Copil de 2 ani foarte speriat de doctor
Am un baietel de 2 ani si 2 luni. Nu am avut niciodata probleme de sanatate grave cu el, in afara de cele clasice. Niciodata nu am fost internata cu el in spital, nu i-am facut nici o injectie in afara de vaccinuri, nu a fost supus nici unui control dur sau invaziv. De ceva vreme, cam de vreo 6 luni sa zic, numai cand vede pe cineva imbracat in halat alb, care seamana cu un cadru medical, o ia razna, se isterizeaza, urla pana transpira se zbate, fuge, etc. Si daca vede la televizor un doctor sau un cabinet medical, incepe sa planga aproape de necontrolat. Din aceasta cauza nu ne-am mai dus cu el la cabinetul medicului pediatru si am chemat pediatrul acasa. Degeaba e din ce in ce mai rau. Sambata am chemat pediatra si nu reusit sa il controleze pentru ca a urlat si s-a zbatut in continuu. Nu stiu cum sa fac sa il obisnuiesc cu controalele medicale, sa inteleaga ca este un lucru normal. Nici nu vreau sa ma gandesc sa ii fac analize medicale, ca este clar ca i-ar provoca o trauma mult mai mare. Doctorita pediatra a sugerat un eventual tratament homeopat pentru astefel de fobii, recunosc sunt sceptica in ceea ce priveste un astfel de tratament.
Va rog sa ma sfatuiti si pe mine daca ati trecut prin asa ceva.
Multumiri,
Mihaela
album dn Titi
Raspunsuri
ellej spune:
Si al meu face asa, are 2 ani si 5 luni, dar la el trauma e explicabila: de 4 luni face o pneumonie dupa alta si mereu ajunge la injectii. Eu incerc sa-l pacalesc, sa-i exoplic ca nu mai mergem la injectie si sper sa treaca de la sine dupa ce mai uita. Inainte era cooperant la doctor, chiar nu stiu nici eu cat va mai dura respingerea.
Nu stiu ce sa te sfatuiesc si nu-mi explic de ce se sperie de doctori, daca nu a trecut prin experiente dureroase.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
g_ioana spune:
Buna,am patit si eu cu mandra mea la un control banal la 2 ani,a plans tot timpul cand a consultat-o,bonus pediatra a tipat un pic la ea si noua ne-a spus ca este "mare de acum si trebuie pedepsita pentru asemenea comportamente" ...acum la 3 ani si jumatate nu mai avem nici o problema..dar in primul rand am schimbat pediatru,in al doilea rand i-am cumparat trusa din aceea medicala cu stetoscop si alte alea si in fiecare zi ne jucam de-a doctoru,o puneam pe ea sa ne consulte,s.a.m.d,..si nu in ultimul rand de fiecare data cand mergem la doctor ii spun ce o sa-i faca acolo,ca o consulta pe burtica,ca se uita in gatul ei...si dupa ii zic,"ai vazut ca a fost exact cum ti-a zis mami,pentru ca ai fost cuminte meriti..."in felul asta a capatat incredere..cateodata mai mergem dotati cu stetoscop cu inimioare si floricele sa vada dr ca avem si noi,si in plus de fiecare data ii pregateste un cantecel sau o poezioara doctorului
Eu zic ca este doar o perioada si cu mult tact si rabdare se trece si peste asta...succes!!!
www.dropshots.com/emig" target="_blank">filmuletze,www.youtube.com/profile?user=gorodika" target="_blank">filmulete noi,gorodeii,
aripile mele
Mihaelutat spune:
Multumesc pentru raspunsuri. Faza cu trusa de doctor am incercat-o si noi ii place e ok, ba chiar se joaca cu stetoscopul doctoritei, o consulta pe ea e totul in regula pana se apropie de el. De aici incepe circul. Dupa ce il lasa in pace ii spune poezii, sambata a sorcovit-o, i-a cantata Mos Craciun, dar numai dupa ce s-a indepartat de el si a inteles ca nu se mai apropie. am zis sa incepem sa mergem in vizita pe la ea pe la cabinet doar in plimbare, sa ii dea o bombonica sa vorbeasca si sa plecam. O sa incercam si chestia asta poate functioneaza.
Mihaela
album dn Titi
carmeni spune:
Am trecut si eu prin acelasi experiment, nici nu-mi vine sa cred ca nu mai exista! In primul rand multa rabdare si trebuie sa mergi prin vizite la cabinet sa o salute pe d-na doctor si sa plecati. Sa-i spui ca mergi in plimbare, la mine a trebuit sa merg de vreo 4-5 ori asa si deabia dupa ce a inteles ca nu se intampla nimic atunci usor, usor a acceptat consultatia. Lasa-l in pace si nu-l forta decat cand vrea pentru ca o sa-i treaca.
carmeni spune:
Am trecut si eu prin acelasi experiment, nici nu-mi vine sa cred ca nu mai exista! In primul rand multa rabdare si trebuie sa mergi prin vizite la cabinet sa o salute pe d-na doctor si sa plecati. Sa-i spui ca mergi in plimbare, la mine a trebuit sa merg de vreo 4-5 ori asa si deabia dupa ce a inteles ca nu se intampla nimic atunci usor, usor a acceptat consultatia. Lasa-l in pace si nu-l forta decat cand vrea pentru ca o sa-i treaca.
ralcat spune:
Probabil a vazut ceva la televizor care i-a declansat o asociere intre doctor si neplacere. Asta cel putin povestea o colega de-a mea despre baiatul ei de 2 ani care se manifesta cam ca puiul tau.
Si ca si Carmeni l-a dus in vizita de cateva ori doar ca sa o salute pe doctorita, ba chiar il astepta cate un mic cadou de fiecare data ... jucarii in sala de asteptare ... dupa aceea joaca la toboganul favorit din parc ... tot felul de experiente placute asociate plimbarii la doctor. Plus ca seara ii povesteau amandoi lui tati ce dragut a fost la doctor, ca uite ce animalut a primit, ca ce fain a fost in parc si tot asa, ca sa fie mai clara impresia buna de peste zi.
Si in cateva astfel de plimbari, bine si artistic regizate de mami s-a rezolvat stresul.
Si uitandu-ma la al meu nazdravan care la 2 ani si 3 luni a vazut la desenele animate de pe minimax cum o fetita se duce la dentist si o repara ... am incercat sa castig capital d-aci si sa vad daca l-a influentat in vre-un fel. Si chiar a mers, cand l-am rugat sa deschida gurita sa vad maseluta noua cum a facut si tupu in desene, a fost asa dragut si cooperant ca zici ca nu era el copilul care tine dintii inclestati cand ii sparge cate unul prin gingie.
Raluca
Copiii merita tot efortul nostru
Simona, Sonia, Crisa
Alex, Andrei
Mihaelutat spune:
Ok fetele va multumesc frumos. e clar ca strategia de urmat este cu vizite la medic, fara consult si povestiri frumoase despre doctor. O sa incep operatiunile ca se pare ca va fi de durata reacomodarea.
Inca o data mii de multumiri.
Mihaela
album dn Titi
Ancuta-Maria spune:
Am si eu o intrebare... daca mergeti cu piticii doar in vizita pe la cabinet, ce se va intampla atunci cand piticu' chiar are nevoie de un consult? Nu se va speria din nou?
-----------------------------------------------------------------------
„timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui” (Francois Fayolle)
mess4u2000 spune:
In cazul nostru, teama baiatului este cred justificata. Si cred ca si la noi a inceput pe la 2 ani.Pai cum sa nu se sperie copilul de medic cand el nu ii zambeste si nu e nici pe departe prietenos? Ca profesionist e Ok, dar psihologie nu are absolut deloc. Acum noi avem aproape 4 ani si e ceva mai bine,desi copilul imizice mereu ca el nu mai vrea la "dl.doctor" pt. ca e rau si nu-i place de el. de cate ori il duc pe pui la consult, imi promit sa caut o doctorita pt. el si sa-l schimb pe medicul actual. Sper sa o fac curand, mai ales ca voi avea nevoie de cineva si pt bb2
Succese
incognito spune:
Eu le-am povestit alor mei cam asa-Ca sa crestem mari avem nevoie sa fim sanatosi.Ca sa fim sanatosi e necesar sa mincam bine,sa dormim,sa ne jucam frumos si cu grija,sa fim curati,sa fim cuminti.Cu alte cuvinte,sa ne iubim pe noi insine incepind cu a avea grija de noi.Cu toate acestea se intimpla uneori sa racim,sa ne doara gitul ori burtica ori urechiusele...si pentru asta exista cel mai bun prieten,DOCTORUL, care asemeni lui Doamne-Doamne,ne iubeste si ne doreste tot binele din lume,ajutindu-ne cu consultatia,siropelele si cind nu se poate altfel cu injectiile care sint doar niste ciupituri de albinuta,doare putin si trece dar vom fi din nou sanatosi.Si asta s-a intimplat cam de pe la un an.
A prins bine!
Cu drag,
Incognito
mami de Ioan si Ioana-06.01.2003