Ortodoxi - stiati de acest miracol?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

stau si ma intreb:o fac cu buna stiinta,din rautate,sau din falsa credinta?
sunt persoane care se cred mai credinciosi decat altii,detinatori exclusivi ai adevarului si care trimit printre dinti,scrasnind,cuvinte inveninate care nu au nimic din pretioasele invataturi crestin-ortodoxe care propovaduiesc iubirea si toleranta,iertarea.
si uite asa, umorul usor ironic al capcaunului care atragea atentia strict asupra unei greseli gramaticale,este interpretat anapoda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipicah spune:

quote:
Originally posted by lilianasoare

quote:
Originally posted by cipicah

Tot Mantuitorul a spus "cuvant cu putere mare va dau voua sa calcati peste serpi,peste scorpii si peste toata puterea vrajmasului",

Acum imi dau seama ca versetul pe care tu l-ai pus aici (rastalmacit, bineinteles) sintetizeaza foarte bine mesajul tau: Trebuie si e de datoria ta sa calci peste toti serpii astia care se baga peste topicul vostru, de parca ar fi privat, peste toate scorpiile astea de doamne ce se cred tare destepte, in sfarsit, peste puterea vrajmasului, sinonim cu tot ce nu e ortodox.

"Cei care au modele de urmat in familie sunt cei mai bogati mostenitori"

Binecuvantata doamna,rastalmacirea este doar in inchipuirea dumneavoastra. Pot face o scanare sa vedeti ca am scris fiecare cuvintel,motiv pentru care am pus si ghilimele. Daca veti participa,din cand in cand,la slujbele crestin ortodoxe, le veti putea auzi si dumneavoastra,pentru o intarire a celor citite. Fraza amintita arata puterea data de Mantuitorul preotilor de a lupta cu puterile intunericului. Am amintit-o,alaturi de celelalte, pentru a sublinia ca pentru crestinul ortodox,pe langa efortul propriu de a fi mai bun,de a se jertfi pemtru aproapele in numele lui Iisus Hristos,este obligatorie si participarea preotilor bisericii prin savarsirea sfintelor slujbe,precum si a sfintelor taine ale bisericii.
Ceea ce am spus eu nu are nici o legatura cu grozaviile pe care vi le imaginati si le prezentati si altora cu titlul de adevar.
Binecuvantata doamna, fiind pe topicul "Sufletul credintei", am prezentat aici predaniile sfintilor parinti crestin ortodocsi, adresandu-ma celor ce impartasesc aceasta credinta,sau celor care doresc sa afle despre ea. Unde am atacat eu alte credinte, manifestand dispret fata de slujitorii acesteia si manjind cu noroi viata si invataturile acestora, asa cum domnia voastra,Denizel,Criss 75 ati facut cu parintele Arsenie Boca, parintele Iustin Parvu si alti traitori intru Hristos?
Larissa 79 a fost atat de indignata de felul cum ati tefelit imaginea unei mucenite care s-a jertfit pentru Hristos,fata de care si ea, si altii asemeni ei, au mare evlavie, incat a inchis topicul.
Am pomenit de legionarii care s-au jertfit prin inchisorile comuniste pentr credinta ortodoxa si pentru Iisus Hristos. Am spus si de greselile MARI facute de o parte a acestora,greseli pentru care au platit. Cum am spus de ei,cum s-a creeat isterie totala ...printre cam aceleasi doamne. Chiar stiti atat de multe despre Valeriu Gafencu,Ioan Ianolide, Naidim si altii asemeni lor? Cand au fost arestati aveau intre 14-20 de ani si apartineau de Fratiile de Cruce. In temnitele comuniste au creat un "curent"de traire si jertfelnicie ortodoxa fara precedent. Toti cei care au scapat din temnitele comuniste au spus ca cel mai mare ajutor si cei care si-au pastrat ononarea si spiritul de sacrificiu,a fost din partea legionarilor.
Valeriu Gafencu a renuntat,pe patul de moarte,la streptomicina care i-ar fi salvat viata,pentru pastorul evreu Wurmbrand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:

quote:
Originally posted by lilianasoare

quote:

Tot Mantuitorul a spus "cuvant cu putere mare va dau voua sa calcati peste serpi,peste scorpii si peste toata puterea vrajmasului",

Acum imi dau seama ca versetul pe care tu l-ai pus aici (rastalmacit, bineinteles) sintetizeaza foarte bine mesajul tau: Trebuie si e de datoria ta sa calci peste toti serpii astia care se baga peste topicul vostru, de parca ar fi privat, peste toate scorpiile astea de doamne ce se cred tare destepte, in sfarsit, peste puterea vrajmasului, sinonim cu tot ce nu e ortodox.

Binecuvantata doamna,rastalmacirea este doar in inchipuirea dumneavoastra. Pot face o scanare sa vedeti ca am scris fiecare cuvintel,motiv pentru care am pus si ghilimele. Daca veti participa,din cand in cand,la slujbele crestin ortodoxe, le veti putea auzi si dumneavoastra,pentru o intarire a celor citite. Fraza amintita arata puterea data de Mantuitorul preotilor de a lupta cu puterile intunericului. Am amintit-o,alaturi de celelalte, pentru a sublinia ca pentru crestinul ortodox,pe langa efortul propriu de a fi mai bun,de a se jertfi pemtru aproapele in numele lui Iisus Hristos,este obligatorie si participarea preotilor bisericii prin savarsirea sfintelor slujbe,precum si a sfintelor taine ale bisericii.
Ceea ce am spus eu nu are nici o legatura cu grozaviile pe care vi le imaginati si le prezentati si altora cu titlul de adevar.
Binecuvantata doamna, fiind pe topicul "Sufletul credintei", am prezentat aici predaniile sfintilor parinti crestin ortodocsi, adresandu-ma celor ce impartasesc aceasta credinta,sau celor care doresc sa afle despre ea. Unde am atacat eu alte credinte, manifestand dispret fata de slujitorii acesteia si manjind cu noroi viata si invataturile acestora, asa cum domnia voastra,Denizel,Criss 75 ati facut cu parintele Arsenie Boca, parintele Iustin Parvu si alti traitori intru Hristos?
Larissa 79 a fost atat de indignata de felul cum ati tefelit imaginea unei mucenite care s-a jertfit pentru Hristos,fata de care si ea, si altii asemeni ei, au mare evlavie, incat a inchis topicul.
Am pomenit de legionarii care s-au jertfit prin inchisorile comuniste pentr credinta ortodoxa si pentru Iisus Hristos. Am spus si de greselile MARI facute de o parte a acestora,greseli pentru care au platit. Cum am spus de ei,cum s-a creeat isterie totala ...printre cam aceleasi doamne. Chiar stiti atat de multe despre Valeriu Gafencu,Ioan Ianolide, Naidim si altii asemeni lor? Cand au fost arestati aveau intre 14-20 de ani si apartineau de Fratiile de Cruce. In temnitele comuniste au creat un "curent"de traire si jertfelnicie ortodoxa fara precedent. Toti cei care au scapat din temnitele comuniste au spus ca cel mai mare ajutor si cei care si-au pastrat ononarea si spiritul de sacrificiu,a fost din partea legionarilor.
Valeriu Gafencu a renuntat,pe patul de moarte,la streptomicina care i-ar fi salvat viata,pentru pastorul evreu Wurmbrand.

cipicah, nici nu stii cat iti sunt de recunoscatoare. Foarte serios! :-)
Inima oamenilor este schimbatoare si, chiar daca acum ma simt bine ancorata in Stanca, nu pot sa stiu in ce voi e(in)volua in 10, 20, 30... de ani.
Cine stie?! As putea deveni musulmana, as putea deveni budista sau as putea sa ma plimb pe aleile 'Dark side'-ului, mancand prajiturele.
De un singur lucru sunt sigura: nu voi reveni in viata mea la ortodoxie!!!
Am invatat despre ortodoxie, in astia 3 ani de cand am descoperit DC-ul, infinit mai mult decat daca as fi mers duminica de duminica la biserica, toata viata mea. Iar tu si ceilalti cunoscatori si traitori ai ortodoxiei ati fost profesorii mei. Nu pot decat sa va multumesc! Sunt un om care stie precis cum nu va fi o bucatica din viitorul sau .

De ce ne certam noi de ceva timp?
Fiindca nu cadem de acord cu privire la urmatoarele aspecte:
- tu zici ca Dumnezeu ne indeamna sa ne educam copiii (si) prin bataie (invatat fiind de sfintii ortodocsi), eu spun ca nici vorba de asa ceva.
- tu zici ca Dumnezeu plamadeste prunci bolnavi (invatat fiind de sfintii ortodocsi), eu spun ca nici vorba de o asemenea monstruozitate.
- voi ziceti ca aspirina refuzata in durerea de cap conduce la mantuire, eu spun ca nu! Jertfa pentru mantuirea noastra a fost deja facuta si ar fi bine sa tinem cont de aceasta!!!
- tu zici ca legionarii sunt baieti de treaba, eu, celelalte doamne si domnisoare, plus doamna Xenocid*, zicem ca nu.

Mai citeste odata motivele de mai sus, motive care te determina sa tii discursurile astea fulminante si pline de ura si raspunde-ti sincer cat de al lui Hristos te consideri.
Esti al lui Boca, esti al lui Parvu, esti al lui Cleopa si Papacioc. Bravo! Al lui Hristos, cam cat esti? Cat din discursul tau dedici Lui?

*scuze, Xeno, da' te baga cipicah in oala cu doamne binecuvantate .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

cipicah, am inchis topicul pentru ca degenerase in cu totul altceva. Eu am vrut sa fie un moment de bucurie pentru sufletele noastre si a devenit batjocura!
E drept e ca m-am suparat destul de tare...nu-i nimic mai invatam din greseli. De acum voi da ignore!
Doamne ajuta!

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipicah spune:

Denizel,sincer imi pare rau ca ai facut o astfel de alegere.
Ce mi se pare mai dureros,este ca ai ales sa te separi de crestini ortodocsi dupa 3 ani de cultura aprofundata pe net.
Cred ca ai sintetizat foarte simplist si pe alocuri nereal motivele polemicilor noastre.
Educatia copiilor : ceea ce am spus eu chiar in primul post este ca "se cresc copiii cu multa iubire,extrem de multa rugaciune si smerenie, dar si cu o bucatica de nuielusa". In posturile imediat urmatoare, am dezvoltat mai pe larg aceasta idee : sunt momente cand in educatia unui copil trebuie sa fii si mai aspru,pentru a corecta,folosind si acea nuielusa,DACA ESTE NECESAR. Am spus si ca sunt multi copii care nici nu au nevoie de acest argument extrem.
Unde am spus eu ca Dumnezeu ne invata sa ne educam copiii prin bataie?!
Am vorbit apoi de rezultatale evidente ale unei educatii extrem de libertine,fara urma de rigoare : o GENERATIE ADOLESCENTINA pentru care "consumul de alcool,droguri,desfraul si avortul la 15 ani a devenit o normalitate".

Unde am spus eu ca "Dumnezeu plamadeste prunci bolnavi?"
Am amintit atunci de femeia care venise la parintele Arsenie Boca cu copilul paralizat, iar parintele,avand darul inainte vederii,i-a spus datorita carui pacat copilul este infirm. Ceea ce am vrut sa subliniez este ca pacatul ne indeparteaza de Dumnezeu, fiind ispasit cu necazuri.
Cum presupun ca vei aminti iarasi ca eu cred doar intr-un Dumnezeu monstruos,relevat doar de niste "neica nimeni", iti voi reaminti de Sodoma si Gomora,cetati ce au pierit datorita pacatelor celor ce locuiau in ele. Deci, nu te insela ca Dumnezeu este ietatator a orice pacate. Este si aspru,pentru a corecta si a educa, nu pentru a-l pierde pe om.

"Parabola" cu aspirina e prea hilara,fara pic de substanta.
Spui ca jertfa a fost facuta,nu mai e necesara o alta. Ti-l dau ca exemplu pe Sfantul Mare Mc. MINA,care,printre multe alte minuni,a refacut un trup taiat in bucati si i-a dat viata,prin puterea Duhului Sfant. Sfantul MINA a fost taiat cu sabia de necredinciosi pentru ca a marturisit credinta in Iisus Hristos. La fel ca acest mare mucenic au fost si multi alti sfinti, pana in zilele noastre, care au inteles ca pentru a-L marturisi pe Hristos trebuie sa se si jertfeasca, aducand chiar si jertfa de sange. Majoritatea crestinilor ortodocsi,printre care ma numar si eu, datorita a prea putine fapte bune si a prea multor pacate,nu mai avem vrednicia de a fi gata de orice jertfa pentru Mantuitorul. A fost gata pentru asta parintele Arsenie Boca - ce a avut parte de o moarte muceniceasca, au fost gata marturisitorii din inchisorile comuniste, sau altii pe care nu ii stim noi.
Cat ii priveste pe legionari, m-am referit la unii dintre ei, facand referire in mod special la Valeriu Gafencu Ioanolide, Naidim si altii din jurul lor, cei care prin faptele si jertfa lor L-au marturisit pe Hristos,ajutandu-si aproapele,renuntand la bucata lor de paine pentru cei care aveau nevoie,ingrijind cu devotament pe cei schingiuiti, chiar daca acestia erau crestini ortodocsi,evrei,catolici. Se pare insa cu ii judeci pe legionari cu acelasi simplism si reavointa cu care ai judecat si posturile mele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

off topic: sorry , dar nu ma pot abtine
uitandu-ma la ultimele nick-uri sa inteleg ca moderatorii sunt de alta religie de a plouat cu triunghiuri rosii
am ca poate ma aleg si eu cu unul

Kokiy,mami de Claudia (12dec.2001)si Razvan (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:

Educatia copiilor : ceea ce am spus eu chiar in primul post este ca "se cresc copiii cu multa iubire,extrem de multa rugaciune si smerenie, dar si cu o bucatica de nuielusa". In posturile imediat urmatoare, am dezvoltat mai pe larg aceasta idee : sunt momente cand in educatia unui copil trebuie sa fii si mai aspru,pentru a corecta,folosind si acea nuielusa,DACA ESTE NECESAR. Am spus si ca sunt multi copii care nici nu au nevoie de acest argument extrem.

As vrea sa te intreb cite ceva ( adevarat, off topic) si te-as ruga sa-mi raspunzi cit mai direct si concentrat:

1.Cind ESTE NECESAR sa folosesti nuielusa? ( vreau un exemplu concret, oricit de mic)
2.Dupa parerea ta, a existat vreun copil in lumea intreaga, care sa provina dintr-o familie lipsita de credinta in Dumnezeu si care a devenit totusi un adult educat, echilibrat, drept si cinstit fara sa fi fost macar o singura data atins de nuielusa?
3. Cum pot fi "educati" copii cu dizabilitati mentale care nu asculta,nu inteleg, nu urmeaza credinta parintilor si nu le fac cinste acestora, prin felul lor de-a fi si comporta in societate. Care este atitudinea credinciosilor ( din care faci si tu parte) fata de acest tip de copii ( si chiar fata de parintii lor) si ce spune Biblia ca ar trebui facut cu/pentru ei?
4. Esti de acord sa folosesc raspunsurile tale pentru a construi un alt subiect, separat, ca sa nu tulburam in continuare acest topic?

Larisa, poti sa dai ignore membrilor acestui forum ( sau celor ai altor comunitati) ...asta e simplu.
Sa dai ignore credintei celorlalti, ca si cum aceasta nu ar exista si nu ar intra in contradictie cu ce crezi tu, e greu, asta e cel mai greu.

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilianasoare spune:

Mult binecuvantat si preafericit domn,
versetul pe care l-am scos in evidenta (pe care il cunosc si, credeti-ma, ii cunosc si semnificatia),a picat ca nuca-n perete in ansamblul postarii dumneavoastra, neavand nicio legatura cu mesajul propriu-zis; logica stramba se vede si in postarea in care ii justificati alegerea. Ma rog, nu este asta atat de important, cat faptul ca dati dovada de o rigiditate, o inflexibilitate, o obtuzitate a gandirii care pe mine, personal, ma sperie.
Unde a fost terfelita imaginea maicii Heruvima? Dati fragmentul; oi avea ei 90 de ani batuti pe muchie, dar sunt inca lucida. S-au discutat alte chestii, care nu au avut legatura si nu au atins imaginea acesteia.

Si normal ca discursurile dvs. sunt pline de afirmatii xenofile, cum altfel? Am vazut cu totii cat de multi ii apreciati pe cei din fratia iudeo-masonica et co si pe cei de alte credinte si convingeri, ereticii, cu care nu doriti sa purtati niciun dialog.

Una este sa afirmi un lucru corect si adevarat, cum ar fi ca credinta X este cea mai buna pentru mine deoarece...alta e sa dati verdicte de genul: credinta X este singura adevarata, singura cale si nu relationam cu nimeni din afara ei. Asta mi se pare mie trist si infricosator.

Exemplul dat de V. Gafencu, care a renuntat la medicament in favoarea unui protestant care mai era, pe deasupra, culmea-culmilor, si evreu, este laudabil si o pilda de urmat. Ati retinut mesajul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:

Denizel,sincer imi pare rau ca ai facut o astfel de alegere.
Ce mi se pare mai dureros,este ca ai ales sa te separi de crestini ortodocsi dupa 3 ani de cultura aprofundata pe net.

Pardon? Iti pare rau pt. mine? De unde si pana unde ai ajuns sa-ti para rau pt. alegerile mele? Mai exact, de unde si pana unde iti permiti sa califici alegerile mele?

quote:
Cred ca ai sintetizat foarte simplist si pe alocuri nereal motivele polemicilor noastre.

Aicea ies cu plus : "fericiti cei saraci cu duhul..."

quote:
Educatia copiilor : ceea ce am spus eu chiar in primul post este ca "se cresc copiii cu multa iubire,extrem de multa rugaciune si smerenie, dar si cu o bucatica de nuielusa".

Recalific aceasta afirmatie ca fiind una pur si simplu sadica .

quote:

A, sfintii ortodocsi care recomanda "nuielusa" o fac de la ei putere? Parca ziceai ca sunt inspirati de Dumnezeu .

quote:
Am vorbit apoi de rezultatale evidente ale unei educatii extrem de libertine,fara urma de rigoare : o GENERATIE ADOLESCENTINA pentru care "consumul de alcool,droguri,desfraul si avortul la 15 ani a devenit o normalitate".

O educatie fara bataie nu este o educatie libertina, nici una lipsita de rigoare.
Dar, recunosc, sunt prea multi parinti care considera ca respectul fatza de copii si abuzul asupra copiilor sunt aberatii inventate de americani .
Nu are sens sa repet argumentele pe care le-am adus de curand, intr-o discutie asemanatoare.
Atata timp cat sfintii carora le apartii te invata ca poti linistit sa-ti bati copiii, nu cred ca doresti un dialog pe aceasta tema.

quote:
Unde am spus eu ca "Dumnezeu plamadeste prunci bolnavi?"
Am amintit atunci de femeia care venise la parintele Arsenie Boca cu copilul paralizat, iar parintele,avand darul inainte vederii,i-a spus datorita carui pacat copilul este infirm.

Asta e ceva de-a dreptu' pur si simplu
In noaptea de Inviere putem sa bem alcoale si sa mancam miei pana facem criza de bila, da' daca facem dragoste nastem copii infirmi. Oh my-my-my-my...
Folosind modul meu simplist de gandire , extind: e ok sa mananc de Craciun caltabosi cu aroma de caca (pardon, scuzati!) de porc, da' sa dea boala sa fac dragoste, ca aia sunt...
Precum stim cu totii, mancatul este o activitate eminamente spirituala, numai potrivita pt. sarbatorile crestine .

quote:
Ceea ce am vrut sa subliniez este ca pacatul ne indeparteaza de Dumnezeu, fiind ispasit cu necazuri.

Da, pacatul ne indeparteaza de Dumnezeu, apar fel de fel de necazuri asociate cu acesta, dar necazurile nu sunt de la Dumnezeu!!!!

quote:
Deci, nu te insela ca Dumnezeu este ietatator a orice pacate. Este si aspru,pentru a corecta si a educa, nu pentru a-l pierde pe om.

Ei, da, ai dreptate. Mare pacat a savarsit femeia respectiva, deci "pedeapsa data" (un copil infirm) a fost pe masura.
Tu iti dai seama ce spui?????????
Imi vine acum in minte o replica din Morometii: "uite-asa bate ala rau din palme cand aude ce spui".
Mi se pare de necrezut ca un om care se declara credincios, sa-L faca raspunzator pe Dumnezeu de toate nenorocirile care li se intampla oamenilor :-(

quote:
"Parabola" cu aspirina e prea hilara,fara pic de substanta.
Spui ca jertfa a fost facuta,nu mai e necesara o alta. Ti-l dau ca exemplu pe Sfantul Mare Mc. MINA,care,printre multe alte minuni,a refacut un trup taiat in bucati si i-a dat viata,prin puterea Duhului Sfant. Sfantul MINA a fost taiat cu sabia de necredinciosi pentru ca a marturisit credinta in Iisus Hristos. La fel ca acest mare mucenic au fost si multi alti sfinti, pana in zilele noastre, care au inteles ca pentru a-L marturisi pe Hristos trebuie sa se si jertfeasca, aducand chiar si jertfa de sange.

Asa, si? Ce legatura are asta cu ce am spus eu?
Sa inteleg din ce ai scris ca daca nu avem deosebita fericire de a fi hacuitzi de altii, ar fi de dorit sa ne producem durere singuri?

quote:
Cat ii priveste pe legionari....,

...ramane cum am stabilit .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamatei spune:

Fratilor, de fiecare data cand se deschide un subiect nou la Sufletul Credintei exista binevoitori care dau o alta turnura discutiei.Eu nu inteleg de ce aceia care au alte convingeri decat cele expuse nu deschid un subiect in care sa se regaseasca ei, ci se incapataneaza sa poarta discutii sterile sau sa-i provoace pe cei care chiar simt nevoia sa participe la discutii civilizat. Nu doresc sa supar pe nimeni dar de fiecare data cand s-a deschis un subiect aici cele mai multe mesaje se indeparteaza de la tema propusa.

Mergi la inceput