Stimulare ovariana cu ova-mit/clostilbegyt (7)
Raspunsuri - Pagina 12
speranta76 spune:
Eu imi urmaresc si temperatura si in z14 era deja ridicata, asta insemnand ca foliculul s-a spart.Am mai avut si o durere graznica de ovare in z13.
ramayanaa spune:
Am inteles, eu nu mi-am urmarit temperatura. Lunea viitoare ma duc iarasi la eco, sa vedem cum stau cu foliculii luna asta. dar tot am citit si eu pe net despre clomifenul asta, ca stimuleaza ovulatia intr-adevar, dar sansele de reusita pt sarcina sunt relativ mici. Explica acolo ca poate fi din cauza ca e toxic de fapt pt ovocit sau ca impiedica cresterea endometrului suficient. Nu stiu ce sa mai cred, dar stiu ca se foloseste de mult timp si vad ca in toata lumea. Au zis si fete din USA ca l-au folosit, in Germania vad ca se foloseste ca prima alegere in tratament, in romania la fel.

Ramayanaa, in asteptarea implinirii unui vis...
http://tt.lilypie.com/fsDPp1.png
speranta76 spune:
Eu am inredere in aceste medicamente, si prima sarcina am obtinut-o tot cu stimulare. Am ramas in prima luna si acum am un baietel de 7 ani. Azi sunt in z19 si sunt in asteptare.
ramayanaa spune:
Sa-ti traiasca flacaul!!!
Asa m-as bucura sa functioneze si la mine luna asta, adica sa si raman, ca de functionat a functionat in prima luna, ca am avut ovulatie. Ca daca nu raman, facem pauza o luna si apoi vedem mai departe, inca n-am stabilit exact cu medicul care e planul. Trebuie sa facem si o HSG si o laparoscopie, dar nu stiu exact pe cand. Eu sper sa nu fie cazul si sa iasa luna asta. Mi-ai mai dat un pic sperante.
Isa_Cris spune:
Salutare!
Azi am luat cea de-a 5-a pastiluta de closty... a doua luna. Sper sa fie mai cu succes. Oare are ceva daca iau si eu utrogestan? Cum se ia?
Va pupacesc
Poze
Isa_Cris spune:
Anaconda, mie nu mi-a prescris dr nimic altceva inafara de closty. Am eu idei "cum ca ar trebui sa iau!". Inca nu am facut rost de nimic si nici nu stiu daca sa iau fara prescriptia dr-ului.
Azi chiar ma simt rau, adica am o durere (junghiuri) la spate. Parca ar fi rinichii! Luna trecuta n-am simtit chiar nimic cand am luat closty si nici luna aceasta, adica pana azi la ultima pastila. Acum chiar nu-mi dau seama ce este...
Ma documentam pe net de endometru... dar inca n-am ajuns la o concluzie. Adica am inteles ca trebuie sa fie min de 8 mm. Luna trecuta, la o eco mi-a spus ca endometrul e de 6 mm in z25. Ma puteti lamuri si pe mine cat trebuie sa fie si cand trebuie sa creasca, adica din ce zi?
Poze
ramayanaa spune:
Nah, am facut si eco de ziua 13 (ca ziua 12 n-am prins-o). Deci dupa a doua stimulare cu clomifen, doi foliculi de 17mm pe stangul si unul de vreo 14mm pe dreptul. Endometrul de 6,5mm, dr. zice ca mai are timp sa creasca suficient pana la o eventuala nidare. Problema e ca daca nu iese nici luna asta, ma expediaza la alt cabinet, ca zice ca el mai mult de atat nu are voie sa faca. Mi-a recomandat peste vreo doua luni sa fac inseminare (cu stimulare bineinteles, de aceea e nevoie de o pauza mai intai, 2-3 luni). Dar mie mi se pare ca prea s-a grabit cu inseminarea. Adica dupa capul meu eu as fi propus mai intai o HSG sa vedem daca are sens inseminarea. In fine...ma mai gandesc sa vad, poate ar trebui sa ma duc la clinica specializata.
speranta76 spune:
Ramayanaa, mie nu mi-a dat stimulare pana nu am facut HSG la care mi-a iesit o trompa infundata proximal. Am facut in noiembrie 2008 laparoscopie si surpriza, ambele trompe erau permeabile. Acum sunt in z26, temperatura e tot 37.1 si sper sa se fi prins ceva.
ramayanaa spune:
Iti tin pumnii sa fi reusit luna asta. Eu sunt abia in perioada ovulatiei, mai am de asteptat, dar ma doare in partea stanga, in zona ovarului (nu tare, dar persista de ieri). Sper sa se sparga foliculii aia odata!!! oricum mi-am cam pierdut optimismul...ma duc sa-l regasesc...![]()

7