E cineva care a plecat din invatamant?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

foarte frumos ai scris, smarandita
mi-am adus si eu aminte de planurile de lectii si practica pedagogica si tot ce a mai fost. intr-un fel imi pare bine ca am lucrat pe langa facultate, mi-a ajutat, dar nu e de mine meseria asta...
nu mai zic, ca se sperie little kitty

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Si eu am plecat din invatamant in 2004, dupa 6 ani de predat. Motivele sunt simple si au mai fost enumerate pe aici (Ramonika le-a spus foarte bine). In ziua de azi invatamantul nu mai reprezinta o slujba asigurata de unde sa iesi la pensie, in 6 ani am trecut prin doua reduceri de personal: prima pentru ca eram cea mai tanara invatatoare din scoala, a doua pentru ca mi-a 'aranjat' directoarea ca ma 'iubea' tare. Ultima data si eu a trebuit sa trec de la scoala la gradinita, am avut norocul sa nu stau mai mult de 2 luni pentru ca am plecat in State (dupa 6 ani de invatamant primar pur si simplu nu m-am putut acomoda cu grupa mica).
Nu pot sa spun ca nu-mi pare rau deloc, pentru ca imi placea meseria, o faceam cu drag. Cel mai mult regret programul de lucru de 4 ore (in general vorbind) si vacanta de vara .

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
Mrs. Perfect for more than 1 year

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaco spune:

Si eu am plecat din invatamant dupa ce am dat definitivatul in 2002. Eu am terminat biologia, si pot spune ca orele erau o adevarata placere, am avut si la clase mici la cele de liceu. Chiar mi-a placut foarte mult, si cred ca m-asi intoarce cu mare placere, doar daca altele ar fi salariile. Intre timp m-am indreptat spre facultate si am terminat masterul, doctoratul, tot ce se poate . Intre timp am avut ocazia sa pot testa diverse locuri de munca (toate in domeniul meu) iar pana la final, desi sunt tot bugetara, am cel mai frumos loc de munca din lume... iar salariul motivant intr-adevar.
Concluzia mea, e ca poti face ceea ce iti place si sa iti fie si bine material doar daca ai curajul sa cauti.
O sa va mai povestesc poate cam care e atmosfera in randul colegelor de facultate care au ramas in sistem...

Nu exista NU POT!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaco spune:

LitlleKitty...chiar esti de admirat, putini sunt cei care mai merg din pasiune in invatamant, asa ca toata stima...si sa iti indeplinesti dorinta!

Nu exista NU POT!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

anaco - nu am inteles unde lucrezi. la bugetari, dar unde?
si eu is de acord ca tre sa faci ce iti place, cum vrea littlekitty, dar mi-e sa nu se dezumfle o data ce intra in sistem.
cand ai un job naspa, iti pare parfum la gradinita, de exemplu, vazut pe dinafara. eu i-am zis cum se vad lucrurile dinauntru, din pct meu de vedere...

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Smarandita m-a apucat nostalgia cand am citit ce ai scris.

_
Gio si Marco (6 ian. 2006)
poze si filmulete Marcowww.dropshots.com/giova2" target="_blank">(1),www.dropshots.com/ioana_purdea#" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova#" target="_blank">(3)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dory232002 spune:

Desi am fost cadru nedidactic am avut taria de a-mi da demisia din Ministerin noiembrie anul trecut, intradevar bataie de joc din punct de vedere financiar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cafera spune:

Si eu am plecat din invatamant.

Nu vreau sa-mi atribui laude, dar eram chiar talentata, muncitoare si aveam darul sa tin audienta (liceeni ) "treaza" pe tot parcursul orei. Poate am mostenit ceva si de la parintii mei care au fost dascali cu adevarat.
Desi sunt sentimentala si ma leg de multe lucruri, nu am putut sa raman fidela statutului meu de profesor, atunci cand banca mi-a respins dosarul cumpararii unei locuinte, pe motiv ca ...salariul era prea mic.
Se intampla in '96...
Daca a fost mai bine: da, deoarece am putut sa-mi cumpar casa pe care mi-o doream.
Daca este mai bine: nu pot sa spun...au fost multe zile in care abia mi-am mangaiat copilul la culcare, uneori gasindu-l dormind.
Stati si judecati.

Pentru acel moment era singura solutie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceela spune:

Si eu am plecat din invatamant, dupa 9 ani la catedra, din noiembrie 2007. Nu regret nici un pic, ma mai apuca doru de copii, a fost ceva ce mi-am dorit cu adevarat, dar sistemul de invatamant din Romania nu e pentru mine. Am plecat pe salariu dublu.
O mare influenta au avut-o si pentru mine cei de la banci, care ma considerau un nimic cand vroiam sa iau credit. In momentul in care am facut 3 luni la noul loc de munca, primul drum a fost la banca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cookitza spune:

Nu as vrea sa plec din invatamant. Am ales sa lucrez in invatamant pentru ca aici poti lucra cu oameni mai politicosi, mai altfel decat pe la firme, nu e asa de rau, ai vacante... si daca vrei mai multi bani, poti sa dai meditatii... Poate ca exista oameni care primesc mai multi bani decat mine, dar conteaza si ce faci pentru banii respectivi; ca profesoara, esti o doamna, esti respectata... cel putin asa vad eu lucrurile... poate niste rude ale mele mai indepartate castiga mai bine, dar pentru banii aia spala pe jos la o banca.

Mergi la inceput