Cerere reducere timp de lucru gravide
Buna ziua,
Sunt gravida in luna a 7-a si as vrea sa trec la program redus de lucru. Am si recomandare de la medicul de familie...
Ma poate ajuta cineva cu un model de cerere catre angajator pentru reducerea timpului de lucru la 6 ore? Stiu ca au mai fost date exemple de astfel de cereri dar din pacate nu le mai gasesc.
Multumesc anticipat pentur ajutor
Lumi 26+
Raspunsuri
bufi spune:
Si pe mine ma intereseaza subiectul asta.
De la cate saptamani/ luni de sarcina iti poti reduce programul de lucru?
Eu sunt insarcinata in ~ 16 saptamani.
Ne afecteaza reducerea programului si la bani?
Multumesc!
Bufi
forgiarini spune:
Lumi, nu iti trebuie o cerere anume, pur si simplu cu recomandarea de la medicul de familie te duci la resurse umane si iti modifica programul, iar la salariu nu te afecteaza. Din cate stiu eu, daca incepand cu 7 luni si 10 zile vrei sa ioti iei concediu medical, nu se acorda, pt ca poti intra in prenatal.
Bufi, poti reduce programul de lucru de la cate saptamani considera medicul ginecolog sau medicul de familie si iti da o adeverinta in acest sens iar la salariu nu te afecteaza deloc
ariel_7000 spune:
eu mi-am facut cererea la director, pe baza scrisorii de recomandare de la medic - poate fi eliberata si de catre medicul de familie sau de catre medicul care urmareste sarcina....a mea tin minte ca avea la recomadare motivul de CUD (contractii uterine dureroase)...
ce am scris in cerere nu mai stiu exact, ca mi-a dictat fata de la personal ce trebuia scris...ceva de genul"subsemnata,...., angajata la ...., departamentul,...., declar ca sunt insarcinata in .. saptamani.conform OUG96/2003, art 13, va rog a-mi aproba scurtarea programului de lucru cu 1/4..."
(Art. 13. - Īn baza recomand#259;rii medicului de familie, salariata gravid#259; care nu poate īndeplini durata normal#259; de munc#259; din motive de s#259;n#259;tate, a sa sau a f#259;tului s#259;u, are dreptul la reducerea cu o p#259;trime a duratei normale de munc#259;, cu men#355;inerea veniturilor salariale, suportate integral din fondul de salarii al angajatorului, potrivit reglement#259;rilor legale privind sistemul public de pensii #351;i alte drepturi de asigur#259;ri sociale.)
am inteles ca se poate acorda in orice moment al sarcinii ... din pacate, eu nu am mai beneficiat de aceasta reducere (de care am aflat tarziu, prin luna a 6 a), pt ca am avut niste probleme si a trebuit sa-mi iau medical:(((, apoi concediu de odihna si acum prenatal...
drepturile banesti nu sunt afectate.
bafta!
alexutza aproape 5 ani +si 33+ Teodor Mihai
TEODOR
POZE
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5207ed359c8adf213e5f23" target="_blank">alexutza 2003-2004
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5221eb237d9db27ce0b939" target="_blank">alexutza2005
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=522454e8697e14d6ce6966" target="_blank">alexutza2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=52253cfdd7ccfda00914d4" target="_blank">alexutza2007
m_monique spune:
eu am facut o cerere de mana: subsemnata...incadrata in departamentul..., va instintez prin prezenta ca sunt insarcinata in x sapt, avand sarcina cu risc conform scrisorii medicale anexate. va rog sa-mi aprobati reducerea programului de lucru cf oug 96/2003, incepand cu data de...
eu stiu ca reducerea programului de lucru nu are nici o legatura cu intrarea in prenatal.
iar in oug 96/2003 nu se specifica nici o varsta a sarcinii pt care se acorda program redus. in concluzie se poate acorda oricand.
Andrei (16.12.2006)
sirimie spune:
Doctorul meu habar nu are de legea despre programul redus gravida, si eu nu stiu ce sa ii spun :(
Cum arata scrisoarea medicala de la ginecolog cu recomandarea pentru reducere programului meu de lucru ca gravida? Are cineva un model, sa il copiez si sa il dau sa mi-l semneze?
Multumesc frumos!
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei