HSG si histeroscopie (3)
Raspunsuri - Pagina 18
mimi_m spune:
Buna,
Si eu am facut hosteroscopie du prof. Marinescu in luna aprilie, si in afara de durerile destul de mari (am uter retrovers si banuiesc ca din cauza asta interventia a durat destul de mult ), ceea ce ma deranjeaza este ca mi-a venit ciclul mult mai repede, in ziua 21 am avut primele semne maronii, iar dupa inca doua zile de scurgeri meronii si dureri de burta, s-a declansat. E normal sa vina CM mai repede ? Ma pregatesc de FIV si orice anomalie ma sperie .
Gianina34 spune:
fetelor, voi nu ati facut cu histeroscopia cu anestezie locala, asa cum am tot vazut ca ne sfatuiesc colegele de suferinta care au prestat de-astea? Dupa cum v-am mai spus eu trebuie sa o fac miercuri si citind toate paginile anterioare am retinut urmatoarele: musai sa cer anestezie locala, cu o seara inainte sa-mi pun un supozitor cu diclofenac si cu 2 ore inainte sa iau 1-2 nurofen forte. Voi cum ati procedat?
liana.berbec spune:
Sunt programata pentru ziua de joi la HSG cu d-na dr. Mihalache Florina. Am citit insa ca acesta analiza este contraindicata in cazul unei alergii la iod, iar eu sunt alergica la iod. Ce alternativa credeti ca am?
Gianina34 spune:
liana.berbec - din cate stiu eu aceasta analiza are mai multe contraindicatii, nu numai alergia la iod. Eu, de exemplu, am probleme cu tiroida si nu pot face aceasta investigatie. Alta substanta de contrast nu exista. Am inteles ca unii medici mai fac cu ser fiziologic dar doar pentru a vedea ce simte pacienta si in functie de asta si-ar face o parere daca trompele sunt sau nu infundate. Insa iti dai seama ce relativa este o asemenea investigatie. Sfatul meu ar fi sa nu faci HSG ci laparoscopie, aceasta fiind si mult mai precisa si putand sa si corecteze eventualele probleme.
te pup,
gianina
anamy spune:
buna fetelor!!!!
si eu sint programata pe ziua de joi la hsg .
am emotii mari ca o sa ma doara dar va voi tine la curent cum a fost.
succes fetelor la hsg si alte alea doar ne chinuim atat pt o cauza buna.
Gianina34 spune:
Buna fetelor,
Am fost , am facut (mai bine zis am incercat pentru ca de reusit nu s-a putut)histeroscopia si acum plang. Nu de durere, desi am avut anestezie locala m-a cam durut burtica in timpul manevrelor (dar suportabil!) si ma doare si acum cam tare, ci pentru diagnosticul pus: stenoza uterului. Si eu care pana acum ma dadeam de ceasul mortii sa-mi fac (si sa refac) toate analizele pentru dosar, acum m-am trezit cu sterilet si AC pentru o luna. Pe mine m-a cam daramat diagnosticul; eu stiu de la inima cat de grava este o astfel de afectiune asa ca ma ia cu fiori. Nu vreau sa ma gandesc ca steriletul nu-mi va departa peretii uterului sa poata totusi sa intre din nou si sa vedem mai bine cum stau. Totul era atat de intarit incat nu a putut intra cu aparatul, nu a putut sufla gaz, nimic. Cauzele unei astfel de probleme ar fi chiuretajele (si eu nu am facut niciodata nici unul), vre-o manevra medicala brutala facuta pe uter - gen HSG (si eu nu am facut si nici nu voi face vre-odata din cauza substantei de contrast) sau vre-o infectie foarte puternica ( ceea ce iarasi nu am avut - nu intra in discutie anexitele. Sau pur si simplu asa m-am nascut.
Asta-i viata...
Ca sa revenim, fetelor, este extrem de important de facut o astfel de investigatie. Puteam sa mai fac eu mult si bine IA; la echografii sau la examinare nu mi-a iesit absolut nimic, CM este normal si dureri am doar in prima zi insa nu cine stie ce.
Nu stiu cat de coerenta am fost, insa tare sunt suparata.
va pup,
gianina
andra_80 spune:
Buna fetelor. Am tot citit ce ati scris voi aici si ce am inteles eu de la cele care au facut HSG, este ca depinde foarte mult de la femeie la femeie .... de cum suporta durerea. Cel mai bine ar fi sa iau un calmant inainte ca sa fiu cuminte si nurofenul ca sa nu am dureri ... nu? O sa fac si eu saptamana viitoare si evident ca-mi este f frica si am emotii mari caci imi doresc mult un bebe ca si voi. Dar ce nu facem noi pt bebe?
Gianina34 ... fii puternica ... im dau seama ce frustrari si suparari tre sa ai ... si eu am dat dintr-un necaz in altu' dar trebuie sa ramai optimista pt ca DD are si pt noi pus de-o parte ce-i al nostru.
Voi ati mai dat bani si la dr ginecolg chiar dc mergeti la cabinetul lui si dati si acolo? O sa va tin la curent. Succes la toate si sa speram ca ne intalnim la odisee.
Va pup
Andra_80 aspiranta la titlul de
Gianina34 spune:
andra_80 - multumesc de incurajari. Astazi mi-am mai revenit. Eu de felul meu sunt optimista, greu este atunci in primul moment, apoi imi revin incet,incet. Dupa o noapte nedormita de durere, acum sunt am mai capatat un pic de curaj. Apropo de bani dati la doctor, nu stiu unde mergi tu, insa eu am facut histeroscopia la Medlife si pot sa-ti spun ca sunt impresionata de cum poate arata un spital in romania si cum poti fi tratat. Toata lumea zambitoare si exemplar de amabila, iar in ce conditii s-a desfasurat totul, nu-ti mai zic. Atat de mult imi doresc sa ajung sa nasc la ei
...Dupa ce m-am intors in rezerva, cam din 10 in 10 minute venea cate o asistenta sa ma intrebe daca totul este OK, daca nu am nevoie de ceva,si daca am dureri, sa-mi dea/faca un calmant. Bine-nteles ca am refuzat ca eram viteaza,insa dupa ce a trecut efectul anesteziei doar cand stateam in picioare deveneau durerile mai suportabile; nu-mi treceau nici cu nurofen nici cu no-spa, piafen, advil, diclofenac,cu nimic. Si inca un lucru care mi-a placut, nu am platit nici un leu pentru tentativa de histeroscopie ca totusi se pregatisera, desfacusera o gramada de instrumente, materialele consumate cu mine, nimic - nimic.
va pup pe toate,
gianina
andra_80 spune:
Gianina34 - ma bucur sa aud ca ti-ai revenit ... stiu ce inseamna sa fii dezamagita ... dar cu putina putere trecem peste. Am zis de bani pt ca scris mai sus o fata ca a dat la dr radiolog, asistenta si ginecolog ... dar eu ma gandesc ca dc tot merg la cabinetul particular al medicului ... nu vad de ce sa-i mai dau bani la HSG. Imi inchipui cum trebuie sa fie la o clinica particulara ... dar sa stii ca tot romani sunt ... eu sunt f dezamagita de Sanador ... care imi zic ca-mi dau rezultatul peste 10 zile lucratoare si se fac 15 (plus ca am sunat 2 zile si nu mi-a raspuns nimeni) si ca mi s-a parut un pic lipsa de profesionalism din partea lor (parerea mea) ... mai dai si o gramada de bani ... ai niste pretentii dar ... traim in Romania ... unde daca nu ai bani nu prea ai sanse sa faci nici copii ... singura solutie ar fi un credit. Hai ca am dat-o in altele.
O sa fac HSG la Giulesti saptamana viitoare intre z7-z11 mi s-a spus si sper sa fie bine.
V-am pupat pe toate,
Andra_80 aspiranta la titlul de 
Gianina34 spune:
andra_80 - sa nu refuzi
calmantul, daca te intreaba. Si nu uita de supozitorul cu diclofenac si de nurofen.
Apropo de Sanador, sa stii ca si eu am avut surprize cu ei.
pupici tuturor,
gianina