Pacientele optimiste si gravi dr. Tutunaru cap. 52

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns georgia_c spune:

anaconda2, sper ca stai mai bine cu moralul , iti doresc mult succes in continuare .. si priveste partea buna a lucrurilor .. ai un diagnostic , care nici nu este unul f grav , care 1 data indepartat , ramai sigurrr gravi ... so .. go for it

felix , din pacate , cred ca va trebui sa te operezi ..... io , tocmai de-aia , si nu numai , nu m-am repezit in operatie , caci vreau sa ma operez 1 data si bine ... numai ca volumul de informatii e mare , si imi mananca timp sa-l procesez , si sa stiu si ce sa cer ...

Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madlen spune:

Fetelor, va multumesc mult pentru felicitari! Povestea mea, pe scurt: incercam din 2004, in iunie 2006 am reusit sa raman insarcinata, dar sarcina s-a oprit in evolutie la 8 saptamani. Au urmat vreo 4 luni de monitarizari, pe ciclu natural s-a constatat ca nu ovulez luna respectiva, restul au fost cu stimulare, dar nu s-a intamplat nimic, desi se formau foliculi. Intre timp sotul a facut spermograma: astenoteratozoospermie, dar cu sanse pentru inseminare. In ianuarie 2007 a urmat inseminarea cu dr. T si Matei, bhgg 3.5, deci o incercare de sarcina. In martie, laparoscopie, rezultat "beton", dar conform spuselor lui Tutu, daca nu vrem sa asteptam pana la adanci batraneti, sa trecem la FIV. In aprilie FIV, nereusit, din pacate. Si printre toate acestea, analize: hormonale, infectioase, imunologice si cele uzuale. Nu exista o cauza evidenta si clara. Dupa nereusita FIV-ului a urmat relaxarea, nici o monitorizare, nici o analiza, nimic. Am inceput procedura de adoptie, am depus toate actele necesare, ne-am luat atestatul si in ultimile zile ale lunii ianuarie am cunoscut-o pe Oana-Iuliana, o minune de copil de care ne-am indragostit pe loc. A doua zi am facut testul, a iesit pozitiv si in aceeasi zi am avut confirmarea dr. T. Acum asteptam sa o luam pe Oana acasa, dupa aceea sa se nasca si cel (sau cea) mic(a) si putem spune ca suntem cei mai fericiti parinti de pe lume. Este ceea ce va doresc tuturor. Sa aveti incredere ca exista Dumnezeu si minuni se intampla!

Madlen
You live only once, but if you live right, once it.s enough.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdita spune:

Fetelor, sa fiu sincera, nu stiu ce sa zic. Cred ca noi toate care am facut laparoscopie ne punem aceasta intrebare. Din cunostintele mele, prin laparoscopie se vede uterul in exterior, vreun eventual fibrom, se vad ovarele, eventualele chisturi ovariene, se verifica permeabilitatea trompelor si eventualele leziuni de endometrioza. Insa uterul in interior se vede prin histeroscopie. Si nu e obligatoriu ca laparoscopia sa includa si histeroscopia.
Insa ca un sfat pentru fetele care inca nu au facut laparoscopia, incercati sa ii sugerati dr. sa va faca ambele interventii in aceeasi operatie. Scapati de orice griji ulterioare. Insa nu trebuie sa generalizam, n-as vrea sa ma gandesc acum ca am uter septat si din cauza asta nu raman. Deocamdata, eu cel putin, lupt cu endometrioza, care din start scade sansele de a ramane insarcinata, numai prin diagnosticare. Asta este, cu Dumnezeu inainte !
Eu sunt convinsa ca voi reusi, mai devreme sau mai tarziu, intr-un fel sau altul, cu ajutorul Bunului Dumnezeu ! Si va urez si voua acelasi lucru, ca nu sunt egoista

magdita
http://tt.lilypie.com/lQvGp2.png
aspiranta din aprilie 2004

"Am invatat ca indiferent cat de mult suferi,
Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta."
"Avem timp" - Octavian Paler
www.flickr.com/photos/12786534@N04/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felix76 spune:

Georgia, sa le faci pe amndoua odata sa nu faci anestezie de doua ori! spune-i lui Tutu direct, cred ca e mai corect asa.

Succes,

Felix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdita spune:

Madlen, felicitari inca o data !
Rocsy, legat de HSG, este o investigatie in care eu nu am incredere absolut deloc, spun asta pentru ca eu am facut-o acum 2 ani in Craiova si medicul care mi-a facut-o mi-a spus ca am aderente pe trompe si pe ovare si ca din cauza asta nu raman. Din fericire, nu a avut dreptate. La laparoscopie mi-a descoperit doar cateva puncte de endo pe fundul de sac Douglas. Atat. Nici vorba de aderente. Concluzia o trageti voi.

magdita
http://tt.lilypie.com/lQvGp2.png
aspiranta din aprilie 2004

"Am invatat ca indiferent cat de mult suferi,
Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta."
"Avem timp" - Octavian Paler
www.flickr.com/photos/12786534@N04/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

daca va mai amintiti , au fost 2 tutunici , care au adus in discutie subiectul histero , sau mai corect care ne-au raspuns la diverse intrebari
1.korapop , eu am mai urmarit ce face, dupa ce ea a renuntat la dr t , si am vazut ca a fost indrumata catre histero
2.lauravoinicu , si ea a spus ca la vremea la care ea a facut laparo , nu se facea histero ...banuia ca acum se face ..

so , eu vreau sa ii spun dr t , sa mi le faca pe amandoua in aceeasi operatie , tocmai din cauza anesteziei (felix76, pentru sfat si grija) ... adica ,mi-am bagat coada sa citesc care sunt efectele unei anestezii asupra organismului ..recunosc , ca m-a dat mama pe razatoare ,cum ca e asa si pe dincolo

dar cum spunea magdita , nu va induceti un stres suplimentar , nu e cazul , anaconda e un caz , sa zic , sper sa nu se supere pe mine ,
nefericit ... poate la voi nu e cazul... si o sa ploua cu bb

Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felix76 spune:

Georgia, sa te auda cine trebuie!
Sper sa nu fie si la noi aceasta problema dar mi-ar fi placut sa stiu sigur. Daca tot m-a anesteziat de ce nu le-a facut pe amandoua odata? Sa scapam de griji si interventii ulterioare.

Eu sunt optimista din fire dar acum m-am bulversat total. Ce-i drept, la un uter septat este posibil sa se fi instalat sarcini dar sa nu fie duse pana la capat. Eu una nu am patit asa ceva.

Nici eu nu am incredere in histerosalpingo si nu as face asa ceva.

Anaconda, imi pare rau pentru tine dar, cum ai citit pe forum, se intampla minunea chiar cu diagnostic de acest fel. Se intampla cu diagnostice si mai grave de azoospermie sau uter bicorn. Asa ca eu iti urez succes si sa ne aduci vesti bune!

Va pupacesc,

Felix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocsy2007 spune:

da fetelor....trebuie sa fim optimiste. am promis doar ca anul asta vom lupta. deci...anaconda mergi mai departe.
azi ma duc sa vad ce mai fac dragutii de foliculasi.

pentru a obtine ceva trebuie sa vrei cu adevarat
http://tt.lilypie.com/XILYm5.png

Mergi la inceput

madlen , sarcina usoara , sa fiti sanatosi toti 4... o poveste cu un final f fericit ...DD te-a rasplatit pentru gestul tau nobil

Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocsy2007 spune:

madlen e foarte frumoasa povestea ta. toate visam la o poveste cu un final asa ca al tau. e minunat ca vei avea 2 copii. iti doresc sa te bucuri de ei. sper sa te urmam cat de curand.

pentru a obtine ceva trebuie sa vrei cu adevarat
http://tt.lilypie.com/XILYm5.png

Mergi la inceput