Stimulare ovariana cu ova-mit/clostilbegyt (7)
Raspunsuri - Pagina 6
oana_du spune:
Buna ziua doamnelor!
Va multumesc pentru primire si pentru ca nu ma mai simt singura.
Sunt Z18 din ciclul anovulator care imi mananca sufletul!
Abia astept sa incept tratamentul cu Ova-mit. Spuneti-mi voi, cele care deja ati inceput stimularea, in cazul in care dr. va observa la monitorizare existenta unui/unor foliculi e obligatorie injectia cu Pregnil? Am auzit ca nu prea se mai gaseste, asa ca as vrea sa fiu pregatita din timp...
In acelasi timp si sotul meu trebuie sa faca tratament. Din proprie experienta va sfatuiesc sa repetati analizele care prima oara au iesit prost. Prima spermograma a sotului meu a fost facuta la Centrul Medical Unirea in iunie si a fost un mare DEZASTRU!!! Pe langa faptul ca buletinul de analiza nu avea semnatura si parafa dr. Bechir, diagnosticul a fost Oligoastenoteratospermie.
Am mers la dr. Calomfirescu, care dupa o luna de tratament cu Permen, ne-a trimis la Dr. Matei la IDS. Rezultatul nu a fost grozav nici de data asta, dar oricum nu chiar dezastros, sotul meu avand o oligoteratospermie moderata. Cu acest diagnostic, inteleg ca suntem candidati cu ceva sanse de succes la IAS. Oricum, "jumatatea mea" trebuie in continuare sa faca tratament cu Potent Power, Zinc si Acid folic.
Mie dr. mi-a recomandat si Elevit in asteptarea lui
, indiferent de momentul in care se va intampla minunea.
Va salut cu mult drag!
Oana D.
cecilia L spune:
oana_du, spermograma depide foarte mult de conditiile in care este facuta, recoltare, abstinenta dinainte de recoltare, timpul in care a ajuns la cabinet, stresul.....astea fiind spuse, nu cred ca medicul tau are vreo vina, el citeste ce ii duci.Referitor la elevit ininte de sarcina eu nu as fi deacord, cred ca acid folic este suficient, acum depinde de analizele tale.
Cecilia si bebe Cristian Matei(07.09.2007)
poze noi
cecilia L spune:
Felix, asta am banuit eu, ca infectia a fost cauza,deoarece cum am tratat infectia a aparut in luna urmatoare ovulatia, care a lipsit cativa ani de la o dereglare hormonala datorata unui asa numit tratament cu anticonceptionale pt ovare polichistice, se pare ca prima sarcina am pierdut-o tot datorita acestei infecti( da infertilitate)....nu e de glumit, puteam sa ajung la alte complicatii dar am avut noroc, atat la HSG cat si laparo nu s-a imprastiat in organism..... da, nu mi-au facut analize amanuntite inainte, iar eu de unde sa stiu...........
Nu-mi mai aduc aminte cum se numea, cert este ca am descoperit-o in urma analizei MICROPLASMA, parca, si am aluat antibiotic si eu si sotul.....chiar o sa caut hartiile mele de atunci si o sa va spun...au trecut 2 ani ..... 

Laparo mi-a facut pentru ca li s-a parut ca existau niste fibrilatii care stangulau trompa dreapta, asta dupa ce facusem HSG( trompele erau permeabile dar foarte subtiri si lungi.Dupa laparo mi-au facut si o instilatie sa vada daca e totul ok....
Felix, voiam sa-ti spun ca dr care m-a ajutat sa-l am pe Cristi si m-a sustinut a fost dr Bechir, doar ca eu nu mergeam la CMU ci in Dacia. Stiu ca sunt pareri si pareri, atunci cand schimbi un medic cu altul o sa-ti spuna diverse....despre celalalt, nu direct.......eu cred ca trebuie sa ai incredere in medic atunci cand pleci pe un drum asa cum este cel legat de infertilitate.......daca este un medic dur, nu inseamna ca este inuman sau rau, daca este unul care te perie...nu inseamna ca este un medic bun.....astea sunt concluziile mele in cei 5-6 ani de incercari de a obtine o sarcina.Pentru mine dr.Bechir merita toata admiratia din lume, cu mine a fost dura tot timpul sarcinii si pana atunci( aplica regula ori o asculti... ori pleci), iar cand am nascut am simtit ca am o adevarata prietena langa mine si o profesionista, eu am trecut la nastere printr-o situatie neprevazuta si m-am convins ce inseamna sa ai medicul tau langa tine, iar ea a fost langa mine, chiar si numai prin simplu fapt ca ma suna sa ma intrebe cum ma simt...
Despre mitul ca dupa HSG sau laparo la cteva lui ramai insarcinata.....eu zic ca este noroc.........sunt cazuri izolate nu este o regula, fiecare este liber sa incerce, sincer eu nu as mai face HSG doar ca sa urmaresc un mit...........
Cecilia si bebe Cristian Matei(07.09.2007)
poze noi
persephonna spune:
Buna fetelor,
Multa bafta celor care fac stimulare ovariana.
Doream sa va intreb daca cinve dintre voi s-a confuntat cu urmatoarea situatie:
Viitoare mea nasa a facut stimulare ovariana cu Ovamit timp de 3 luni sub monitorizare si in ultima luna i s-au dezvoltat 2 chisturi unul de 3 cm si altul de 2 cm. Acum trebuie sa ia AC.
Credeti ca este de la Ovamit?
oanaiacovita spune:
Persephona, sigur e de la Ovamit. Eu m-am ales cu unul de 7cm...
Oana
Un
pentru noi...
noi2
Speranta moare ultima...
persephonna spune:
quote:
Originally posted by oanaiacovita
Persephona, sigur e de la Ovamit. Eu m-am ales cu unul de 7cm...
Oana
Unpentru noi...
noi2
Speranta moare ultima...
Oana poti te rog sa imi zici ce ai facut dupa ce ai aflat ca ai chist de 7 cm?
Viitoarea mea nasa ia AC pentru 2 luni de zile iar apoi incerca iar sa faca BB....
felix76 spune:
Buna fetele,
Cecilia, intr-adevar mycoplasma da infertilitate. Prezenta ei in tractul genital impiedica spermatozoizii sa ajunga la ovul. Ma bucur ca in final ai ajuns sa iti indeplinesti visul.
Sunt de acord cu tine in privinta medicului, trebuie sa ii acorzi incredere! Dar alegerea lui trebuie facuta in cunostinta de cauza. Eu mi l-am ales dupa indelungi cautari pe diferite site-uri (norocul meu este internetul), dupa ce am citit despre el tot ce am gasit, din punct de vedere profesional. Sa zic asa, m-am dus cu temele facute la el, stiam strategia lui, procedurile care se succed si le utilizeaza, modul sau de abordare a infertilitatii cuplui. Dar fiecare medic este om si are reusitele si nereusitele lui, asta-i viata pana la urma. Laparo sau HSG nu iti dau siguranta obtinerii unei sarcini, dar te pot ajuta sa "vezi" ce se intampla in burtica si sa tratezi anumite probleme.
Oana_du, bine ca te-ai dus la Dr. Matei care este biolog. Pe spermogramele facute de ea se uita multi doctori pentru ca sunt mult mai elaborate decat in alte parti.
Si eu ma tem de balaurii care se pot instala in timpul stimularii. Pe langa chisturi am auzit ca se poate lua si in greutate... Voi ati patit asa ceva?
Elly, imi pare rau de diagnosticul tau, sper sa rezolvi toate problemele sa poata sa se instaleze bebe!
Va pupacesc,
Felix
RalMar spune:
Ma mai bag si eu in discutii din cand in cand sa va mai povestesc din "experientele" mele din timpul stimularilor![]()
felix la prima serie de stimulari (nu faceam decat cate 2 luni) nu am luat in greutate, dar la a doea serie am luat 5 Kg, si nu ca as fi mancat mai mult, ci pur si simplu era mult mai lenes organismul meu. Chisturi pot sa apara, eu am facut o luna fara monitorizare ecografica si nu am avut chisturi, iar cand am facut monitorizare au aparut mai multe chistulete pe OD. Ce vreau sa zic este ca pot sa apara chisturile , indiferent daca faci monitorizari sau nu. Si indicat ar fi sa faci monitorizari pana vede dr. ca s-au spart foliculii, cei mai multi dr. vad ca foliculii sunt bine, grasuti, si nu te mai cheama sa vada si daca s-au spart sau nu (felix, stiu ca nu e cazul tau, din fericire nu a fost nici al meu, dar tot am chisturi
)
felix76 spune:
RalMar, 5 kg? Cam multisor. Sper sa nu mi se intample ca tin la silueta!
Dar pentru copii orice sacrificiu...
Ma gandesc ca fiind tratament hormonal poate sa se acutizeze si celulita! O sa fiu o mamica ce nu mai poate purta fuste scurte!
Asa mi-ar place cateodata sa treaca si sotii nostri prin toate procedurile astea, sa le cada parul, sa se ingrase, sa slabeasca, sa faca laparo sa ii doara piciorul sau burta sau mai stiu eu ce...
Sau mai bine nu, ca altfel ne-ar durea urechile de atatea plansete si tipete.
Va pupacesc
Felix