HIPOTIROIDIA SI FERTILITATEA
BUNA ! EU AM HIPOTIROIDIE DE VREO 2 ANI SI MI S-A SPUS CA ASTA AR FI O PROBLEMA IN A RAMANE GRAVIDA . S-A MAI CONFRUNTAT CINEVA CU O ASEMENEA PROBLEMA ? 
anya
Raspunsuri
CrisaS spune:
Eu s-ar putea sa fiu in situatia ta.Hipotiroidie mi-am descoperit acum vreo 8 ani..am facut tratament vreo 3, 4 ani cu novotiral..dar am mai scris pe undeva l-am intrerupt.Nu am facut bine.Acum cind vreau sa fac un bebe si nu ramin..am hotarit de ceva timp sa iau la analizat...am mers la ginecolog, acum pe 4 februarie am si programare la endocrinolog.
Mai da detalii si poate usor usor vin si eu cu rezultate mai vin si alte fete si ...ajungem si noi la capatul tunelului ca lung e drumul.Ai luat si in greutate de la hipotiroidie?
Numai bine,
Crisa
In asteptarea lui bebe mic!!
Vreau si eu sa fiu 
monysorescu spune:
Buna fetelor!
Intra-adevar hipotiroidia e o cauza a infertilitatii. Si daca totusi ramai insarcinata (cu tratament bineinteles) si intrerupi tratamentul este cauza de avort.
Si eu sufar de aceasta hipotiroidie si am avut ceva probleme in a ramane insarcinata. Insa am facut tratament cu Eutirox, mi-au ajuns valorile TSH-ului in normal si acum sunt gravida in 3 luni jumate. Tratamentul il fac si pe sarcina fara a afecta bebele. Asa ca se poate!
Mult succes si voua! O zi buna!
bb strumf
anya_ionescu spune:
BUNA FETELOR !
DA , AM LUAT 10 KG IN PLUS DE LA HIPOTIROIDIE . ACUM IAU SI EU EUTIROX DE UN AN `SI MI S-AU MAI STABILIZAT CAT DE CAT VALORILE TSH SI T3 , DAR TOT NU RAMAN GRAVI .
MONI , TU PE LANGA TRATAMENTUL PT TIROIDA , AI FACUT SI UNUL DE FERTILITATE ?
DOAMNE AJUTA !
anya
CrisaS spune:
CE VALORI AI AVUT DACA NU TE SUPERI LA t3 si t4? Eu cind m-am dus in 2000 , stiu ca era 2,5..si VN erau 0,4-4..dar nu mai stiu ce..nume.Mi-a dat sa iau totusi novotiral ca a zis ca am tiroida lenesa..asa mi-a spus si aici , mi-am facut de citeva ori analizele..nu mai stiu ce sa cred.Punct.
Cert e ca am slabit atunci cu o schema a ei, multe kg peste 20..in 6 luni.Dar si cu pastilele novotiralul, si luam spironolactona(am citit ca produce infertilitate si mi-a picat fata!!!), deci m-au ajutat si ele.Am intrerupt , pe 4 februarie am iar programare dupa 8 ani la endocrinolog ca eu in 8 ani ...dupa ce am slabit am luat mai mult de 15 kile:(((((((((((((((((
Sint disperata!!!!
anya si de la eutirox ai ceva simptome nasoale? Ca eu de la novotiral aveam palpitatii...!!
Numai bine,
Crisa
Crisa
Vreau si eu sa fiu 
monysorescu spune:
De la Eutirox eu una nu am nici un fel de efecte nasoale.
Da eu pe langa tratamentul ptr tiroida am mai facut unul si pentru hipofiza. Nu stiu daca poate fi numit tratament de fertilitate. Cert este ca daca ai prolactina marita (prolactina fiind hormonul secretat de hipofiza) nu poti ramane insarcinata. E o alta cauza de infertilitate.
O zi buna!
bb strumf
Lauraa spune:
Daca valorile sunt aduse in limite normale, hipotiroidia nu afecteaza fertilitatea. Deci,daca TSH,t3 si t4 sunt in limite ok, nu e problema. Insa, atentie la prolactina. Eu am ramas insarcinata si aveam TSH=37!!! (norm. 1-4)
georgia_c spune:
vin si io cu povestioara mea .... n-as da sa n-am ce povestii .... cu 3 ani in urma , faceam analizele TSH , T3, T4, si ecografie tiroidiana ... toate analizele bune , "doar" 6 noduli pe glanda tiroida ; si dr mea , imi da sa iau eutyrox, si il iau constincioasa ,poate prea constincioasa ...caci dupa 1 an de zile , analizele mele erau praf , adica date peste cap(sub valoarile normale) , nodulii insa ff putin dadusera inapoi .. si uite asa schimb doctorita , vad alti 2 medici , si toata lumea ramane siderata de "maiestria" primei doctorite ... reusita suprema a unui medic ... de a strica niste analize bune ....iar acum sunt de-adevaratelea in ceata ...a fost prima si ultima data cand m-am increzut total intr-un medic , nici macar nu stiu de ce , caci eu de fel sunt curioasa si citesc ....
si acum intrebarea pt voi:prolactina se face , in anume zile a ciclului mentrual , nu de alta dar sunt z1, si vreau sa ma duc sa o fac... (sper sa mi se raspunda , chiar daca sunt oarescum off)
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
anya_ionescu spune:
BUNA DIN NOU !
VALORILE ANALIZELOR PE CARE LE AM FACUT ASTA VARA ARATA ASA - TSH=5, 10 ; FT4=22 SI TPO= 36. CE PARERE AVETI ?
EU DE LA EUTYROX NU AM NICIO REACTIE ADVERSA , INSA PROBLEMA MEA , MAREA MEA PROBLEMA , RAMANE MENSTRUATIA NEREGULATA , CARE VINE LUNAR DOAR CU AJUTORUL PASTILELOR PE BAZA DE PROGESTERON .... DECI , AM TOATE PREMISELE PT A FI PESIMISTA IN A AVEA UN BB , NU ? ! ?
anya
CrisaS spune:
Eu nu cred sa ai vreo problema.Poate ca va dura dar nu e si imposibil.Daca citesti aici aici pe forum ai sa descoperi foarte multe fete care au avut ce ai si tu(sau ce nu ai, cm
) si care acum au bebei.Ce tare sint!!!!
Te consolez pe tine cind eu sint varza si la pamint cu sistemul nervos.
Da si valorile normale ale analizelor.La mine toate erau in normalitate.Dr cu toate astea am hipotiroidism..ma rog!!
Crisa
Vreau si eu sa fiu 
luci.eilm spune:
Georgia, prolactina se face in orice zi a CM, singura conditie fiind sa se faca la prima ora, dimineata (dupa odihna) caci stresul si/sau oboseala influenteaza rezultatul. Bafta!

Binecuvantati animalul fara stapan si copilul fara parinti!
www.flickr.com/photos/13222161@N07/" target="_blank">catelusi