Rh Negativ - 3

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Alina, mersi de incurajari. Totusi se pare ca este o urticarie/alergie.
Bafta la consultatia cu Pelinescu!

Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana nazdravana

9+ BB2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Otilia, felicitari!!
Eu am facut prima dozare la 10 saptamani (asa imi amintesc, dar poate erau 9 si cateva zile), rezultat 1/32, care a ramas constant pana la sfarsit.
Ultima analiza, facuta la spital de data asta, inainte sa nasc a aratat 1/16, in conditiile in care cu 2 zile inainte la institutul de hematologie fusese tot 1/32. Fetita are rh pozitiv, deci cumva inexplicabil. A avut bilirubina 1.20 ceea ce e foarte bine pentru un nou-nascut, hemoglobina iarasi buna, am uitat cat. Se pregatisera cu sange pentru transfuzii dar nu a fost cazul din fericire.
Nu mi-a dat nimeni nicio explicatie, probabil ca nu stiau nici ei prea multe. N-am facut vaccinul dupa ce am nascut, nici nu cred ca avea sens. Cred ca e o loterie, nici nu stiu ce sa zic, sau nici ei nu cunosc toate mecanismele care determina cresterea/scaderea titrului.
Daca va mai amintiti, eu am 5 embrioni congelati, pe care sper sa-i transfer undeva anul viitor. Desi mi se face pielea gaina cand stiu prin ce am trecut. Poate o sa ma tin de mana cu alina2003 :), ca si ea are aceeasi problema cu mine, si o sa fim mamici fericite la anu'.
Acum dupa ce am trecut prin asta as vrea sa fi ajuns la vreo concluzie sau sa fi gasit o solutie ca sa pot da si eu sfaturi (bune) altora in situatia mea dar din pacate nu prea am ce, nici eu nu stiu incotro o sa o apuc in caz ca mai raman insarcinata.
Fetelor fara anticorpi sa nu plecati sub nicio forma din spital fara vaccin daca bb are rh pozitiv!

Mergi la inceput

Paula mersi mult de mesaj. Foarte incurajatoare experienta ta pozitiva. Se mai intampla si minuni. Tinem pumnii la anul sa fie cu noroc embriotransferul.

Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana nazdravana

9+ BB2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AmandaR spune:

Buna fetelor!!!
Sunt insarcinata in 15 saptamani, de mai bine de doua luni sunt in spital, de unde va si scriu, amenintare de avort, trebuie sa stau la pat. Am rh negativ, sotul pozitiv. E prima sarcina, deocamdata anticorpii sunt absenti. Problema e ca medicul meu mi-a zis ca imi va face cerclaj(legarea colului).Ati mai facut careva? Ati primit Rhogam? Stiu ca in Romania nu se administreaza vaccinul in cazul cerclajului dar din ce am citit in strainatate se administreaza la orice interventie in timpul sarcinii, mai nou chiar daca ai sangerari in primul trimestru, ceea ce eu am si avut. Nu as vrea sa risc sa imi apara anticorpi in urma cerclajului. Va rog ajutati-ma cu un raspuns. Daca se da vaccinul, in ce conditii se da? Tot in termen de 72 ore de la interventie sau trebuie dat inainte de interventie?
Merci anticipat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Amanda, eu stiu ca vaccinul se face FIE inainte, FIE la maxim 72 de ore de la posibila izoimunizare. Deci, la fel pentru cerclaj.Eu n-am facut cerclaj, am avut sangerare,n-am primit vaccinul, oricum e posibil sa fi fost deja prea tarziu, alta poveste, dar tu ar trebui sa discuti cu medicul tau ce este de facut si daca ajungeti la concluzia ca trebuie sa faci vaccinul, poti sa-l comanzi/platesti singura si atunci problema ar fi rezolvata.
Sarcina usoara si bebe sanatos! anticorpi absenti in continuare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LORETTA spune:

Vreau sa ma ajutati cu un raspuns : am rh negativ ,sotul pozitiv, mi-am facut in fiecare luna dozarea cu anticorpi si rezultatul era absenti, mi-am facut in sapt.18 amniocenteza -in aceeasi zi am primit si vaccinul Romgal pt rh-dar la saptamana 19 mi-a aparut titrul de anticorpi 1/4. A mai fost cineva in situatia mea?Ce se poate intampla si cat e de grav?Ce se poate face in cazul in care titrul de anticorpi creste?

LORETTA

Mergi la inceput

Loretta, am inteles ca dupa vaccin exista o reactie a organismului, stiu ca o fata a scris mai demult cam cat poate fi titrarea dupa amniocenteza, parca Liadorian dar nu sunt sigura. Daca nu gasesc postarea ei putem sa o contactam pe PM, sper.

11+ BB2

Mergi la inceput

Loretta, gata am gasit. Intr-adevar Liadorian a avut acelasi titru ca si tine dupa vaccinul de la 28 de saptamani, poti citi aici si de asemenea raspunsul Narcisei de aici:
"Cit despre titrarea dupa vaccin, valorile normale sint 1:128 - 1:256 asta stiu sigur, mi s-a explicat"

Asa ca o concluzie, stai linistita ca este bine, s-ar putea chiar la urmatoarea titrare sa nu mai ai anticorpi.

11+ BB2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LORETTA spune:

Multumesc mult Otilia de incurajare , sper sa fie asa, oricum o sa merg din 2 in 2 sapt pt verificarea titrului de anticorpi, imi doresc ca macar sa se mentina la 1/4 , sa nu mai creasca.
Nu stii de la ce nivel poate afecta bb-ul, iar daca creste nivelul anticorpilor cum poti urmari in ce mod afecteaza sarcina? Prin ecografii? Am inteles ca la noi nu se fac transfuzii intrauterine , deci ar fii indicat ca pana in luna 7- cand se poate face cezariana, sa fie totul bine.Am aflat rezultatul la amniocenteza: analizele sunt bune si va fi baietel.Posibil ca in urma vaccinului facut dupa amniocenteza sa fi aparut ac, dar trebuia sa o fac intrucat si DT SI TT au iesit sub limita de 250, iar la eco se poate sa nu se vada anumite anomalii(cunosc cazuri).
SUPERBA FETITA TA!!!

LORETTA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Loretta, da, sarcina se urmareste ecografic atent. Altceva nu se poate face, la noi nici transfuzii intrauterine. Daca tie ti s-a adiministrat vaccinul inainte de amniocenteza, pari a fi pe maini bune, asa ca..tinem pumnii sa fie bine pana la capat. Titrul la care fatul este afectat este variabil, incepe cu 1/8, dar ecograful este cel care decide.
Eu am nascut la 38 de saptamani cu 1/256-1/512, fetita a fot bine pana la urma, asa ca, sunt cazuri si cazuri. Citeste cu atentie din urma si o sa gasesti destule informatii.
Sarcina usoara si un baietel sanatos!
Otilia, tu cum mai esti?

Mergi la inceput