Religia in invatamantul de stat?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

larissa_79, tu intelegi notiunea de laic? stat laica-scoala laica? o scoala in care sunt copii proveniti din parinti ortodocsi, penticostali, musulmani sau atei? in care nu are ce cauta materia religie ortodoxa (sau a altei religii)?
nu ti-e suficient sa-l inveti tu acasa pe copil religie si la biserica? scoala e laica! de ce crezi ca va sta numai langa copii ortodocsi, o sa-i impui asta?

Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

quote:
Originally posted by Amethyst

larissa_79, tu intelegi notiunea de laic? stat laica-scoala laica? o scoala in care sunt copii proveniti din parinti ortodocsi, penticostali, musulmani sau atei? in care nu are ce cauta materia religie ortodoxa (sau a altei religii)?
nu ti-e suficient sa-l inveti tu acasa pe copil religie si la biserica? scoala e laica! de ce crezi ca va sta numai langa copii ortodocsi, o sa-i impui asta?

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”

amethyst, traiesc intr-un stat laic dar nu ma mandresc cu asta. Tocmai nu-mi doresc sa fie laic asa cum tu te bucuri ca este!
Dar, asa cum am mai zis copii mei vor merge la scoala crestina. Daca n-o sa fie pana atunci una...o fac eu :) Copilul meu se va juca cu orice copil indiferent de credinta. Va merge la scoala ortodoxa si e normal ca acolo vor fi doar copii ortodocsi. Dar el nu va merge acolo pentru ca sunt copii ortodocsi ci pentru ca este invatatura si valorile in care noi parintii lui credem.

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!

Mergi la inceput

Eu stiu de exemplu ca in scolile altor religii, baptiste, evanghelice etc sunt primiti si copii ortodocsi si ai oricarei religii. O prietena ortodoxa si-a dat copilul la gradinita adventista ca aia i-a placut. E normal ca o scoala sa limiteze accesul unui copil pe acest motiv? eu nu cred. E ca si cum ar exista scoli pentru albi, negri, chinezi la care nu sunt primiti mulatri sau indieni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by larissa_79

quote:
Originally posted by xenocid

quote:

Eu imi doresc sa se infiinteze cat mai curand o scoala crestin-ortodoxa, chiar particulara fiind. Stiti de asa ceva? Eu am auzit ca incepand cu acest an se vor infiinta doua astfel de clase la o scoala din Bucuresti.

Am auzit si eu ceva de genul asta de curand. In plus se pare ca vor inlocui programul "Laptele si Cornul" cu "Vinul si Pâinea"

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Asta cu vinul si painea e de la tine putere si evident o rautate gratuita. Copilul meu va invata intr-o scoala ortodoxa alaturi de copii ortodocsi. Daca deranjeaza pe cineva asta e strict problema lui!

Nu pot sa cred ce gandire deplasata ai! Si daca nu se va infiinta scoala ortodoxa ce faci? Nu-l lasi la scoala? Sau daca in scoala sunt copii de alta religie? Probabil ii interzici copilului tau sa schimbe doua vorbe cu "pacatosii" de alte religii, nu?

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

quote:

Eu stiu de exemplu ca in scolile altor religii, baptiste, evanghelice etc sunt primiti si copii ortodocsi si ai oricarei religii. O prietena ortodoxa si-a dat copilul la gradinita adventista ca aia i-a placut. E normal ca o scoala sa limiteze accesul unui copil pe acest motiv? eu nu cred. E ca si cum ar exista scoli pentru albi, negri, chinezi la care nu sunt primiti mulatri sau indieni.

Nu cred ca ar limita accesul si nici nu cred ca il va limita. Dar nu vad nici un motiv logic pentru ca un copil musulman sa mearga la o scoala ortodoxa unde religia va fi predata obligatoriu.Sigur ca ar fi primit cu draga inima orice copil ar dori sa vina doar ca nu cred ca parintii lui vor alege aceasta cale.
A fi alb sau negru, chinez sau roman e o trasatura din nastere. Nu ne putem alege noi sa fim albi sau negri si nu pot schimba asta. Religia ne-o alegem dupa o anumita varsta, e o optiune. De asta zic ca nu vad logica ca un parinte adventist care crede in religia lui sa isi dea copilul la o gradinita ortodoxa. La fel si invers mi se pare aberant ca ortodox fiind sa iti dai copilul la o gradinita adventista. Inseamna ca nu esti ortodox prin optiune ci prin botez, dar nu e optiunea ta, credinta ta, convingerea ta.
Eu sunt ortodoxa prin convingere de asta nu mi-as da copilul decat la o scoala ortodoxa sau de stat . In nici un caz, dar in nici un caz altceva.
Poate sa vina intr-o scoala ortodoxa oricine dar acolo se va preda ortodoxia nu alta religie. Asa cum in statul asta laic cum ii ziceti voi nu trebuie sa se predea religia asa in scoala ortodoxa se va preda ortodoxia.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Criss75

quote:

quote:
Originally posted by xenocid

quote:

Eu imi doresc sa se infiinteze cat mai curand o scoala crestin-ortodoxa, chiar particulara fiind. Stiti de asa ceva? Eu am auzit ca incepand cu acest an se vor infiinta doua astfel de clase la o scoala din Bucuresti.

Am auzit si eu ceva de genul asta de curand. In plus se pare ca vor inlocui programul "Laptele si Cornul" cu "Vinul si Pâinea"

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Asta cu vinul si painea e de la tine putere si evident o rautate gratuita. Copilul meu va invata intr-o scoala ortodoxa alaturi de copii ortodocsi. Daca deranjeaza pe cineva asta e strict problema lui!

Nu pot sa cred ce gandire deplasata ai! Si daca nu se va infiinta scoala ortodoxa ce faci? Nu-l lasi la scoala? Sau daca in scoala sunt copii de alta religie? Probabil ii interzici copilului tau sa schimbe doua vorbe cu "pacatosii" de alte religii, nu?

Criss si Alex (11.05.2003)

Sunt presupunerile tale si atata tot! De unde ai dedus tu toate astea? Asta e si problema celor mai multi ce ataca ortodoxia fac presupuneri false si le duc pana in panzele albe!

Mergi la inceput

eu nu cred ca un copil mic isi poate alege religia. e optiunea parintilor pana creste. deci nu se poate spune copilul e ortodox, nu va merge la catolici. nu e aberant deloc, poate i se pare o optiune mai buna din alte puncte de vedere sau nu exista scoala de religia parintilor in oras.

nu inteleg de ce nu te bucuri ca traim intr-un stat laic. ce ar face ateii, agnosticii daca ar fi numai scoli religioase sa zicem? de aia spuneam ca biserica ortodoxa majoritara si libertatea individului nu se prea pupa.

Mergi la inceput

quote:

eu nu cred ca un copil mic isi poate alege religia. e optiunea parintilor pana creste. deci nu se poate spune copilul e ortodox, nu va merge la catolici. nu e aberant deloc, poate i se pare o optiune mai buna din alte puncte de vedere sau nu exista scoala de religia parintilor in oras.

nu inteleg de ce nu te bucuri ca traim intr-un stat laic. ce ar face ateii, agnosticii daca ar fi numai scoli religioase sa zicem? de aia spuneam ca biserica ortodoxa majoritara si libertatea individului nu se prea pupa.

Am zis si repet. Pana la o varsta toate alegerile pentru copil le fac parintii. Optiunea e a parintilor care in loc sa isi dea copilul la o gradinita adventista puteau gasi oricare alta. Chiar si intr-o familie atee parintii decid totul pana la o anumita varsta. Cand ziceam ca nu e ortodox decat prin botez ma refeream la parinti, ca ei au optiunea.
Optiune mai buna din alte puncte de vedere? Pai e ortodox...asta e optiunea principala! Tu acasa ii zici una, il trimiti acolo si il invata alta. Il naucesti mai tare. Bine e si varianta in care tu ortodox fiind doar cu botezul nu il inveti nimic acasa si il trimiti acolo sa il invete adventisti. Trebuie sa fii inconstient dupa parerea mea.

ce vor face ateii etc? dar ce va face copilul meu in tara asta care e orice altceva numai crestina nu? dar nu discutam de solutii din astea extremiste am zis doar ca nu ma bucur ca sunt intr-un stat laic nu ca vreau sa il schimb!
e ca si cum ai zice ca na as vrea sa fiu mai frumoasa dar daca nu sunt....asta e...!

Nu va inversunati ca eu n-am nimic in a impune nimanui nici o convingere a mea, asa cum nu vreau sa convertesc pe nimeni la ortodoxie, nu vreau sa demonstrez nimic mi-am zis doar punctul de vedere, argumentat asa cum l-ati prezentat si voi!

Si pentru ca in curand in incepe Canonul cel Mare la biserica, va las!
Eu lucrez de acasa....si azi....n-am avut chef deloc.....va pup!
Weekend placut!
Din punctul meu de vedere discutia de astazi a fost civilizata si cred ca se poate discuta civizlizat pe astfel de teme. Dar fara a face presupuneri false si fara a ne da in cap unul altuia si a incerca sa ne convingem unul pe celalalt ca celalalt greseste.

Cand vii si arunci ca "celalalt gandeste deplasat" cum a facut Criss gata ai inchis comunicarea, ii dai in cap celuilalt aproape la propriu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:

Din punctul meu de vedere discutia de astazi a fost civilizata si cred ca se poate discuta civizlizat pe astfel de teme. Dar fara a face presupuneri false si fara a ne da in cap unul altuia si a incerca sa

Discutia a fost civilizata, fiindca ai fost lasata sa spui vrute si nevrute. Si, ai spus! . Ai facut presupuneri false, ai dat in cap, ma rog, toata gama .
Ti le-as pune pe toate cu liniuta-si-de-la-capat, da' stiu ca e egal cu zero.

quote:

amethyst, traiesc intr-un stat laic dar nu ma mandresc cu asta. Tocmai, nu-mi doresc sa fie laic asa cum tu te bucuri ca este!

Voi da discutiei civilizate si un ton disperato-tragic, pt. ca am citit si declaratia de mai sus. Iote cum o dispero-tragedizez pe discutie: .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by denizel

quote:

Din punctul meu de vedere discutia de astazi a fost civilizata si cred ca se poate discuta civizlizat pe astfel de teme. Dar fara a face presupuneri false si fara a ne da in cap unul altuia si a incerca sa

Discutia a fost civilizata, fiindca ai fost lasata sa spui vrute si nevrute. Si, ai spus! . Ai facut presupuneri false, ai dat in cap, ma rog, toata gama .
Ti le-as pune pe toate cu liniuta-si-de-la-capat, da' stiu ca e egal cu zero.

quote:

amethyst, traiesc intr-un stat laic dar nu ma mandresc cu asta. Tocmai, nu-mi doresc sa fie laic asa cum tu te bucuri ca este!

Voi da discutiei civilizate si un ton disperato-tragic, pt. ca am citit si declaratia de mai sus. Iote cum o dispero-tragedizez pe discutie: .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

daca a intrat denizel pe subiectul asta....toti cei ce n-aveti chef de cearta tre' sa iesiti! Se termina discutia si incepe monologul plus aruncatul cu noroi in toti cei care nu au aceesi opinie cu ea, in mod expres ortodocsi! Nu te obosi sa raspunzi denizel ca eu am iesit de pe topic si nu voi mai citi! Ma bucur insa ca n-ai fost mai pe faza si n-ai intrat sa iti "expui" ideile nitel mai devreme cum s-a intamplat in alta postare!

Mergi la inceput