Concedierea de la locul de munca
Raspunsuri - Pagina 2
Gaby spune:
vqai ce greseala ai facut...din pacate nu mai poti remedia prea mult, doar daca ai un avocat bun...trebuie sa-ti platesti direct darile, stiu ca exista unele prevederi, ar fi cazul sa te apuci de cautat; daca eu aberez... poti sa vb cu cineva sa-ti tina cartea de munca si sa ii platesti icheltuielile;pana intri in cic...
eu zic ca trebuie sa fi cinstita, eu sunt angajator si nu as vrea sa mi se ascunda ceva, mai ales ca imi iau masuri de precautie, se semneaza mai multe documente la angajare, cel putin la mine...
ce porci! cand ma gandesc ca exista si asfel de oameni...
omul cu... banca la cap! www.bankingjobs.ro
Magnetism79 spune:
quote:
Originally posted by Gaby
vqai ce greseala ai facut...din pacate nu mai poti remedia prea mult, doar daca ai un avocat bun...trebuie sa-ti platesti direct darile, stiu ca exista unele prevederi, ar fi cazul sa te apuci de cautat; daca eu aberez... poti sa vb cu cineva sa-ti tina cartea de munca si sa ii platesti icheltuielile;pana intri in cic...
eu zic ca trebuie sa fi cinstita, eu sunt angajator si nu as vrea sa mi se ascunda ceva, mai ales ca imi iau masuri de precautie, se semneaza mai multe documente la angajare, cel putin la mine...
ce porci! cand ma gandesc ca exista si asfel de oameni...
Da asa este este bine ca angajator sa-ti iei anumite masuri de precautie dar spune-mi tu daca ai angaja o femeie insarc in 4 luni daca ea ti-ar spune acest lucru?....ca sa ce?....ca sa ii platesti dari la stat ,desi sa fim clar intelesi, atat Con medical cat si CIC se platesc din darile catre stat deci angajatorul nu da nimic.O sa-ti raspund eu , NU ai angaja o femeie in aceasta situatie, chiar daca ar fi cea mai competenta femeie din lume, vezi tocmai pt ca si angajatorii sunt asa ne obliga sa fim incorecti cu ei.
giulia81 spune:
si eu am fost data afara pt ca sunt insarcinata.
din pacate asa sunt angajatorii, nu stiu daca pretutindeni,dar cel putin la noi in tara da.m-au dat afara ca pe un caine raios, de parca as fi facut ceva de care ar trebui sa ma rusinez.au zis ca au nevoie de o pers care sa stea mult timp pe post, iar eu nu sunt aceea.
in situatia ta nu cred ca se pot face prea multe...dar ar fi bine sa mergi la itm,si sa ceri acolo sfaturi...
succes, si nu te stresa,ai grija de bebic!
"Un copil este o raza de soare ce iti va lumina viata. Un copil e o promisiune a lui Dumnezeu ca viata merge inainte. Un copil e atingerea raiului. Un copil e tandrete si dulceata. Un copil e mereu surprinzator, emotionant, fermecator si captivant. Un copil e o minunata binecuvantare. Dar in primul rand un copil e dragoste."
Gaby spune:
draga mea te inseli...inainte sa fiu angajator am fost angajat si apoi mama!
daca postul iar veni manusa, ea ar fi ce caut eu, nu as ezita sa gasesc solutii sa vad ce si cum...dar e greu, dar nu imposibil...banii vin de la stat iar darile merg si o parte le plateste angajatorul, vechimea iti merge; nu multi sint cei dispusi sa platesca un post gol, care nu produce! eu zic ca daca se vrea se poate, repet depinde de competentele ei si ce vrea;
apropo, ce lucrai?
Jollie spune:
Gaby, sincer, in cariera ta de angajator de pana acum, cate femei insarcinate ai angajat?
Gaby spune:
buna,
cred ca nu e cazul sa transformam discutia catre un loc de... dat cu capul, pt mine!
exista experienta persoanla puternica care ma face sa ajut la orice pas (traiesc cu frica d eDumnezeu, daca vrei asa...) si exista afacerea care imi da sansa sa ajut; am recunoscut ca e greu, nimeni, nici chiar autoarea postului, nu poate garanta ca se intoarce la job, chit ca trec 2 ani, pt ca in 2 ANI se pot schimba multe...deci, repet, e greu, dar nu imposibil! eu sunt singura (inca) de aci care pot vb din ambele pozitii, dar nu va grabiti cu concluziile; ce au facut ei e grav...si rau si inuman...si...dar, nu toti angajatorii sunt asa.
eu chiar astept deciziile ei, mai ales ca muncesc mult si intru ocazional aici, deci voi intra doar pt a citi ce mai face cum se descurca...iti doresc bafta si daca vrei sa mai vb cu cineva nu ezita!
Jollie spune:
Gaby, scuze, n-a fost o intrebare malitioasa, ci pur si simplu cred, prin ceea ce ai zis, ca tu esti un angajator mai altfel si ca poti sa ne dai un exemplu, noua celora care nu sinetm sincere sa spunem la angajare ca sintem insarcinate. Hai sa reformulez un pic intrebarea: cate candidate la un post au venit la tine si ti-au zis ca sunt insarcinate si ca ramine la latitudinea ta daca le accepti sau nu?
Si ca sa fiu la subiect si eu mi-am schimbat locul de munca cand eram in 3 luni de sarcina si n-am spus asta la angajare. La mine s-a intimplat ca la primul interviu- unde au considerat ca ma potrivesc postului- nu eram insarcinata, la cel final (petrecut la o luna si jumatate de la primul) tocmai aflasem ca o sa am un bebe (asta dupa niste ani de asteptare ca nici nu mai speram sa se intimple) si am hotarit, in mintea mea, sa merg mai departe, sa nu consider sarcina o piedica in activitatea mea. Si nici nu a fost, am mers la munca pana cu o saptamina inainte sa nasc, am revenit dupa nici 6 luni si toata lumea a fost multumita. Dar binenteles ca m-am dus la noul loc de munca cu stringere de inima, cu mii de intebari in cap, insa oamenii au fost intelegatori cind au aflat. Si sint convinsa ca vechiul angajator, daca ar fi aflat ca sint gravida mi-ar fi facut toate mizeriile din lume sa scape de mine, asta dupa ce un an si jumate fusesem buna.
Magnetism79 iti tin pumnii sa iasa cum e mai bine pt tine ... si inca ceva ... nu te stresa prea tare, ca nu face bine lui bebe, iti spun din experienta mea.
Magnetism79 spune:
quote:
Originally posted by julia_popadiuc
si eu am fost data afara pt ca sunt insarcinata.
din pacate asa sunt angajatorii, nu stiu daca pretutindeni,dar cel putin la noi in tara da.m-au dat afara ca pe un caine raios, de parca as fi facut ceva de care ar trebui sa ma rusinez.au zis ca au nevoie de o pers care sa stea mult timp pe post, iar eu nu sunt aceea.
in situatia ta nu cred ca se pot face prea multe...dar ar fi bine sa mergi la itm,si sa ceri acolo sfaturi...
succes, si nu te stresa,ai grija de bebic!
"Un copil este o raza de soare ce iti va lumina viata. Un copil e o promisiune a lui Dumnezeu ca viata merge inainte. Un copil e atingerea raiului. Un copil e tandrete si dulceata. Un copil e mereu surprinzator, emotionant, fermecator si captivant. Un copil e o minunata binecuvantare. Dar in primul rand un copil e dragoste."
Magnetism79 spune:
quote:
Originally posted by Gaby
buna,
cred ca nu e cazul sa transformam discutia catre un loc de... dat cu capul, pt mine!
exista experienta persoanla puternica care ma face sa ajut la orice pas (traiesc cu frica d eDumnezeu, daca vrei asa...) si exista afacerea care imi da sansa sa ajut; am recunoscut ca e greu, nimeni, nici chiar autoarea postului, nu poate garanta ca se intoarce la job, chit ca trec 2 ani, pt ca in 2 ANI se pot schimba multe...deci, repet, e greu, dar nu imposibil! eu sunt singura (inca) de aci care pot vb din ambele pozitii, dar nu va grabiti cu concluziile; ce au facut ei e grav...si rau si inuman...si...dar, nu toti angajatorii sunt asa.
eu chiar astept deciziile ei, mai ales ca muncesc mult si intru ocazional aici, deci voi intra doar pt a citi ce mai face cum se descurca...iti doresc bafta si daca vrei sa mai vb cu cineva nu ezita!
Gabi iti multumesc pt sfaturi, nu am vrut sub nici o forma sa tarnsform aceasta discutie intr-una care sa ne puna pe una sau pe alta intr-o lumina nefavorabila am vrut sa-mi spun si eu oful si ma gandesc ca mai sunt situatii de ale mele care ar fi bine sa nu treaca neobservate pentru ca asa se creeaza precedentele si angajatorii vor continua sa isi bata joc de noi cele care avem niste studii sup si scaun la cap.Eu de cand ma stiu am muncit, parintii nu m-au ajutat cu nimic, ba din contra m-au mai si dezmostenit, am mare noroc cu sotul meu si parintii lui care sunt niste oameni estraordinari si ma sprijina, si ca sa-ti spun sincer NU o sa le spun celor la care ma duc ca sunt insarcinata.Cam atat, si ca sa-ti raspund la intrebare am lucrat in vanzari unde am o exp destul de bogata
Gaby spune:
Magnetism...nu despre tine era vb, te inteleg prin ce treci si e normal daca simti sa vb cu cineva! problema mea era ca nu vreau sa discut profund ce fac eu si cum as face, ca nu de asta ne aflam aici!
in alta ordine de idei, daca vreti povesti va zic si eu una:era august cand am aflat ca sarbu face concedieri masive, eram si eu pe lista, se restructura tot! ne0au dat afara ca pe...iar peste o saptamana am aflat ca eram gravida! nu aveam dupa ce "bea apa", am stat fara nici un venit timp de doi ani, iar apoi m-am angajat! atunci dramatizam, eram disaperata, timp de 9 luni, apoi a venit Razvi si lucrurile n-au contat! tot ce aveam era pt el, noi ...nimik! deci, te inteleg si iti respect alegere! nu vb numai ca angajator, ci ca om, nu suport sa fiu mintita! daca ai veni la mine ai pierde, daca ai veni si mi-au spune adevarul ai castiga un angajator si un prieten! cam asta e parerea mea, multa bafta! sunt sigura ca Dumnezeu vegheaza asupra vostra!
daca ai intrebari sau vrei sa vb te astept!
Numai bine!
PS. ce crezi ca ar trebui sa faca angajatorul pe care il minti, atunci cand afla? se bucura?, poate numai eu el sigur va avea o parere nu tocmai roza(cei mai multi dintre ei) ma gandesc ca atunici ii dai sansa sa gasesca ceva pt a te da afara...daca el nu poate avea incredere in tine, tu cum ceri?
hai ca parca sunt mama ta!
scuze daca te-am batut la cap!