Nici nu vreau sa ma gandesc la puii ce nu sunt doriti de nimeni, care-o mai fi si soarta lor.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Adina , eu si prietenul meu ne dorim f. mult un Bulldog englez.
Problema este ca un catel costa peste 16 milioane.
Nu mi se pare normal sa craesca preturile ca sa nu ii mai cumpere oricine.
ca oricine sunt eu , iar cei care ar avea acces ar fi de exemplu un copil de bani gata care se poarta ca naiba cu animalele.
daca ai bani nu inseamna ca te porti frumos.
Am vazut batranei care isi plimba catelusii , care nu au bani dar tot ce au impart cu ei si cu alte animale amarate. Tinand cont de faptul ca animalele de companie sunt de cele mai multe ori ca si un copil pt. batrani , nu cred ca ar fi ok sa-i privezi de aceasta bucurie crscand pretul.

Cat despre strangerea materiilor fecale.....la ce sa te astepti cand multi arunca pe jos hartiile desi cosul de gunoi este langa ei .

Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Pai Xio, 15 milioane nu e deloc putin.
chiar nu ma pricep, poate e o rasa mai scumpa.

Insa in targ gasesti catei de rase obisnuite, muuult mai ieftini; atat de ieftini incat unii pot sa-i si abandoneze, daca nu i-au vandut; nu-i problema, poate la urmatoarea "reproducere" vor avea mai multi clienti

Si stiu cazurile de batranei - tot respectul pentru ei, dar sa stii ca de cele mai multe ori cainele lor nu este de rasa...

Mie nu mi se pare normal sa avem atatia caini vagabonzi, dar sa-i toleram pe cei ce folosesc animalele doar in scop de reproducere.

Crede-ma, am in bloc cativa galigani, care numai stapani de animale nu i-as numi , ma gandesc ca daca ar fi fost un efort financiar pentru ei si nu i-ar fi luat pe 2-3 milioane, s-ar fi gandit de 2 ori inainte sa-l cumpere, si totusi daca ar fi facut-o, ar fi avut poate mai multa grija de animal.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by Victoria

ROG DC SA INLOCUIASCA ARTICOLUL RESPECTIV( SI CONTROVERSAT) CU POSTAREA LUI PISIGRI.E MULT MAI EDUCATIV SI INFORMATIV CE A SCRIS EA!!!!

#8220;Shine on my way"

Subscriu!

btw: cine stie adresa unei asociatii care recupereaza si ingrijeste animalele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

in Timisoara exista cateva amplasamente de genul asta insa sunt mereu pline. de ex. eu am apelat la o publicatie locala unde prin mica publicitate am gasit persoane care au adoptat mai multi catelusi gasiti.

Laura

pisigri 11*

pentru Emma

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=2" target="_blank"> Agonie si Extaz, Lyme

noi, impreuna

"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Pisigri,felicitari pentru ceea ce ai scris si din partea mea,o floare virtuala!
Adina , cum crezi ca acei caini vagabonzi au devenit vagabonzi?Tot din cauza noastra,a oamenilor.
In rest,Pisigri a spus tot ce as fi avut de spus .
Si da,eu sunt una din rarele persoane care aduna in urma cainilor sai si care nu-si scoate jivinele la pishu si kk in locurile de joaca dar nici nu le duce in spatiul special amenajat unde am vazut cu ochii mei cum un boxer vaccinat si supravegheat de stapan(om la vre-o 40 de ani,destul de serios ) a facut vraiste un teckel pentru simplul fapt ca acesta alerga jucandu-se in preajma lui .
In ceea ce priveste bolile,nu cred ca am avut vre-un an in care sa nu fi fost posesoarea vre-unei jivinute (eu asa le alint),de la tomberoneze ce imi ieseau inainte pe drum si mi se lipeau de picioare si de suflet,pui de hamsteri gasiti aruncati la magaoaiele alea de gunoi(intr-o cutie de carton),la maidaneza luata de la adapost si altele ,am crescut doi copii,am ramas gravida in timp ce aveam animale,ai mei au avut curtea plina de animale si sora-mea a crescut doi copii acolo si,uimire,nu suntem bolnavi .
De patru ani incerc sa mai raman gravida si,bagata in sperieti de atatea comentarii despre toxoplasmoza sau cum i-o fi zicand(am un lapsus acum) ,am facut toate testele si analizele posibile si imposibile si nu mi-au gasit motivele pentru care pierd sarcinile dar nici bolnava nu sunt din cauza atator blanosi asa cum credeam .
Lady a mea nu isi face nevoile pe ciment sau ceva asemanator ci doar pe pamant si totusi,vecina mea de palier si de usa,dusa cu pluta,se trezea la 4 dimineata si cu oala de kk in mana punea diverse stiti voi ce ca sa dea vina pe catelusa mea (nu glumesc) .M-am enervat,am pus un anunt jos,la afisier , ca voi chema SANEPIDUL si cei de acolo vor descoperi sigur ce si cum si baba a incetat .Toti copiii din bloc o cunosc si vin sa se joace cu ea cand eu sau fata iesim afara iar parintii niciodata nu le-au interzis s-o atinga desi e "maidaneza" de origine (vetul care mi-a vaccinat-o prima data i-a zis corgi dar eu tot inclin sa cred ca e metisa) .
Asa ca totul tine de educatie .Atat a posesorilor de animale cat si a celorlalti .

.............................
Oh once in your life you find someone
Who will turn your world around
Bring you up when you're feeling down!
Brian Adams-Heaven

Mergi la inceput