Nascut in Spania, alocatie in Romania

Nascut in Spania, alocatie in Romania | Autor: olim

Link direct la acest mesaj

Salutare tuturor
As avea o intrebare.Pe data de 29 noiembrie am nascut in Spania un baietel.Lucrez aici de 7 ani, acum sunt in concediu de maternitate, 4 luni.Aici nu primesc nimic pentru Alex, am inteles ca in Romania ar putea beneficia de alocatie.Poate cineva sa imi spuna ma multe, va rog?Daca da, ce acte am nevoie?
Va multumesc anticipat

mami si Alex (29.11.2007)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

unde stai in spania sau in ro? stiu ca daca nu locuiesti aici nu se acorda.

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

acum stam in spania, dar vrem sa ne mutam in Romania cat mai curand.

mami si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

Daca ai domiciliul stabil in Ro (ai Buletin romanesc) poti trece la
pas1: trimite pe cineva la primaria unde ai tu domiciliul sa ceara informatii legat de alocatia pentru copil, respectiv ce ai nevoie la dosar;

pas2:faci o procura unei persoane de incredere din Ro sa depuna dosarul in locul tau. Nu mai stiu cum e acum dar poti opta sa primestii banii intr-un cont bancar/card. Procura o faci la Ambasada Romaniei din Spania;

pas3: trimiti printr-un curier/firma de incredere actele (unele sunt musai originale si va fi foarte complicat sa pierzi ceva) catre delegatul tau din Ro si, dupa depunerea dosarului, vei incepe sa primesti 2 mil lei vechi lunar pana la 2 anisori, apoi 32 RON (ori cat va mai fi in viitor) pana la 18 ani (daca am inteles bine) ...Si eu am un bebe inca mic nu am trecut de 2 ani.

Se dadea si din urma dar nu mai stiu cu cate luni, e bine sa te interesezi ca stiu ca se depunea o cerere si apoi te trezeai cu banii in cont pur si simplu, e pacat sa pierzi, e dreptul puiului ta.

Succes!

ps: sa nu te superi ca nu iti dau lista de acte, dar stii cum e, cate primarii atatea obicee, cel mai bine e sa vezi ce pretentii are locul unde te vei adresa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

multumesc norocuta, multumesc mult pentru informatii
maine o trimit pe sora mea la primarie sa se intereseze ce acte avem nevoie.
Daca tot nu iau nimic dupa el aici, de ce sa nu iau alocatia, ca doar e cetatean roman
Cand stiu ceva revin sa va spun ce am rezolvat,

mami si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mali spune:

Hop ca ma intereseaza si pe mine!!! Inteleg ca si baietelul meu (3 ani) nascut in Spania poate primi alocatie in Romania? Suntem cetateni romani, rezidenti in Spania, inclusiv copilul, si vom continua sa locuim aici pana la adanci batraneti. Care domiciliu se considera ca fiind cel stabil????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_mar spune:

pasul 0: n-a pomenit nimeni despre transcrierea certificatului de nastere!!!! sa nu uitam ca totul se bazeaza pe certificatul de nastere ROMANESC, ori presupun ca voi aveti unul spaniol...

Mergi la inceput

Pasul 0 depasit demult, copilul are certificat si pasapot romanesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

quote:
Originally posted by mali

Hop ca ma intereseaza si pe mine!!! Inteleg ca si baietelul meu (3 ani) nascut in Spania poate primi alocatie in Romania? Suntem cetateni romani, rezidenti in Spania, inclusiv copilul, si vom continua sa locuim aici pana la adanci batraneti. Care domiciliu se considera ca fiind cel stabil????

Poze Vladutz http://community.webshots.com/user/vladimir_2005

Tu care crezi???

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Cred ca n-as alege ironia gratuita in locul unui raspuns concret!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

mali - se considera domiciliul din RO, asa cum a spus norocuta ...

quote:
Originally posted by norocuta

Daca ai domiciliul stabil in Ro (ai Buletin romanesc) poti trece la

Mergi la inceput