copii "din flori" nu pot fi botezati?
![](images/user_woman.png)
iaca si eu cu intrebarea: avem si noi puiut de 3 luni. O scumpete puteti sa fiti siguri!!! Am fi vrut sa-l botezam luna viitoare dar am auzit o "vorba" cum ca n-am putea sa-l botezam pt ca nu suntem casatoriti. Inca n-am vorbit cu un preot asa ca nu stim nimic sigur. Stiti ceva pe tema asta?
Multumim
Maria (01.08.1978) si Alex(06.05.2004)
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Cristina_C/Cristina_C.jpg)
Cristina_C spune:
Normal ar fi sa-l puteti boteza. Noi suntem catolici si casatoriti doar civil, dar cand am fost la biserica sa vorbim pentru botez, preotul s-a uitat cam ciudat la noi pentru ca nu eram casatoriti religios si ne-a sfatuit s-o facem, insa copilul ni l-a botezat fara probleme.
Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_man.png)
Catalin spune:
Maria,
Asa ne-a spus si noua preotul acum doua luni cand ne-am interesat daca putem nasi fetita unor foarte buni prieteni. Motivul era acela ca nasii sunt parinti spirituali pentru micut si ca trebuie sa fie ei insisi o familie, intocmai precum parintii sai biologici.
Sigur, probabil mai tine si de preot, sau poate ca o fi ceva scris prin cartile si canoanele bisericesti...
Totusi, uite ce am gasit pe site-ul www.crestinism-ortodox.ro/html/07/7d_viata_religioasa_in_parohii.html" target="_blank">Crestinism Ortodox (la inceputul Capitolului 2):
"Nasii, in calitate de parinti sufletesti, indeplinesc un rol activ, foarte important, la savarsirea ritualului. Prin raspunsurile date la intrebarile preotului si prin marturisirea de credinta pe care o fac, ei isi iau in fata lui Dumnezeu angajamentul solemn ca vor purta grija de cuvenita crestere, educatie si dezvoltare crestineasca a noului botezat".
La multi ani pentru aniversarea de acum doua zile!
Catalin
Think pink!
MariaG spune:
multumesc de raspuns dar nu am inteles ceva: cum ati botezat copilul, catolic sau ortodox?
problema e ca noi nici nu mai putem sa ne cununam: am mai fost odata..fiecare cu cate altcineva
MariaG spune:
Catalin, noi suntem parintii copilului. Despre nasi stiam si eu ca nu pot boteza daca sunt necununati, dar se poate boteza doar cu un singur nas.
loredanaiascu spune:
E normal ca parintii sa fie cununati la biserica, dar daca nu sunt cununati e foarte anormal sa nu boteze preotul copilul. Si chiar nu e adevarat ca, copii a caror parinti nu sunt cununati in biserica nu pot fi botezati. Noi am boteza-o pe Lisa de Craciun si nici noi nu suntem cununati in biserica. Abia pe 21 august avem cununia religioasa.
lore
carmens spune:
Draga Maria cred ca nu e nici o problema in a boteza copilul. Cumosc un caz real in care parintii (nu conteaza motivele) nu erau cununati religios ( ortodox) dar asta nu a fost o piedica ca cei patru copii rezultati din casatorie sa fie botezati.
Asa ca mult succes si sa-ti traiasca puiutul.
carmens
carmenus spune:
Draga Maria, daca sunteti ortodoxi, va puteti boteza copilul fara nici o problema, chiar daca nu sunteti cununati religios. Este bine insa sa va cununati si voi in biserica cat mai curand posibil, spre binele vostru si al copilului. Nu constituie o problema faptul ca ati mai fost casatoriti o data. Abia de la a patra casatorie, Biserica Ortodoxa refuza cununia religioasa. Unii parinti chiar fac botezul si cununia religioasa in acelasi timp, tot se face o cheltuiala...
Sa fiti sanatosi si fericiti si voi si copilasul!
carmenus spune:
Am scapat din vedere un lucru: pentru a va putea cununa religios, trebuie sa fiti casatoriti civil - nu am inteles daca voi sunteti -pentru ca vi se cere certificatul de casatorie.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Cristina_C/Cristina_C.jpg)
Cristina_C spune:
quote:
Originally posted by MariaI
multumesc de raspuns dar nu am inteles ceva: cum ati botezat copilul, catolic sau ortodox?
problema e ca noi nici nu mai putem sa ne cununam: am mai fost odata..fiecare cu cate altcineva
L-am botezat catolic si preotul ne-a sugerat sa gasim si nasi catolici.
Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C