Insomnia
Raspunsuri - Pagina 4
andrath spune:
Hop si eu in clubul insomniacelor! La mine insomnia s-a instalat odata cu reintoarcerea la serviciu, asa ca o pun pe seama stresului! In concediu imi revenisem putin dar acu' i'm back to work. Asa ca...studiez iar tavanul, sau ma apuca facutul curateniei in bucatarie la 3 noaptea. Am spalat faianta in bucatarie de 3 ori in 10 zile! Ma tem sa n-o deteriorez, naibii!
Am si io intrebare: melatonina de care vorbea, parca denizel, o gasesc ca atare in farmacie? Sau are alta denumire?
Andreea si Tefanu' nazdravanu'(8.12.2005)
www.flickr.com/photos/andrath/1202034620/" target="_blank">Stefan
Devika spune:
Da andrath exista la magazinele naturiste, gen Plafar, gasesti pastile care asa se si numesc Melatonina ( de ex de la Cosmo Pharm si altele).Exista si alte denumiri care pe langa melatonina mai contin si alte extracte. Daca mergi la un plafar si intrebi vanzatoarea cam stie.
danitin spune:
Ooo, clubul insomniacilor, bine v-am gasit.... Eu duc o lupta cu insomina inca de pe la 18 ani. Acu tot rau e, pe mine ma paleste un somn cumplit pe la ora 2 sau 3 ziua, in schimb cum se apropie seara, gata, is plina de energie. Am incercat de toate, sa suprim cu mult chin somnul de peste zi, sa beau lapte cu miere seara, sa fac aromoterapie ... nimic. Dupa amiaza daca am timp dorm o ora sau doua perfect dar noaptea ma prinde si ora 3 si nu poat sa adorm. Pur si simplu simt ca dudui de energie si atunci gandesc intens ca smotru nu pot sa fac, trezesc toata casa si restul nu au nici o vina. In perioadele de stress de la serviciu e si mai rau ... la un moment dat ma ajuta Extraveralul dar acum se da pe reteta speciala si cum nu e la moda nu mi-l prescrie nimeni. Un inlocuitor relativ era Sedocalmul- produs naturist, parca totusi reuseam sa adorm pe la 1 noaptea. Am fost la medicul de familie pt ca nu mai rezistam dupa vreo luna de nesomn decat 4 ore pe noapte si mi-a prescris Stillnox, e medicament sadea, nu supliment alimentar. Si in prima seara cand l-am luat m-am si speriat, dupa 30 de min picam de somn, nici baita copilului nu am facut s-a ocupat sotzioru de tot. Dar dupa o saptamana parca nici asta nu are efect.
Mamica de spiridus
Avem si poze noi
iahim spune:
Buna fetelor!Si eu am zile cand adorm foarte tarziu...rar apelez la medicamente.ATENTIE:TOATE SEDATIVELE,HIPNOTICELE DAU DEPENDENTA!
De preferat,medicatia naturista,de ex.REMOTIV,pe baza de sunatoare,linistitor si usor sedativ.
danielag spune:
Si eu sufar din cand in cand de insomnie, in sensul in care adorm greu seara. Dar stiu ca e de la anxietate. Am avut la un moment dat si episoade in care ma trezeam fresh in crucea noptii si nu mai puteam sa adorm. Dar atunci era de la stress. Am schimbat serviciul si a fost ok.
Pentru cand nu pot sa adorm seara mai practic din cand in cand un exercitiu de relaxare, pe care il recomand. Stau intinsa pe spate si imi relaxez progresiv toti muschii de la varful degetelor de la picioare in sus. Iau fiecare zona pe rand si imi inchipui ca devine din ce in ce mai grea, ca e foarte relaxata. Nu ma grabesc de loc, o iau foarte-foarte usor in sus. Ideea e sa simti ca muschii au devenit grei si ca te afunzi in saltea. Nu am ajuns de multe ori pana la brau . Dar ca sa functioneze trebuie sa te poti concentra, sa nu te deranjeze zgomote. Eu sunt din aia pe care o deranjeaza pana si un ceas in camera, sau zgomotul frigiderului... Sau, ca sa intelegeti, am desfiintat pana si pervazul de la fereastra pentru ca ma deranjau picurii de ploaie. E drept ca era de metal si mult in afara, in asa fel incat cand ploua vibra si se auzea ffff rau. Dar am deviat. Incercati exercitiul de mai sus, poate va ajuta.
Amintindu-mi din urma, Maru parca zicea ca nu poate adormi pe spate. Cred ca se poate practica in orice pozitie dormi, ideea e sa te relaxezi progresiv. Mie imi iese (cand ma apuc de el, ca nu am foarte des chestii dintr-astea).
Va pup si sa adormiti usor!
Daniela
dooku3 spune:
Este o pozitie yoga aceea si functioneaza super cum zice Daniela,cu conditia sa nu te gandesti la altceva,sa incerci sa te concentrezi doar pe relaxarea muschilor,unul cate unul.Daca stai bine cu anatomia,e si mai usor,poti sa si vizalizezi atunci muschiul si,vorba Danielei,nu apuc sa ajung la brau:-))