CIC- propuneri jurnalistice

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Este foarte simplu. A fost respinsa pentru ca nu exista surse de finantare pentru un astfel de proiect. Nu sunt bani! Nici nu vad in viitorul apropiat data fiind criza majora reprezentata prin deficitul actual.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris spune:

Aia am inteles si eu ca nu sunt bani, si de aceea a fost respinsa de comisie, intrebarea era daca mai e vreo sansa data fiind aceasta respingere, sa se mai promulge, adica sa fie alta cale prin care se se aprobe, sau asta a fost, gata, s-a dus?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_io spune:

Problema a fost si este pusa prea simplist dpdv fiscal.

O suma minima drept ajutor social ar trebui data numai mamelor ce nu au avut mai mult de 12 luni in campul muncii pana la data cererii.

Formularea cu 85% din salariile nete ale ultimilor 12 luni a fost respinsa din motive de constrangere de buget deoarece acest mecanism va institui din nou acele salarii fictive pur scriptice in urma carora cei ce "se descurca" ar beneficia de sume mari si nemeritate de la bugetul de stat. Acesti 85% din ultimele 12 luni fac aproape imposibila estimarea care va fi reprezentata de efortul bugetar.

O solutie mult mai complexa dar mult mai viabila dpdv al calculului fiscal ar fi ca valoarea platita pe perioada CIC-ului sa fie proportional cu raportul dintre numarul mediu anual al punctelor de pensie acumulate pana la data cererii de intrare in CIC si valoarea salariului mediu net la nivel de tara actualizat lunar. Pe aceasta baza s-ar putea face estimari foarte exacte, deoarece nimeni nu poate influenta in mare masura punctele de pensie acumulate pana la data consemnarii cererii CIC, iar valoarea indemnizatiei ar fi in permanenta, lunar, corelata cu puterea medie de cumparare (prin raportarea proportionala la valoarea salariului mediu net pe tara).

Asta ar fi o solutie echitabila social si aplicabila fiscal. Daca auziti vreun politician sau pe vreun al om mediatizat ca face propuneri de acest gen sprijiniti-le. Mecanismul cu 85% din ultimele 12 luni pur si simplu nu permite estimari corecte dar permite plati nemeritate cu ghiotura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fancy spune:

Salutare la toate/toti:)
Ce mai stiti de legea minune? Ce s-a intamplat in 3.03 la Camera Deputatilor?
Mersic, va pupic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris spune:

Uite aici Fancy draguta articolul cu pricina:
www.jurnalul.ro/articole/119667/indemnizatia-de-mama" target="_blank">http://www.jurnalul.ro/articole/119667/indemnizatia-de-mama
... si chiar si comentariile sunt bune de citit

edit: vai scuze, am incurcat topicul, voiam in alta parte sa postez, da e bine si aci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns the_andreea spune:

Buna.
Urmaresc si eu subiectul de vreo jumatate de an.Desi nu am super salar,totusi se va simti binisor diferenta dintre cei 600 ron pana la cat iau acum in mana si nu pot sa nu ma enervez cand ma gandesc ca trebuie sa-mi sacrific copiii doar pt ca cei care au putere nu stiu sa formuleze o lege.Nu va fi toata lumea multumita veci,stiu asta,dar ce ma intriga la culme sunt gafele de genul asta:

http://www.gandul.info/actualitatea/mamele-magistrati-indemnizatii-copii-mari-restul-romancelor.html?3927;316494=

Nu mi se pare normal si corect.Adica de ce se gasesc bani numai pentru anumite categorii de oameni iar pentru restul nu?

Andreea 26+ si Theona(27.08.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_io spune:

quote:
Originally posted by the_andreea

Buna.
Urmaresc si eu subiectul de vreo jumatate de an.Desi nu am super salar,totusi se va simti binisor diferenta dintre cei 600 ron pana la cat iau acum in mana si nu pot sa nu ma enervez cand ma gandesc ca trebuie sa-mi sacrific copiii doar pt ca cei care au putere nu stiu sa formuleze o lege.Nu va fi toata lumea multumita veci,stiu asta,dar ce ma intriga la culme sunt gafele de genul asta:

http://www.gandul.info/actualitatea/mamele-magistrati-indemnizatii-copii-mari-restul-romancelor.html?3927;316494=

Nu mi se pare normal si corect.Adica de ce se gasesc bani numai pentru anumite categorii de oameni iar pentru restul nu?

Andreea 26+ si Theona(27.08.2002)

Daca citesti cu atentie vei observa ca proiectul de lege pentru ordonanta de urgenta nu continea aceasta prevedere. Ea a fost adaugata de catre CSM in momentul in care si-a dat avizul.
Ceea ce mie-mi spune ca oricum cu chestia aia nu va trece de Comisiile de Buget-Finante ale Parlamentului ori de avizul Ministerului Finantelor.
CSM-ul a incercat sa bage si el ceva pentru oamenii lor din sistem, dar asta nu inseamna ca o sa le si iasa. Eu cred ca articolul ala aduagat de CSM va fi scos din OUG in varianta ei finala.
Oricum, intr-o tara in care CSM-ul umbla cu fofarlica, e greu sa mai gasesti mecanisme echitabile... Jenant...

Mergi la inceput