Durerea unei pierderi de sarcina (55)
Raspunsuri - Pagina 16
Ninia81 spune:
Dana,imi pare f. rau ca nu pot sa te ajut cu mai multe informatii...dar din ce am citit eu poate fi asa si pana la 30 de saptamani.Am cautat si eu pe net si uite ce am gasit:
"Termenul de placenta previa este folosit in obstetrica pentru a descrie inserarea joasa a placentei in interiorul cavitatii uterine. Denumirea de "praevia" vine din latina si inseamna "in fata", deci, stricto sensu, placenta praevia inseamna ca placenta "precede" copilul, aflandu-se intre acesta si canalul cervical prin care se produce expulzia sa din cavitatea uterina in momentul nasterii.
Diagnosticul acestei conditii se face in covarsitoarea parte a cazurilor prin echografie. Interesant este faptul ca se poate vorbi de placenta praevia numai incepand de la varsta de gestatie de 28 de saptamani. Inainte de aceasta data este incorect a pune acest diagnostic. Segmentul inferior se afla la 0,5 cm de orificiul intern al canalului cervical la varsta gestationala de 20 de saptamani, iar pana la varsta de 28 de saptamani nu se produc modificari spectaculoase la acest nivel. Dupa aceasta varsta apare o crestere de circa 10 ori a segmentului pana la varsta de 38 de saptamani. Dezvoltarea aceasta a segmentului este mai mare in portiunea anterioara a uterului, astfel incat o placenta jos inserata posterior are sanse mai mari sa devina praevia. Daca Dumneavoastra aveti varsta gestationala sub 28 saptamani, atunci nu trebuie sa va faceti probleme... deocamdata.
Daca si dupa data sus mentionata placenta ramane inserata, partial sau total, in segmentul inferior, atunci diagnosticul de placenta praevia este cel corect. De obicei cam 25% din examinarile ecografice de rutina efectuate in trimestrul II releva placente jos inserate. Dintre acestea doar 5% raman praevia dupa 28 de saptamani, si dintre acestea din urma doar 1/3 sunt placente praevia la termen.
Dupa modul in care placenta se insera raportat la orificiul canalului cervical, exista mai multe tipuri de placenta praevia: I: Placenta jos inserata - pozitionata la cca 5 cm de orificiul intern (OI) cervical II: Placenta praevia marginala - localizata la marginea OI, fara sa-l acopere III: Placenta praevia partiala - ce acopera partial OI IV: Placeta praevia totala - ce acopera complet OI.
Dupa cum puteti cu usurinta sa trageti concluzia, in caz de placenta praevia, nasterea pe cale normala (vaginala) este imposibil a se desfasura normal, delivrenta facandu-se prin operatie cezariana. Inainte de momentul nasterii aceasta afectiune se poate insoti de numeroase probleme, dintre care cea mai frecvent intalnita este aparitia unor sangerari in ultimul trimestru de sarcina, cu un maxim in jurul varstei de 34 de saptamani. Sangerarea incepand inca din trimestrul II este asociata cu un prognostic fetal relativ sumbru. De fapt aceasta a ramas cea mai mare problema la momentul actual: afectarea fatului.
Daca acum 150 de ani mortalitatea materna era cam de 30%, in prezent in tarile dezvoltate nu s-a mai raportat nici un deces matern datorat placentei praevia. Placenta praevia se asociaza cu prezentatia pelviana in procent destul de mare (peste o treime). Fatul este supus unor riscuri destul de mari: nastere prematura (datorita faptului ca deseori este necesara terminarea nasterii inainte de termen datorita aparitiei complicatiilor), intarziere de crestere (placenta nu furnizeaza suficienti nutrienti sau oxigen datorita faptului ca insertia joasa este facuta intr-o zona nefavorabila). De multe ori placenta este anormal inserata in peretele uterin (adica este foarte aderenta, conditie denumita placenta acreta). "
Iti doresc sa te linistesti...si sa nu mai faci efort!
Michelle, iti doresc sa fie cu ochisori luna asta!
Meriti din plin sa ai aceasta bucurie!
L58
, asa este...trece asa de repede timpul!Dar d-abia astept sa vina evenimentul cel mare!Deja ma visez mereu la nunta!
Maryb, imi pare asa de rau ca ai trecut prin asta!Ma bucur ca te simti bine alaturi de noi si sunt convinsa ca usor usor iti va fi alinata durerea aceasta!
Irlandeza, eu stiu ca pt colici e bine sa bei ceai de anason si chimen amestecate!La sora mea a mers si nepotica nu a facut niciodata colici!
Ninia
http://dw.daisypath.com/sj4jp2.png
http://tt.lilypie.com/k8fVp2.png
Teo2rina spune:
raluca, fa o ecografie, sau ti-a facut dr. deja? acolo s-ar vedea eventualele resturi, eu asa stiu. dar nu mai astepta ca nu stiu daca e bine. mergi la eco si la dr. ca poate chiar e necesar sa-ti faca din nou curetaj. in ceea ce priveste gravibinon, nu stiu sa-ti raspund daca el a produs vreo modificare hormonala si de aceea ai sangerari. ma rog pentru tine sa fie bine.
maryb, este normal sa plangi. si suferi si tu si sotul tau, e firesc. insa, e bine sa privesti si inainte. gandeste-te ca poti incerca din nou in scurt timp. si trebuie sa gandesti ca de data asta va fi totul bine.
Lau, ce ma bucur ca sunt calme "apele".
Dana, nu poti merge la alt medic? cum se procedeaza acolo? poate gasesti pe cineva care sa-si faca datoria, totusi. ma rog pentru tine sa fie bine cu sarcina. si nu numai.
Marina, o
in
cu
Mihnea-Adrian 33+
Bebe,mami si alti copii (adik POZE)
alinushca spune:
Hello tuturor. Am avut o dispozitie diferita zilele astea si nu am prea scris decat vag. Oare de ce trebuie sa oscilam in stari si in ganduri in fiecare luna in functie de ciclu ?? Eu chiar am problema asta cu starile emotionale dictate de ciclu. Cand se apropie menstruatia la mine e jale. Am avut cateva zile in care mi-am dorit numai sa ma relaxez si sa nu ma mai gandesc deloc la bebei. Sa ma bucur ca pot sa ma duc si sa fac orice vreau fara sa ma gandesc la efectul asupra mormolocului potential... huh!
danangie, sper sa te linistesti si sa nu mai fii suparici! Si sa dormi mai bine. 
L58, mama da' te-ai documentat nu gluma! Tu ce mai faci?
http://tt.lilypie.com/xw0yp2.png - ticker, ok ? ![]()
irinabobe spune:
raluca la mine a fost nevoie de rechiuretare, insa dupa chiuretaj sangerarea nu s-a oprit deloc. adica nu era in cantitate mare dar...era.
cel mai bine este sa faci o eco intravaginala la un dr bun. acesta poate vedea daca mai exista sange sau resturi in uter si daca mai exista atunci intr-adevar trebuie rechiuretare si cat mai repede nu peste nu stiu cate luni pentru ca poti sa faci o infectie. dar avand in vedere ca la tine s-a oprit dupa chiuretaj este posibil sa fie totusi hormonal. insa verifica din nou la un eco bun.
L5845 spune:
medamaya am reusit sa citesc si eu povestea ta...si...nu stiu...parca ma doare pe mine...e strigator la Cer. Sper sa-ti regasesti speranta si puterea sa mergi mai departe, ma bucura ca nu te dai batuta si ca v-ati gandit la adoptie, stiu ca e metoda care face minuni de multe ori, aparand bebe natural in aceeasi perioada sau la scurt timp dupa. Te-ai gandit bine cand ai zis ca vrei sa mai faci o incercare in vitro, dar nu in tara. Iar cu privire la "medicul" tau, marele M, cum il numesc unii, nici nu merita o ceapa degerata. De fapt, sunt unii mari, numiti doar prin faptul ca ii stie toata lumea si au avut si ei ceva rezultate celebre, dar cand vine vb de profesionalism la orice scara sociala, e mai greu....rusine sa le fie la cei care pun pret pe asa ceva si care nu merita titulatura de medic. Sper ca sa nu treaca prea mult timp si sa vii numai cu vesti bune, care sa ramana asa 9 luni si nu numai.
Va doresc si voua ce-mi doresc mie: sanatate si mult doritul BEBE!
Lau-Meli
si 
" Nu tuturor li-i dat sa zboare, dar cati nu stiu sa se tarasca!...Al.Vlahuta "
Concediul visat
www.onetruemedia.com/shared?p=435ebfa7d282ab934c08b2&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Poveste
Doi zapaciti!
Irinel spune:
Slimatei tu ii dai doar san la micuta? Daca da, nu ar truebi sa aiba probleme cu constipatia. Chiar daca face caca mai rar, e posibil ca ea sa foloseasca la maxim papica. O sa se faca o grasunica :-) Tie iti pare plangacioasa? Cand mananca se opreste sa planga? Face caca foarte tare? Daca raspunsul e nu la toate astea, nu trebuie sa iti faci griji, mai sunt copilasi care la varsta asta fac mai rar. Peste tot scrie ca pana la o sapt e normal in cazul cand sunt exclusiv alaptati la san. Dar daca tu simti ca e si altceva in neregula, trebuie spus la medic.
Flavia, DOminic merge la gradi? Cum reuseste sa nu ia nimic de acolo? Danut aduce tot felul de virusi de pe acolo. Si tot face infectii la ureche. Doar ce a facut una si am fost in weekend noaptea la urgenta ca nu scadea febra sub 40 de grade. Acum e pe antibiotic si e bine.
Mcrissa Doamne ajuta sa vina bebe.
Raluca du-te si la alt doctor, cum sa astepti sa vezi daca e nevoie de rechiuretare???Daca e nevoie poti face infectie din cate stiu eu, daca astepti. Sper din tot sufletul sa nu fie nevoie, dar e bine sa fii sigura ca e totul bine.
Danangi, daca doctora ta se poarta asa si tu esti suparata, de ce nu o schimbi? Sunt destule informatii pe dc despre doctori. Cauta unul care sa dea atentie problemelor, si de la care cand pleci sa pleci impacata ca sigur e bine. Apropos de placenta jos inserata, eu am impresia ca la varsta asta de sarcina sunt multe cazuri. Cand am ramas prima daca gravida, am facut un ecograf in Romania (eram in vizita) la 14 saptamani si mi-au scris placenta jos inserata. Deja incepusem sa imi fac probleme. La cateva saptamani am facut si aici eco si nu mi-a zis nimeni nimic de asta. Si eu chiar n-am avut probleme deloc atunci. Stiu ca de obicei se ridica. Eu zic ca si celelalte fete,du-te la alt medic si linisteste-te. Daca stai asa incordata si speriata nu e bine pentru bebe.
Sa ne rugam pentru ei si sa-i ajutam sa zambeasca sanatosi:
Stefanel / Andrei/ Sonia / Darius / Teo / Ionut 
Irina,
Daniel (28 Mai 2004) si ingerasul Maria
alinushca spune:
Irinel, sorb literele de la mesajul tau. Ce-as mai vrea sa imi dai si mie sfaturi din astea despre bebelusi! ![]()
http://tt.lilypie.com/xw0yp2.png - ticker, ok ? ![]()
L5845 spune:
Mesaj de la baby_r7 (Roxana) :"...imi e dor de voi toate,chiar daca nu scriu nu v-am uitat,ma rog pt. toate sa ramaneti gravidute si va pup pe toate...".
alinushca daca am zis ca citesc tot, chiar am citit
. Am citi cu placere oricum, ca mi-ati lipsit cat am fost plecata , chiar daca a fost taaare bine in concediu. Eu sunt bine, astept sa se faca 18 februarie, ca am programare la endocrinolog, la dr.Coculescu, sa vedem ce o mai fii cu nebuna de tiroida. In rest, mai nimic, am revenit la rutina zilnica si la forumul drag care ma scoate din ea
. Tu?
Ninia abia astept sa ne pui poze de la eveniment.
irinabobe da-mi voie sa-ti spun si eu LA MULTI ANI! chiar daca cu putina intarziere, sa ai parte de sanatate, bucurii si cat de curand, vestea cu II
.
Laura tizo, la fel si tie, cu intarziere iti spun LA MULTI ANI! cu sanatate, bucurii si FELICITARI! inca o data, pentru cel mai frumos cadou primit vreodata de ziua ta :
iubita.
Va doresc si voua ce-mi doresc mie: sanatate si mult doritul BEBE!
Lau-Meli
si 
" Nu tuturor li-i dat sa zboare, dar cati nu stiu sa se tarasca!...Al.Vlahuta "
Concediul visat
www.onetruemedia.com/shared?p=435ebfa7d282ab934c08b2&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Poveste
Doi zapaciti!
danangie spune:
NINIA multumesc de articol. Mai mult sau mai putin cam asa am citit si eu pe net. Multumesc mult.
TEO pai ca sa merg la alt medic sa fac o alta ecografie trebuie doar sa ma duc la particular. Si sincer acum nu am bani. Cat as vrea nu-i am. Pe 8 februarie merg sa fac morfologica la un medic destul de bun, adica un doctor profesor, si cand am facut translucenta nucala la el, am fost multumita.
IRINEL pai o schimb. Asta a fost ultima data cand m-am dus la ea. e poveste veche ca nu mai vreau sa merg la ea. Dar , faptul ca schimb doctorita, deja sunt programata pe 16 ianuarie......nu e ca rezolv cine stie ce.....si asta pentru ca noua doctorita nu are ecograf. Deci.....nu stiu cum voi face. Deocamdata pana pe 8 februarie voi sta asa. Ceea ce ma sperie pe mine e....oare nu trebuie sa fac cerclaj? Off...stiu ca nu e bine stresul......dar credeti-ma ca oricat as vrea sa nu fiu........tot sunt. Si ceea ce-mi da de gandit.....pana acum mi-a zis ca placenta e ok. Si ea...pana in sapt 10.....si profesorul asta la care ma duc pe 8, cand aveam 11s. Deci, pana acum nimeni nu a vazut ca placenta e jos. cum pana acum a fost ok, si acum a cazut jos?? Offf..
ALINUSHCA 
mult asteptat
Irinel spune:
Dana, eu nu sunt sigura ca n-am avut probleme d-astea, da parca cerclajul se face cand se deschide colul, ca sa se evite nasterea. Da nu-s sigura daca nu spun prostii. Imi dau seama ca e greu sa nu fii stresata. Da o alta doctora care sa aiba si ecograf n-ai putea gasi? Tare mi-e teama ca altfel vei fi mereu stresata de astfel de intrebari. Pupici si sa iti ajute Dumnezeu sa fie totul bine, sa iti faci griji degeaba. Eu sincer ma gandesc ca daca nu ai avut si nu ai sangerari si te simti relativ bine pentru o graviduta, nu sunt probleme. Iar placenta poate sa se ridice in urmatoarele saptamani.
Alinushca, abia astept sa iti dau sfaturi despre bebelusi. Ca la sfaturi sunt bunaa :-) Cu practica stau mai prost :-)) Mi-aduc aminte cand era Danut nou nascut ce mai rasoleam internetul si sunam pe toata lumea ca ma stresam de cele mai mici probleme. Cu toate cele intamplate, eu sunt sigura ca iti vei vedea indeplinit visul tau de a avea bebelusi.
Sa ne rugam pentru ei si sa-i ajutam sa zambeasca sanatosi:
Stefanel / Andrei/ Sonia / Darius / Teo / Ionut 
Irina,
Daniel (28 Mai 2004) si ingerasul Maria