Cum se face salata de telina cu mere?
Am mancat la mai multe restaurante salata de cruditati cu piept de pui (asta era denumirea), care mi-a placut mult de tot. Contine: mere, morcov, telina (rase), piept de pui (tocat bucatele mici) si inca ceva, dar nu stiu ce . Am incercat si eu, dar gustul nu e nici pe departe cel de la restaurant. Am incercat si mere mai dulci, mai acre... degeaba. Probabil ca secretul sta in acel "ceva", care e un fel de maioneza (dar nu e maioneza, e ceva mai bun ). Si poate si proportiile.
Aveti idee despre ce vorbesc? Daca da, va rog, luminati-ma, deja salivez....
___________________________
Gabi, mami de Davidush (02.09.07)
Raspunsuri
Alinutzaa spune:
Si mie imi placeau si imi plac in continuare tare mult salatele de cruditati pe care le mancam pe la restaurante, tot din cauza acelui ceva/maioneze.
Eu la cruditati (eu pun morcov, telina, varza - dar cred ca merg adaugate si mere fara nici o problema) fac urmatorul sos: 6 linguri apa, 6 linguri otet, 1 lingura faina, 1 lingurita mustar, 1 lingurita zahar, 6 linguri smantana, 20 grame unt sau margarina. Pun in cratita, apa, otetul, faina, zaharul, mustarul, sare dupa gust. Las la foc mic pana amestecand continuu - o sa se ingroase foarte repede din cauza fainii asa ca nu recomand sa pleci de langa cratita. Cand s-a ingrosat pun smantana si untul/margarina si mestec pana se topesc. Torn sosul peste legumele taiate si las la frigider cel putin 2 ore.
Reteta nu e inventata de mine, am gasit-o si eu nu mai stiu daca aici pe DC sau prin alta parte. Din punctul meu de vedere iese super buna.
Alina, mamica de Tudor (05.08.2007)
Un pici pe nume Tudor
Clover spune:
Maioneza ar trebui sa fie. Reteta de telina contine exact ce ai zis tu. Sunt la curent pentru ca saptamana trecuta m-a apucat pofta si am cautat si eu retete. Poate maioneza de la restaurant era gata preparata si atunci iti place gustul pregnant de acid citric?
dulcetica spune:
Eu stiu ca se face cu maioneza .In ceea ce priveste proportiile ,cam in parti egale.Probabil era un condiment!
Vivela spune:
O sa incerc chiar maine si cu sosul recomandat de Alinutzaa si va spun daca cel putin se apropie de cel pe care il stiu eu (cred ca in sosul ala e si un pic de coaja de lamaie, parca asa mi s-a parut). Daca nu si nu, imi vine sa ma duc la restaurantul ala si sa intreb, trebuie sa-mi spuna cand m-or vedea cu saliva pana la buric .....
_
Gabi, mami de Davidush (02.09.07)
dulcetica spune:
Fructele care vin de peste mari si tari sint pulverizate cu niste substante care nu permit alterarea.Chia cineva spunea ca a tinut pe masa un mar genul acela perfect si ,in 3 saptamini nu s-a produs nici o schimbare.Merele autohtone se deshidrateaza ,de exemplu.Ideea este ca nu e indicat sa folosesti coaja de la lamiie ,contine toxine.
Vivela spune:
Multumesc pt sfat, dulcetica , e bine de tinut minte.
Fac acum salata, pentru pranz, sa vad daca mi-o iesi ceva.
_
Gabi, mami de Davidush (02.09.07)
Vivela spune:
Am facut salata si e minunata! Nu e chiar ca cea de la restaurant, dar se apropie (parca imi place si mai mult). Am facut cu sosul de la Alinutzaa, dar nu am pus mustar si nici unt (ca sa fie mai dietetica, sunt la cura de revenire dupa nastere).
Alinutzaa .
_
Gabi, mami de Davidush (02.09.07)
mariussimiuc spune:
Tocmai ma gandeam ce pot face cu telina ce-o am in frigider. Apetisant!
Amira, Robert si mami Miha
Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...
Darria spune:
quote:
Originally posted by Vivela
ca sa fie mai dietetica, sunt la cura de revenire dupa nastere.
_
Gabi, mami de Davidush (02.09.07)
se poate folosi iaurtul(inlocuitor de sos).
ioanaiub spune:
eu fac asa salata de telina: morcov ras, telina, putinmar ras, sare si piper dupa gust, putin mustar si maioneza clasica din galbenus de ou cu ulei si putin mustar
iese foarte buna
http://s244.photobucket.com/albums/gg22/ioanaiub/?action=view