Rh Negativ - 3

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns voicu_bebi spune:

salut! am si eu o intrebare
eu sunt gravida in 25 saptamani si am rh-ul negativ si sotul pozitiv..am facut dozarile de anticorpi antirh si a iesit anticorpi absenti ceea ce e bine. intrebarea mea e daca nu apar anticorpi si sunt absenti se face acel vaccin in saptamana 28 de sarcina sau dupa nastere? lamuriti-ma si pe mine! va pup!

Anca..
25+
www.flickr.com/photos/anca_bebelina/" target="_blank">pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns d_vivi spune:

Buna fetelor, sunt o viitoare mamica cu rh - (sotul are rh+). In trecut am avut 2 sarcini mai mici de 6 saptamani intrerupte la cerere, fara sa stiu ca am rh -(parinti si sora mea au rh+), deci nu am facut niciun vaccin care sa ma ajute la o viitoare sarcina.Pana in prezent in afara de rh - , am avut in saptamana a 6 o mica sangerare pe care am tratat-o cu utrogestan, un diagnostic precum ca am herpes care s-a dovedit a nu fi corect si sper ca de acum in colo sa nu mai apara ceva care sa-mi ia somnul si sa ma nelinisteasca pentru ca imi doresc enorm acest bebe .
Am citit cu interes mesajele , insa as vrea sa va intreb in ce saptamana se face prima analiza pentru depistarea anticorpilor, doctora care ma supravegheaza mi-a spus ca se face in a 16 saptamana (nu e cam tarziu?)

Va multumesc!

10 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

nu e tarziu, mie 2 dr mi-au dat sa o fac in saptamana 18.

Mami de fetita si de baietel 35 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anilansa spune:

buna ziua

mai primiti o mamica cu RH-

sunt din Iasi, am un strunf de 6 luni si jumatate cu RH+ ca a sotului...sunt la prima sarcina, am facut amticorpii in fiecare luna.. si mi-au iesit absenti...
Numai ca sa va zic o peripetie: la 30 de sapt imi fac anticorpii si imi iasa valuarea 4... sa inebunesc... ma duc la doctorita si imi zice:" stai linistita mai repeti dupa o sapt inca o data si vedem rezultatul"... Mentionez ca nu ma facut nici un avort sau nu am perdut nici o sarcina... am stat o sapt ... a fost cea mai stresanta sapt din timpul sarcinii.... ma duc sa repet analiza... si asteptam rezultatul cu nerabdare dar in acelasi timp cu teama...a doua zi iau si rezultatul "vechi" si cand imi da asistenta foita cu rezultatul scria : Anticorpi absenti.... m-am facut alba la fata si cer sa stau un pic jos, asistenta cheama sefa de laborator speriata... vine sefa si ma intreaba ce am patit... ii arat rezultatul si imi zice ca in ziua cu pricina sa defectat aparatul.... o scuza mai serioasa nu a gasit.
pina la 39 de sapt nu sa mai intamplat nik ... de fiecare data cand ma duceam la institut se iuta la mine si imi zicea ca face de doua ori la mine analiza... de parca o credeam.
Deoarece strunful meu are Rh + am facut dupa 24 de ore injectia cu pricina.se gaseste in spital...

cam atat am avut de spus... va doresc o zi buna .. si o sa va citesc in continuare...

Alina mamica lui Darius Gabriel (29/07/2008)
http://community.webshots.com/user/Anilansa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

voicu bebi, in Ro sigur nu se face vaccinul la 28 de sapt, de altfel exista si alte tari unde nu se face. uneori,medicii interpreteaza acest vaccin ca fiind o "excitare" inutila a sistemului imunitar, atat timp cat nu se stie sigur care este Rh-ul copilului.daca pana acum,anticorpii au fost absenti inseamna fie ca bebe are Rh negativ,fie ca are Rh pozitiv, dar se pare ca anticorpii apar tocmai in ultimile saptamani de sarcina.discuta cu medicul tau, depinde cata experienta are in cazurile astea,dar,chiar daca ti se va recomanda,cred ca va trebui sa-l cumperi singura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ciufik spune:

Citat:
citat din mesajul lui aalina2003

voicu bebi, in Ro sigur nu se face vaccinul la 28 de sapt, de altfel exista si alte tari unde nu se face. uneori,medicii interpreteaza acest vaccin ca fiind o "excitare" inutila a sistemului imunitar, atat timp cat nu se stie sigur care este Rh-ul copilului.daca pana acum,anticorpii au fost absenti inseamna fie ca bebe are Rh negativ,fie ca are Rh pozitiv, dar se pare ca anticorpii apar tocmai in ultimile saptamani de sarcina.discuta cu medicul tau, depinde cata experienta are in cazurile astea,dar,chiar daca ti se va recomanda,cred ca va trebui sa-l cumperi singura.

Aalina, se face si in Ro vaccinul la sapt 28-30, depinde de medic.
Mie mi l-a recomandat si l-am facut in S30 si l-am mai facut in 48 de ore de la nastere, deoarece bebe are RH+.
Si da, l-am cumparat eu de fiecare data, ca doar traim in Ro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GETY spune:

Citat:
citat din mesajul lui voicu_bebi

salut! am si eu o intrebare
eu sunt gravida in 25 saptamani si am rh-ul negativ si sotul pozitiv..am facut dozarile de anticorpi antirh si a iesit anticorpi absenti ceea ce e bine. intrebarea mea e daca nu apar anticorpi si sunt absenti se face acel vaccin in saptamana 28 de sarcina sau dupa nastere? lamuriti-ma si pe mine! va pup!

Anca..
25+
www.flickr.com/photos/anca_bebelina/" target="_blank">pozici

Sunt o mamica cu Rh negativ. Fetita mea are Rh pozitiv, "mostenit" de la tatal sau. Nu au aparut anticorpii cu pricina si nici n-ar trebui sa apara la prima sarcina. Nu am facut nici un vaccin in saptamana 28. L-am facut pe cel care se face in termen de 72 ore de la nastere, dar dupa ce s-a verificat Rh-ul fetitei mele. Daca era si fetita cu Rh-ul negativ, am inteles ca nu-l faceam. Dr. stiu de ce.

Faci vaccinul dupa ce l-ai nascut pentru ca sa eviti eventualele probleme la o posibila urmatoare sarcina, cand este o posibilitate mare sa apara anticorpii respectivi.

Vaccinul nu l-am cumparat, mi s-a administrat gratuit in spital. Asa era atunci, acum nu stiu cum mai e.

Sper ca m-am facut inteleasa.

Asa creste Maria Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudelle spune:

Ce bine ca va citesc povestile ....si ma incurajeaza foarte mult, deoarece si eu am aflat ieri ca am Rh-ul negativ, lucru care m-a socat ....eu stiind ca-l am pozitiv (il facusem pe la 14 ani)!!!!!
Deci...medici incompetenti....imi luasem gandul de la problema asta...cand colo.....si de atunci am devenit ff speriata, eu fiind in a 6 saptamana!
Nu stiu sotul cum sta....astept sa-si faca si el Rh-ul si pe urma mai vedem......
Ma bucur ca exista solutii la problema asta !!

Va pup pt incurajari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudiai spune:

Claudelle - Ce spui tu e nimic; eu stiam ca am grupa A2, cu Rh+, facut la 14 ani, trecut pe buletin (grupa , nu Rh; pe acela l-am facut suplimentar pt ca nasa mea il avea negativ si fiind rude a insistat ...)
Am ramas insarcinata: fericire mare! Au urmat analizele si ... SURPRIZA ... am grupa AB4 cu Rh-

Am trecut cu greu peste socul vestii Rh-ului, insa am fost foarte bine informata asa ca nu este atat de negru pe cat pare ...
Am facut lunar verificarea anticorpilor si cum nu au aparut am facut vaccinurile de dupa nastere, pana in 72 ore pt ca ambii copii au Rh+. Vaccinurile: pt primul copil l-am cumparat insa pt al doilea a avut farmacia spitalului ...

Mi s-a spus - si cred - ca daca as mai vrea am putea avea si alti copii. In acest moment, pt mine, nu exista nici un risc de a mai avea inca un bb. Iar primii doi sunt sanatosi si superbi, fara nici un fel de problema.

-----------------------------------------------------
Mami fericita de Victoras ( 4 ani) si Ani ( 1,6 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bytzi spune:

buna ziua,
am intrat aici ca am nevoie de un sfat de la voi
la mine sotul este cu azoo si nu am putut rezolva aceasta cu nimik
asa ca dupa multi ani ,ne-am decis sa mergem pe donator
am 6 inseminari nereusite si va urma a7a fiindca nu pot face fiv ca nu raspund la stimulari(FSH 20)

eu am grupa B- si sotul AB+
tot timpul am ales donatorul cu grupa si rh sotului(sa nu existe banuieli pe viitor,avind in vedere ca nu vrem sa afle absolut nimeni)
va intreb ar fi mai bine sa aleg donatorul tot cu grupa si rh meu?
doar ca dr ne-au avertizat ca la B cu B ar putea ca bebele sa aiba grupa O ,ceea ce nu se va intimpla niciodata la B cu AB(deci cu AB- nu au donatori)

si v-as mai intreba ,stiti ceva despre compatibilitatea dinte rh , + cu - se obtine mai greu o sarcina,se pot forma anticorpi care pot respinge embrionul?

va multumesc tare mult

dumnezeu ma va ajuta

Mergi la inceput