parinti iresponsabili sau doar naivi?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Ancuta eu nu vad absolut nici un motiv pentru care sa anunti agentiile ptr protectia copiilor. Actiunea ta se poate termina extrem de urit pentru copiii respectivi (orfelinat, dat in plasament) si totul din cauza a doua palme. Eu zic ca ai exagerat extrem de mult si ca te-ai bagat nepermis de mult in treburile unei familii. Sint crizele normale de nervi ale unor copii obisnuiti, sint jertfe pe care le fac familiile cu mai multi copii, nu e treaba ta sa aranjezi complet echitabil viata familei respective care te-a invitat in casa lor si-a avut incredere in tine. Si eu te-as fi dat pe usa afara. Si cind o sa ai copii sa te intrebi in fiecare moment daca privita la microscop ai sa fii mama perfecta in fiecare moment,
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Sincer as vrea mult sa intelegi cum prin actiunea ta poti destrama o familie, pina nu intervii prea mult, pina nu distrugi alta. Incearca sa privesti din alt punct de vedere, daca tie iti era greu cu toate treburile casei, imagineaza-ti ca din acelasi motiv te-au si angajat si ei. Iar tu singura ai spus ca gateai deci refuza si mincarea gatita de tine. Daca tu ai fi fost mama, ti-ar fi placut sa te monitorizeze cineva cind dai apa cu zahar la copil si sa te interbe cum intri pe usa daca ai fost la medic, sa te controleze cind dormi, cit muncesti...etc. Ai mers prea departe..
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Andrada a spus foarte bine!
Nu e treaba ta sa te bagi intre copii si mama lor. Mie imi suna mai mult o razbunare ceea ce vrei sa faci.
Sa duci 4 sarcini e ff greu, si sa mai ai si grija de ceilalti.
Un ajutor este de nepretuit, dar extrem de prost cand persoana respectiva te sapa..

Cel mai bine ar fi sa te pui putin in locul mamei, imagineaza-ti cum ar fi cu 4 copii fara ajutor.. si apoi decide daca e intr-adevar o mama rea sau nu..
Desi pana nu ai copiii tai, nu poti sa stii nimic cu adevarat

Ajutati-o pe Sabina- un suflet curat!

Mami de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

uau ce problema mare! ii da copilului apa cu zahar.
serul glucozat care se da in spitale,da este un zahar,glucoza este un zahar.
ceaiul din dieta zilnica a bb-eilor din ro nu contine zahar?
inteleg logica mamei,colicii produc suferinta ,suferinta produce stres,strssul scade nivelul de zahar din sange..nu cred ca mama si-a intoxicat copilul cu zahar.
in multe parti,in colici nu se administreaza nici ceaiuri,nici medicamente,se asteapta maturizarea sistemului digestiv.
poate ca voit mama nu a vrut sa dea medicamente bb-ului ei,nu este de condamnat.

alta problema mare ....bana data fetitei constipata.
bananele coapte au proprietati laxative.

este bolnava de nervi? cine i-a pus diagnosticul?
majoritatea copiilor pot face,mai ales cand au si alti frati,crize de personalitate,de gelozie,de frustrare,de oboseala...etc

Ancuta,nu cantinui sa analizez postarile tale,deoarece tu esti prea inversunata impotriva mamei ca sa ai dreptate,te deranjeaza si faptul ca se simte obosita ,ca a facut o depresie postpartum,cred ca te deranjeaza mult prea multe.
ANDRADA ti-a dat un bun sfat.Analizeaza.faptul ca ai crescut un nepot nu te face atotstiutoare.

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancuta-Maria spune:

Eram sigura ca se va ajunge si aici. Sa ma explic: nu am spus niciunde ca sunt atotstiutoare, din contra, am zis ca nu m'am izbit de asemenea probleme, deci nu stiu. Problemele expuse mie mi s'au parut grave, din ceea ce stiam.Atat.
CAnd am sunat la NSPCC , am pus problema asa: stiu o mama care are nevoie de ajutor. De consiliere. Prea mult stres si oboseala. Nu am specificat palmele (pt ca stiu prea bine cum e sa fii atat de nervos incat nu stii ce faci, intr'un mesaj anterior am specificat clar "din ceea ce am povestit"). Isi iubeste copiii ca ochii din cap. Si mie mi'a fost frica sa nu se ajunga mai departe, de asta am intrebat ce se poate intampla mai rau. Deci numai consilierea, care am inteles ca va fi facuta prin scoala copiilor. Si da, consider ca mama are nevoie de un ajutor specializat. Mama rea nu e, vrea sa le dea copiilor tot ce vor, asta nu inseamna neaparat ca este si bine. De ex: nu ma lasa sa ii desfund nasul pt ca e deranjant si plange...
Acum, eu stiam ca nu e bine apa cu zahar la bebei. Vad ca in alte parti se practica, ea ii dadea in fiecare seara. Oricum, sunt convinsa ca bebe si'a revenit pana acum ...
Eu mi'am luat o piatra de pe inima. O va chema psihologul scolii cred. Nu stiu. CA unele m'ati fi dat pe usa afara, foarte bine. Nu pot sa stau sa privesc cum o fetita de 4 urla cand face kk de durere, sau sa ma plimb cu bebe o noapte intreaga ca are nasucul infundat sau colici pt care nu incerci sa faci absolut nimic.
DAti cu piatra, nu am putut sa tac, pur si simplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Si eu tot ca Andrada gandesc, dar n-am vrut curaj sa spun. Bravo Andrada!
Ancuta, fiecare isi creste copiii asa cum crede el de cuviinta. Ce face mama respectiva par a fi intr-adevar ceva greseli, dar nu par a fi abuzuri grave. Eu cu "apa cu zahar", adica ceai, am avut meciuri interminabile cu bunicii copilului meu si am pierdut ca ele tot i-au dat ceai, iar eu n-am avut cum sa stau eu acasa si sa le concediez pe ele. Soacra-mea ii facea copilului ceaiul asa de dulce de mi se ridica parul. Totusi copilul n-a patit nimic. Probleme de genul asta de neintelegere cu privire la cresterea copiilor apar frecvent in familiile care au bunicii cu ei ca ajutor sau chiar intre sot si sotie. Daca iti gasesti o alta familie, incearca sa te implici mai putin sufleteste si sa gandesti tot timpul ca esti doar un angajat, nu e problema ta. Asta daca copiii aia nu sunt inchisi in beci si batuti cu cureaua sau infometati cu zilele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancuta-Maria spune:

quote:
Originally posted by ruxij

Si eu tot ca Andrada gandesc, dar n-am vrut curaj sa spun. Bravo Andrada!
Ancuta, fiecare isi creste copiii asa cum crede el de cuviinta. Ce face mama respectiva par a fi intr-adevar ceva greseli, dar nu par a fi abuzuri grave. Eu cu "apa cu zahar", adica ceai, am avut meciuri interminabile cu bunicii copilului meu si am pierdut ca ele tot i-au dat ceai, iar eu n-am avut cum sa stau eu acasa si sa le concediez pe ele. Soacra-mea ii facea copilului ceaiul asa de dulce de mi se ridica parul. Totusi copilul n-a patit nimic. Probleme de genul asta de neintelegere cu privire la cresterea copiilor apar frecvent in familiile care au bunicii cu ei ca ajutor sau chiar intre sot si sotie. Daca iti gasesti o alta familie, incearca sa te implici mai putin sufleteste si sa gandesti tot timpul ca esti doar un angajat, nu e problema ta. Asta daca copiii aia nu sunt inchisi in beci si batuti cu cureaua sau infometati cu zilele.

asa este
pun prea mult suflet, si ma bag unde nu prea imi fierbe oala. Oricum, nu o sa mai lucrez in viata mea ca babysitter, ca am o gura prea mare , si oricum imi gasisem de atunci alt loc de munca.
Oricum, am primit raspunsul. Nici macar consiliere nu va fi, deoarece familia aceea este aici pt o perioada de un an, ei fiind de loc din America. Poate e mai bine asa, cine stie. Eu am facut ce am crezut de cuviinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Uneori ma gandesc cum ar fi sa am mai multi bani. In primul rand as face excursii mai multe cu copiii mei. A, da, asta ar fi minunat. Ar fi si alte lucruri pe care le-as face...

Si totusi uneori ma gandesc la inconvenientele de-a avea multi bani. De exemplu, intr-o zi, am intrat intr-un fast-food sa beau un ceai. Si mi-am luat un ceai si un ditamai hamburgerul. Si m-am gandit ce bine ar fi fost daca nu aveam bani.....

In fiecare zi merg cu carutul, cu micul meu de un an si jumatate pana la gradinita sa-l luam pe cel de trei ani. Cobor si urc cu carutul la metrou. Din cauza asta au inceput sa ma doara incheieturile mainilor, mai ales la anumite miscari. Cred ca voi avea ceva probleme cu asta, dar nu vad alta solutie. Mi se tot spune ca ar trebui sa angajez pe cineva, macar doua ore, sa-mi ia baiatul de la gradi. Dar eu nu am bani. Si, de fapt, imi place sa-l iau de la gradi....

Dar azi imi pare chiar foarte bine ca nu am bani sa angajez o bona. Pai eu sa platesc pe cineva, sa-i dau bani, sa-i ofer practic un servici si ea sa ma reclame la "protectia copilului"! Pai eu nu am indraznit niciodata sa spun o gramada de lucruri aici pe net ca imi sar mamele in cap (unele, fireste). Si eu fac lucrurile asa fiindca asa cred eu ca este bine (sau, in unele cazuri, nu cred ca este rau -ca de exemplu in cazul unor "lichide" sau unor alimente despre care nu cred ca sunt hranitoare, dar nici nu cred ca sunt nocive....). As putea sa dau o gramada de exemple, dar nu vreau sa starnesc polemici, nu-si au rostul - fiindca eu as face tot cum cred eu... Da sa ma reclame bona la protectia copilului....la asta nu ma gandisem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Stati sa va spun si alta poveste, proaspata, de azi. Bine, am zis ca de bona nu am bani, dar un ajutor la menaj, macar la curatenie, de doua ori pe saptamana...Dar am avut niste experiente...Teoretic, din moment ce am avut pe cineva timp de 11 ani, experientele nu au fost atat de proaste. Dar a plecat acum aproape doi ani, apoi am mai avut pe cineva aproape un an....Dar ...

S-a facut murdar in casa. E clar ca nu fac fata singura, ca imi trebuie cineva. Acum cateva zile o prietena mi-a dat un numar de telefon si mi-a recomandat o persoana. Am incredere in prietena mea...dar...azi m-a sunat prietena, ca a sunat-o doamna si a intrebat-o daca ma mai intereseaza. Si, fiindca e prietena mea, am incercat sa-i explic: "Stiu ca am nevoie, dar cred ca am facut ceva la cap. Pur si simplu nu am chef sa o sun. Si cred ca oricum as incerca sa o conving sa nu vina."

Da' acum chiar cred ca nu o mai sun...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Vai draga da ce ii sariti fetei asa in cap? De unde stiti voi, ce era in casa aia? Mie mi s-ar parea groaznic sa ma amestec in viata si familia cuiva, DAR AS FACE-O daca copii ar fi in peicol. Si nu a facut nimic decat sa ceara ajutor psihologic pentru mama. Eu cred ca exagerati....Parerea mea.

Mergi la inceput