Nascut in Spania, alocatie in Romania

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mali spune:

Mda, se pare ca citisem pe sarite. Multumesc pentru raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_mar spune:

pai daca aveti deja certificatul romanesc, nu cred sa ma existe vreo problema. eu am nascut in italia si a trebuit sa fac transcrierea intr-un timp f scurt, dar am reusit si acum sunt in concediu de maternitate. faci cuiva o procura si apoi se intereseza la primaria de care apartineti. succes!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena2001 spune:

Daca vreti, aruncati-va un ochi si pe la "fetele din America"....ca si acolo se discuta subiectul asta....si noi incercam sa gasim raspunsuri...
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114513&whichpage=13

Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

quote:
Originally posted by mali

Cred ca n-as alege ironia gratuita in locul unui raspuns concret!

Poze Vladutz http://community.webshots.com/user/vladimir_2005

Mali, nu ai spus nicaieri ca ai buletin romanesc, nu ca asta ar insemna cumva ca aveti domiciuliul stabil in ro. Asa ca ironia mea a fost cat se poate de concreta.

Daca imi este ingaduita o parere personala: pot sa inteleg si sa tolerez ca incepand cu 2007 mi s-au luat 250 de mii din alocatia copilului ca sa se poata oferi 2 mil. persoanelor care din diverse motive au facut copii dar nu au cotizat anterior nasterii. Dar tot mi se pare o magarie sa te agiti din tari straine pentru 250 de mii = ~10 dolari in conditiile in care trebuie sa "ocolesti", ca sa nu zic altfel, legea in vigoare.

Mult succes! Intrati si pe topicul unde se agita mamele din ro sa sensibilizeze autoritatile doar doar le-o mari si lor indemnizatia, poate inteleg si ele care ar fi unul din motivele pentru care nu sunt bani la buget pentru asta...

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mali spune:

a_mar,elena2001 multumesc frumos pentru raspunsuri.
Androix am spus foarte clar ca suntem cetateni romani rezidenti in Spania! tu ce crezi avem sau nu buletin romanesc?
Parerea ta personala nu ma intereseaza, dar ca fapt divers iti spun ca atat vreme cat copilul meu este cetatean roman are exact aceleasi drepturi ca al tau (ca sa nu mai spun ca am cam cotizat vreo 15 ani la bugetul statului).

Mergi la inceput

Uite, cred ca la legislative e singurul forum unde nu m-am certat cu nimeni si nu vreau sa incep acum

Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

quote:
Originally posted by Androix

Daca imi este ingaduita o parere personala: pot sa inteleg si sa tolerez ca incepand cu 2007 mi s-au luat 250 de mii din alocatia copilului ca sa se poata oferi 2 mil. persoanelor care din diverse motive au facut copii dar nu au cotizat anterior nasterii. Dar tot mi se pare o magarie sa te agiti din tari straine pentru 250 de mii = ~10 dolari in conditiile in care trebuie sa "ocolesti", ca sa nu zic altfel, legea in vigoare.

Si esti sigura ca banii astia pt. care ne "agitam" noi, astia din tari straine, ajung sa mareasca alocatia celor din RO daca noi nu ii revendicam??? Eu nu sunt asa de sigura ... pana una-alta suntem majoritatea cetateni romani chiar daca in alte tari. Si deci, e dreptul nostru. Ca si noi mai platim inca taxe, impozite etc. in Ro.

Tara de adoptie nu acorda nimic, nici un ajutor, in Ro nu tre' sa ne mai agitam (dupa parerea unora), deci, suntem ai nimanui ...

Chiar si cei aprox. 10 dolari/luna sunt buni ... ca nici pe-aici nu sunt cani cu colaci in coada .. raportand salariul la cheltuieli e cam la fel nivelul de trai ... poate o idee mai roz ....

Petronela si Silvia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

fetelor, multumesc de raspuns,acum traduc certificatu spaniol, ca Alex are doar 2 luni.
Androix, cred ca si copilu meu ca cetatean Romana are dreptul la cei 2 milioane exact ca ai taichiar daca nu reprezinta mare lucru e dreptul lui.Cat despre drepturile mamei aici avem 4 luni maternitate si nimeni nu face atata scandal, ori in Romania nu e destul 2 ani, .Copii ii faci sa ii cresti tu nu statul romanAu trecut vremurile cand statu trebuia sa faca totul pt noi
fetelor, va multumesc inca odata pt informatii

mami si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

hai ca unii sunt comici!
SA MOARA capra vecinului din Spania sau America sau oriunde din strainatate, ca asa e romanul!
daca e forum legislativ dati o mina de ajutor si cautam legea(legea nr. art.), interpretarea ei, normele de aplicare si daca acesti copii cetateni romani au dreptul sa ia alocatia. e dreptul unui copil. din intimplare chiar al meu!
nu din cauza asta nu sunt bani la buget!
asadar, raspunde la subiect, nu da cu pietre.
capra vecinului nu moare cind vrei tu.

Mergi la inceput

Io nu am nimic cu capra spanioleasca sau americaneasca

Ca forum legislativ ce este, cititi legea care zice tot ce trebuie sa stiti despre alocatia asta www.romleas.ro/" target="_blank">aici Intrati, scroll jos, asigurari sociale si bugetul de stat, este al patrulea link, ordonanta de urgenta 148/2005. Daca vi se pare prea complicat, nu pot sa pun link direct la lege, o puteti cauta www.cdep.ro/" target="_blank">aici tot dupa numar si anul in care a aparut, meniu stanga -> repertoriu legislativ, alegeti anul 2005, acte date de guvern, ordonante de urgenta, 100-199, 148.
Recunosc ca s-ar putea sa fi vorbit in plus, nu-mi este prea clar care e diferenta intre "domiciliu" si "resedinta", asa ca imi cer scuze daca v-am suparat si pe de-asupra si degeaba Sub nici o forma nu va desconsider copiii, nu consider ca-s cu mot mai mic decat ai mei. Exista acolo un articol in care se cere sa se indeplineasca cumulativ niste conditii, deci numai cetatenia nu este suficienta. De aici si ce am scris in celelalte mesaje.

Olim, unul dintre motivele pentru care eu nu am intrat pe subiectul in care se incearca sensibilizarea autoritatilor pentru a se obtine o indexare a indemnizatiei este acela ca sunt perfect de acord cu tine in ceea ce priveste copiii, motivul pentru care ii faci si statul Indemnizatia nu este menita sa acopere cheltuielile pricinuite de aparatia unui copil, ci este o forma de AJUTOR SOCIAL pentru mama care nu poate merge la munca o perioada de timp. Pacat ca foarte multe mame nu inteleg aceasta diferenta.
Criza gradinitelor din ro este unul dintre motivele pentru care s-a luat in considerare o perioada atat de lunga.

Numai bine va doresc!

Mergi la inceput