cum sa obisnuim copiii sa participe la slujba

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Ar fi bine sa va ganditi de doua ori inainte sa mergeti in pelerinaj la locurile sfinte cu copiii.

Nu de alta dar puteti sfarsi in mijlocul unei gloate tembele de preoti evlaviosi care manati de Sfantul Duh au hotarat in ziua de Craciun sa'si scoata pe nas tot Sfantul Sange de'l bagasera pe gura ajutandu'se de Pretioasele Odoare: Sfanta Ranga si Sfantu' Facalet.
Putinii ramasi cu splinele necuminecate si'au justificat comportamentul animalic amintindu'le mirenilor ca se afla pe locul unui fost grajd!

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Citesc si raman cu gura cascata de cate pot unii..cum adica de asta e paralizat copilul ala? Ca a fost zamislit in noaptea de Inviere? Da de unde stie? A citit in bobi? A monitorizat ovulatia? Decat asa "duhovnic" mai bine ma lipsesc.
Postul si alimentatia in timpul sarcinii le stabileste medicul si nu preotul, vraciul si mai stiu eu care tamaduitor...
Ce bine ar fi daca copiii ar fi niste papusi/marionete pe care sa-i manuim asa cum vrem...sa nu dea peste mana preotului (va dati seama ce erezie, ce lucru diavolesc, de asta cred ca vine sfarsitul lumii), sa stea stana de piatra 3 ore la slujba, sa nu care cumva sa zica ceva sau sa se miste. Si chiar si ce sa gandeasca sa le "insuflam".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamatei spune:

Indreptarea spre Hristos incepe din burtica de la mami! Daca mami a tinut putintel post in timpil sarcinii (nu foarte riguros,hotaraste parintele duhovnic),daca s-a cuminecat mai des ca de obicei (impartasit), daca s-a rugat dupa putinta,daca a fost prin pelerinaj pe la locuri sfinte (la mormantul Mantuitorului,la moastele sfintilor) atunci va descoperi ca are un copilas care sta cu multa rabdare la Sfanta Liturghie,ca actul impartasaniei este unul simplu si linistit......Sa va povestesc despre bebici care dau preotului peste mana la Sfanta impartasanie?!
Venise la parintele Arsenie Boca o mama cu copilul paralizat, iar parintele cand o vede o cheama si ii spune : "Ce vrei sa-ti fac daca ai zamislit copilul in noaptea de Inviere?!".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamatei spune:

scuze, am vrut sa-i raspund lui Cipicah si mi-a intrat din greseala raspunsul ei cu semnatura mea .Voiam sa-ti spun ca nu e o regula in asta pentru ca si eu am respectat dupa masura puterilor ceea ce ziceai tu insa uite ca nu pot sa ma laud ca am un copil care sa nu deranjeze.Sper insa ca timpul le va rezolva pe toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

quote:
Originally posted by cipicah

Indreptarea spre Hristos incepe din burtica de la mami! Daca mami a tinut putintel post in timpil sarcinii (nu foarte riguros,hotaraste parintele duhovnic),daca s-a cuminecat mai des ca de obicei (impartasit), daca s-a rugat dupa putinta,daca a fost prin pelerinaj pe la locuri sfinte (la mormantul Mantuitorului,la moastele sfintilor) atunci va descoperi ca are un copilas care sta cu multa rabdare la Sfanta Liturghie,ca actul impartasaniei este unul simplu si linistit......Sa va povestesc despre bebici care dau preotului peste mana la Sfanta impartasanie?!
Venise la parintele Arsenie Boca o mama cu copilul paralizat, iar parintele cand o vede o cheama si ii spune : "Ce vrei sa-ti fac daca ai zamislit copilul in noaptea de Inviere?!".

Eu as sugera ca in noaptea de Inviere, obstetricienii sa faca greva si sa le trimita pe mame acasa...ca Doamne fereste, se nasc copii cu probleme...si sa aduca preoti sa sfinteasca spitalele!

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

[/quote]

No comment! Noroc ca acest Parinte nu e punct de referinta pentru multi dintre noi!

Revenind la subiect, la Catedrala Sfantul Iosif e plin de copii, si nimeni nu le face observatie.
Mai mult decat atat, Parhoul a atras atentia credinciosilor sa ii lase in pace, sa nu ii certe si sa nu ii scoata din Biserica.
Oricum, eu acum incep sa il duc mai des, pentru ca abia acum incepe sa inteleaga ceva, dar nu pot avea pretentii sa stea o ora nemiscat pe scaun, este absurd.
Cu trecerea anilor va intelege momentele Liturghiei, evident dupa ce va urma in paralel orele de religie, si atunci altfel se pune problema.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Indreptarea spre Hristos incepe din burtica de la mami! Daca mami a tinut putintel post in timpil sarcinii .... Venise la parintele Arsenie Boca o mama cu copilul paralizat, iar parintele cand o vede o cheama si ii spune : "Ce vrei sa-ti fac daca ai zamislit copilul in noaptea de Inviere?!".

Un laic ar fi spus mult mai clar: "Ce vrei sa-ti fac daca ai tinut post in timpul sarcinii?"
O fi un topic axat pe credinta dar nu se pot tolera sfaturi irationale precum postul pentru gravide, si-acela prescris de cine stie cine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by capcaunul

quote:
Indreptarea spre Hristos incepe din burtica de la mami! Daca mami a tinut putintel post in timpil sarcinii .... Venise la parintele Arsenie Boca o mama cu copilul paralizat, iar parintele cand o vede o cheama si ii spune : "Ce vrei sa-ti fac daca ai zamislit copilul in noaptea de Inviere?!".

Un laic ar fi spus mult mai clar: "Ce vrei sa-ti fac daca ai tinut post in timpul sarcinii?"
O fi un topic axat pe credinta dar nu se pot tolera sfaturi irationale precum postul pentru gravide, si-acela prescris de cine stie cine.

postul poate fi de multe feluri, si doua zile pe saptamina de ex: miercuri si vineri, o dezintoxicare a organismului de carne, inlocuita cu salate de legume si fructe proaspete este departe de a fi irationala; da'ma rog, nu-i un sfat ateist, so nu poate fi rational

http://www.floriinro.ro/

tongue in cheek

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipicah spune:

quote:
Originally posted by iulia_b

Citesc si raman cu gura cascata de cate pot unii..cum adica de asta e paralizat copilul ala? Ca a fost zamislit in noaptea de Inviere? Da de unde stie? A citit in bobi? A monitorizat ovulatia? Decat asa "duhovnic" mai bine ma lipsesc.
Postul si alimentatia in timpul sarcinii le stabileste medicul si nu preotul, vraciul si mai stiu eu care tamaduitor...
Ce bine ar fi daca copiii ar fi niste papusi/marionete pe care sa-i manuim asa cum vrem...sa nu dea peste mana preotului (va dati seama ce erezie, ce lucru diavolesc, de asta cred ca vine sfarsitul lumii), sa stea stana de piatra 3 ore la slujba, sa nu care cumva sa zica ceva sau sa se miste. Si chiar si ce sa gandeasca sa le "insuflam".

Nu a dat in bobi,binecuvantata Iulia, doar a fost un simplu preot caruia miile de credinciosi care i-au urmat ii spuneau "Sfantul din Fagaras". Il numeau astfel pentru ca avea darul inaintevederii,avea darul prorociei,al vindecarii prin cuvant....care sunt dovezi de sfintenie.
De ce ai ramas cu gura cascata? Ceea ce a spus parintele Arsenie Boca acelei femei e esenta predaniei sfintilor parinti de la Hristos incoace! Copiii zamisliti in zile de sarbatoare,de post,sunt copii nascuti in pacat. De ce? Atunci crestinul ortodox se roaga,nu face sex. Tu esti crestin ortodoxa?
Raspund aici si pentru Crinuta si Ingrid S : Daca mai bine te lipsesti de un asa duhovnic.....nu mai am cuvinte. Se asteapta canonizarea apropiata a parintelui Arsenie Boca,precum si a altor mari traitori intru Hristos. Cand va fi canonizat si poate vei merge sa te inchini sfintelor sale moaste,sa-ti amintesti sa-ti ceri iertare pentru cuvintele mizerabile cu care l-ai gratulat.
In ceea ce priveste lovirea preotului peste mana de catre unii copii,poate nu am fost foarte clar si imi cer iertare. Aici vorbim de cazuri observate personal si intarite si de marii duhovnici : sunt cazuri de copii care sunt adusi accidental de parinti la biserica,iar cand ajung fac adevarate cazuri de isterie, precum si cazuri de copii care sunt nelipsiti de la Sfanta Liturghie impreuna cu parintii lor,iar purtarea lor este impresionanta-foarte cuminti. Exceptii sunt si de o parte si de alta. Esenta este urmatoarea : cand mama insarcinata a tinut aproape de biserica si de parintele duhovnic,va naste un copil cu aceleasi calitati,copil care se va deosebi foarte mult de copilul nascut de o mama care a preferat petrecerile si sexul in zilele de post si sarbatori,ajungand la biserica doar din snobism.
Postul si alimentatia...da,se stabilesc si de medic,dar credincioasa crestin ortodoxa face si ascultare la preot.
Ana Stroe a atins cu mult bun simt problema unei parti a postului.
Parintele duhovnic discuta cu viitoare mamica aflata sub patrafir,afla cum e starea de sanatate,oricum postul impus e unul mult mai lejer decat pentru alti credinciosi. Dar se pare ca in acest topic sfaturile duhovnicilor, ascultarea de duhovnic...sunt notiuni care oripileaza si creaza isterie.
Exista sfaturi exceptionale date de parintele Iustin Parvu de Sf.Man. petru Voda privind cresterea copiilor,sfaturi date de pr. Ilarion Argatu (care isi asteapta canonizarea ca sfinte moaste la biserica ctitorita de sfintia sa in Boroaia), sfaturi ale parintelui Porfirie de la Sf.Munte Athos.....dar nu le vad discutandu-se pe aici. Nu sunt nici macar amintite. Vad in schimb ca din 10 posturi,in 8 din ele se arunca cu noroi in biserica ortodoxa,in sfintii ei, in preotii care sunt mai buni sau mai rai.
Voi aminti pe final tot spusele parintelui Arsenie Boca la Sf.Man.Brancoveanu :"Vreti preoti buni? Nasteti-i in sfintenie". Adica viata curata in pantecele mamei,cu rugaciune multa,spovedanie si impartasanie. Desfraul in noaptea de Inviere e la polul opus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Esenta este urmatoarea : cand mama insarcinata a tinut aproape de biserica si de parintele duhovnic,va naste un copil cu aceleasi calitati,copil care se va deosebi foarte mult de copilul nascut de o mama care a preferat petrecerile si sexul in zilele de post si sarbatori,ajungand la biserica doar din snobism.

Amin!
Statistici, ceva? Sau esenta este mai slaba, asa ca o parere?

Mergi la inceput