Minciuna, problema mea
Raspunsuri - Pagina 3
norocuta spune:
Eram sa ma reped sa scriu despre viata in Egipt, dar poate nu e necesar...
Te rog spune-mi Delphine cati ani are copilul tau(fetita/baietel) si cum ti-a explicat egipteanul ca va divorta de sotia lui?
Care va fi motivul?
Aveti drept varianta de a veni el in Ro (definitiv)?
Sunt de cativa ani pe aici si, atat cat am reusit sa cunosc stilul lor de viata, macar cu o vorba sper sa iti fiu de ajutor.
Clover ce frumos ar fi daca 50% din forumisti ar "studia" un pic inainte de a se da cu parerea, cum ai facut tu...
A_Iulia spune:
Mi se pare aiurea sa deschizi un topic in care, calau fiind, sa ceri doar pareri pozitive si incurajari, mangaieri pe cap, ca deh, de aia l-ai deschis.
Probabil ca ar fi fost musamalizata intreaga aventura si sotul nici c-ar fi aflat ceva daca nu ar fi venit Printul sa o ceara de nevasta. Asa ca acum trebuie sa-si rezolve starea civila, sa devina iar tinerica necasatorita, ca sa-i poata face pe plac Printului.
Nimeni nu te tine cu forta intr-o casnicie, daca aceasta nu merge si ai motive sa divortezi, o faci fara sa ai nevoie de Printul din Cairo, care sa-ti "deschida ochii" cat de nefericita esti tu in cuplu si ce casnicie amara ai.
Ar fi frumos de imaginat un exercitiu similar de partea cealalta a baricadei. Adica EL sa-si gaseasca o Printesa de Cairo si s-o ceara de nevasta, aruncand cu noroi in nevasta. In plus, sa poata sa ia si copilul dupa el, ca deh, asa e legea firii; ce importanta mai au ceilalti? La naiba cu viata si sentimentele lor. Carpe diem!
Adina + Olivia Q1.04
delphine spune:
quote:
Originally posted by norocuta
Eram sa ma reped sa scriu despre viata in Egipt, dar poate nu e necesar...
Te rog spune-mi Delphine cati ani are copilul tau(fetita/baietel) si cum ti-a explicat egipteanul ca va divorta de sotia lui?
Care va fi motivul?
Aveti drept varianta de a veni el in Ro (definitiv)?
Sunt de cativa ani pe aici si, atat cat am reusit sa cunosc stilul lor de viata, macar cu o vorba sper sa iti fiu de ajutor.
Norocuta, multumesc pentru "suportul" informational dar as prefera sa vorbim PM.
www.piersicute2006.blogspot.com
delphine spune:
As vrea sa fac cateva precizari, dar ma deranjeaza cand cineva cu titlu de "om fara greseala " nu sta sa cumpaneasca inainte de a scrie macar o vorba.
In primul rand mediul meu de lucru( am propria mea afacere) ma determina sa lucrez intr-un colectiv in care 90% sunt barbati, si in decursul a multor ani, cu exceptia unor tachinari hazlii nu am clacat niciodata cel putin fata de mine.
Nu am deschis acest subiect de a mi se spune , ei ai gresit si ce daca, am deschis constientizand( si poate ca si topic de dicutie pentru alte femei aflate in situatie similara)caci atunci cand inseli casnicia resepctiva nu are viitor oricat ar incerca partenerii sa se schimbe.
Credeti ca nu m-am simtit vinovata si m-am urat pentru ca mi-am pierdut propria mea inceredere? Ba da, si nu am somn din momentul in care m-am intors acasa ,am incercat sa trec peste multe pentru ca sunt mama, dar nu pot.
Si as vrea sa precizez, nu am asteptat nici un print( asa a fost sa se intample), cu atat mai mult cu cat un divort inseamna a-l face pentru tine, nu pentru altcineva.
Poate ca am fost acuzata zi de zi ca insel( cu toate ca nu o facusem nici in gand), iar cand relatia degradata de neincredere a prins un moment de slabiciune de partea mea, am si facut-o.
Am apreciat multe raspunsuri venite din suflet( Rufus, oocristina, norocuta, XIO, Cristina_A, si lista ar putea continua.)
Copilul meu are aproximativ 3 ani.
XIO spune:
Eu vad ca sunt cateva pers. aici pt. care casnicia indiferent cum ar fi e o comoara si cei care nu se simt impliniti cu alegerea facuta niste nesimtiti.
Pai cum Dumnezeu s-a ajuns din scurta poveste a fetei sa-i spuneti ca de fapt casnicia ei a fost frumoasa pana acum , dar "printul din cairo" a dat-o peste cap?
Ca ar fi fost musamalizata , samd.
E de ras , serios.
lasati fata in pace. Daca ea spune ca pana acum nu a fost implinita dat fiind cateva argumente fara importanta , cum ar fi :
-ca nu o cunoasteti
-ca nu ii cunoasteti familia
-ca nu sunteti in locul ei
-ca sunteti subiective
-ca nimeni nu are nici o pasiune nebuna sa intre pe un forum ca sa minta
inseamna ca asa e .
Prezumtia de nevinovatie.
daca cineva scrie aici ca a fost la prins fluturi verzi aseara eu il cred , ca nu vad care e marea realizare sa aberezi pe un forum unde si asa nu te cunoaste nimeni.
Bottom line este ca
-nu este fericita in casnicie
-este proaspat indragostita
MIE personal mi se pare normal si logic sa-mi traiesc viata si sa nu zac aiurea intr-o relatie din obligatie sau pt. ca imi este rusine/mila sa ma despart.
Mi se pare normal sa nu stai intr-o casnicie cand inima si gandurile sunt la altul , mai ales daca nu este un simplu flirt.
Mi se pare de bun simt fata de ambii parteneri si fata de celelalte pers. implicate sa spui adevarul oricat ar durea si sa rezolvi totul cu tact.
Delphine , tu stii cum e mai bine. Analizeaza situatia , gandeste-te bine daca iti mai iubesti sotul , daca mai doresti sa continui aceasta caniscie si daca nu ar exista egipteanul.
Nu-ti sacrifica viata ta si viata sotului , probabil si pe cea a celuilalt doar pt. ca te simti incorsetata in niste reguli in ghilimele din societatea noastra infloritoare.
E viata ta , o ai o singura data , fa-o frumoasa.
Si gandeste si cu mintea , nu doar cu inima.
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
A_Iulia spune:
ok, ok
Va las s-o mangaiati in continuare pe cap si sa-i spuneti bravo pentru ce-a facut
Si da, Xio, pentru unii casnicia este un angajament. Poti sa iesi oricand din ea, nu te forteaza nimeni sa stai. Dar nu-ti bate joc de omul de langa tine, atata tot; poti sa intri in "j" relatii sexuale cu altii cata vreme esti libera. Dar da, e mare pretentie sa ai bun simt si sa nu-ti bati joc de altii in ziua de azi.
Adina + Olivia Q1.04
XIO spune:
quote:
Originally posted by Adina Iulia
ok, ok
Va las s-o mangaiati in continuare pe cap si sa-i spuneti bravo pentru ce-a facut
Si da, Xio, pentru unii casnicia este un angajament. Poti sa iesi oricand din ea, nu te forteaza nimeni sa stai. Dar nu-ti bate joc de omul de langa tine, atata tot; poti sa intri in "j" relatii sexuale cu altii cata vreme esti libera. Dar da, e mare pretentie sa ai bun simt si sa nu-ti bati joc de altii in ziua de azi.
Adina + Olivia Q1.04
Adina , tu , de pe forum , nu ai nici un argument pt. "filmele" si scenariile pe care i le administrezi Delphinei.
Nu poti sa-ti impui pe cine sa iubesti si cat timp , fata s-a indragostit de altcineva , vrea sa divorteze , daca tot fluturam steaguri pt. respectul fata de partener , nu ti se pare corect si normal sa divorteze?
Sau trebuie sa stea in cansnicia asta asa , de dragul societatii ca sa nu o ironizeze nimeni ca si-a gasit print pe cal ?
s-a intamplat sa-l insele. Da , nu este corect , dar asa s-a intamplat , ce ar trebui sa faca acum ?
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
A_Iulia spune:
Pai Xio, daca tot s-a-ntamplat asa, fara sa vrea, macar sa aiba puterea sa nu-l mai minta pe sot, care probabil sta linistit si nici prin cap nu-i trece in ce situatie se afla.
Ti se pare tie ca am zis eu undeva ca trebuie sa ramana maritata cu el? Nu, tocmai, chiar nu cred ca e cazul.
"Scenariile" de care vorbesc probabil ca iti dai si tu seama ca sunt clasice. Nimic nou sub soare.
Dar daca vrei sa imparti in continuare mangaieri...no problem din partea mea, nu vreau sa te disturb, go on.
Adina + Olivia Q1.04
buli spune:
eu nu inteleg care e problema ta.
nu-ti place sa traiesti in minciuna - nu mai minti. spune drept.
voiai oricum sa divortezi - divorteaza.
si gata.
asta-i situatia. evolutia oricum nu poti s-o prevezi.
mie mi se pare atit de penibil sa fii om in toata firea si sa minti, sa te ascunzi. trebuie sa-ti asumi faptele, gindurile, sentimentele.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
Clover spune:
Doar pentru ca un raspuns nu iti convine nu inseamna ca persoana respectiva te-a atacat. Si e urat sa te apuci sa ataci doar ca nu iti place ce auzi.
Sunt singura care te-am sfatuit sa te preopcupi de copiii pe care nu ii ai inca din casnicia cu egipteanul. E cea mai mare problema pe care poti sa o ai in cativa ani. norocuta a dat de inteles ca divortul in Egipt nu e tocmai apa de ploaie ca in Romania. Tu evident esti indragostita si nu iti pasa de detaliile realizarii dragostei voastre.
Faptul ca ai inselat si ca divortezi de sotul tau nu mi se par de actualitate, pentru ca nu mai e nimic de discutat despre ele. Vrei sa divortezi, ti-ai gasit pe altcineva foarte bine. Faptul ca te simti vinovata ca ai mintit e ceva cu care trebuie sa te impaci singura. Ar trebui sa te concentrezi pe viitor. Cum e viitorul tau delphine? Cum va fi viata din Egipt, cum vei putea divorta de egiptean, cum iti vei lua copiii cu tine la parasirea Egiptului? Daca iti sunt clare aceste aspecte, din punctul meu de vedere sari in primul avion dupa pronuntarea divortului.
If all else fails, look cute.