bine v-am gasit
Buna ziua.![]()
Abia m-am inscris pe acest forum. Sper sa mai aveti loc aici pentru inca o aspiranta la titlul de mamica. As vrea sa stiu daca este printre voi cineva care a facut tratament cu duphaston. Eu sunt in prima luna de tratament, azi este a 11-a zi de tratament si a 15-a a ciclului menstrual, si sanii mei au devenit foarte tensionati, tari, durerosi, si in plus am simptome ca inainte de menstruatie.
S-a mai confruntat cineva cu asa ceva? Sunt normale starile astea in timpul tratamentului?
Va multumesc si astept raspuns.
Sper sa ne cunoastem mai bine si sa devenim burtoase cat mai repede.
Raspunsuri
marynik spune:
Cum adica a 11 zi de tratament si a 15 zi a cm ?
Eu stiu ca se ia cam din Z 14 sau 15 a cm
Eu cel putin asa iau , din Z15 , 2/zi timp de 10 zile
Pt ce ti a prescris acest medicament ?
Si cat timp ti a zis sa iei , da mai multe detalii
O vesnica aspiranta
Lupta pentru bebe
Mirona spune:
si eu tot asa am luat - din ziua 16 pana in ziua 25 a Cm-ului - cate 2 pe zi - 3 zile de pauza si in a 28-a zi venea menstra. Asta pentru a-mi induce un CM regulat (eu neavand deloc CM).
n-am mai auzit sa se ia pe toata perioada CM-ului duphaston. Da-ne mai multe detalii despre ce tratament faci si cine ti l-a prescris.
E normal sa te simti asa daca ai deja 11 zile de tratament. Ar trebui sa faci acea pauza in care sa vina menstra. Hai scrie-ne !
RalMar spune:
duphaston-ul se da dupa analize hormonale complete, ca poate fi destul de periculos. Si eu am luat, dar nu am reusit sa termin nici macar prima luna de tratament ca am patit exact la fel ca tine cu sanii, au devenit durerosi si dupa aceea s-au facut noduli care au trecut abia la 6 luni de la intreruperea tratamentului. Scrie si pe prospect ca daca apar probleme cu sanii trebuie intrerupt tratamentul si contactat dr.
fifty1980 spune:
quote:
Originally posted by RalMar
duphaston-ul se da dupa analize hormonale complete, ca poate fi destul de periculos. Si eu am luat, dar nu am reusit sa termin nici macar prima luna de tratament ca am patit exact la fel ca tine cu sanii, au devenit durerosi si dupa aceea s-au facut noduli care au trecut abia la 6 luni de la intreruperea tratamentului. Scrie si pe prospect ca daca apar probleme cu sanii trebuie intrerupt tratamentul si contactat dr.
mda....ma gandeam eu ca nu e normal. multumesc de raspuns. ca sa raspund celorlalte intrebari, am fost diagnosticata cu ovare micropolichistice, cervicita, i-am spus doctorei ca vreau bebe si mi-a prescris medicamentul timp de 3 luni din ziua 5 pana in 25 a ciclului menstrual. urmatoarea consultatie o am pe 4 februarie abia, este super ocupata, dar am sa sun sa vedem
multumesc mult de raspunsuri
Mirona spune:
de acord cu RalMar cu privire la analizele hormonale. Nu se pot da asa tratamente - dupa ureche. Daca spui ca ai fost diagnosticata cu ovare micropolichistice si cervicita - banuiesc ca aveau la baza ceva analize.
si eu am fost diagnosticata cu ovare polichistice, amenoree secundara - etc - nici o sansa fara laparoscopie si iata ca am reusit sa fac o minunatie de fetita.
nu mi se pare insa in regula tratamentul urmat de tine - sigur nu e ziua 15??? suna maine doctorita si mai intreab-o o data.
Am luat duphaston ani de zile si tot din z.16 - z.25 cate 2 pastile am luat. Poate e o greseala de exprimare/intelegere. Verifica si tine-ne la curent.
Un bun venit pe
si sa treci urgent la
-utze.
anes spune:
fifty1980 mare grija cu medicamentele pe baza de hormoni sintetizati! Nu se iau fara analize prealabile. Duphastonul se ia doar 10 zile asa cum au scris si fetele. In afara de simptomele fizice, poate sa dea si reactii psihice nedorite (stari depresive, anxietate etc). Intreaba medicul si comunica-ne si noua ce raspuns ti-a dat. Succes!
fifty1980 spune:
quote:
Originally posted by Mirona
de acord cu RalMar cu privire la analizele hormonale. Nu se pot da asa tratamente - dupa ureche. Daca spui ca ai fost diagnosticata cu ovare micropolichistice si cervicita - banuiesc ca aveau la baza ceva analize.
si eu am fost diagnosticata cu ovare polichistice, amenoree secundara - etc - nici o sansa fara laparoscopie si iata ca am reusit sa fac o minunatie de fetita.
nu mi se pare insa in regula tratamentul urmat de tine - sigur nu e ziua 15??? suna maine doctorita si mai intreab-o o data.
Am luat duphaston anii de zile si tot din z.16 - z.25 cate 2 pastile am luat. Poate e o greseala de exprimare/intelegere. Verifica si tine-ne la curent.
Un bun venit pesi sa treci urgent la
-utze.
buna fetelor
sigur sigur nu e ziua 15. din ziua 5 pana in ziua 25. am pus-o sa imi scrie pe reteta si m-am uitat si in prospect. sunt trecute intervalele de timp in care trebuie luate, in functie de afectiune. si exista si acest interval. mi-a spus sa iau in continuare si vedem la consultatie.
cat despre analizele hormonale, am insistat mereu sa mi se prescrie, insa fara rezultat. chiar si anticonceptionalele mi s-au prescris dupa ureche, ca drept dovada le-am luat numai cateva luni pt ca ajunsesem sa ma ingras foarte tare, eu care eram o "scobitoare" inainte de asta.
si sa stiti ca am schimbat medici peste medici. am ajuns acum la o doamna doctor in care am ales sa am incredere mai ales ca mi-a fost recomandata de multa lume si se vede ca este o profesionista. asa ca voi avea rabdare cu tratamentul si vom vedea.
v-am pupat.
Teo2rina spune:
in primul rand, bun venit, fifty, pe DC! in al doilea rand, as vrea sa precizez ca fetele te-au intrebat din ce zi iei duph. pentru ca, luat inainte de ovulatie, acesta inhiba ovulatia. el trebuie administrat din ziua urmatoare ovulatiei pentru o sustinere a sarcinii (tu i-ai spus dr. ca vrei bebe de aceea fetele te-au intrebat daca sigur e vorba de ziua a cincea). mai mult ca sigur ca dr. ti-a prescris sa iei asa duphastonul pt tratamentul pt ovare. mi-am amintit ca si eu am luat astfel duph. acum mult timp pentru displazie mamara. dar, am spus-o si mai sus: luat inainte de ovulatie o impiedica sa se produca. probabil ca dr. stie mai bine care este calea de urmat: adica intai sa rezolvi chistuletele si apoi bebe. poate nu ma pricep prea bine, corectati-ma, va rog, daca este asa, sa invat si eu mai bine.
pupici multi
Marina, o
in
cu
Mihnea-Adrian 33+
Bebe,mami si alti copii (adik POZE)
fifty1980 spune:
quote:
Originally posted by Teo2rina
in primul rand, bun venit, fifty, pe DC! in al doilea rand, as vrea sa precizez ca fetele te-au intrebat din ce zi iei duph. pentru ca, luat inainte de ovulatie, acesta inhiba ovulatia. el trebuie administrat din ziua urmatoare ovulatiei pentru o sustinere a sarcinii (tu i-ai spus dr. ca vrei bebe de aceea fetele te-au intrebat daca sigur e vorba de ziua a cincea). mai mult ca sigur ca dr. ti-a prescris sa iei asa duphastonul pt tratamentul pt ovare. mi-am amintit ca si eu am luat astfel duph. acum mult timp pentru displazie mamara. dar, am spus-o si mai sus: luat inainte de ovulatie o impiedica sa se produca. probabil ca dr. stie mai bine care este calea de urmat: adica intai sa rezolvi chistuletele si apoi bebe. poate nu ma pricep prea bine, corectati-ma, va rog, daca este asa, sa invat si eu mai bine.pupici multi
Marina, oin
cu
Mihnea-Adrian 33+
Da, probabil ca ai dreptate.
Am auzit multe pareri vis a vis de masura in care medicamentul inhiba sau nu ovulatia. In prospect de exemplu scrie ca nu inhiba.
Oricum rabdare am, abia de aproape un an incerc sa raman insarcinata, inca nu pot sa spun ca am ajuns in pragul disperarii.
Multumesc de raspuns, este logic ce spui tu, si probabil ca ai dreptate. Ii voi cere d-rei explicatii la prima consultatie.
Multumesc pt primire
Teo2rina spune:
multi de tot! iti tin pumnii sa se rezolve cat mai repede. ai incredere ca va fi bine.
Marina, o
in
cu
Mihnea-Adrian 33+