noaptea dintre azi si maine

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

MissParker,

daca vroiai sa imi scrii, ar fi trebuit sa o faci :)
Cred ca stiam toate a aceste lucruri...dar aveam nevoie de un impuls.

coltofeanu,

nu stiu daca nu merita.In felul lui, el a fost sincer, si sint convinsa ca si el m-a iubit, si nici el nu e intr-o stare de beatitudine acum. Daca ar fi fost doar un tip care ar fi vrut o amanta, nu mi-as fi facut atitea probleme. Nici n-as fi avut de ce sa il mint, sa ma ascund, sa fac pe Brave Jane... Ar fi fost flatat si atit. Cit timp merge... ce conteaza in rest. La ora asta am bea amindoi un suc pe vreo terasa. Ei bine, nu asta a fost...
Dar, asa cum am zis, a fost o relatie complicata, tot ce nu vreau acum sa fac e sa o disec, sa o feliez si sa o studiez la microscop.

Prefer sa adun cioburi, sa fac curatenie, si sa incerc sa stabilesc ce urmeaza. Trecutul e trecut... am facut tot ce am putut, si asta a iesit.Tragem linie si o luam de la capat.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

Elise, eu...daca l-as iubi pe L. i-as spune ca am divortat. I-as trimite un sms sec si atat. Sunt foarte mandra de fel...dar daca iubesc, iubesc. Ce ai pierde daca i-ai spune tot adevarul? Poate doar dupa ce ii spui lui tot adevarul...poti incepe cu adevarat sa maturi cioburi si sa mergi mai departe. Eu iti simt inca sufletul incarcat legat de L. Daca in celelalte privinte e liniste.....pe partea asta inca nu e! Sau...cel putin asa simt eu!

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!

Mergi la inceput

pai, larissa.. hai sa o luam metodic :)

DACA ii spun, sec, ca am divortat - suna. Si ma intreaba de ce.
Si... de ce?!

Ce fac, arunc problemele mele in capul lui?
Ii dau de inteles ca el a fost ultimul impuls necesar?
Si ca oricum in perioada asta am nevoie de suportul lui - atit cit poate sa mi-l ofere?
Si ca nu e elegant sa ma lase cu fundul in balta cind trec printr-o perioada proasta?
Si ca faptul ca imi sta alaturi ne-ar lega oricum si mai rau, deci am amplifica problema pe termen lung?

Sau de ce sa-l sun?
Sa obtin ce?

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Elise,am inteles.

L-ai mintit.Din diferite motive.Nimeni nu are dreptul sa te judece.Nici macar tu nu ai dreptul sa te judeci.Ai facut ce ai crezut de cuviinta la momentul respectiv.Prima minciuna a atras dupa sine alte minciuni si ai ajuns in situatia de a nu te mai identifica in acea relatie.Nu erai tu,era altcineva.Si aceasta identitate paralela sapa in sufletul tau.

Un singur sfat,daca-mi permiti.

In cazul in care te va apasa mult mult pe suflet acesta poveste cu L si sentimentele tale pentru el,atunci sa nu uiti ca adevarul elibereaza.Un adevar dureros care probabil va atrage dupa sine depreciere,dezamagire.Insa e adevarul tau,asa dureros cum e si crede-ma ca iti vei simti sufletul impacat.

Nu-ti sfarteca sufletul pedepsindu-te pentru ca ai mintit.Nu-ti spun sa figi in bratele lui,doamne fereste,tin sa mentionez asta foarte clar.Spun doar: cand nu mai poti,spune adevarul.Te va elibera.Abia atunci vei fi tu,Elise protagosnista povestii cu L.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Elise, esti o femeie puternica, dar aceasta putere nu inseamna si nu da drepul de a purta pe umerii tai alte poveri decat cele ale tale, alte raspunderi decat cele ce te privesc.
Ai luat decizii pentru tine; corecte sau nu, nu le poti evalua decat tu insati, asa dupa cum numai tu ti le poti asuma, nimeni in locul tau nu o poate face; in acelasi timp, ai luat o decizie si pentru L, pe care nu ti-o mai poti asuma, pentru ca este vorba de altcineva decat propria persoana; aceasta decizie poate avea consecinte in ce te priveste, si pe acestea ar trebui sa iti pui problema cum le gestionezi, insa mie mi se pare ca L are dreptul sa decida pentru el. Oricum ar face-o. Si pentru asta trebuie sa stie adevarul. Dureros, dar poate eliberator ... asa cum spuneai, nu e oricine, il iubesti, daruieste-i asta ... pentru tine va fi inca o piatra ce se va dezlega de gatul tau, chiar daca sfoara va lasa urme ... in timp nu vei mai simti greutatea, doar urma ei.

10+

Liniuta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coltofeanu spune:

" L e casatorit, eu casatorita - ma rog, pseudocasatorita, dar el n-a stiut asta. Pentru ca eu i-am spus ce a vrut sa auda, si ce vroia sa auda era ca toate lucrurile merg bine acasa.
Ne-am trezit implicati intr-o poveste la care nu ne asteptam. Nu ma asteptam nici eu, nu se astepta nici el.
Mi-a spus din start ca nu vrea sa imi faca rau, mai bine punem punct. Pentru ca, mai devreme sau mai tirziu, frinturi de zile nu vor mai fi suficiente pentru unul dintre noi. "

... Ar mai fi ceva de spus? Elise a terminat relatia ELEGANT. Si eu as fi procedat la fel.

Ce rost mai are sa-i spuna ca a divortat ? Ce rost mai are sa lungeasca o amagire?.... Lacrimi, vorbe, timp pierdut...Nu le mai vad rostul.Ea are nevoie sa mearga mai departe, nu sa se intoarca intr-o relatie care nu are un viitor sigur.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Elise

pai, larissa.. hai sa o luam metodic :)

DACA ii spun, sec, ca am divortat - suna. Si ma intreaba de ce.
Si... de ce?!

Ce fac, arunc problemele mele in capul lui?
Ii dau de inteles ca el a fost ultimul impuls necesar?
Si ca oricum in perioada asta am nevoie de suportul lui - atit cit poate sa mi-l ofere?
Si ca nu e elegant sa ma lase cu fundul in balta cind trec printr-o perioada proasta?
Si ca faptul ca imi sta alaturi ne-ar lega oricum si mai rau, deci am amplifica problema pe termen lung?

Sau de ce sa-l sun?
Sa obtin ce?

Elise & BBLisa

Daca intreaba de ce? ii spui adevarul? Il stii? Sigur ca a fost ultimul impuls sa faci ceea ce trebuia sa faci demult. Degeaba faci scenarii..viata bate filmul. Asa e si stilul meu sa fac scenarii....nu zic de multe ori chiar asa se intampla...am avut insa si surprize placute si mai putin placute.
Si totusi ce ai de pierdut? Nu zic ca ai avea de castigat...am zis doar ca eu asa as face si nu pentru ca asa ar trebui ci pentru ca sigur asa as simti!
Uneori trebuie sa mai faci si ceea ce simti nu doar ceea ce trebuie!
Eu nu'sh cum rezisti tu cu telefonul ala langa tine....

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by coltofeanu

" L e casatorit, eu casatorita - ma rog, pseudocasatorita, dar el n-a stiut asta. Pentru ca eu i-am spus ce a vrut sa auda, si ce vroia sa auda era ca toate lucrurile merg bine acasa.
Ne-am trezit implicati intr-o poveste la care nu ne asteptam. Nu ma asteptam nici eu, nu se astepta nici el.
Mi-a spus din start ca nu vrea sa imi faca rau, mai bine punem punct. Pentru ca, mai devreme sau mai tirziu, frinturi de zile nu vor mai fi suficiente pentru unul dintre noi. "

... Ar mai fi ceva de spus? Elise a terminat relatia ELEGANT. Si eu as fi procedat la fel.

Ce rost mai are sa-i spuna ca a divortat ? Ce rost mai are sa lungeasca o amagire?.... Lacrimi, vorbe, timp pierdut...Nu le mai vad rostul.Ea are nevoie sa mearga mai departe, nu sa se intoarca intr-o relatie care nu are un viitor sigur.

Poate nu vrea sa ii faca rau pentru ca e casatorita, are un copil. Atata timp cat elise nu a fost 100% sincera cu el..orice ar fi zis se bazeaza pe premise false. Nu uitati ca barbatii i-au totul asa cum le zici nu stau ei sa caute adevarul in ochii tai. Daca ii zici pa asta inseamna ptr el, pa.
Din ce inteleg eu nu e o simpla relatie e ceva mai special care merita ca adevarul sa fie spus. Parerea mea!
Pe mine ma amuza mereu ceva: foarte multe tinere in discutiile cu prietenii lor afirma ca vor sa se casatoreasca dupa 30 de ani, ca pana atunci vor sa isi traiasca viata etc. Apoi la un an max 2 de prietenie se asteapta sa fie cerute in casatorie. Ca doar ziceau in gluma de treaba cu 30 de ani, nu? Da barbatul ia totul asa cum ii zici! Poate nu toti da' majoritatea. N-are legatura cu cazul ce am expus...doar ca eu chiar cred ca o ora doua de sinceritate intr-o relatie ce s-a dorit speciala nu strica!

Mergi la inceput

he he...da, telefonul.
Dusmanul principal. L-a aruncat bblisa in wc, si tot degeaba, nu s-a stricat, nenorocitul de mobil...

Rezist... bine. Sint obisnuita. Mi-am exersat rabdarea.
Nu il sun pentru ca i-as imputa ceva ce el n-a vrut sa se intimple. Si stiu sigur ca n-a vrut. Si stiu sigur ca eu i-am garantat ca isi face probleme degeaba.
Cine, eu?
Eu n-am suflet... cum sa ma afecteze...

Lasa sa creada ca n-am.
Ca doar asta i-am promis.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Te amagesti, Elise, si stii si tu asta, chiar daca nu vrei sa ti-o recunosti.
Permite-ti sa fii umana, sa speri, sa ai nevoie, sa doresti, sa gresesti, sa ierti si sa te ierti, sa plangi si sa fii furioasa .. sa fii TU.
Sa-ti fie teama ...
Sa imbratisezi ..
Sa fii verde ..

Sa-i fii draga ..

10+

Liniuta noastra

Mergi la inceput