Muzeul Antipa - foarte interesant!

Muzeul Antipa - foarte interesant! | Autor: Bic

Link direct la acest mesaj

Salutare mamici mai cu experienta decit mine!
Cautam informatii la Web site-ul Muzeului Antipa din Bucuresti pentru a-mi duce pitica si am dat de aceasta comoara pentru copii intre 4 si 12 ani. Ar fi pacat sa o ratati.
http://www.antipa.ro/pnoutati.php

Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!

Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns agho spune:

De acord!
Si daca tot esti aproape, da o fuga si peste drum, la Muzeul National de Geologie. Nu ai ce pierde! Si ei au programe educative pt. copii, indeosebi sambata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buggy spune:

Va multumim pentru aprecieri si va stau la dispozitie pentru orice sugestii sau nelamuriri"Mi s-a spus si am uitat, am vazut si am inteles, am facut si am invatat" - Confuciuswww.funscience.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYADA spune:

Am fost in weekend la seminarul pentru prescolari, cu baiatul nostru de 6 ani si cu inca o familie, cu 2 copii (6 si 4 ani).
Am fost extrem de dezamagiti, 2 fete tinere, care nu au notiuni pedagogice minime, nu au explicat nimic pe intelesul copiilor, iar de recuzita, ce sa mai spun...penibila pentru pretul biletului , care nu a fost deloc mic, 22 lei pe copil. Toata pierderea de vreme a durat cam o ora - la final, copiii ar fi trebuit sa aiba mai multe informatii despre economisirea apei, intrebuintarile apei, etc. Nu ne-a placut nici noua, nici celor 3 copii.

Experimente cu sticle de apa plata sau suc taiate pe jumatate - si se mai numesc Fun Science! Ne asteptam sa existe obiecte special create pentru aceste experimente "stiintifice" asa cum le numesc ei.

In fine, daca totusi sunteti tentate sa incercati asta cu copii vostri nu alegeti varianta abonament, chiar daca este mai ieftin.

Ma intreb, acordand prezumtia de nevinovatie, daca am avut noi ghinion si sunt alti parinti multumiti? sau macar neutri?

La Muzeul de Geologie este intr-adevar altceva - li se prezinta un film cu info despre o specie/animal (pestii ultima oara) si apoi copiii sunt indrumati sa il modeleze. Sesiunea de o ora si ceva este 3 lei. Insa sunt seriosi - am fost deja de 2 ori.

Mergi la inceput

Draga Bianca,
Eu sunt seful operatiunilor la Fun Science si una dintre cele "...doua fete tinere fara cunostinte pedagogice minime si care nu au explicat pe intelesul copiilor...".
Mie imi este clar ca ai ales sa cumperi un produs fara sa te informezi despre el INAINTE sa dai banii. Oamenii, gusturile, nevoile si pretentiile lor sunt foarte diferite si de aceea,in orice domeniu, se poate alege dintre nenumarate oferte, fiecare construita pentru o anume nisa. Dar stii toate astea fiindca lucrezi in marketing.
Nu e fayr sa cumperi o "plasma", sa nu citesti prospectul, iar apoi sa reclami ca tu voiai TV cu realitate virtuala.
Cam asta e si problema cu dezamagirea ta.
Ai tot dreptul sa nu agreezi si sa judeci produsul nostru. Ai fi putut sa eviti neplacerea daca ai fi cercetat, fie si sumar, paginile site-ului nostru.
Desi sunt foarte mahnita de dispretul cu care vorbesti despre noi, ma simt datoare (ca un fel de drept la replica)sa dau cateva detalii tehnice si punctuale in legatura cu postul tau.
- Fun Science este un concept international operat de o retea cu 124 de francizati in 23 de tari de pe 5 continente; raspandirea in regim de franciza permite reproducerea intocmai a conceptului prin manuale, training centralizat, supervizarea centralizata a calitatii serviciilor;
- Conceptul Fun Science a fost construit in 1994 in Spania de catre un grup de psihologi, oameni de stiinta si pedagogi si de atunci se imbunatateste permanent, cu noi tematici, scenarii, programe; Noi detinem Master Franciza pentru Romania (unde am si realizat extinderea in judetele Galati, Braila si Vrancea) si suntem dezvoltatori regionali in Europa de Est si Federatia Rusa.
In intreaga retea lucreaza peste 4700 de oameni de diverse profesii.
Fiecare atelier are in spate un scenariu (similar cu cel al unui film) si zeci de ore de trainig pentru monitorii nostri;
Avem in portofoliu peste 130 de scenarii cu tematici din toate domeniile stiintei;
Spun toate acestea pentru a se intelege ca nu suntem un grup de diletanti care improvizeaza si nu stiu ce fac; - Eu nu mai sunt chiar asa tanara (am 27 ani), am urmat cursuri de trainig la centrala Fun Science din Madrid, schimburi de experienta in diverse tari cu sisteme de invatamant complet diferite (Iordania, Maroc, Franta, Argentina), am 2 ani si jumatate de experienta in implementarea conceptului in Romania si am investit peste 150000 euro in asta;
"Mi s-a spus si am uitat, am vazut si am inteles, am facut si am invatat" - Confuciuswww.funscience.ro

Mergi la inceput

- Conform conceptului, noi incercam sa nu mitizam stiinta (ceea ce se intampla in general in scoala) ci sa o apropiem de simpatia copiilor; cum tot ce se intampla in jurul nostru are explicatii stiintifice, noi utilizam ca "recuzita penibila" materiale si obiecte familiare copiilor: butelii de plastic, varza rosie, agrafe, detergenti, hartie, creioane, sarma, lemn, mere, bomboane si alte peste 1500 de repere...este un proces intentionat, cu motive ce tin de psihologie si care se adreseaza unor copiii ( sa nu uitam); - "..pierderea de vreme.." nu a durat "cam o ora" ci exact 90 de minute, conform programului; - cum activitatile Fun Science nu sunt destinate, in principal, sa transmita informatii ci mai degraba EXPERIENTE, aprecierea cu privire la ce trebuia sa se intample demonstreaza doar ca nu erai avizata despre care-i scopul sedintei; - Apropo de prezumtia de nevinovatie si de ghinion am sa-ti dau cateva statistici:
* peste 6 milioane de copiii au participat pana acum la act. Fun Science in lume;
* peste 13000 de copiii au facut acelasi lucru in Romania;
* 236 de copiii au participat din octombrie incoace la Atelierele de la Antipa; dintre ei, 97 au avut abonamente la toate cele trei Cluburi si au lipsit de la max 2 dintre cele 13 ateliere; - In ultima fraza faci o apreciere cu care sunt perfect de acord: "La Muzeul de Geologie este intr-adevar altceva ...ei sunt seriosi".
Cu regret...noi nu suntem seriosi. La Fun Science copiii se distreaza. Nu vad care-i problema...in functie de preferinte, ai de unde alege, trebuie doar sa te informezi; - Cat despre pret...ce sa zic? Doar nu crezi sincer ca pretul de 3 lei pe ora acopera macar curentul consumat. Cu scuze pentru lungimea postului, am sa adaug un mic extras din "prospectul" Fun Science ce poate fi consultat oricand in pagina noastra web. Am facut repetate precizari in toate prospectele noastre publice , tocmai pentru a ajuta parintii sa discearna daca isi doresc asa ceva sau nu: "Fun science nu-si propune sa fie o alternativa la sistemul clasic de invatamant; nu-si doreste sa fie un soi de meditatii la care ne aducem copiii pentru a-si completa instructia.
Noi ne dorim sa apropiem copiii de lumea inconjuratoare prin experiment si distractie.
Ne dorim sa cream un univers in care fenomenele stiintifice nu sunt ostile, aride si antipatice ci pline de surpriza, distractive si obiecte de joaca mai fascinante decat televizorul, fotbalul si jocurile video; incercam sa deschidem ochii si atentia copilului catre ce se intampla in jur si sa-l ajutam sa discearna intre bine si rau, intre real si iluzie; incercam sa-l ajutam sa interactioneze cu alti copii, sa lucreze in echipa si aiba respect de sine."
De asemenea, in legatura cu parerile altor parinti despre noi(inclusiv de pe acest forum) te rog sa vizitezi http://funscience.ro/site/Clienti/Recomandari/ Cu prietenie,Andreea
"Mi s-a spus si am uitat, am vazut si am inteles, am facut si am invatat" - Confuciuswww.funscience.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYADA spune:

Andreea,

Multumesc pentru extrasul de pe site - siteul este un instrument de marketing unde fiecare se prezinta cat poate de bine.

Ca si client iti spun sincer ca nu pot pierde timp pe site ci prefer sa traiesc experienta, platind pretul respectiv, cu speranta ca ii ofer copilului meu ceva util.

A indemna copiii sa tzipe in sala in cor ca si metoda pedagogica - ca sa dau doar un exemplu- este o greseala, poate functioneaza la un concert de muzica, nu cand incerci sa le captezi atentia si sa fie linistiti.

Daca fasolea, morcovii si apa ar fi contribuit la experiment poate nu ma suparam- dar sa explici unui grup de copii inteligenti ca "morcovii ar fi trebuit sa cada" este penibil si neconcludent pentru ei.

In fine, este bine ca esti foarte convinsa de faptul ca asa trebuie sa se desfasoare lucrurile si, in lipsa de concurenta, probabil ca iti vei permite mult timp ca din 5 mil pe sesiune, multiplicat cu nr de sesiuni pe fecare weekend, sa tai sticle de apa in 2 si morcovi rondele sub pretextul ca e "fun".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Despre intilnirea cu morcovii, nu ma exprim ca n-am fost.

Am participat insa la primele 4 ateliere din ciclul precedent, cel despre sistemul solar, si parca n-am fost chiar asa de dezamagiti.
Eu si fiu-miu de 6 ani.
Ba, daca ma gindesc bine, n-am fost dezamagiti chiar de loc.

Da, o clipa mi-a trecut si mie prin cap gindul ca-i mai mult fun decit science, dar...

1. Cu science-ul asta....e, totusi, vorba de tzinci intre 4 si 6 ani! Al meu, e drept, mai stia cite ceva de-acasa despre subiect, insa nu s-a plictisit de eventualele informatii repetate. In plus, am avut surpriza sa constat ca multe din lucrurile pe care consideram eu ca ar fi trebuit sa le stie de prin carticelele de la Teora & stuff, in realitate le bijbiia. iar dupa citeva experimente cu....da da da...unt topit, baloane umplute cu faina si apoi explodate , dintr-o data lucrurile i-au devenit muuult mai limpezi.
Trebuie sa recunosc si ca am aflat chestii despre care nici eu nu stiam, mai ales la a patra intilnire, care a fost cea mai cea.
In alta ordine de idei, nu m-as plinge de materialul didactic folosit, ca adesea depasesc resursele casnice. Da, unt am in casa, cred ca si faina, dar, de exemplu, generator Van der Graaf n-am. Nici zapada carbonica... Si ne-a placut sa ne "jucam" cu ele.

2. Despre fun...aici chiar n-am nimic de reprosat, la astea 4 intilniri de care zic ne-am pra-pa-dit de ris. Si piticul, dar si eu. Serios, Lyada, ne-am distrat grozav.

Buggy, fetele sint actrite profesioniste? Sau e numai talent nativ?

Poate ca un sfat bun ar fi sa studiati pe site-ul muzeului tema discutiei, si sa mergeti doar la ce va intereseaza. De exemplu, ciclul de acum, cu apa, parca nu ne atrage, insa la cel cu corpul uman cred ca ne vom relua participarea.

P.S. A, noi mergem si la muzeul de geologie, si sintem incintati si de conferintele de acolo.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput

Buna Bic, Agho, Iileana si Lyada.Va multumesc atat pentru aprecieri cat si pentru critici.
In mod cert Fun Science are un succes incontestabil la o mare parte dintre copiii si parintii care au participat la evenimentele noastre.
Nu prea inteleg Lyada de unde atata otrava la adresa noastra. Sper ca nu suntem doar un paratraznet pentru necazurile din alte domenii.
Daca problema ta sunt banii, te invit la biroul nostru pentru a-i primii, cu titlu de exceptie, inapoi. Incercam sa fim de folos copiilor nostri aplicand cu maxim de profesionalism si implicare emotionala un concept de educatie si divertisment modern, inovator si neconventional, care a fost implementat, numai in ultimele 6 luni, de 24 de companii francizate din Franta ( este doar un exemplu).
Stiam de la inceput ca ceva atat de nou va prinde greu in climatul cultural romanesc si de aceea incercam sa fim cat mai expliciti. Vrem sa dam posibilitatea adultilor sa aprecieze cat mai corect oferta noastra. Numai ca trebuie sa vrea si sa poata si ei.

Nu ai nici o obligatie sa-ti placa ce facem sau sa participi. Te poti informa in voie si alege in cunostinta de cauza.
Aprecierile agresive si ironice, nu numai la adresa noastra ci si, implicit, la cei care ne apreciaza, sunt dupa parerea mea deplasate si jignitoare. Nu faci decat sa demonstrezi ca esti tendentioasa si ca nu stii exact despre ce vorbesti. P.S. Poate ca voi reusii din banii despre care povesteai mai sus sa cumparam un accelerator de particule pentru a le vorbii copiilor despre fizica cuantica. Cu bine"Mi s-a spus si am uitat, am vazut si am inteles, am facut si am invatat" - Confuciuswww.funscience.ro

Mergi la inceput