Nazdravani de oct-nov-dec 2003 (85)
Raspunsuri - Pagina 14
vikinga spune:
Multumiri de gindurile bune:) In sfirsit Aldo e mai bine, de fapt de azi noapte. Valeria .. asa ceva nu mi s-a intimplat in 4 ani de zile, sa nu scada febra cit de cit usor. Si nu e de vina medicamentul ci virusul. Ca de la an la an apar tot felul de virusi mai puternici, mai ciudati. Voi ati avut iarna serioasa acolo, i-a mai omorit, cum se zice, aici la primavara asta continua si mai ales umeda cum a fost "iarna" asta, a fost taman prielnic pt mutantii astia de virusi-monstri,.. mama lor
. Iti zic, ceva anormal de data asta a fost
. Cum a zis doctora, dupa 3 nopti a cedat si e bine ca a luptat organismul fara antibiotic. Apropos daca medicamentul clasic de febra nu merge, mai degraba aplicati ceva babesc decit medicament prea tare ori doza la mai putin de 6 ore. De ex la virusul asta fara sosetele cu apa rece nu am fi scos-o la capat. A scincit el dar ma rog am reusit sa-l convingem sa nu se crizeze tare.Ufff bine ca am trecut peste..Nadja e ok, i s-au terminat mucii, virusul nu a atins-o, de fapt nici pe noi nu ne-a atins ce a avut Aldo cu toate ca mai toti tusim si stranutam. Dintre toti cine credeti ca-i cel mai fit::? Alberto fumatorul! Care de atitea luni de zile fumeaza afara in vintul si frigul asta si nu are nimic mai! Nici macar alaptat nu a fost ca tot veni vorba. Mister o sa ramina pt mine rezistenta in fata bolilor. Insa Nadja mi s epare mai strong ca Aldo din punctul asta de vedere.Eu mi-am scos steriletul..nu nu
nu planuim alt bebe, doar ca nu-l mai suport, mi-au ajuns starile ce mi le da: durerile premenstruale si singerarea abudenta. Am mai citit si niste chestii de el, acum am ajuns sa nu-l mai suport psihic. Vreau sa ma orientez spre ceva mai natural, metoda Persona mi s-a parut cea mai buna, am aici vreo 2 nemtoaica care folosesc asta. Unele femei folosesc asa ceva pt a urmari perioada de fertilitate daca vor bebe, stiu citeva gravidute care au facut asa. Eu bineinteles ca o sa ocolesc perioada aia;). Sper sa mearga si daca nu, ei asta e:) inca un bebe de vine din greseala nu o sa fie asa de grav. Cu toate ca metoda este sigura, acuratetea vine de rigurozitatea cu care face femeia testul zilnic. De fapt testul asta e un pisu dimineata pe o hirtie si daca e de o culoare e ok daca e de alta culoare nu e ok. Miine pleaca ai mei, va pupez si sper sa ne auzim curind, sa vad cum imi intru in ritm singura. Problema cea mare e ciinele, ca e mare trebuie plimbat, si asta inseamna ca tre sa-i iau pe amindoi copii dupa mine indiferent de vreme. Ma rog daca ploua tare nu, insa oricum.. Si usor nu e sa imping la carut cu bestia mare muschiuloasa care are un ritm alert, impingind la carut si cu ochii dupa aldo. Apoi spalat pe labute si tot asa. Plus curatenia in casa
Cred ca o sa slabesc destul de repede
Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo
Ven spune:
Vik, ce sterilet ai avut? Si ce ai citit despre el? Ca si eu am in plan unul, si asa-s de indoita.........dr. gine imi tot lauda steriletul ala cu hormoni, Mirena parca ii zice, stiti ceva de el, fetelor??
ciuf spune:
Offf, Laura, ca abordasi probleme feminine. acum cateva zile mi s-a terminat ciclul si dupa doua zile ma pomenesc iar cu niste picaturi. Si ma tine asa (vag de tot e sange) de vreo 2 zile si sunt cu nervii intinsi la maxim. Stiu ca atunci cand eram insarcinata cu Eva doctorita mi-a descoperit un fibrom. Oare sa faca asta pe al naibii? Si simt un usor discomfort la sanul drept. am tot palpat de cateva zile dar nu simt nimic. Crede-ma ca simt ca o iau pe pereti de ganduri negre, care parca mi se amplifica din ce in ce mai tare cand mai citesc pe ici pe colo de cazuri de cancer. Doamne, bat in lemn sa nu ajung acolo. Sunai la cabinet si ma programa pentru vinerea viitoare. Pana atunci cred ca clachez.
Ma bucur ca sunteti mai bine acum. Nu stiu nici eu ce sa cred cu fumatul asta sau cu bautul. Ma uit la persoane care au fumat si au baut toata viata si au un ten frumos, nu sunt grasi, nu se plang de probleme de sanatate. Unde o fi secretul, nu am idee.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
vikinga spune:
Ven pina la urma toate metodele contraceptive sunt un mare rahat, serios, is tare suparata pe toate. Dar asta e..noi femeile ori acceptam un rahat din asta ori ne luam riscurile. Acum nah, bine ca exista ceva sa ne ajute sa controlam conceptia. Eu am avut sterilet din ala normal pe 3 ani de cupru, din ala simplu. Dupa sarcina cu Aldo nu am vrut vreo metoda definitiva gen sterilet cu hormoni pe 5 ani ori alti hormoni, nush de ce stiam una alta care imi intretinuse mie ideea ca daca ai asa ceva vreo 2-3 ani, dupa nu mai esti la fel de fertila ori daca te obisnuiesti cu hormoni dupa ai nevoie de mult timp sa-ti revii. Si noi ne mai doream un bebe, dupa sarcina cu aldo vroiam doar o pauza sa nu ramin insarcinata imediat. De aia am ocolit hormonii. Insa recunosc ca distanta mea fata de hormoni vine si din alta cauza: eram fumatoare, beam cafea, beam si cite un vin rosu, ei bine treburile astea nu merg cu pilulele. Ca asa te imbolnavesti de altele. Si mai am o pasarica pe creier legata de hormoni..dr meu mi-a desfiintat teoria cu hormonii si ingrasatul, insa nu la toate femeile se aplica treaba asta eu nu-s chiar convinsa ca de iau pilule nu ma ingras. Deci din punctul meu de vedere exista si aici un mic risc, ca de esti gras esti si mai predispus la boli. Macar de as ajunge la greutatea mea ideala, adica cu vreo 10 kg mai putin, atunci as privi mai cu ceva curaj contraceptia hormonala, mai ales ca acum nu mai fumez si nici cafea nu mai beau.Ei bine si dupa Nadja tot sterilet normal mi-am pus pt ca pe asta il stiam, chiar daca nu m-am simtit excelent nici inainte cu el in alea 9 luni cit l-am purtat dupa Aldo. Eu am o menstruatie neregulata la vreo 40 de zile, dureaza 3-4 zile si fara nici un pic de durere, absolut nici una. Ei bine din prima luna cu sterilet au aparut durerile premenstruale, o indispozitie totala si o durata de 5-6 zile "pline" ca sa zic asa, plus vreo 2-3zile spre sfirsit mai usoare. iar de vreo 2 luni am singerari intre, ceva de genul ce zicea Ciuf, cu dureri de menstruatie cu tot
. La control nu mi s-a gasit nimic. Cind l-am vazut pe dr ca ma intreaba de cazuri de cancer la sin in famile si cum palpa el concentrat, apoi m.a invatat cum sa fac operatiunea asta acasa..ei bine asa am avut un sentiment aiurea si greu rau de tot...
Exact ca o caramida izbita pe suflet. Pffffhhuuuu..Constientizarea pericolului unei astfel de boli de maturizeaza -ca sa nu zic te imbatrineste psihic- tare mult. Pe urma mi-a facut o analiza a hormonilor, testosteronii au iesit peste limita, inca vad ca nu mi-au crescut cohoane
, dar ma rog timp mai am. Dr mi-a prescris pilule contraceptive pe 3 luni, el zicind ca de aici singerarile intre menstruatii, de la dereglarea hormonala. Insa eu stiu ca steriletul e buba cea mare. Tot de la el am dureri. Imi stiu corpul bine si simt ca de aici vin problemele de asta trebuie intii sa incerc fara si pe urma tratament hormonal. Ven, citisem pe niste site-uri gasite de sotz, pe germana, siteuri medicale, in fine gasesti acolo orice, ca steriletul asta clasic intretine de fapt un fel de infectie permanenta, ok in termeni medicali nu se zice asa, insa ionii transmisi de firele alea de cupru au rolul asta. Tot acolo mai scria ca de fapt nici acum nu prea se stie mecanismul foarte exact, ori mai degraba explicatia exacta a ceea ce se intimpla p'acolo intre ionii aia si ovule
. Doar rezultatul e clar: contraceptie cu 98% siguranta.Steriletul cu hormoni Mirena, e mai bun decit pastilutele zilnice, pt ca au o cantitate mica de hormoni si dr meu l-a laudat. Numai femeile care nu suporta gindul sa aiba ceva in ele prefera pastilutele. E comod, sigur 100%, e pe 5 ani, mai ales dupa 2 sarcini, cind nu mai planifici alti copil curind. Dar totusi citeste si tu mai multe si vezi ce spun femeile care il au deja, vezi cum se simt. Pt ca degeaba teoretic e laudat pt performante, sigur ca e chiar cea mai buna metoda contraceptiva, dar mai trebuie si femeile sa se simte ok cu el. Tu parca stii lb germana, am sa-ti pun eu niste linckuri cind am timp.Dar nici asta nu e pt mine, nu mai vreau sa aud de sterilet, de ceva agatat prin uter m-a luat groaza de el. Controlul ala asa de tare m-a speriat, apoi singerarile si durerea, ca sincer mi s-a luat si de sex si de toate. Greva
Tot cu hormoni mai sunt acele inele care se introduc in vagin lunar, tot la fel, cantitate fff mica de hormoni si pe asta l-a laudat dr, nu e in uter, e cumva alta treaba, l-am vazut si eu cum arata, in fine nu pare asa scary ca steriletul care se agata in carne inauntru dar procesul tehnic de bagare scoatere cu minuta proprie nu mi se pare o treaba simpla, nu e ca un OB, eu una nu m-am prins prea bine cum vine treaba
. Dar cu siguranta asa de greu nu e:)Si lista se cam termina. Dupa cite vezi, nimic nu e perfect, tre sa alegi metoda cea mai simpla pt tine. Oricum steriletul clasic inafara ca are 2% eroare la majoritatea femeilor da menstruatie lunga si abudenta, nu toate au dureri mai mari decit normale. Eu cum nu aveam deloc, treaba asta mi s-a parut un shit.Dupa prima menstruatie o sa iau 3 luni iau pilule din cauze de hormoni, o sa fiu acoperita, asa ca am timp sa ma acomodez si sa invat despre Persona. Ori mai vad eu, imi iau temp, habar nu am, asa cum am timp de machiat si aranjat un par lung tre sa-mi gasesc timp si pt treaba asta.Ciuf uff ma gindesc la tine! Si daca mergi la dr, totul o s afie bine. Ce sa-i faci, uneori trebuie sa avem parte si de rahaturi din astea..Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo
vikinga spune:
Am scris asa de mult si tot am uitat sa zic ceva
, sunt de groaza:))Ven, pina la urma indiferent de ce zic alte femei de cum se simt, sa zicem ca excelent ori nu cine stie ce, tu oricum trebuie sa incerci tu insati, noi femeile suntem atit de diferite. Daca tu nu ai vreo teama psihologica de a avea ceva agatat in uter ori cum esti slaba, nu ai vicii
, deci nu ai stres fata de hormoni, logic (,) ca steriletul cu hormoni e cea mai sigura si comoda metoda. Teoretic pe mine mirena ma convinge 100%, doar practic le am eu pe ale mele.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo
carmen77 spune:
Fetelor, mai este inca o metoda ... care nu afecteaza sanatatea femeilor, dar trebuie sa fii sigura ca nu mai vrei alti bblushi ... trimiti barbatul la urolog pentru vasectomie, e simplu, rapid, nu afecteaza sanatatea de nici o parte ... eu o vad ca pe cea mai simpla metoda contraceptiva.
POZE NOI 
Carmen
si
Matei Gabriel + Marc
Laura Takacs spune:
Hop si eu cu sfaturi ginecologice. Eu am Mirena de 4 ani aproape, dar vorba lui Vik, am probleme psihice cu el. La anul dupa ce-l scot nu cred ca mai pun altul. Primii doi ani am fost multumita, dar de doi incoace cam "sar" peste cicluri, adica vine o data la doua luni si atunci cand il taie capul. De unde inainte era ca ceasul. Nu stiu ce sa zic, isi face "treaba", dar are side effects-urile care le-am amintit. Ginecologul mi-a spus ca e perfect normal ceea ce se intampla (desi mie nu mi se pare) si ca unele femei nu mai au ciclu chiar deloc cu steriletul asta. In rest e foarte "light", si mai mult de o durere de cap nu am (adica nu crampe).
carmen77 spune:
Am pus o poza cu dedicatie pentru Laura
aici
POZE NOI 
Carmen
si
Matei Gabriel + Marc
vikinga spune:
quote:Haha cred ca as fi prima femeie din lume care a convins un italian ori macho spaniol, sa faca asa ceva
Originally posted by carmen77
Fetelor, mai este inca o metoda ... care nu afecteaza sanatatea femeilor, dar trebuie sa fii sigura ca nu mai vrei alti bblushi ... trimiti barbatul la urolog pentru vasectomie, e simplu, rapid, nu afecteaza sanatatea de nici o parte ... eu o vad ca pe cea mai simpla metoda contraceptiva.POZE NOI
Carmen
si
Matei Gabriel + Marc
, ce sa-i faci nu le poti avea pe toate. Plus ca el vrea inca un copil chiar daca eu nu, el zice ca mai am timp o gramada sa ma razgindesc:).Si mai ramine legarea trompelor, Ileana a facut asta din cite stiu.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo
carmen77 spune:
LOL. Tin minte ca ginecologul meu mi-a zis aceeasi chestie ... ca nu poti convinge un grec sau un italian sa faca asta ... cu toate ca nu inteleg de ce, doar nu le afecteaza "masculinitatea" .. .ma rog, la noi decizia a fost clara, la mine o a 3a sarcina mi-ar si pune in pericol sanatatea, cand m-au deschis sa il scoata pe Marc, ginecologul m-a felicitat ca nu am incercat sa nasc natural, ca prima operatie avea aderente si nu era vindecata cum trebuie, si mi-a zis ca uterul meu e subtire ca o foaie de hartie pe portiunea unde e taietura, asa ca ... am un sotz bun care s-a oferit singur .. a zis ca oricum e mult mai putin decat ce am facut eu (2 copii si 2 operatii majore). De aia ziceam ca e ff usoara interventia, o zi a fost neplacut, dar nimic ce nu s-a rezolvat cu Advil ...
POZE NOI 
Carmen
si
Matei Gabriel + Marc