FIV 168
Raspunsuri - Pagina 14
LucaLuca spune:
Mihaele, te declar oficial cea mai stresata viitoare mamica din galaxie. Ma decomplexezi, pe langa tine io-s o stânca. :)) Hai, ca va fi bine!
Elenada, vino si tu cu vesti bune. :)
kineta spune:
NEATA,fetelor,vin de la eco,de la prof,de maine incep stimularea cu 3 fiole de MENOGON,si am programare pt ziua a 9-a la eco,pe 26 Martie.AM vrut sa intreb daca trebuie sa-mi dozez si estradiolul,dar am uitat,la stimularea din octombrie(cu Gonal ,care nu am dat nici un rezultat,punctie alba),nu mi-sa recomandat sa fac estradiolul,dar acum as vrea sa-l fac,cand ar trebui sa merg sa-l fac in ce zi de stimulare,pt ca atunci cand merg la eco in ziua 9 as vrea sa am rezultatul.CE ma sfatuiti,si ce parere aveti de MENOGON,sunt fete care au raspuns la tratamentul cu MENOGON ? INCEP emotiile si pt mine,dar vreau sa ma linistesc si sa fiu mai optimista si mai relaxata decat la prima mea tentativa de FIV din toamna. VA
pe toate si succes fetelor care sunt in asteptarea BHCG-ului.
Moniland spune:
Kineta, menogonul contine si FSH si LH. Daca la tine nu a avut efect gonalul (doar FSH), si coraborat cu analizele sigur a decis dr. ce-i mai bine pt. organismul tau. Si cu siguranta au fost reusite si cu menogon.
In ce priveste estradiolul eu il faceam inainte de a incepe stimularea (trebuie sa fie < 50 pgr)si apoi trebuie sa aiba o crestere zilnica intre 40-100% ca sa fie optim. Si asa cum zici mai bine sa-l ai in 26 martie cand mergi la control ca poate si dr. ii va fi mai usor sa-ti stabileasca doza pentru mai departe. Eu zic sa-l faci zilele astea si apoi prin 24 ca sa ai rezultatul in 25, sau in 25 daca ti-l da in aceeasi zi. Si sa-i vezi cresterea.
Pun majoretele la lucru pentru fetele stresate si cu mari emotii de betahcg
.
Zouzou, uite si pt. endometru tau o
sa creasca mare si frumos.
kineta spune:
MONI,
,multumesc pt raspuns,as mai avea o intrebare daca nu te superi:daca imi fac Dipherelinul la 10 dim,ce parere ai sa-mi fac MENOGON-ul pe la 14 sau la 17 ? SI daca am 3 fiole ,folosesc la injectat 3 ser +3 pulberi ? 
KoraPop spune:
Buna fetelor!
Va multumesc tuturor pentru cuvintele frumoase si pt sustinere....
Am fost la eco azi dimineata si am avut placuta surpriza sa constat ca aveam endometrul de 8,1mm si un folicul de 17 mm pe ovarul stang.Ma bucur ca endometrul meu si-a mai revenit si sunt convinsa ca l-arginina pe care am luat-o si-a facut efectul.Zouzoule ia aminte!!!Mi-a dat dr. Cocei schema de stimulare si incep la sfasitul lunii,cam peste doua saptamani.
Intrebarea mea este daca pt fiolele de puregon ( trebuie sa fac primele 8 zile cate 200 UI/zi) imi trebuie seringi ca acelea pt insulina,sau pt diphereline,ca se fac subcutanat si ma gandesc ca tot din acelea trebuie,nu?
Schema mea e urmatoarea:zi 2 de cm 1/2 diphe
zi3-zi 7 de cm 1/2 diphe si 200 UI puregon
zi 8-pana la final 1/2 diphe+ 100 UI puregon si cate 3 menogon/zi
E posibil ca pe parcurs sa mai schimbe dozele,dar cam asta e schema initiala.Dr. Cocei imi va face si AH.Mai trebuie sa ii comunic rezultatul anticorpilor antimullerieni si FSH in zi 2 de cm.
Bafta tuturor!!!!
Kora
CARPE DIEM!
lorelai_lorelai spune:
Mihaele, nu trebuie sa te bazezi neaparat pe testul de sarcina care e foarte sensibil la bhcg, si e normal sa iasa pozitiv chir daca sarcina e oprita in evolutie, adica e normal o perioada, 3, 4 zile. Asa am patit si eu , am inceput sa am ceva scurgeri maronii si peste 3 zile deja sangeram. Sarcina era oprita in evolutie, bhcg scadea dar testul imi iesea pozitiv.
In acelasi timp poate fi totul in regula, asa cum spun fetele bb/le isi pregateste culcusul si da de o mamica stresata.
Se recomanda de obicei gravibinon una la 3 zile si repaus total.
Succes si iarta/ma daca am fost putin realista!
Fa un bhcg si vezi daca e scazut!
claudia_prea spune:
Kora, mult succes!
Kineta, eu ma facut menogon la primul FIV si am avut 17 ovocite, doar ca am raspuns la stimulare abia din ziua 7 cand am inceput cu 300 UI, pana atunci l-am facut degeaba, dar asta a fost in cazul meu.
Eu atunci faceam monitorizarile o zi da si una nu, si la fiecare eco mi se facea si dozarea estradiolului, acum am inteles ca voi face abia in ziua 7 prima eco si tot de atunci si estradiolul. Cred ca-l poti face pe acesta dupa cateva zile de tratament (3-4) si inca o data cu o zi inainte de a merge la eco astfel incat sa ai rezultatul pana atunci.
Eu am folosit atunci fiecare fiola de pulbere cu serul ei, faceam cate 4 injectii o data, dar am citit la alte fete ca foloseau mai putin ser.
Kora, cred ca tu intrebai de puregon, fiola contine 0.5 ml, iar seringile de insulina sunt de 1 ml, daca doza ta iti incape in acele seringi e ok, daca nu ia seringa de 5 ml si cere ace de subcutanat.
Din ce stiu eu, diphereline si tratamentul de stimulare se face cu diferenta de ore intre ele, daca faci diphereline dimineata, fa stimularea seara.
Mult noroc, sa aveti numai rezultate bune si un final fericit cu 2 liniute!
kineta spune:
BUNA KORA,cine ti-a recomandat tratamentul,dr COCEI sau prof MARINESCU? SI eu am fost tot de dim la eco,din curiozitate esti cumva blonda tunsa scurt cu ochelari
? EU voi incepe stimularea incepand de maine cu 3 MENOGON si 1 DIPH ,azi sunt in ziua 3-a a CM si endometrul era subtire ca la ciclu de doar 3 si ceva..dar sper sa creasca.
mih.augusta spune:
Kora,
pentru puregon subcutanat ai nevoie de seringi de insulina.200ui incap intr-o seringa. ia-ti alte ace cu care tragi solutia din flacoane si acele de la seringile de insulina le folosesti sa te intepi.
eu am facut in burta puregonul.sunt f usor de facut
bafta multa
KoraPop spune:
Kineta bafta multa!Eu sunt satena spre blond cu par mai lung ,prins in coada ( fara ochelari),mai micuta,aveam pantaloni de catifea negri si o helanca de culoare caramiziu,o geaca neagra in brate si o punga rosie.Tu care erai
?Tratamentul mi l-a dat Cocei,dar l-am intrebat si pe prof daca e ok sa fac cu puregon+menogon ( inca nu stiam dozele) si a zis ca e f bine asa.
claudia mersi
;nu au cum sa incapa 200 unitati de puregon in seringa de 1 ml ( seringa de diphe) oare?Am o fiola de puregon de 100 UI si pare f putin lichid acolo in fola....hm...voi fetelor care ati facut puregon cum ati procedat???
mih.augusta multumesc mult,m-am lamurit.!
Kora
CARPE DIEM!