Stimulare ovariana cu ova-mit/clostilbegyt 6
Raspunsuri - Pagina 6
zambetmic spune:
nushulica ... multumesc pt nimi?!?!?!?
eu am intrebat frumos si se putea raspunde la fel... am citit aceste 5 pagini si nu am vazut nimic care sa-mi raspunda la intrebari ... poate sunt locuri in care n-am cautat, dar cred ca un raspuns gen:
-te consta in fc de medicamente, sau aprox x lei / luna si
-merge si dupa 2 luni, sau nu se face asa devreme nu e greu de dat
nu costa nici mult timp ... doar un pic de bunavointa, chestie pe care ma asteptam s-o gasesc aici...
poate totusi are cineva 3 minute sa-mi raspunda la intrebari
multumesc
www.obezitate.org.ro
RalMar spune:
zambetmic sunt convinsa ca fetele nu au vrut sa fie sarcastice, dar chiar exista o multime de informatii in acest capitol.
Oricom, voi incerca si eu sa te lamuresc, sa nu mai fii nevoita sa cauti pe alte pagini.
- Prima problema ar fi ca "monitorizarea" cu teste de ovulatie nu este monitorizare, poti avea rezultat fals negativ sau fals pozitiv, deci singura monitorizare e cea ecografica, pe care o faci la cabinetul unui dr. Pretul nu pot sa ti-l spun, ca e variabil in functie de cabinet, oras, dr, etc. Intr-o luna eu am dat la un dr.50 lei pe o eco si am facut doar 2 eco de monitorizare, la alt dr. am dat 85 lei si am facut si cate 5 eco de monitorizare.
- Adoua problema ar fi pretul medicamentelo, care la fel, e variabil in functie de ce tratament da dr. si de doza recomandata. De obicei, la incercarile naturale pe ciclu stimulat si CSD, se fac stimulari cu ova-mit, clostilbegyt, clomifen, cam 5 pastilute pe luna (uar depinde de dr. poti lua si 10 pastilute/luna) si o cotiuta din aceste pastile costa in jur de 10 lei.
- stimularea se face doar la recomandarea dr. si sub stricta supraveghere, deoarece pot sa apara complicatii destul de grave (hiperstimulare, chisturi,etc)
Daca mai ai nelumuriri intreaba si sigur va raspunde cineva.
zambetmic spune:
multumesc frumos, sunt exact informatiile pe care le doream pentru acest moment, ca sa-mi fac o idee despre ce este vorba
deocamdata voi incerca sa-mi fac programare cat mai repede posibil ca sa pot discuta cu un medic
multumesc inca o data 
www.obezitate.org.ro
nushulica spune:
quote:
Originally posted by nushulicaquote:
Originally posted by zambetmic
buna seara
sunt noua pe aici si as avea o intrebare, daca m-am monitorizat singura cu teste de ovulatie 2 luni si au fost negative toata aceasta perioada, pot sa incep stimulare, sau trebuie sa treaca mai mult timp?
inca nu am apucat sa ma duc la medic, doream un raspuns daca stiti, asa inainte sa apuc sa ma duc (inca nu stiu cand pot obtine programare)
cam cat costa lunar acest tratament?
multumesc
dupa parerea mea stimularea nu o faci asa dupa ureche, ar trebui sa-ti faci timp inainte sa ajungi la medic totusi sa vezi care e motivul ptn care nu ovulezi si sa fii sigura ca nu ovulezi(poate nu ai facut testele bine sau in zilele in care trebuiasau poate ai avut cicluri anovulatorii cum se mai intampla)...eu inainte sa ajung la stimulare am facut cateva luni si grafice de temperaturi ca sa-si dea seama dr daca ai sau nu ovulatie.
in plus de asta clomifenul nu poate fi luat mai mult de 3 luni la rand si zic eu ca nu are sens sa-ti dai peste cap organismul , mai bine mergi la medic si vezi ce-ti recomanda
stiu ca e greu sa astepti si poate nu mai ai rabdare dar crede-ma ca luand pastile fara recomandarea medicului iti faci mult mai rau
sanatate!
edit: uitam sa0ti zic pretul tratamentului: clomifenul e cam 10ron cutia cu 10pastilute care-ti ajung o luna, injectia pregnyl care se face in z12-14(depinde) cam 20 ron si monitorizarile la eco pentru urmarirea ovulatiei cam 150-200 ron(depinde de cate eco te cheama sa faci si cat costa o ecografie, la mine e 70ron ecografia si fac 2 intr-o luna)
daca te uitai mai bine pe pagina 4 vedeai si raspunsul pe care ti l-am dat eu si celelate fete imediat dupa mine
nu stiu cum ai citit tu capitolul...ma rog nu mai conteaza citeste mai sus si vei gasi toate raspunsurile de care ai nevoie...sper
carmenliza spune:
Buna fetelor.
Am revenit dupa o perioada de timp (de vreo 3 saptamani ), timp in care am asteptat rezultatul stimularilor. Si.....l-am primit acum doua zile......mi-a veni CM.
Utica sunt alaturi de tine. Si eu sunt la a doua stimulare cu clostilbegyt si ....nici un rezultat.Sunt si eu foarte dezamagita.
Am sperat ca poate se va intampla ceva..dar nimic
.
elaa spune:
Neata dragele mele,
carmenliza imi pare rau ptr. CM, ce ai de gand sa faci luna asta, continui cu stimularea? sau mai faci o pauza?
Mai fetelor ma mai preocupa ceva de cateva zile, si nume, mi se pare ca m-am cam ingrasat, recunosc ca si mananc ca o purcica, dar o fi ceva si de la atatea pastile pe care le bag in mine?, ca am luat vreo 3 luni duphaston, closty is la a doua luna,....si ca sa fiu un pic rautacioasa, eu nu mai am incredere in closty asta, pai am luat 2 luni si nimic, la voi tot la fel, la marea majoritate a venit cm si nu mai zic ca au aparut si dereglari....
va pup si o zi buna
mcrissa spune:
elaa si eu m-am ingrasat in 2 luni de stimulare 2kg
.nu stiu ce voi mai face luna asta, ca azi sunt Z1 si luni am programare la dr.sunt si eu curioasa daca-mi mai da stimulare sau hotaraste altceva.mie nu mi l-a dereglat, pot spune ca mi l-a reglat putin, ca in ambele luni de stimulare mi-a venit in z30 si mie-mi venea prin z34.
Cristina in asteptarea mormolocului
nushulica spune:
carmenliza
stiu ca esti dezamagita si eu am fost si banuiesc ca toate fetele care n-au reusit sunt...ce sa zic trebuie sa mai incercam daca alte probleme nu sunt atunci stresul e sigur de vina
elaa eu ma chinui de 2 ani si ceva cu tot felul de tratamente ba hormonale ba vitamine ba naturiste si de mancat mananc fix la fel ca inainte, sport putin...deci in mare cam acelasi stil de viata ca si inainte si vreau sa zic ca am 6 kg in plus fata de acum 2 ani
adik am ajuns la 59
...asta e ...n-am ce face decat sa sper ca dupa ce voi termina cu toate si voi avea bb voi reveni la normal
ce optimista sunt, nu??
elaa spune:
offf, asa spun si eu, lasa ca o sa am un bebe si nu mai conteaza kg, dar tare imi e ca ma fac cat o scrofita si bebei tot nu o sa fac.
voua vi s-a spus ca closty se face numai 3 luni, si daca va spus asa, ce va spus ca se intampla dupa aia?, ptr. ca la mine ar urma a 3-a luna de closty si nu mi-a spus ce mai urmeaza dupa aia.....sper sa urmeze 9 luni de gravideala:)
nushulica spune:
quote:
Originally posted by elaa
offf, asa spun si eu, lasa ca o sa am un bebe si nu mai conteaza kg, dar tare imi e ca ma fac cat o scrofita si bebei tot nu o sa fac.
voua vi s-a spus ca closty se face numai 3 luni, si daca va spus asa, ce va spus ca se intampla dupa aia?, ptr. ca la mine ar urma a 3-a luna de closty si nu mi-a spus ce mai urmeaza dupa aia.....sper sa urmeze 9 luni de gravideala:)
mie mi-a zis ca nu poti face mai mult de 2 serii a cate 3 luni pe an...deci 3luni cu clisty 3 luni pauza si repeti faza asta de 2 ori pe an