Simt ca nu ma pot
Raspunsuri - Pagina 3
roxanal spune:
apoi Filofteia draga mea...cum zici tu, sunt chiar..dusaauzi tu, de ce mai vait eu.....apoi..cu toate astea..si tot nu e nici o raza de speranta
filofteia spune:
Roxana, eu cred ca la tine problema este a schimbarii. Eu am trecut de mai multe ori prin asta si stiu cum este. Intrebari de genul "Daca fac bine? Cum va fi? Cum ne vom descurca cu copii? Cum ne vom adapta. Cum vor fi vecinii? Cum voi face curat?" sunt inerente. Dar eu am invatat ceva sa nu gandesc prea departe in viitor.
Adica ... acum trebuie sa ma mut. Intai sa cumpar mobila si pe urma vad eu cum o pun. Dupa ce am mobila, intai sa asez lucrurile si pe urma vad eu ce mai intervine...
Intati sa va mutati ca apoi toate se vor aranja de la sine.
roxanal spune:
Filofteia, nu, nu este vb de schimbare, ba aceasta schimbare abia o astept, ba chiar sper sa ne linistim putin dupa mutare..
alra spune:
si noi ne-am mutat in vara si sa stii ca si eu am fost panicata si depresiva inaintea mutarii.
problema principala a fost ca mutarea nu s-a facut de la ceva mic la ceva mare ci la o casa similara ca spatiu insa a noastra! dar cu atat de multe de facut insa ... si apartamentul de unde plecam era asa frumos, nou nout, finisat, totul era in ordine acolo.
acuma trebuie inca sa zugravim aici, si sa mai luam dulapuri in sufragerie ca sa mai ascundem din debandada si toata dezordinea si cutiile care inca nu sunt desfacute (incredibil cate chestii strangi si nu le folosesti asa des de pot sta si in pod cu lunile!) si toate astea parca imi stau in cap!
eu supravietuiesc prin program: spal fetita de 2 ani la ora 8.15 si la 9 e in pat cu laptele baut.
ne-am luat insa femeie de servici caci weekendurile se transformasera in curatenie amandoi, alergatura, aruncatul copilului la tv ca sa putem unul sa spalam in baie si celalat sa bata cuie sau mai stiu eu ce.
acum e mult mai bine... sincer eu cred ca de la mutat ti se trage tie. nu stiu ce sfaturi sa iti dau, cred ca putem sa tragem concluzia ca exista o "depresie a mutatului"
Alina
Vacanta cu Laura in Romania: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=116326
roxanal spune:
multumesc mult fetelor, siver, ca sunteti alaturi de mine...
nu e vb insa despre mutat, vb Giuliei, abia astept sa-mi beau cafeaua pe terasa mea , uitandu-ma la copii cum se joaca afara cu noul catel ..desii este clar ca este un stres in plus ptr ca lucrurile se complica putin, mai ales datorita faptului ca nu are cine s-o ia pe Maria de la scoala..insa sincer, abia astept..ma ganmdesc cu groaza la mutatul in sine..insa vom supravietui, cu siguranta..cred ca mai degraba imi lipseste tandretea, manifesarile iubirii, sunt si foarte obosita, anii intregi fara odihna spunandu-si cuvatul...
Lemoni spune:
In afara de Oana pe care o inteleg voi nu cred ca aveti dreptul sa va plangeti.Se face o greseala undeva si pana nu stati jos sa vedeti ce faceti gresit , viatza voastra o sa devina si mai complicata. O sa deveniti din ce in ce mai nefericite , in asa fel o sa ii schimbati dispozitia si la sot ,copii si ei vor simti si uite asa o traiti o viatza mizerabila oare chiar asta doriti pt asta am semnat noi la cununia civila pt frustrare?
Nu vorbeste nimeni de perfectiune , nu trebuie sa fie curat luna in fiecare zi, suntem femei nu superwomen asa ca dece sa incercam sa facem mai mult.
In primul rand va trebuie organizare , in fiecare zi o ora relax numai pt voi , un exemplu copii merg la culcare la ora 9 seara ,apoi o ora fara sa faceti pachetul de dimineatza sau spalat sa fie o ora numai a voastra sa o savurati. mai lasati treaba de azi si pe mine ca nu au intrat zilele in sac. Apoi o zi pe saptamina dedicata numai voua cum ar suna sa nu faceti nimic numai sa dormiti, ce bine ar fi.Eu zic ca va complaceti in situatia asta si nu faceti ordine in dulap!
elvie spune:
Buna mamici ,si eu ma confrunt cu aceleasi probleme ca si voi dar uite ca aleg sa nu ma plang , Cred ca viata e frumoasa atata timp cat familia mea este sanatoasa, are un acoperis deasupra capului si are ce pune pe masa .Doar asta conteaza.Restul sunt maruntisuri .Personal cred ca viata este simpla si trebuie mentinuta simpla ,doar ca oamenii tind sa o complice.
Imi pare rau daca nu sunte-ti deacord cu mine dar asta este opinia mea.
Elvie & printesa mea mica Lara (16.03.2006)
leistra spune:
Ma alatur din pacate si eu mamicilor ce au postat aici, nu stiu de ce, dar sunt tare deprimata, nu ma simt deloc bine, muncesc doar doua zile pe saptamana, deci am timp sa ma ocup de casa si de copil, dar ma simt atat de obosita, dezinteresata, nu stiu cum sa zic, ca imi trece saptamana aiurea, nu resusesc sa fac tot ce am de facut, curat e intotdeauna, dar imi ramane calcatul, sifonierele, debaraua, ma simt tare aeriana, sotul ma ajuta si el cu lucrurile marunte, dar in rest imi raman toate mie, si parca ma pierd in toate acestea, nu am rabdare cu fetita, nu am timp sa ma joc cu ea, dupa mine!
Eu am citit postarile voastre si m-am simtit mai bine, am inteles ca nu sunt singura, si sunt constienta ca sunt mamici care ar avea dreptul mai mult ca mine sa se planga, dar asta e, asta simt!
http://s243.photobucket.com/albums/ff152/adinaleistra/
mamica de balenica Elena