Clubul BRASOVENCELOR! (5)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aiamoni spune:

A, nici vorba de a intra in defensiva, imi pare rau ca s-a inteles gresit! Doar eu am intrebat, nu? :) Dimpotriva, iti multumesc mult pentru toate detalile, cind ai zis de asteptat cu orele am vrut numai sa spun ca peste tot e asa, n-ai ce face...acum daca ma iei cu gindaci in saloane...alta poveste, buna de speriat cu adevarat, ca din aia recunosc ca n-am vazut pe aici!De-asta am si intrebat, e un subiect care evident ma intereseaza...si intristeaza, dar asta e, nu prea putem noi face nimic. Cit despre viata de calitate si cei care nu se mai intorc, repet, nu e aici subiectul potrivit sa raspund. Deci inca odata multumesc pentru informatii!
Imi spunea cineva de asigurare de sanatate privata in Brasov, inclusiv pentru urgente, e adevarat ca exista?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amalisimona spune:

Se practica asigurari medicale si un fel de abonamente medicale. In general, oferta clinicilor private se adreseaza corporatiilor (de ex. Policlinica de Diagnostic Rapid), dar stiu ca la MEDO te poti asigura si individual.

Simona, Sorina (12 Noiembrie 2004) si Irina (5 Mai 2006)
FOTOGRAFII BLOG

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danybv spune:

buna dragele mele brasovence
Am intrat si eu sa urez La Multi Ani !!! celor care poarta numele Sfintilor Imparati Constantin si Elena
Am vazut ca ati vorbit despre sistemul sanitar din Ro , este Jale Mare in aceasta categorie , daca voi va plangeti de Brasov care cat de cat stiu ce este in el doar sunt brasoveanca, pacat ca nu puteti sa veniti sa vedeti ce este la Tulcea in spital , fereasca dumnezeu sa fii bolnav in acest oras , va spun cinstit, de asta am ales sa-mi nasc copii acasa la Bv , pur si simplu mi-a fost frica sa merg acolo , am fost internata cu Andrei cand era mai mic la cateva luni si pur si simplu asitentele cu vechime pe ele au facut practica pe el , habar nu aveau cum sa-i faca injectii intravenoase , nu nimereau vena( este inadmisibil asa ceva la o asistenta cu vechime de 30 de ani in munca ) un alt ex m-am dus cu sotul la urgenta fiindca avea febra 39 ,5 si nu-i scadea deloc , am stat si am asteptat 30 de minute afara pe banca desi nu era nici un pacient inauntru .... dar ei aveau de discutat sau isi serveau cafeaua , sunt multe exemple si pacat ca sunt dureroase si urate , noi avem de suferit oamenii de rand
va pup pe toate

danybv
Mamy de Maria (11 Ianuarie 2008 ) si Andrei (21 Martie 2006)
Poze Diverse
Poze Maria
Filmulete Maria

Mergi la inceput

Cred ca de MEDO auzisem eu...probabil te costa o mina si-un picior asigurarea, imi inchipui...

Mergi la inceput

MEDO sunt foarte scumpi, dar au si serviciu de urgenta (salvare/elicopter). Nu mai stiu daca mai sunt alte clinici private care sa ofere asistenta de urgenta in Brasov. Cred ca tot la subiectul asta s-a mai discutat si am scris si eu ceva de ei, dar nu mai retin exact ce.

LA MULTI ANI! pentru cei/cele care poarta numele de Constantin si Elena.

FOTOGRAFII BLOG

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

La multi ani, Leano! Si la multi ani, Costica!
Si mai lasati, draga, si voi, doctorii sa sarbatoreasca, macar azi,nu?

By the way, si eu sunt in categoria"da-mi o ora sa impachetez si am emigrat deja!"

Distractii placute la mese la mame si soacre!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cfelinar spune:

La multi ani si din partea mea celor care poarta nume de Constantin sau Elena sau derivate ale acestora. Sa fiti sanatosi, voiosi, insa macar un dram de noroc chiar nu v-ar strica.

Multumesc celor care mi-au urat bafta in legatura cu postul: bafta sa fie si sa va auda Dumnezeu!!!

Cat despre sanatatea in Canada, eu nu am avut decat foarte putine experiente, unele pozitive, altele negative, de aceea va invit pe cele interesate sa accesati linkul http://www.romanianstoronto.ca/ro/modules.php?name=Guiki&MODE=SHOW&PAGE=Sanatatea
; detaliile reprezinta un anumit punct de vedere, destul de obiectiv cred eu. Numai faptul ca nu se da spaga si ca nu exista gandaci (eu nu am vazut) sunt lucruri care ne vor lipsi in Romania cu siguranta. Sunt alte aspecte de aici despre care vom spune insa: bine ca am scapat!!! De, ce sa-i faci, nu le poti avea pe toate...

Cert este ca nu regretam un minut din experienta de 5 ani de emigranti. A fost si greu, si usor, si foarte greu, si foarte usor, dar a meritat.

Ma tot gandesc sa deschid un subiect nou cu titlul "Romani intorsi din tari straine, nu doar in vizita... " unde lumea sa spuna: si eu m-am intors, si eu m-am intors, caci cel putin din Canada sunt foarte multi cei care se intorc (poate ca si mai multi sunt cei care pleaca din tara), poate-mi fac si eu o idee despre amploarea evenimentului, doar ca nu mai am curajul sa fac asta, dupa experienta cu subiectul Free Hugs pe care am avut-o de curand. E teribil cat de intolerante fata de noi idei sunt unele persoane pe acest forum, se pot da la tine tam-nesam fara macar sa jignesti sau sa fii rautacios cu cineva, ba dimpotriva. Bine, stiu si ca sunt unii care se intorc hotarati sa ramana (asa ca noi acum), doar ca peste 6 luni sau 1 an cale intoarsa spre tara adoptiva, sper sa nu facem si noi parte dintre aceia... Of, ca tare greu mai e sa impaci si capra si varza!
Noapte buna cu vise frumoase, Brasov!

Hugs,
Cristina

PS Bine ai venit in club, aiamoni!

Mergi la inceput

Draga Cristina NU te sfatuiesc sa deschizi un asemenea subiect, am facut eu prostia cu ceva timp in urma si-au iesit multe zeci de pagini de discutii aprinse, opinii care de care mai drastice...la ce bun? Pina la urma fiecare cum crede.
Si fiidca cineva se plingea de invatamintul din Romania, sper din suflet sa n-am sperante peste realitati...eu inca totusi sper ca la noi se face suficienta educatie ca macar un copil care invata la o scoala buna dintr-un oras mediu sa nu puna intrebari la fel de ...sa zicem naive...cum fac cei de aici. Fiica-mea a fost intrebata de colegi daca in Romania se scrie, daca avem numere de telefon, daca avem ceva mijloace cu care sa ne deplasam...iar intrebarea care ma distreaza cel mai tare este cea pe care mi-o pun adultii foarte des, anume daca avem biserici. Da, unele cam cu o mie de ani mai vechi decit cele de aici, le raspund zimbind.
In schimb dupa sosele o sa pling cu lacrimi de crocodil, si dupa politetea in trafic (in general, mai sunt exceptii) a sudistilor, mai ales cum nu sunt o soferita prea grozava...sper sa fiu in stare sa ma descurc. Dupa cele ce vad la stiri despre traficul din tara imi vine sa merg numai pe jos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cfelinar spune:

Tu ai dreptate, draguta, fiecare cum crede. N-am s-o fac, cu siguranta!
Oricum la toleranta, politete mai avem muuuuuuuuuuuuuuuuuult de lucru noi, romanii, din pacate, insa nu prea putem forta nota; doar prin puterea exemplului, asa cum ziceai si tu candva, poate sa reusim cate ceva. Cat despre intrebarile naive ale americanilor, cunosc! Si mie mi s-a intamplat sa fiu intrebata enormitati despre Romania, cand doar facand un clic in era aceasta afli foarte multe raspunsuri, nu toate insa, e adevarat.

PS Sunt trista ca pe acest forum nu avem posibilitatea sa punem si imagini din cand in cand , eu fiind vizuala, imi sunt foarte dragi imaginile... E adevarat ca avem insa o lista luuuuuunga de emoticons, cu siguranta ca cea mai lunga dintre cate forumuri accesez eu, foarte de apreciat!!!

,
Cristina

Mergi la inceput

Cristina, esti o fire sensibila . O imbratisare de la mine, virtula deocamdata (din pacate nu am emoticonul ala cu imbratisarea de la yahoo).

FOTOGRAFII BLOG

Mergi la inceput