Doua certificate de nastere

Doua certificate de nastere | Autor: balaceanu_l

Link direct la acest mesaj

Fica mea e nascuta in Irlanda dar i-am facut certificat de nastere romanesc ca sa ii fac pasaport sa o pot duce in tara la vara,o fi o problema ca are doua?
Daca stie careva ceva sa-mi spuna.

Loredana-Bianca mama de Alexandra (16.10.2007)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mi_ro spune:

Fiul meu s-a nascut in Canada, are certificat de nastere canadian, dupa care i l-am facut si pe cel romanesc la Consulatul romanesc. I-am facut pasaport canadian pentru ca prin nastere este in primul rand cetatean canadian. Nu este nici o problema ca are doua certificate de nastere. Daca va vrea sa se stabileasca vreodata in Romania cu atat mai bine ca are si certificatul de nastere romanesc. Daca un parinte e pakistanez si mama bulgaroaica si au un copil care e nascut in Franta legal poate sa aiba 3 certificate de nastere daca sunt cerute la consulatele parintilor. Unul din Franta si doua de la fiecare parinte. Care sa fie problema?
Tu vrei sa-i faci de fapt pasaport romanesc? Sau care e problema?

http://www.hi5.com/friend/photos/displayUserAlbum.do?albumId=119318750&ownerId=166574282

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balaceanu_l spune:

Am incercat sa aplic pt pasaport irlandez dar nu sunt aici de 3 ani cum cer ei si ca sa o pot scoate afara din tara imi trebuie pasaport,nu am alta alegere decat aceasta,si vreau sa ii rezolv si cu alocatia,vreau sa i-o pun intr-un cont

Mergi la inceput

Am locuit in irlanda 3 ani jumate dar m-am intors acasa acu 2 ani jumate si abia anul trecut am venit inapoi.

Mergi la inceput

Eu stiu ca atata timp cat ai nascut intr-o tara straina copilul primeste un certificat de nastere (ce-i drept cerificatul canadian mi-a venit dupa 3 luni) dupa care am putut sa aplic pentru certificatul de nastere romanesc. Cu certificatul de nastere canadian (o copie xeroxata si autentificata de un notar canadian si supralegalizata la Ministerul de Interne de la Otawa) cu certificatele noastre(ale parintilor) de nastere si casatorie ne-am prezentat la Consulatul romanesc. Bineanteles ca poti face si in tara certificatul de nastere romanesc dar tot pe baza certificatului de nastere de unde s-a nascut si dureaza mai mult si umbli de-ti vine rau prin Romania pentru apostile si stampile si etc.
Stiu ca aplicatia pentru certificatul de nastere unde s-a nascut se face intr-un anumit timp de la nasterea copilului, in caz contrar poti pierde anumite drepturi depinde de legislatia tarii. Ar fi mai bine sa le intrebi pe fetele din Irlanda cum e mai bine sa procedezi.
Pentru aplicatie de pasaport irlandez poti sa faci oricand pasaport copilului pe baza certificatului de nastere irlandez dar valabilitatea pasaportului este mai scurta la cei pana la doi ani.

http://www.hi5.com/friend/photos/displayUserAlbum.do?albumId=119318750&ownerId=166574282

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

am nascut pe 29.11.2007 aici in Spania un baietel, dar mi s-a spus ca numai daca unul din parinti are cetatenia, copilul e cetatean spaniol, altfel e cetatean roman, deci nu pot sa i fac pasaport spaniol.
nu stit ce acte am nevoie pentru a face in tara certificatul de nastere romanesc'
multumesc pentru orice raspuns
loredana sper sa nu te superi ca am postat aici

mami si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mali spune:

olim, aici functioneaza legea sangelui nu cea a pamantului, adica din cetatean spaniol se naste cetatean spaniol.
Eu am nascut acum 3 ani aici, asa ca, daca intre timp nu s-a schimbat ceva, pot sa iti spun ce trebuie sa faci.
Ai doua variante :
1. varianta in Romania
Cu certificatul spaniol de nastere al copilului (ai grija sa pui apostila de la Haga pe el) si cu certificatele voastre de nastere si de casatorie, daca e cazul, le depuneti in tara la primaria din localitatea unde locuiti. In termen de 2 luni vi se da certificatul romanesc al copiluli si, pe baza lui, poti sa ii faci pasaport. Pentru pasaport ai mare grija ca iti trebuie sa pastrezi si foaia de drum a copilului pe care o vei lua de consulat.
2. varianta in Spania, la consulatul Romaniei, pe care nu o cunosc personal intrucat eu am facut certif. si pasaportul copiului in Romania insa, ¨din auzite¨ iti spun ca pasii sunt aceeasi numai ca dureaza mult mai mult.

Mergi la inceput

Olim eu am procedat astfel:
Am mers la ambasada romaniei cu certificatiul de nastere(irlandez al ficei mele) cu apostila pe el,copie dupa pasapoarte le noastre(sotului si al meu) dupa certificatele de nastere am facut o cerere la consulat(mi-au dat-o ei)si in termen de 3 saptamani am mers la ambasada sa il ridic.
Nu ma supar ca ai postat aici,sper sa ne rezolvam problemele cat mai curand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

Si Sebastien are 2 certificate unul libanez si unul romanesc.
Fetelor care v-ati trecut copilasii pe pasapoartele voastre,la cat timp a venit dupa depunerea actelor colantul pentru pasaport(de la Bucuresti)?A facut cineva laissez passe?Nu stiu daca am scris bine...
Mie consulul mi-a spus ca daca colantul de aplicare pe pasaport nu vine pana cand plecam ii face copilului lassez passe.
Cum este mai bine pasaport propriu sau trecerea in pasaportul parintelui?

Irinalui Pierre-Sebastien( 05.06.2007 ora 9:45)

nasterea cu noroc a lui pierre-sebastien

www.onetruemedia.com/my_shared?z=1c2fc1fae729596c5d1d9f&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj sebastien

pozici sebastienvarsta Sebastien

*Putin cate putin o putem ajuta si pe Ramona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

fetelor multumesc de sfaturi.
Am ales sa ii fac certificatul la consulatul din Seviila, deoarece ma costa mai putin si il fac in 6 saptamani, ori in Romania am inteles ca poate dura si 4 luni.Plus ca trebuie sa ii fac sorei mele o imputernicire, si sa dea sotul o declaratie sa il fac in localitate la noi, eu am tot buletinul de cand eram fata ca avem acelasi nume de familie.
Am vorbit la consulat si din 2 in 2 satamani vin la 150 de km de unde stam noi, asa ca nu trebuie sa merg pana in Sevilla.Am trimis si certificatul la apostillat, si in 2 saptamani il am acasa, iar certificatul de nastere pe saptaman viitoare ajunge din Romania, asa ca peste 2 saptamani sper sa le pot depune.
Multumesc pentru informatii.
A, inca ceva, pot sa ii fac pasaport ersonal, sa nu il trec pe al meu?
mali, hai la o poveste la fetele din spania

mami si Alex

Mergi la inceput

Rhoneea - Dar de ce nu-i faci pasaport libanez separat de al tau. Cred ca e mai simplu si dureaza mai putin. Si oricum daca e nevoie ca altcineva sa calatoreasca cu copilul macar nu e legat de tine. De exemplu acum Tudor al meu are 1 an si 5 luni si in mai o sa-l las sa mearga cu mama in Romania pentru 2-3 luni. Nu avem incotro. Serviciile noastre sunt cu un program foarte prost si nu-mi vine sa-l dau la gradinita de acum, mai ales ca e si mama cu el si are posibilitatea in Romania sa stea la tara si sa manance ceva natural. Asa copilul are o anumita independenta. Cred ca facandu-i pasaport separat dureaza mai putin si nu depinde numai de tine sa calatoreasca undeva. Parerea mea. Si mai cred ca acel colant are un termen pe care trebuie sa-l respecti. In fine, sper sa ai noroc sa rezolvi pe calea cea mai usoara.

Mergi la inceput