Team Building - ma supara!

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

iti dai seama ca toate ideile astea imbecile de activitati vin de la echipa de HR, echipa care nu contribuie cu nimic la revenue-ul companiei si consuma bani inventind activitati pentru cei care produc ceva ca sa creasca naibii stockul firmei.
Si culmea, daca nu accepti sa te pui in postura unul copil de 5 ani in niste jocuri mai mult decit penibile, aceste doamne de la HR te mai si eticheteaza ca ne-teamplayer.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

quote:
Initial creeata de Fomalhauti

Sotul meu a lucrat mai multi ani la o mare firma americana. O data pe an aceasta firma organiza un "team building" unde angajatii erau invitati cu familia. Era vorba de un week-end, undeva in afara orasului. Pentru noi, care suntem o familie "mai deosebita" (cel putin cantitativ...) faceau un efort suplimentar, ne rezervau apartament in loc de camera. Poate ar fi important de mentionat ca, desi era o firma foarte mare, in Romania nu avea foarte multi angajati. Si mai vreau sa spun ca si angajatii necasatoriti erau invitati cu prietena/prietenul.

De doi ani sotul meu s-a mutat la o alta mare firma, europeana de data asta. Tot mare. Si aici se face "team building" o data pe an, dar salariatii sunt invitati nu numai fara familie, dar si fara sotii. Sincer, mie nu mi se pare normal. Este invitat un week-end la munte (de vineri pana duminica), la o petrecere, fara sotie. Daca o persoana ar face o asemenea invitatie ar fi considerat foarte nepotrivit. De ce ar fi altfel pentru o firma?

Este o firma cu foarte multi angajati, presupun ca efortul financiar pentru organizarea acestui team-building este mare, dar, daca ar invita si sotii/familii nu ar fi efort dublu, presupun ca oricum fiecare are camera lui, asa ca cel putin cazarea nu ar costa dublu. Probabil este si o problema de bani, dar cred ca mai este si altceva, un mod de-a vedea lucrurile, un mod de a arata angajatilor ce bine se pot distra cu firma si fara familie.

Eu m-am opus sa se duca sotul meu, l-am intrebat daca este "sarcina de servici" si a zis ca nu si apoi l-am intrebat daca i-ar placea sa ma duc la o petrecere la o prietena care m-ar invita explicit "fara sot".

Eu sunt?

quote:
Originally posted by martie

Sybille, De ce oare anumite persoane se gandesc imediat la partea murdara? Hai repede-repejor sa gasim noi o parte murdara in povestea asta! Ahaaaa, mi-am dat eu seama, e geloasa!

Martie , motivul pt. care eu si alte forumiste am spus ca Fomalhauti PARE geloasa si posesiva (ea a spus ca nu este si eu nu am cum sa o contrazic , asa ca pot spune doar ce pare ) este ca , dupa cum vezi in topic , ea nu a spus ca nu i se pare normal sa fie plecat sotul si sa ramana singura cu cei 6 copii pt. ca ii este greu , ci ca i se pare inadecvat sa chemi o persoana casatorita fara familie undeva ca sa se distreze (fara familie). Si faptul ca l-a intrebat pe sotz daca i-ar conveni sa mearga la petrecerea unei prietene fara el ,evident te duce cu gandul la posesivitate(in fond care ar fi problema? Exceptand ca ar trebui sa aiba grija de 6 copii ) , gelozie (sa zicem) , si nu la problema intampinata cand ar ramane un parinte singur cu copiii un weekend.

Nu sare nimeni sa caute nici o parte "murdara" , pur si simplu nu s-a exprimat bine Fomalhauti . Ca s-a spus dupa de copii , ca ii este greu, e OK , din primul mesaj insa reiese clar altceva.
Si din primul mesaj eu am inteles ca sotul ar fi vrut sa mearga , altfel n-ar mai fi fost comparatia cu petrecerea prietenei .

Dar , toate peste toate , ceea ce conteaza in final este ca :
-unii sunt de acord cu TB , altii nu ,deci nu este cu nimic iesita din comun reactia si parerea lui Fomalhauti

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

EU una ma bucur ca nu lucrez la o firma care sa aiba idei de team building. Nu-mi plac 90% dintre colegi, ar fi culmea sa fiu obligata sa merg cu ei in weekend. Iar despre mers cu partenerul, asta chiar e aiurea. Ce obligatie are firma sa plateasca weekenduri pentru familie? Ideea intilnirilor astora e sa faca un colectiv mai unir, nu sa sa intilneasca nevasta cu secretara :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:

cre'ca fiecare firma se adapteaza psihologiei locului in care are sucursala. Spre ex chiar daca la oficiul din US nu organizeaza TB exclusiv cu angajati pt 2 saptamini la Las Vegas deoarece ar suna oarecum imoral pt americanul de rind sa "evadeze" de familie in mod "organizat" si incurajat de corporatia la care lucreaza, in Romania se pare ca omul se bucura sa mai scape naibii de pisalogeala de acasa sub pretextul interesului team-ului. Depinde de cultura locului, uneori poa sa fie TB o saptamina la fabrica de vodca.
quote:

Cred ca mai degraba se gandesc ca noi in Ro am avut comunism si suntem oarecum obisnuiti cu activitati gen "cu cantec inainte mars" si "Utecisti la datorie". Dar ca unii romani au facut alergie la astfel de activitati nu le trece prin cap.

Oricum s-a dovedit in ultimii 15 ani ca majoritatea corporatiilor au incadrat gresit Romania - fie si numai pentru faptul ca au crezut ca romanii au aceeasi mentalitate cu bulgarii, ukrainienii si rusii.

La toate intalnirile de la corporatia sotului meu ne intalnim cu managerii din estul Europei si sotiile lor - care TOTI vorbesc rusa - si ne uitam lung cum nu avem absolut nimic in comun cu oamenii acestia; noi vorbin engleza, franceza si germana. Ei numai rusa, unii mai rup putina germana. Mie-mi place ca noi, romanii nu vorbim limba fostului asupritor. Ar trebui sa fie un semn clar pentru toata lumea ca noi am respins organic tot ceea ce venea din directia aceea - inclusiv comunismul care ne-a fost impus cu forta.

Stiu ca sunt si unii romani care spun ca era bine in comunism dar acestia sunt putini si in principiu nu regreta sedintele de partid sau "Team Bulidingurile" de la Canal ci mai degraba belsugul nemeritat de care s-u bucurat - ei, cei care regreta - in perioada respectiva.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Se vede bine deja directia in care se merge... mai nou a aparut si tendinta de infiintare a "sindicatului" in cadrul multinationalelor. Amuzant, nu? S-a cam saturat lumea de incolonarea fortata cu stegulete in manute. Cine ar fi asociat acum cativa ani cele doua notiuni "sindicat" si "multinationala"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

Hai sa dam mana cu mana...

Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_dalma spune:

Am o intrebare: daca sotii nostrii nu reaza TB dar vor din cand in cand, chiar un w/e sa 'iasa' cu colegii de serviciu...fara noi... cum reactionam???
Daca nu e 'obligatoriu' de la firma ci efectiv o data pe an de exemplu merge la pescuit cu Gigel si Maricica....cum vedem problema in cauza???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Daca sotul vrea sa mearga cu Gigel la pescuit (sunt din principiu impotriva pescuitului) e OK. Daca nu e prea frecvent. O data pe an e in regula.

Nu este in regula daca Gigel ii spune sotului meu sa vina neaparat fara familie. Fiindca atunci eu il consider pe Gigel un mitocan. Il consider (pe Gigel) un individ care se baga unde nu-i fierbe oala fiindca nu e treaba lui sa decida daca sotul meu merge cu familia sau nu. Da, Gigel poate sa spuna: "Mergem la pescuit, locuim intr-o cabana unde nu sunt conditii si nu e prea mult loc." Dar mai departe sotul meu decide.

Daca Gigel specifica "vino fara familie" si sotul meu decide sa se duca...asta e. Ii voi spune sotului meu ca nu imi place acest lucru. In cazul in care cu alta ocazie Gigel propune sa mergem undeva impreuna, eu refuz si insist sa nu mearga nici sotul meu. In general, daca Gigel se baga prea mult in familia mea, daca il determina pe sotul meu sa ia anumite decizii care mie nu imi plac, da, atunci incerc sa-l indepartez pe Gigel, in masura posibilului. De fapt, daca stau sa ma gandesc, eu am acest tip de Gigel in familie. Este vorba despre mama vitrega a sotului meu (am mai scris eu pe la soacre, ca eu posed doua bucati, soacra naturala si soacra vitrega - pleonasm). Este o persoana care incearca practic de cand ne-am casatorit sa il determine pe sotul meu sa faca ce vrea ea, ce i-ar aduce ei un beneficiu si sa "preia conducerea". Dar deja intram in alt subiect.

Repet, daca Gigel ar fi un bun prieten al familiei nu as avea nimic impotriva ca sotul meu sa isi petreaca un week-end cu el, fara mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Adi_lama, se revine obsesiv, pana la epuizare chiar, la aceeasi faza... cu "lasatul" sotului la... aici se enumera la ce... pescuit, drac, lac. De ce nu scrii un topic separat, ca aici chiar era alta tema discutiei.
Cand vad faze d'astea cu "lasatul" sotului, cand esti casatorit si mai ai si 1, 10, 100 copii esti o echipa, ce tot ii dai cu "lasatul" asta... ca ma si enervez acuma.
Chiar nu pot sa uit ce ma mai enerva unul, cand eram in delegatie, ma tot freca cu intrebarea "te lasa sotul?", de paca eu eram si vreo retardata sau oligofrena sau sub tutela lui. E ridicol, eu zic sa discuti problema separat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Martie, de ce te superi?

Da, initial eu am spus ca pe mine ma supara modul in care firma pune problema team-building-ului. Dar foarte multa lume a inteles lucrurile un pic altfel. Multi au inteles ca eu nu vreau "sa-mi las" sotul, ca sunt geloasa si posesiva. Dar, pana la urma ce daca au inteles unii asa? Putem discuta si asta, problema geloziei, a posesivitatii si a lui "il las/nu il las". Si, in postarea mea initiala, eu am scris intr-adevar ca "m-am opus", ceea ce poate fi interpretat si ca "nu l-am lasat" (in conditiile in care el chiar nu s-a dus); poate trebuia sa specific faptul ca "m-am opus" anul trecut si ca acest "m-am opus" inseamna ca am spus ca nu sunt de acord, nu l-am batut, nu l-am tinut in lanturi, nu l-am amenitat ca imi iau copiii si plec....unde? Pe parcurs am incercat sa clarific lucrurile...

Faptul ca a aparut o alta problema (alte probleme) nu arata decat ca aceste probleme chiar exista. Exista problema timpul meu/timpul tau si timpul nostru. Asa cum exista problema banii mei/banii tai si banii nostri. Stim cu totii ca exista familii in care toti banii sunt la comun, asa cum exista alte familii cu bani separati - si cred ca, da, se poate discuta indelung pe aceasta tema. Cu timpul e cam la fel - numai ca timpul nu "il castiga" unul sau altul. Si timp avem pana la urma toti la fel de mult. Cum il impartim? Eu am timpul meu, tu pe al tau. Totusi, suntem un cuplu si eu am nevoie de timpul tau...Poate am nevoie de tot timpul tau, cel putin....un timp. Mi-l dai? Il pot lua cu forta - ceea ce ar fi echivalent cu "nu te las sa pleci"? Pana la urma nu vad de ce nu s-ar discuta si asta.

Mergi la inceput