In fiecare zi cu Dumnezeu (partea a 11-a)
Raspunsuri - Pagina 5
Arhistefy spune:
Daca vad paiul din ochiul fratelui meu, aceasta e din cauza ca am o barna intr-al meu. Este o afirmatie care ne trezeste la realitate. Daca Ii dau voie lui Dumnezeu sa indeparteze barna din propriul meu ochi, prin harul Sau puternic, voi duce cu mine increderea implicita, luminoasa ca ceea ce El a facut pentru mine poate sa faca usor si pentru tine, caci tu ai doar o aschie, in timp ce eu am avut o bucata mare de lemn! Aceasta este increderea pe care ne-o da mantuirea lui Dumnezeu. Suntem asa de uimiti de felul in care Dumnezeu ne-a schimbat pe noi, ca nu mai putem sa ne pierdem speranta cu privire la nimeni. "Stiu ca Dumnezeu poate sa rezolve situatia ta, pentru ca starea ta este doar putin rea, in timp ce starea mea a fost rea pana in cele mai mari adancimi ale mintii mele. Am fost o persoana rea, plina de prejudecati, egoista, urmarind doar propriile interese, dar Dumnezeu m-a schimbat; de aceea, nu pot sa te consider irecuperabil, nici pe tine, nici pe oricine altcineva".
Nu avem nici un drept sa judecam. Isus spune: "Nu judeca, pentru ca, daca judeci, ti se va masura inapoi exact asa cum ai judecat". Care dintre noi ar indrazni sa stea inaintea lui Dumnezeu si sa spuna:
"Dumnezeul meu, judeca-ma dupa cum i-am judecat eu pe semenii mei"...
(O. Chambers)
Arhistefy spune:
Caci Eu stiu gandurile pe care le am cu privire la voi..." Ieremia,
29:11
Nu exista nici un lucru care sa-L socheze pe Dumnezeu sau care sa-L
ia prin surprindere. N-a intrat in panica la pacatul lui Adam. Nu s-a
inspaimantat cand lumea a devenit atat de pacatoasa incat a trebuit
sa trimita potopul pentru a o curata si pentru a incepe din nou.
Sodoma si Gomora nu l-au uluit. Cand Iona a fost inghitit de balena,
Dumnezeu nu a fost socat. De ce? Pentru ca Dumnezeu are mereu un
plan. Are unul si pentru viata ta. Este detaliat, sincronizat, bine
uns, perfect orchestrat, iar cand vei il întelege in totalitate vei
ramane cu rasuflarea taiata! Biblia spune ca are planuri"... de pace
si nu de nenorocire", pentru a ne da "... un viitor si o nadejde."
Insa uneori este dificil sa vedem mana lui Dumnezeu la lucru, mai
ales cand necazurile bat la usa, sub forma unui diagnostic care te
ingrozeste, a unui copil care a fugit de acasa, a unui partener care
doreste divortul sau sub forma unui dezechilibru financiar, de pe
urma caruia nu mai esti sigura ca ai sa-ti revii. Cand criza prin care treci te face sa-ti doresti sa abandonezi, nu uita: problemele
noastre devin oportunitatile lui Dumnezeu. Lui ii face placere sa
transforme greselile noastre cele mai grave în seminte de nepretuit
ale intelepciunii, ranile si sangerarile in binecuvantari si cele mai
adanci temeri intr-o credinta de neclintit - in momentul in care
incepem sa vedem aceste lucruri ca pe elemente constituente ale
maretului sau plan. Azi Dumnezeu doreste sa-si aduca telurile in prim
planul vietii noastre, in modalitati care ne vor uimi. Asa ca haideti sa ne incredem in El si sa nu facem loc descurajarilor, indiferent de
ce s-ar intampla.
Arhistefy spune:
Binefacerile Domnului fata de fiecare dintre noi sunt atat de multe, atat de felurite si atat de neintrerupte, incat in orice loc, in orice vreme si in orice stare suntem datori sa-I inaltam lui Dumnezeu cantarile laudelor si ale multumirii noastre.
Daca I-am multumi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile (1Tesaloniceni 5,1)asa cum ni se porunceste, intr-adevar, n-am mai avea timp sa ne plangem sau sa cartim pentru nimic.
Dar chiar si in vremea cand avem pentru ce plange, si cand ni se pare ca avem pentru ce carti, chiar si atunci, inaintea lui Dumnezeu n-ar trebui sa indraznim aceasta. Fiindca nu numai ca nu ne foloseste la nimic bun indaradnicia cartitoare, ci, dimpotriva, ne strica si mai mult, de fiecare data.
Oricat de greu ne-ar fi, totusi nu-i bine sa ne plangem. Si cu atat mai rau este sa cartim. Dumnezeu, Tatal nostru, stie de starea in care ne duce sau ingaduie sa fim dusi.
Si El Insusi va avea grija ca sa ne potriveasca crucea cu puterea. Astfel, ori ne va mari puterea cat greutatea, ori ne va micsora greutatea cat puterea, ca sa nu fim nimiciti. Numai sa avem credinta in puterea si in grija Lui.
Atat scoala minunii, cat si scoala suferintei cer din partea celui chemat in ele o zguduitoare seriozitate duhovniceasca. Cu "scolarii" neseriosi Dumnezeu nu lucreaza, fiindca nu poate lucra...
Cuptorul nu glumeste si focul nu rade. Ceea ce se poate trece prin cuptor este aur, iar ce nu este aur nu poate trece prin el. Ramane acolo in foc. Orice vas, ca sa fie bun si folositor, trebuie sa fie trecut prin foc. Pana n-a trecut prin cuptorul arderii, vasul nu este nici curat si nici intarit indeajuns.
(Traian Dorz)
sandra_delia spune:
Buna seara.Sufletul meu s-a bucurat si a scapt o lacrima la tot ce am citit aici.M-am regasit in atatea cuvinte,in atatea patimi si greseli,dar Dumnezeu vede in sufletul meu,stiu asta,simt asta si in fiecare zii am un dialoog sfant cu EL.Imi cer cu umilinta iertare pentru tot ceea ce am facut si pentru tot ceea ce nu am facut pe placul LUI.Stiti ce imi raspunde?ca EL stia,ca vazuse slabiciunea mea si a iertat-o din prima clipa.Suntem oameni si nu heruvimi,gresim cu voie si fara de voie,dar EL poate sa aiba intelepciunea de a spune TE-AM IERTAT.Atunci plang si plang cu hohote,doar asa simt ca sufletul meu cere iertare si cere ajutor,in neputiinta mea in micimea mea,stau in genunchi si ma rog.Nu am facut rau nimanui,dar poate cu vorba,sau mai stiu cum,am pacatuit,de aceea am nevoie sa stiu ca pot sa comunic cu Dumnezeu,am mare nevoie de EL si la rau,dar si la bine.Doamne ajuta!
Arhistefy spune:
"Copilasilor, paziti-va de idoli..." 1 loan, 5:21
Cand evreii au inceput sa se planga de mana oferita in mod miraculos
de Dumnezeu, "...a trimis impotriva poporului niste serpi infocati,
care au muscat poporul, asa incat au murit multi oameni in Israel."
(Numeri, 21:6) In cele din urma poporul s-a cait si L-au implorat pe
Dumnezeu sa indeparteze serpii. Atunci, Dumnezeu i-a spus lui Moise
sa faca un sarpe de bronz, sa-l puna pe un stalp, iar oricine privea
la el, era vindecat, A fost o izbavire uimitoare, si una care a
functionat. Si ce s-a ales de ea? Biblia spune ca Ezechia "... a
sfaramat in bucati sarpele din arama, pe care-l facuse Moise, caci
copiii lui Israel arsesera pana atunci tamaie inaintea lui..." (2
împarati, 18:4). Timp de secole, l-au conservat, l-au protejat si l-
au lustruit, purtandu-l oriunde mergeau, pana la urma ajungând sa-l
venereze. Ceea ce candva fusese o binecuvantare, a devenit un idol.
Crezi ca nu se poate intampla si azi? Apostolul Ioan a
spus: "indepartati-va de orice ar putea lua locul lui Dumnezeu in
inimile voastre..." Oricine sau orice poate deveni un idol: biserica,
partenerul, copiii, serviciul, casa, masina, educatia. Nu întelege
gresit; nu este nimic rau in a te bucura de toate aceste
binecuvantari. Doar cand incep sa-L inlocuiasca pe Dumnezeu, devin o
problema. Isus a spus: "...Caci unde este comoara voastra, acolo este
si inima voastra." (Luca, 12:34) Si iarasi: "... din prisosul inimii
vorbeste gura." (Matei, 12:34) Unde alegi sa-ti investesti timpul,
energia si banii? Lucrurile despre care vorbesti si la care meditezi -
toate acestea dezvaluie profunzimile inimii tale. Cristos
doreste "... ca în toate lucrurile sa aiba intaietatea"
(Coloseni,1: 18) - fara exceptii. In plus, când este centrul vietii
noastre, toate celelalte palesc.
Arhistefy spune:
" De n-ar fi fost Domnul de partea noastra, sa spuna Israel acum!"
Psalm 124:1
O suflet al meu, trezeste-te, deschide-ti ochii si priveste, nu la muntii cei negurosi si amenintatori,
ci la Cerul cel senin, la Soarele cel puternic, la Stapanul Cel Etern de deasupra lor!
Iata, de cind te tot temi tu - si totusi nu s-au prabusit peste tine, caci n-a lasat Dumnezeu!
Cat timp ai petrecut tremurand fara rost!
Cate ai putut face in vremea cand te-ai uitat cu groaza spre ei, daca ai fi privit mai mult spre Hristos,decat spre oameni!....
De n-ar fi fost Domnul de partea ta, da, trebuia sa te temi! si sa tremuri.
De n-ar fi fost Domnul de partea ta, muntii si stancele acestea s-ar fi pravalit peste tine demult si te-ar fi zdrobit de mult,de nici nu s-ar mai pomeni de tine astazi.
Dar El a fost cu tine si ai scapat!
Train Dorz
"Cand traiesti o viata ingenunchiata la picioarele Domnului, Domnul are grija de tine si de toate lipsurile tale.
El se ingrijeste de tine ca de un copil mic al Lui. El ia in grija Lui toate necazurile si greutatile traiului tau.Toate iti merg cu spor si binecuvantare."
Pr. Iosif Trifa
sandra_delia spune:
Cand traiesti o viata ingenunchiata la picioarele Domnului, Domnul are grija de tine si de toate lipsurile tale.
El se ingrijeste de tine ca de un copil mic al Lui. El ia in grija Lui toate necazurile si greutatile traiului tau.Toate iti merg cu spor si binecuvantare."
Pr. Iosif Trifa
Cata dreptate si cat de profunde cuvinte.Tot ceea ce am citit eu aici,mi-a uns sufletul si va multumesc ca existati!
Arhistefy spune:
Intr-adevar, tu nu-L vezi pe Dumnezeu.
Nu-L intalnesti pe drum,
Nu poti sa-I strangi mana.
Insa atunci cand cauti adevarul,
Atunci cand te straduiesti sa promovezi pacea,
De fapt tu afirmi ca „Dumnezeu exista”
El rasare in tine ca si soarele dimineata;
Creste in tine ca si samanta in pamant;
Este langa tine ca o persoana care te iubeste.
El este izvorul oricarei vieti,
Este speranta oricarui om,
Este speranta oricarei inimi.
El este aproape chiar daca tu nu-L vezi;
Te asculta, chiar daca tu nu-L auzi;
Se gandeste la tine chiar daca tu iL uiti:
Pentru ca a trai inseamna Sa-L respiri pe Dumnezeu.
(Vita Morelli)
Arhistefy spune:
"chiar si Adevarul, marturisesc bine despre Dimitrie..." 3 loan 12
Cand ceilalti te vorbesc de bine, te bucuri de acceptare, insa cand
adevarul te vorbeste de bine, ai caracter. Dimitrie a avut caracter.
S-au scris si s-au spus multe despre caracter. Caracterul reprezinta increderea imbracata in modestie. Caracterul isi respecta cuvantul, isi tine temperamentul in frau si isi pastreaza prietenii. Are ochi curati, sange rece, vorbire controlata si obiceiuri stabile. Tace cand nu are nimic de spus, este preocupat si plin de pasiune cand judeca si grabit sa se corecteze cand greseste. Nu este las, este sigur de sine, dedicat si reuseste sa rezolve orice problema se iveste. Are simtul umorului, stiind ca rasul reprezinta adesea lubrifiantul masinariei relatiilor umane. Nu inventeaza niciodata scuze. Invata din greseli si devine mai intelept. Caracterul stie ca politetea si bunele maniere reprezinta o serie de mici sacrificii.
"Caracterul poate vorbi cu multimi de oameni fara a-si pierde
virtutea si poate merge alaturi de regi fara a-si pierde izul
comunului." (Rudyard Kipling) Toti se simt confortabil in prezenta
unei persoane cu caracter, pentru ca aceasta se simte confortabil
fata de sine!
Arhistefy spune:
Nu te gandi la ce-a fost mai inainte, nu te mai uita la ce este vechi, caci Eu voi face ceva nou, gata sa se intample si va fi special pentru tine. Iti voi face drum prin pustie si rauri in locuri secetoase, te voi veghea cand te culci si cand te scoli, la plecare si la sosire, oriunde vei merge, voi fi cu tine si-ti voi da izbanda in tot ce vei face!
Nu vei duce lipsa de nimic, caci Eu stiu nevoile tale si daca am imbracat atat de frumos crinii campului, cu atat mai mult te voi imbraca pe tine, in slava Mea...
Daca pasarile cerului isi primesc hrana fara sa are campul, cu atat mai mult te voi hrani pe tine! Ti-am dat adapost sub ocrotirea Mea, cere-Mi orice si vei capata, fii preaiubita Mea in care Eu imi gasesc placerea. Te-am logodit cu Fiul Meu pentru totdeauna prin neprihanire, bunatate, indurare si credinciosie si te-am lasat sa Ma cunosti, caci numai astfel te poti bucura de tot ceea ce Eu am facut special pentru tine.
Am pus in tine Duhul meu, sa te calauzeasca in toate lucrurile. Viata care este in tine te-a rascumparat de sub blestemul bolii, neputintei, slabiciunii... suflarea Mea te-ntinereste si te face sa zbori asemeni vulturilor, pe crestele cele mai inalte ale norilor. Vei alerga si nu vei obosi, vei fi ca un pom sadit langa un izvor de apa, vesnic verde si care-si da roadele la vremea potrivita.
Ma bucur sa-ti fac binele din toata inima si din tot sufletul Meu,
Eu, Tatal tau...