Bunataturi lactovegetariene ptru mata Emma
Am deschis acest topic ca impreuna cu voi sa o ajutam pe AIDA sa o hraneasca sanatos pe mata sa ,adica pe mata noastra
Emma o sa inceapa in putin timp un nou tratament in lupta cu cancerul,acest tratament impune si o dieta vegetariana.
Emma este doar o fetita de 6 ani,deci meniurile trebuiesc sa fie in acord cu varsta..
si mai tineti cont ca este o mata fina ,nu mananca orice...asa ca va rugam sa va smeriticu bucatele.
am sa deschid meniul cu o bautura ptru mic dejun.
milk shake de avogado
un pahar de lapte sau iaurt natural
cateva linguri de creal
2 lingurite de miere
3-4 bucati de avocado
se blenduieste
se serveste rece sau cald.
avogado este un supliment nutritional ptru copii.
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
Raspunsuri
Mariaa spune:
Aida, pana gasesc carte de care-ti vorbeam studiaza aici
pentru Emma
Lyme
noi, impreuna
"Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul! " by Doris
principe spune:
Pentru pranz
Orez colorat
o cana de orez (daca ai slabatic)
2 linguri de ulei
2 catei de usturoi
1 cescuta de ceapa sau praz
1/2 cescuta de masline verzi(pot fi umplute)
1/2 cescuta stafide
1/2cescuta de mazare
1/2 cescuta de morcov taiat in cubulete
2 lingurite de capere
2 lingurite de pasta de tomate.
in ulei prajesti fideaua pana devine maronie inchis(nu neagra)apoi adaugi usturoiul pisat,ceapa,lasi sa se caleasca adaugi morcovul,pasta de tomate,orezul si celelalte verdeturi,adaugi 2 cani de apa ,amesteci.lasi sa fiarba fara capac pana scade aproape toata apa..apoi reduci focul si acoperi,mai lasi pe foc cam 10 minute.
poti sa-l servesti cu alune coapte si feliate pe deasupra(parca stiu ca fructe uscate nu are voie?)
eu baiatului meu il amestec apoi cu aguacate..este tare bun si gustos..si nu se vede ca are aguacate.
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
principe spune:
Orez verde
a masura de orez
2 linguri de ulei
2 catei de usturoi
2 cani de apa
o legaturica de patrunjel
1/2 de ceapa taiata
se caleste usturoiul cu ceapa.separat se blenduieste apa cu patrunjelul,se pune orezul peste ceapa calita,se adauga apa in care s-a blenduit patrunjelul.se lasa sa fiarba pana scade apa de pe orez ,apoi se acopera si se reduce focul.
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
vl-ad spune:
Chiftelute din cartofi
8-10 cartofi mijlocii
zarzavaturi proaspete taiate marunt(frunze de patrunjel , cimbru , busuioc marar)
putin usturoi tocat
putin praf de nucsoara
sare
Se curata cartofii si se razuiesc intr-un castron.Se adauga zarzavaturile si se amesteca.Daca aluatul este prea apos se adauga putina faina.
Din aluat se formeaza chiftele si se prajesc.
Sugestie:
Pe cat posibil se folosesc cartofi fainosi.Acestia au un continut mare de amidon si sepoate face un aluat bine legat.
------------------------
ADINA SI VLAD (17-11-2004)
VLAD
POZE CU PUIUTUL MEU
www.dropshots.com/vl-ad" target="_blank">filmulete Vlad
claudia_a spune:
Fetelor, eu sunt de parere ca sfaturile noastre trebuie sa cuprinda hrana vie, nu preparata termic! Emma nu va tine post, va trebui sa pape sanatos si cat mai natural...
Eu as propune multe salate de fructe sau legume sau pur si simplu din fructe uscate cu cereale...
Dimineata neaparat nu ar trebui sa-i lipseasca castronelul cu cereale puse la inmuiat de cu seara (3 linguri de cereale integrale ovaz, grau, secara - amestecate intr-o cana cu apa plata + 10-15 stafide) pana dimineata, cand se mai adauga in cana o caisa uscata taiata marunt, o smochina, 5-6 alune CAJU CRUDE (au multe vitamine, proteine - inlocuiesc cu succes carnea, fier...). Acest amestec este foarte satios si foarteee sanatos.
La pranz musai o salata facute din legume multe amestecate in cantitati mici (important e sa fie diversificata): Var.1: salata verde, castraveti, ridiche alba rasa, ceapa, ardei capia rosu, lamaie (cat mai multa stoarsa) si o lingura ulei masline, putina sare; garnitura poate fi ciupercutze la gratar, piure de cartofi cu morcov si unt, cartofi copti la cuptor, peste la gratar (daca are voie), linte facaluita cu usturoi (daca ii place, nu strica)...
Var.2 : salata de rosii, castraveti, ceapa, ardei gras, ulei masline, sare cu garnitura branza (facuta in casa din lapte de tzara), si celelalte garnituri de mai sus...
Alte variante ar fi salatele de morcov, telina, mar - rase cu lamaie multa si ulei de masline; variante de salate orientale si beuf (maioneza fiind un ou fiert cu mustar si ulei de masline); fasole pastai cu mujdei de usturoi (usturoi = antiinfectios)...
Tot la pranz mai merg supele de legume cu galuste, supele de rosii (anticangerigene); borsul crud (facut in casa) e foarte bun de baut (contine vitamine si substante necesare florei stomacale)...
Seara musai salata de fructe; si aici variantele sunt foarte multe... important e sa cuprinda: kiwi, portocala, banana, mere, zeama de lamaie storsa (impiedica oxidarea rapida a fructelor), miere de albine; ca in curand piersicile, caisele, cirese, visine, struguri...
Pentru seara mai merge mamaliga cu smantana si branza proaspata de vaci (daca va avea voie).
Mai revin cu cateva retete...
Mami si Ioana nasturica
Niciodata nu trebuie sa plângi dupa ceva care nu poate plânge dupa tine.
szivarvany spune:
Salatele de cruditati "aluneca" mai bine daca au si cate o lingura de iaurt simplu sau smantana. Cel putin asa am vazut, copiii accepta mai usor si seamana cu cel facut la McShit.
Salatele de fructe servite cu cate o lingura de iaurt de fructe sau lapte de pasare (nu stiu daca are voie Emma). La noi astea functioneaza bine.
Aida, ce preferinte culinare are Emma ? Ce papa cu placere ? Poate daca ne dai idei, venim cu retete diverse . Ce stii tu ca trebuie sa pape neaparat ?
Poate sunt intrebari aiurea, dar si eu vreau sa ajut, si aici.
Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani Alba ca Zapada
claudia_a spune:
MILKSHAKE REVITALIZANT
350 ml lapte dgresat
225 gr iaurt degresat
Zeama de la o portocala
1 banana taiata felii
1 lingurita miere
1 lingura germeni de grau (plafar)
Se pun toate intr-un blender si se mixeaza pana devine cremoasa compozitia; se serveste imediat.
SMOOTHIE CU BANANE SI CAISE
2 banane taiate felii
1 conserva jumatati de caise in suc propriu
225 ml iaurt
1 lingura miere
1 lingura Menta verde maruntita
250 ml suc portocala
Se pun bananele, caisele cu zeama, iaurtul, menta si mierea si se mixeaza bine in blender pana devine cremoasa; se adauga sucul de portocale si se serveste.
Variante: se pot inlocui caisele cu capsuni.
SMOOTHIE CU PIERSICI SI SCORTISOARA
1 borcan piersici in suc propriu
1 lingura miere
½ lingurita de scortisoara macinata
2 banane
225 gr iaurt
1 pahar lapte
Se dau la blender (fara sucul de portocale – care se adauga la sfarsit) pana se face ca o crema si se decoreaza in pahar cu pudra de scortisoara.
SHAKE CU BANANE SI MANGO
½ mango copt
125 ml lapte
125 ml suc portocala
1 banana mica
2 lingurite zeama de lamaie
1 lingura miere
2 linguri cu varf inghetata de iaurt cu vanilie
Se taie mango curatat, in bucati mari si se mixeaza cu banana; se adauga laptele, sucul de portocale si lamaie, mierea, inghetata si se mixeaza 30 secunde. Se serveste imediat.
MUSLI CU FRUCTE (4 portii)
120 fulgi ovaz
120 gr stafide
250 ml lapte
1 mar
2 lingurite zeama de lamaie
25 gr alune caju crud tocate
15 gr seminte dovleac crude
1 lingura seminte de susan
100 gr capsuni maruntite
4 linguri iaurt
4 lingurite miere
Se pun fulgii cu stafidele in lapte si se lasa peste noapte la frigider. Dimineata se rade marul si se stropeste cu zeama de lamaie (sa nu se inegreasca), apoi alunele, semintele de dovleac si susan si la sfarsit capsunile; se adauga iaurtul si mierea ianinte de servire.
In loc de capsuni, se pot pune piersici, caise, mango…
Cuscus dulce (4 portii)
220 gr cuscus
85 gr stafide
85 gr prune uscate fara samburi
1 portocala mica
750 ml lapte
Pentru ornat: 2 nectarine taiate felii si 8 linguri crema de branza
Se pun intr-un castro cuscusul, stafidele, prunele si se amesteca; laptele se fierbe si se toarna fierbinte peste amestecul de sus, se acopera si se lasa 10 minute pana cuscusul se umfla si laptele este absorbit bine.Se pune in castroane si se orneaza cu nectarine si branza.
Drob de cartofi, ardei si porumb
500 gr cartofi se fierb in coaja si se taie felii rotunde
1 ardei gras
1 ceapa taiata solzi
250 gr boabe porumb congelate
2 linguri ulei masline sau unt
4 oua
Patrunjel proaspat
In tigaia de teflon se pune uleiul/untul si se calesc ardeii putin, se adauga ceapa, porumb si cartofii. Se amesteca oualele batute cu compozitia de mai sus, se adauga patrunjel taiat marunt si se aseaza intr-un vas yena si la cuptor pana se leaga. Se poate servi cu acritura sau smantana deasupra.
GOGOSELE CU PARMEZAN SI CEAPA VERDE
140 gr faina
3 linguri parmezan
2 oua
1 albus
225 ml lapte
15 ml unt
2 fire ceapa verde tocate marunt
Se amesteca faina, parmezan, piper, sare si se face o adancitura in mijloc unde se adauga amestecul dintre oua, albusul de ou laptele si untul (facute spuma); se amesteca si se adauga si ceapa verde.
Se ia o forma de briose, se incalzeste in cuptor si apoi de toarna in fiecare loc pana la jumate; se coc 15 minute la foc potrivit, pana se rumenesc si se umfla; se scot si se inteapa pentru a permite aerul sa iasa si se servesc fierbinti.
Mami si Ioana nasturica
Niciodata nu trebuie sa plângi dupa ceva care nu poate plânge dupa tine.
principe spune:
Multumesc fetelor ptru cooperare.
Din cate stiu de la Aida,Emma nu poate manca fructe uscate,mancarurile trebuiesc bine fierte.
eu ma gabdesc ca dieta ei trebuie sa contina proteine,carbohidrati si vitamine..alimente cu nivel caloric ridicat.
Emmei nu-i plac ardeii,dar se pot ascunde in preparate.
ce va mai rog din suflet, sa postati retetele sa fie usor de citit si pus in practica ..pe pasi,ca Aida sa pota sa imprime(daca vrea) si sa-si faca un retetar.
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
principe spune:
COUS COUS CU VEGETALE.
1 masura de cc
2 de consome de vegetale
2 linguri ulei de masline
1 lingura de unt
2 catei de usturoi pisati
1 ceapa mica taiata pestisori
1 dovlecel verde taiat in felii
1 rosie taiata in felii
se prepara cc
se pune cc peste consomeul dat in clocot se ia de pe foc se amesteca pana se incorporeaza se acopera cu capac ,se lasa 5-7 minute,se agrega untul,se amesteca si se pune inca 3 minute la foc lent si cu capac
apoi se amesteca pana se desprinde cc.
vegetalele se prepara astfel:
se incinge uleiul de masline se caleste usturoiul ,ceapa,apoi se pun dovleceii si rosiile ,sa acopera si se fierb 5-7 minute..nu trebuie ca vegetalele sa se inmoaie prea tare.
se adauga
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117