provocare...oarecum

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Laina, eu nu cred ca suntem chiar de capul nostru(ca particulele in miscare browniana) si nici marionete trase de sforile unor "baieti destepti";sunt convinsa ca ne ducem vietile dupa niste reguli pe care noi ,ca mici particule, nu le putem percepe de sus(in 3D) dar putem sa abordam directii(in 2D) prin liberul arbitru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

De ce sa-ti faci cruce daca nu crezi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eugcem spune:

Laina, eu nu am fost in situatia descrisa de tine, pentru ca la mine in familie au fost mama, bunica credincioase si de cand imi amintesc am crezut in Dumnezeu, dar ma gandesc ca ar putea fi interesant sa afli marturisirile unor persoane care au trecut prin ceea ce descrii tu( Nicolae Steinhardt, Rafail Noica, Savatie Bastovoi - pe acestia mi-i amintesc eu acum, dar sunt cu siguranta multi altii) sau sa discuti cu un duhovnic potrivit, care sa iti poata raspunde intrebarilor tale. De exemplu, cred ca lui Savatie Bastovoi poti sa ii scrii si pe mail.

Eugenia si Nicolae mic (18 iulie 2006)

http://new.photos.yahoo.com/eugeniacroitoru/album/576460762390905087

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

quote:
Originally posted by Laina

mah, stiti care-i chestia ciudata? ca io tind sa cred cu inima, adica ACOLO cred, insa mintea e defecta. din punct de vedere intelectual si logic NU POT.

da, stiu, mare figura...

chiar FOARTE MARE "figura":
pai de ce chiar tu iti definesti mintea ca "defecta"?
ai tu dreptate ca e ea "defecta"? sau are ea dreptate, iar tu te inseli, ca ea nu-i de fapt "defecta" ?
care e dilema aici si care ar fi solutiile alternative de propus ?

de unde "nevoie de Unul-Dumnezeu" la o persoana atee, la cineva care nici nevoie n-are de nici un dumnezeu?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

quote:
Originally posted by eugcem

ma gandesc ca ar putea fi interesant sa afli marturisirile unor persoane care au trecut prin ceea ce descrii tu( Nicolae Steinhardt, Rafail Noica, Savatie Bastovoi - pe acestia mi-i amintesc eu acum, dar sunt cu siguranta multi altii)

eu am cautat viata Parintelui Serafim Rose on line, dar vad ca nu o mai gasesc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria spune:

Poti descarca aceasta carte - Damascene Christensen, Parintele Serafim Rose. Viata si opera - de pe situl
http://apologeticum.co.nr/ alegi categoria - Apologetica crestina- si selectezi fisierul respectiv.
Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Laina, unii oameni mai deshtepti ca mine spun ca Dumnezeu a sadit inca de la creatie in ...inima omului ideea de divinitate, de apartenenta, sa zicem asa. De-aia simti tu ce simti. Si acum, o observatie personala: cand te-am observat ultima data cu luare-aminte, atat cat se poate aici, mintea ta, era sefa peste toate ale tale. Acum, vad ca a inceput sa "vorbeasca" si inima. Oare sa-i dau si in scris dreptate Doinei, nu numai cu inima? Adica nu cumva bunul Dumnezeu chiar incepe sa-Si faca anuntata prezenta? Pt ca daca din inima a ajuns preocuparea ta si in minte, si te gandesti la asta, inseamna ca poate incepi sa constientizezi pe Dumnezeu, sau El incepe sa ti se descopere ca raspuns la intrebarile tale launtrice...cine stie...
Insa un lucru e clar: cei mai multi oameni, ajung sa-L "vada" trecand prin aceleasi etape.

Marilena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

daca vrei sa-tzi alegi o biserica fiindca asha simtzi, fa-o!
daca incerci asta sparand k Dzeu la skimb sa-tzi preia din povara, n-o fa- nu asta e treaba lui Dzeu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Maria,Marilena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

In primul rand ar trebui sa se gandeasca la ce ar intelege el prin Dumnezeu; de fapt sa inteleaga in ce nu crede? In Dumnezeu batranul cu barba atotputernic, atotvazator, atotstiutor, etc., care sta undeva sus si ne vegheaza cu binecuvantarea intr-o mana si biciul in cealalta?
In gandirea mea, cel care spune ca nu crede in Dumnezeu, de fapt nu intelege ce e Dumnezeul!
Chiar nu credeti ca exista o forta superioara care ne guverneaza? Si cand zic asta ma gandesc la Univers, care dupa parerea mea e viu si are propriile legi! Cine are idee macar un pic despre acest lucru, nu poate sa zica, ca nu crede in Dumnezeu. Dumnezeu e doar un nume, puteti foarte bine sa-i spuneti Natura, Univers, Tot ceea ce ne inconjoara!
Of, oameni buni, imi pare rau ca nu ma pricep la vorbe, nu pot sa exprim ceea ce simt si ce as vrea sa va transmit.
sa stiti ca nu sunt o persoana religioasa, adica nu dupa canoanele religiei noastre, dar cred, cred cu tarie ca exista ceva mai presus de noi care are legile ei, pe care daca le incalcam nu ne este bine!

Mergi la inceput