Rugaciune colectiva pentru a avea un copil(8)
Raspunsuri - Pagina 21
anadomnica spune:
Dariela - sigur bunul Dumnezeu iti va da un bb. Sa ne rugam toate aspirantele cu credinta si apoi sa urmarim minunea cum intra in viata noastra.
Doamne ajuta si post usor!
Acush vine bebe mult dorit!
http://tt.lilypie.com/MZWVm7.png
cami_antonia spune:
Buna fetelor,
Daca se intreaba toata lumea de post....si de cele referitoare la el....am vb cu sotul meu pe aceasta tema....si iata ce am concluzionat....
Incerc sa scriu cat mai putin pentru ca raspunsul la aceasta intrebare este foarte complicat. Sf. Ap. Pavel ne invata ca sunt mai multe feluri de crestini : unii care sunt mai slabi si alti mai tari in credinta. Un astfel de crestin slab foarte rigorist ar putea fi smintit daca l-ar vedea pe fratele sau mancand carne. (era vorba de problema carnurilor jertfite zeilor.)Un crestin intarit va stii ca aceea carne este obisnuita pentru ca zeii romani erau doar idoli fara viata. De aceea Pavel trage concluzia ca cei tari sa nu-i sminteasca pe cei slabi.
De la acest indemn o sa-mi construiesc toata explicatia mea asa cum am inteles-o eu de la sotul meu care e preot.
Canoanele sunt clare : postul inseamna un efort de a te induhovnici de a depasii materialul, de a te apropia de modelul care este Hristos. Postul insa nu e scopul ci doar un mijloc de a reusi in acest efort. El este insotit de multa rugaciune. Toate "accesoriile" postului : abtinerea de la mancare, de la sexualitate, de la cuvinte si lucruri facute la manie au acest rol. Sunt un sprijin si incearca disciplinare omului. Un om care mananca mult si bine, bea, va avea si inclinatii catre lucruri (inclusiv sexualitate) care l-ar putea indeparta de scop. Si scopul este de a ne impartasi curati cu Trupul si Sangele Domnului.
Postul este de fapt un act de jertfa al nostru personal. Daca Hristos si-a dat viata pentru noi fiind Dumnezeu, e cazul ca si noi sa aducem o mica jertfa in altarul care il reprezinta fiecare dintre noi. Incununarea acesti jertfe este spovedania si impartasania . Daca ele se produc atunci suntem cu Iisus in comuniune.
Spovedania joaca in acest efort rolul cel mai important iar duhovnicul bun este cele care ne calauzeste. Marii duhovnicii spun in scrierile generale ceea ce ne invata si canoanele ca nu este bine sa avem relatii intime in post pentru ca acest lucru este tot o jertfa, o ascultare. In acelasi timp, in functie de taria de credinta a fiecarei persoane, de problemele de sanatate, de situatia complicata a unei familii, duhovnicii reduc greutatea postului.
Asa se intampla si in cazul celor care nu au copii si se chinuie sa aiba. Duhovnicul in functie de ce aude de la cei ce se spovedesc le va da posibilitatea mai ales daca sunt probleme medicale sa incerce. Daca insa va constata ca cei care au aceasta problema sunt deznadajduiti va incerca sa-i convinga sa tina postul cum se cuvine pentru ca ei au intai nevoie de credinta.
A face dragoste in timpul postului nu e pacat in sine. Se transforma in pacat atunci cand ne conduce la patima cand trupul nostru nu mai raspunde ratiunii, nu-l mai putem controla. Spun unii duhovnici ca copii care sunt conceputi in posturi vor fi pedepsiti. Dumnezeu nu-i pedepseste pe acei copii insa aceia se vor naste cu pacatele necredintei parintilor si vor avea un anumit comportament. Este o discutie zilele astea despre manualele de religie si unele texte scoase din context din ele. Dumnezeu este iubire dar in acelasi timp este si drept. Unii nu vor sa accepte lucrul acesta ca Dumnezeu intervine in viata noastra cu dreptate insa. Zice o vorba romaneasca : Dumnezeu nu loveste cu parul.
Asadar fetelor rezumand va spun pe scurt : mergeti la un duhovnic si acela va va calauzi ...cu siguranta, celor care doresc copii cu adevarat, duhovnicul le va da binecuvantare. Iar celelalte care nu aveti probleme tineti postul cu strictete ca sa nu ajungeti ca noi cele ce ne chinuim. Dar chiar si ele daca sotul lor arde sa-l accepte in pat caci acela ar putea in caz contrar sa cada in greseli mai mari.
Oricum in final Dumnezeu se va milostivi de noi daca si noi vom dori acest lucru cu credinta.
alinushca spune:
cami_antonia, si eu stiu drept adevarate lucrurile pe care le-ai spus. si mi se par firesti. si mi se par "de bun simt". mi-as dori sa le vada asa mai multa lume. sa existe un oarecare grad de constientizare de sine si a lumii de langa noi. Oricum are Dumnezeu grija de toti si de toate ![]()
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;126/st/20081023/k/d976/preg.png
8+
ainigriv spune:
Ooooo,Cami,ce frumos ai scris,sa va rasplateasca Dumnezeu cu un prunc sanatos pentru aceste invataturi!!!Chiar pe aceasta tema,la un alt topic:"Concepem bebe in post?"m-am infuriat putin zilele trecute citind,ca de...eu nu m-am priceput asa de bine sa scriu,dar acelasi lucru simteam si eu-intai curatire,pe cat se poate,ca omul tot timpul e pacatos si apoi daca parintele duhovnic da dezlegare ,asa facem.
Nu poti vorbi foarte mult nici despre tine,ca vorba ta,ii smintesti pe altii,dar era Cipicah,daca-l mai tineti minte,a intrat si la noi aici si tare frumos le-a explicat fetelor,insa au cam sarit pe el.In fine,nu judecam pe nimeni,am mai sarit si noi cateva de aici in ajutorul lui,ca sa se stie,vorba ta,ca mai trecem si prin incercari si numai cu rugaciune si cu ajutorul lui Dumnezeu reusim.In rest este adevarat,Dumnezeu nu pedepseste,ci ne Iubeste,chiar daca ingaduie incercari ele au un Scop anume,acela de a ne indrepta spre calea cea buna,a mantuirii.
Va pupam si ne rugam in continuare pentru liniste sufleteasca si ajutor de la Dumnezeu!!!
sukisuki spune:
salutare fetelor.
CAMI iti multumesc mult pt ce ai scris eu am invatat ceva ce nu stiam. si cum zice si alinuscha sper sa citeascA toata lumea . ce mai face tatal tau ?
eu am reusit sa ajung ieri la biserik si sa ma rog pt noi si pt sanatatea parintilor nostri si pt toate fetele . am scris si un Acatist in care am mentionat toata listuta noastra de fete.
pe masuta unde am scris acatistul era o foaie pe care era scrisa o rugaciune .despre aceasta rugaciune era scris ca trebuie citita de 9 ori pe zii timp de 9 zile . o doamna batrina care vindea lumanarele in biserik a venit la mine si mi a zis sa nu ma incedere in ce scrie pe acea foaie pt ca e strecurat ceva necurat in ea. mi a vb despre bunul DUMNEZEU si mi a spus ca el nu tine cont de matematica si ca el ne iubeste pe noi robii lui , si ca ne va ajuta iar noi la rindul nostru trebuie sa fim mai buni si mai credinciosi. asa de frumos a vb acea batrina ca imi venea sa stau acolo cu ea toata ziua. mi a umplut sufletul de liniste .
vreau sa va mai zic ca sint in a 39 zi numarind din prima zi a menstrutiei si ma simt foarte rau. daca nu este bebe se pare ca am probleme cu dereglarile hormonale .
ainigriv as vrea din toata inima sa va pot face o surpriza asa cum ai zis u si cu credinta in
dumnezeu poate ca asa va fii. ink mai sper ca testul sa fie facut prea devreme si sa fie bebe.
tie iti doresc sarcina fara probleme sa te ajute Dumnezeu sa treci cu bine de toata perioada sarcinii, multa sanatate tie si bebicei!!
VA SALUT SI VA PUP PE TOATE SI VA DORESC CEEA CE IMI DORESC SI MIE 

DOAMNE AJUTA!!! 

suflet spune:
Doamne ajuta!
Hera , ma bucur mult pt. tine. Stiu ca ai tinut si tu canonul dat de parintele Iordache.Eu m-am dus sa-l anunt imediat cum am aflat, la 6 sapt.Stii ce mi-a spus?! Sa-i pun numele Bogdan.In sapt.a XIV-a, la dr. Iosup, la prima eco morfo-fetala, s-a confirmat faptul ca este baiat.Acum am 25 sapt. si ma simt foarte bine. Chiar nesperat de bine.Multumesc tuturor fetelor care se roaga si pt. noi, gravidutele. Nu inteleg cum la 14 sapt. nu puteam merge din cauza durerilor de spate, iar acum nu am nimic, decat foarte multa energie.
Va doresc multa sanatate!!!!
ainigriv spune:
Doamne ajuta,fetelor!!!Ne apropiem de sfarsitul acestui capitol si multumim Domnului ca ne-a adus bebelasi multi si ne rugam sa vina tot mereu alti bebelasi,sa umplem listuta noastra si sa ducem cu bine pana la capat aceste sarcini binecuvantate de Dumnezeu.
Suflet,sa-ti traiasca baietelul,sa creasca sanatos si stea cumintel pana la termen.Suntem apropiate ca varsta,noi avem 27 de saptamani,sa ne aiba Maica Domnului in paza pe toate.
Sukisuki,ne rugam sa fie bine si sa fie bebe in pantece.Daca nu este asa nu-ti fie teama si eu am avut dereglari mari(si de 40-50 de zile)si tot Dumnezeu le-a reglat.
Pupici tuturor fetelor,ne rugam pentru Cleo si Aditi sa fie bine,sa stea cumintele in pat si sa ne dea de veste cand va veni ziua cea mare.Doamne ajuta!!!
karelina spune:
Fetelor va pup
,
Draga mea suki suki am scris pentru tine si celalalte fete acatistul dar cand am vrut sa-l trimit nu stiu pe ce am apasat din greseala si mi-sa sters absolut totul.Eu am crezut ca lesin dar faptul a fost consumat am facut parte din "cooperativa munca in zadar" oricum asta este.Am gasit Acatistul Icoanei Maicii Domnului potoleste intristarile noastre www.ortodox.as.ro/acatiste.Eu sper sa fie bebe la tine in burtica
sper sa ne dai vesti cat de curand.
Draga mea Livsy iti multumesc pentru cuvintele frumoase.

Cleo draga mea ce mai fac ingerasii tai scrie-ne cateva randuri .Asteptam vesti minunate de la tine.
Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toate !
sukisuki spune:
BUNA DIMINEATA FETELOR
KARELINA iti multumesc mult pt acatiste si pt cuvintele tale de incurajare. deocamdata nu am nici o veste sint ink in asteptare , mi e teama sa mai imi fac test. cum o vrea bunul DUMNEZEU SA FIE asa sa se intimple. te puup si iti doresc toate cele bune .si sa de dai u vestea ce a mare cit de curind.
AINIGRIV iti multumesc si tie pt rugaciuni chiar se pare ca am nevoie.dereglarile au incetat singure sau ai urmat un tratament? vreu sa merg astazi la dr sa vad cam cum sta treaba. sper sa nu fiu nevoita sa iau anticonceptionale. te pup si sanatete multa. DOAMNE AJUTA!!
VOI FETELE CE MAI FACETI NU NE ATI MAI SCRIS DE MULT .VA SALUT PE TOATE SI VA TRIMIT GINDURI BUNE SI SA VA AJUTE DUMNEZEU .

georgia_c spune:
m'neata micutele
sa va povestesc ce am facut vineri ... m-am dus la Manastierea Mihai Voda, si a fost tare frumos ; dupa slijba Parintele a tinut o predica , in care a explicat ce inseamna postul , de ce il tinem , dar mai ales cum trebuie sa-l tinem ca sa ne fie de folos sufleteste ; a mai spus un lucru , care mi-a placut tare , ca noi n-am foste creati pentru viata materiala , ci pentru cea spirituala , am fost creati de Dumnezeu pentru Dumnezeu .
Duminica , am avut sansa sa-l ascult pe un preot la tv , vorbind tot despre post ... si zicea ca in post trebuie sa fim chibzuiti la mancare ,si la cele trupesti , dar mai ales trebuie sa ne impacam cu cei cu care suntem certati , si sa fim milosi , altfel , doar simpla abtinere de la mancare , e considerata o dieta ..
va doresc post usor
va pupacesc
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein