Rh Negativ - 3
Raspunsuri - Pagina 9
![](images/user_woman.png)
aalina2003 spune:
ma grabesc, deci,scurt:
titrare de anticorpi= analiza de despistare a anticorpilor=dozare de anticorpi=analiza anticorpi antiD
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
andreea1608 spune:
Buna seara burtici.
Astazi am fost si noi la control si am aflat ca am rh- s sotul rh+, asa ca va trebui sa fac dozare de anticorpi. Mi-au luat deja sange. Sper sa fie totul bine. Care sunt riscurile?
Va 12+
aalina2003 spune:
andreea,asta e a-l treilea capitol despre Rh, citeste si vei afla tot ce doresti.
sarcina usoara si bebe sanatos!
andreea1608 spune:
Multumesc. Am incercat sa ma uit, dar nu am avut timp sa citesc. Astazi o sa imi fac de cap si o sa ma documentez.12+
ramo82na spune:
am discutat cu dr meu si a zis ca vaccinul il face spitalul, daca o sa fie nevoie, asa ca o grija in minus.bb meu e pe cale sa vina ;a zis medicul ca nu crede ca ma prinde revelionul.astept cu nerabdare.va pup ,sarcini usoare
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Otiliav/Otiliav.jpg)
Otiliav spune:
Buna fetele!
Am nascut si totul a fost bine, am reusit sa nasc natural dupa cezariana. Elisa a facut icter slabut.
Dar minune mare, bb are Rh- desi sansele sunt mici mici, stiti si voi, eu nu speram la asa ceva, cu adevarat o mica minune. De aceea nici nu au aparut anticorpi.
De multe ori am citit aici intrebari de genul "ce sanse sunt sa fie totul bine la bb2?", iata ca se poate desi nu am facut vaccinul dupa bb1 care are Rh+.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)
Pozele noastre
Otiliav spune:
Wow!
A trecut o luna si nu a mai scris nimeni, sper ca sunt din ce in ce mai putine mamici care au probleme cu Rh-ul.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)
Pozele noastre
psj spune:
Multe-multe felicitari, Otilia!
Sa-ti traiasca fetita!
Icterul nu cred ca l-a facut de la rh, mai ales ca avea rh-, sunt atatia nou-nascuti care fac icter.
Ce voiam sa scriu, este ca acum vreo luna am trimis o scrisoare oficiala la ministerul sanatatii unde am cerut in virtutea legii accesului la informatii sa-mi spuna care sunt spitalele din Romania unde se fac transfuzii intrauterine.
Am primit azi adresa oficiala, de ditamai pagina A4, pacat ca n-am unde sa pun imaginea scanata, din care doar 1 propozitie era importanta. NU exista in Romania unitati spitalicesti care sa faca transfuzii intrauterine.
Previzibil, am vrut doar sa fiu cu sufletul impacat.
Noi suntem bine, am implinit 1 an, crestem, deja mergem de vreo 2 luni.
Urez noilor gravidute anticorpi absenti.
Meritam ca analizele si procedurile privind infertilitatea sa fie gratuite!
Infertilitatea este o boala
aalina2003 spune:
Otilia, sa-ti traiasca micuta Elisa, sa fie sanatoasa si norocoasa!Acum am citit si numai pentru ca a postat Paula. (psj)
Paula,ramane sa ne mutam in Germania ..sau, poate Otilia ne spune "reteta".
Otiliav spune:
Multumim de urari, sper sa vi le intoarcem in curand!
Dragelor ce mult mi-as dori sa va dau reteta. Tin minte ca in 2006 ginecoloaga din Ro imi spunea ca am sanse 5% sa am un bb cu Rh- ca asta presupune sa nu ia de la sot antigena pozitiva. Nu stiu cum s-a intamplat dar important este ca bubulina mea este sanatoasa. Si de ce sa mint, nu ma asteptam absolut deloc sa aibe Rh-, eu speram sa aibe Rh+ si eu nici un anticorp .
In spital i-am cam stresat cu vaccinul pentru Rh. Ei nu spuneau nimic si timpul trecea. Dupa o zi mi-au spus ca nu sunt multumiti de rezultatul analizei facuta cu sange luat din cordonul ombilical. M-au chemat sa-i ia sange fetei si iar nu ziceau nimic si eu trebuia sa ma externez. In final vine si rezultatul surpriza. Poate ar trebui sa fac analiza si la Bucuresti, asa pot afla si grupa de sange ca norvegienii nu au vrut sa o faca, deh, analize strictul necesar .
Paula, m-am mirat cu icterul pentru ca Ana nu a facut si logic la ea a fost Rh-ul diferit, deci se justifica icterul in cazul ei.
Incerc sa vad partea buna din scrisoarea primita de tine. Daca ei recunosc ca nu se poate face asa ceva in Ro, asta inseamna ca se poate merge in strainatate cu formularul acela E112.
Iar tu parca luasesi legatura cu o clinica din Italia.
Daca mai tineti minte pe mine norvegienii m-au incurajat ca nu-s anticorpii ceva de speriat, ca si daca apar mai dureaza pana trec de bariera placentara. Oricum ei fac transfuzii de sange dar numai si numai in cazuri grave, nu la aparitia unui titru. Si apai protoclul lor e relaxat, m-au chemat la analiza la 12 saptamani si dupa aceea de abia la 28 de saptamani.
Am incercat sa inteleg cum merge treaba cu Rh-ul dar mi se pare o mare loterie iar cine nu risca nu castiga . Din fericire statisticile confirma ca sunt extrem de putine cazuri unde trebuie intervenit cu transfuzii intrauterine.
Pozele noastre