Pozele vorbesc
Se zice ca o poza face cit o mie de cuvinte. Si se pare ca este adevarat. Ati observat asta?...
Alaltaieri cautam niste acte si am dat de poze mai vechi. La inceputul relatiei eram zimbitori in poze, ne atingeam, eram imbratisati... Apoi un spatiu liber intre noi... Nu mi-am dat seama atunci ca ceva scirtiie in relatie, poza aceea vazuta prima data ar fi trebuit sa fie un semnal de alarma...
Apoi poze cu copiii... mereu intre noi... Eu privindu-i, el la fel sau absent.
Apoi in ultimii ani nici o poza impreuna! Poate o poza in grup, iar noi la capete opuse, instrainati.
Am vazut zilele trecute albumul unei fete de aici care are o relatie super cu sotul ei, o relatie la care visez ca o sa am si eu intr-o zi, bineinteles nu cu sotul ei ci cu cineva care mi se potriveste... Imi da speranta ca uite dom'le exista si asa ceva!!!...
Da, i-am vazut albumul care se intindea ca timp pe ani de zile...parca cinci?! Zimbind, atingindu-se, imbratisindu-se, asezati in poza ca si cum ar tinde unul spre celalalt!!...Da, chiar asa mi-am zis: "ia uite cum tind unul spre celalalt!" Chiar si in poze recente, picioarele ei indreptate spre el, miinile lui imbratisind-o ocrotitor, dar dindu-i un pic de spatiu de respirat. Nu ca niste liane, ci frumos, ca niste copacei care cresc impreuna!
Acum ea este insarcinata, o sa apara o mladita si sint curioasa sa vad pozele ce vor veni...
Ati analizat vreodata pozele voastre? Le-ati comparat cu relatia voastra?... Ati vazut iubirea in poze?...
Ma gindeam si eu asa.
Raspunsuri
XIO spune:
Da , ma uit des peste pozele cu noi. Cand suntem impreuna in poze tot timpul stam imbratisati, sarutandu-ne sau batandu-ne In gluma ultima , bineinteles.
In rest , majoritatea pozelor cu mine sunt ceva de genul " " , iar cu e ceva de genul " " , asta pt. ca atunci cand pun eu mana pe aparat ca sa-i fac poze uit de mine si ii dau cu blitzul cand se uita la ceva de regula pana ma roaga sa termin cu "ala" .
daca s-a schimbat pe parcurs imaginea lui din poze, incearca sa reinviati relatia.
daca in toate era morocanos nu este singurul
Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
marius spune:
Buna remarca am sa ma uit desi este destul de greu pentru ca eu am fost in proportie covarsitoare cel care a facut pozele. De aceea nu prea am poze in care sa apar. Dar m-a pus pe ganduri ceea ce ai scris. Uite la asta nu m-am gandit. Am bagat la tartacuta este un reper destul de bun din punctul meu de vedere.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
Clover spune:
Da, asa e. Poti si sa iti dai seama cine e mai implicat in relatie vazand capul cui e mai inclinat spre celalalt. E doar "body language" pozat.
If all else fails, look cute.
ciuf spune:
Interesanta remarca.
Nu stiu cat de relevante ar fi pentru noi pozele, pentru ca nici la inceputul relatiei noastre nu eram genul care sa facem poze imbratisati sau sarutandu-ne. Iar acum de cand au aparut copiii, punctul de interes intr-o poza sunt ei, noi mai putin. Drept urmare avem foarte putine poze cu noi, si mii cu ei. Si cum eu sunt fotograful, numar pe degete cate poze avem impreuna (mai multe are el, ca imi place sa il pozez).
Dar daca nu ai fi stiut ca relatia scartaie, ai fi putut observa distanta voastra in poze? Ar fi fost un semnal pentru tine?
Niciodata nu m-am gandit sa fac comparatie intre pozele facute la inceputul relatiei si cele de acum (poate doar sa analizez ridurile ), decat daca as avea motive.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
Mariaa spune:
tare interesant!
chiar asa, bash la asta nu ma gandisem nici eu...acum la poze la 'gramada' e mai greu de ghicit sa zicem...lume multa, stai unde apuci, asa repede la un instant. la fel si cu pozarul, la noi la fel insa replica e 'tu nu vrei sa vezi cu ochii tai? ce tot pozezi?!'
incazuri din astea Marius ochii conteaza, ochii sa-i vezi! si aia vorbesc singuri! daca zambesc, e ok!
pentru Emma
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=1" target="_blank"> Agonie si Extaz, Lyme
noi, impreuna
"Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul! " by Doris
Happy_in_TO spune:
E vorba de o intimitate care se vede, care nu poate fi imitata de un zimbet fortat, de un pozat ieftin pentru moment.
De familiaritatea care transpare din poza si care te face sa te simti de parca ai intrude cumva in viata lor. Si totusi atit de deschis...
Nu este vorba de bosumflici in poze sau morocanos, ci de totul acela intreg daca se poate spune asa...
Relatia aceea a mea nu mai poate fi reinviata. E trecut, atit de trecut incit il pot analiza la rece, il pot vedea cu alti ochi...
Marius, mi-am permis sa ma uit la pozele voastre (mama, ce multe!) si am vazut in putinele poze ce le ai tu cu Angela acelasi lucru... Tindeti unul spre altul in poze, va atingeti, aveti capetele intoarse unul spre celalalt sau amindoua in aceeasi directie... Si aveti niste fetite minunate, sa va traiasca!
Si inca ceva... Pozele vechi, ale bunicilor, de la cununie sau asa in general... Erau altfel, chiar daca frumosi si tineri...Parca inchisi, fara emotii, tepeni, tinind pentru ei acea intimitate. Ca si vremurile de atunci de fapt... Nu se vorbea prea mult de dragoste, de emotii, de simtaminte. Acum sunt mai altfel...
marius spune:
Cu atat mai mult atunci tin sa spun ca pozele pot sa insele deoarece surprind instantanee care sunt grevate sau pot fi grevate de situatia de moment. De aceea nu sunt definitorii relational doar daca sunt urmarite intr-un interval de timp dar recunosc faptul ca ideea m-a pus mult pe ganduri datorita incarcaturii psihologice. De aceea am retinut-o si am sa urmaresc pe viitor si acest gen de informatii.
Pot sa te intreb cu ce te ocupi in viata de zi cu zi?
Marius Pernes
Pagina legislativa
Happy_in_TO spune:
In viata de zi cu zi sunt Accounting Manager, nu are nici o legatura cu gindul asta al meu.
marius spune:
. Aparent. Traseaza un spirit analitic de observatie.
Marius Pernes
Pagina legislativa
avmaria spune:
Si pentru mine pozele vorbesc … bine, nu una, doua – e vorba de impresia pe care o resimt uitandu-ma la un album intreg. Si eu, ca tine, ma uit la albumelor unor membri ale caror postari ma interpeleaza, din curiozitate sant atrasa sa-i « cunosc » mai bine. A propos de exemplul tau, ma uitasem si eu acum ceva vreme pe albumele unei persoane foarte fericite in relatia cu partenerul, o persoana care descrie o relatie practic perfecta (tot o viitoare mamica, ce coincidenta). Si uitandu-ma la poze in ordine (etalate pe mai multi ani), m-au izbit 2 aspecte : el, mult mai inalt decat ea, se aduna tot mai tare in poze, pe masura ce treceau anii, se micea cumva, nu mai era barbatul inalt, de « sine statator ». Si celalalt aspect : in practic toate pozele facute in 2 aparea simultan acelasi invaribil zambet pasta de dinti Cristal. Santem oare capabili, in modul cel mai spontan, neconditionati , sa ne oferim zambetul oricarui necunoscut pe care-l rugam « could you please… » ? Sau triem inainte sa constituim albumul ?
Pentru mine, aceste detalii au o relevanta mare. Pentru altii poate nu. Totul e subiectiv.
Eu nu visez la relatii « our love is perfect » descrise de altii. Cred ca ma va emotiona mult mai tare un album in care mai « scapa » si o poza stangace, si o mina mai putin « I’m the happiest in the world ». Cred ca-l voi gasi mai uman pe gustul meu, si atunci, cine stie, poate voi incepe sa ravnesc la aceea iubire...