test online

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alghaziloredana spune:

Dragele mele,
Comentariile voastre sunt EXTREM DE PRETIOASE pentru mine!!!!
Imi dati voie sa va citez in partea de anal. calitativa a cercetarii mele?
As putea sa va raspund fiecareia, in parte, cu o sumedenie de argumente pro si contra! Criza de timp in care am intrat ma impiedica sa fac acest lucru dar as vrea sa va spun doar atat: o mama stie ce e mai bine pentru puiul ei! Indiferent de decizia pe care ati luat-o in privinta alaptatului, eu cred ca ati ales in favoarea copilului vostru!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Subscriu la ce a scris si Bird. Raspunsurile asa-numite "social dezirabile" pot fi date in mai mare masura de catre mamele care au alaptat, tocmai pentru ca asa este curentul, pentru ca astfel spera sa le arate "celorlalte" ca ele sit mult mai atasate de copil si copilul de ele, etc. Stim cu totii discutiile, nu ami revin acum.

Corect mi s-ar parea sa se ia in considerare raspunsurile primite, pentru ca acea "dezirabilitate sociala" in raspunsuri nu poate fi cuantificata sau depistata.

Daca ar fi participat la studiu si multe mame din anumite paturi sociale care sint mai defavorizate, ati fi vazut ca ele si-au alaptat copiii poate cel mai mult; dar daca ne uitam la cum isi neglijeaza copilasii mai apoi, atunci este clar cam ce rezultate s-ar fi putut obtine daca ar fi participat si un numar considerabil de astfel de mame la un astfel de studiu.

Nu vreau sa descriu legatura mea cu copiii mei, este ceva mult prea personal si prea special. Dar multi ne invidiaza cind ne vad. Si nu au avut nevoie nici de suzeta ca surogat al dragostei materne, nici nu i-am alaptat prea mult, etc.

Mergi la inceput

As dori sa stiu parerile voastre in legatura cu ce am scris mai jos:

desi e rupt din context.....

"Anumite sterilitati psihogene se explica prin acest fapt:ca femeile sunt în cautarea unei tinereti perpetue (sa nu imbatraneasca corporal). Ca paralele in timp : Marilyn Monroe (starul, nu femeia care de fapt îsi dorea cu ardoare un copil-vezi reprezentarile inconstiente ale dorintei de a avea copii) nu a fost mama! Angelina Jolie si un întreg Hollywood feminin sunt sex-simboluri si mame !!! Este o demonstratie de forta si o confirmare a propriei feminitati: sa poti sa fii mama (chiar a mai multor copii- naturali sau adoptati!). Nu mai este suficient un look perfect de sex simbol (cum era pe vremea cand publicul masculin decidea !) ca sa fii într-adevar considerata o femeie adevarata; ci apare o conditie în plus –aceea de a fii mama (impusa de publicul feminin care a câsttigat intre timp drept de veto –la propriu si la figurat!) ! Dar a fi o mama cu silueta cât mai putin afectata; de sarcina/ numarul de copii carora le-ai dat nastere. Avansam aici ideea ca în zilele noastre tot din aceste considerente, am putea explica refuzul de a alapta sau stoparea lactatiei- din cauze psihogene. Pentru ca lactatia prelungita înseamna deformarea sânilor, încetinirea sau pierderea definitiva a luptei cu kilogramele depuse în sarcina, anumite impedimente în viata sexuala etc, etc. În societatea de consum în care traim, în care modelele feminine sunt impuse de seriale gen Sex and the City sau Jurnalul lui Bridget Jones si de „bibliile”-Cosmopolitan, Vogue, Glamour etc….daca a fi femeie înseamna a deveni si mama ( dupa ce cariera si viata sexuala au fost asigurate) nu ne spune nimeni însa cât de femei suntem DACA si CÂT alaptam…."

Mergi la inceput

Loredana, daca l-ai putea posta din nou fara caracterele romanesti cred ca l-am putea citi.

Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaguran spune:

A-ti alapta natural sau artificial copilul nu are legatura in opinia mea cu a fi mama. Zicea cineva ca cea mai grea meserie este sa fi parinte si despre asta nimeni nu te invata. Simti pur si simplu. Eu aveam douazeci de ani cand am nascut, rupta de familie si de prieteni. Am fost eu cu mine si fetita mea. Am vorbit continuu 9 luni de sarcina, ne-am bucurat impreuna de Craciun, ii povesteam toate durerile si bucuriile mele. Cand a venit randul sa alaptez nu mi-a povestit nimeni cum se face, mi-am privit copilul plangand si am prusupus ca ii este foame. M-am asezat in patru labe pe pat cu ea sub mine, cu sanul atarnat in gurita ei; mi-era frica sa n-o strivesc, nu puteam s-o tin in brate pentru ca tremuram prea tare. Si in pozitia asta m-a gasit doctorul... Am alaptat-o timp de un an si ceva, simteam momentul asta ca pe ceva special, doar ea cu mine. Cu timpul am invatat sa ascult durerea ei si asa nestiutoare cum am fost, m-am incapatanat sa-mi cresc "frumos" mostenitorul. Azi lumea ma admira si fata mea este un copil special cu care pot vorbi despre absolut orice. Dar nu am luat lectii de la psihologi, n-am citit carti, n-am avut pe nimeni sa ma invete. Tot ceea ce am facut am facut pentru ca instinctul meu asa m-a indrumat.
Mi se pare o risipa de energie sa sustinem ca mamele pot fi mame in functie de un san sacrificat sau de niste lapte incalzit. Mamele sunt mame cu adevarat atunci cand copiii lor conteaza cel mai mult. Eu m-am sacrificat pentru fetele mele ca asa am vrut. Nu am dorit o cariera, am dorit o familie dar nu a fost sa fie, am fost doar eu cu ele, am plans si ras impreuna si chiar daca astazi sunt pe picioarele lor nu regret nimic. Maine la fel mi-as creste copiii, cu toata puterea si iubirea mea!

Mergi la inceput

Scuze,scuze! Of, nu mi-am dat seama ca daca dau copy-paste din text nu se vor afisa diacriticele!!!
Remediez!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Cred ca motivul principal pentru care femeile renunta la alaptat nu este deformarea sanilor. A spune asta este ca si cum ai spune ca motivul principal pentru care femeile fac avorturi sunt violurile si malformatiile fetale, cand statistic acesta este motivul intr-o proportie infima din cazuri. Am avut un studiu facut in Sydney, am sa-l caut sa vad daca il mai am. Au fost selectate femei gravide cu pregatire peste medie si care pe perioada sarcinii erau hotarate sa alapteze cel putin un an de zile. La un an dupa nastere, doar 6% din ele mai alaptau, doar 50% au reusit sa alapteze pana la 6 luni. Asta in conditiile in care au fost absolut convinse ca vor alapta macar pana la un an si cunosteau importanta alaptatului si au avut ajutorul necesar pe perioada alaptarii. Studiul respectiv a ajuns la concluzia ca aproximativ o treime din mame au alaptat cu placere si s-au bucurat de experienta alaptatului, o treime au gasit alaptatul o experienta dificila si cam o treime au gasit alaptatul o experienta traumatizanta. Motivul principal pentru care au renuntat la alaptat dat de mamele care au descris alaptarea ca o experienta frumoasa a fost epuizarea fizica si suferinta psihica produsa de izolarea data de dependenta exagerata a copilului de ele. Din nou, studiul a fost facut pe mame care DOREAU sa alapteze si erau convinse ca vor reusi.

Cea mai mare problema atunci cand se discuta despre alaptat este extrapolarea experientelor personale si generalizarea lor pentru intreaga populatie. Daca cineva a alaptat pana la 3 ani si a facut-o cu placere inseamna ca toate femeile pot sa faca asta si evident motivul pentru care renunta este ca nu vor sa-si strice sanii sau nu le pasa de copil. Daca eu am nascut natural foarte usor, aproape fara dureri si fara nici o zgarietura pe perineu, inseamna ca toate femeile pot sa faca asta si motivul pentru care nu o fac este ca sunt smiorcaite si nu se concentreaza suficient spre binele copilului .

Mergi la inceput

Hai mai Bird, ca nu-s smiorcaita deloc dar zau daca s-ar fi putut sa nasc natural! Cit despre sini: eu am alaptat putin (2 luni jumate la primul, aproape 2 luni la al doilea) si totusi am "sechele" la sini ca si cum as fi alaptat 2 ani de zile. Nu ca mi-ar pasa, ca oricum nu ma dadeam eu in vint dupa cum sa-mi stea mie sinii (eu mi-s mai feminista, asa). So, nu la toata lumea se aplica diverse definitii intilnite in populatie. Tocmai de aceea ii dau mare dreptate Danei Guran, a scris absolut minunat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

DA, e adevarat ca in ultimul timp starurile hollywoodiene sunt spionate daca sunt sau nu gravide, silueta le este urmarita insistent pe tot parcursul sarcinii si dupa,dar toate acestea nu cred ca influenteaza prea mult stoparea alaptarii in rindurile MAJORITATII mamelor.

(chiar daca Madonna arata la 50 ca de 30, sotul meu tot pe mine ma place mai mult!

Apropo de pierderea kilogramelor acumulate in sarcina, aici primim o multitudine de brosuri gratuite in care ni se prezinta alimentatia gravidei si a mamei care alapteaza.Acolo se scrie ca alaptatul prelungit combinat cu alimentatia rationala si activitatea fizica ajuta la revenirea la "greutate" initiala.)

Cu astea doresc sa spun ca mediul,anturajul in care ne aflam si gradul de informare corecta au, dupa parerea mea, un efect mult mai important decit modelele "impuse" de niste reviste sau seriale(eu de exemplu, recunosc, n-am citit niciodata nici "Glamour",nici "Vogue" si habar n-am despre ce este "Jurnalul lui Bridget Jones")

Daca as fi o persoana "publica" cu un sot "pretentios" tot as alapta indelungat daca as putea, insa dupa aceea, probabil mi-as face operatie de ridicare a sanilor ca sa-mi pastrez "imaginea".Cum insa nu sunt in aceasta situatie...

Ca sa revin la intrebare, da, s-ar putea ca UNELE reprezentante ale sexului frumos sa fie influentate de "exigentele" societatii care le "impune" de a deveni mame cu o silueta impecabila,cu un corp de "miss",etc insa "DACA si CAT" alaptam ar putea de asemenea sa constituie una dintre aceste "presiuni"...

Mariana 31+
mami de Monica, Matei, Markus si Magda

Mergi la inceput