"Dutch oven" = tuciul taranesc?! Paine in tuci?!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamacangur spune:

Va salut! Am facut painica, respectand cantitatile, am adaugat 3/4 lingurita drojdie proaspata, dar:
1.aluatul n-am reusit sa il adun ca sa ii dau forma de paine decat cu mare greutate, dupa ce am tot adaugat faina; intelesesem ca trebuie sa fie moale, dar la nenena din videoclip era mai solid decat al meu
2.cat si unde anume coc intr-un cuptor de aragaz romanesc, simplu, fara indici de temperatura??? 30 de minute la pozitia 1, treapta 3,4?

Painea a iesit gustoasa, cam sarata poate, lipita pe fundul oalei emailate, cu multe gaurele inauntru, usor de rupt, imposibil de feliat,crusta crocanta si s-a terminat repede. Vreau sa mai fac nu ma puteti lamuri unde am gresit????

http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)

mamica fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

quote:
Originally posted by mamacangur
1.aluatul n-am reusit sa il adun ca sa ii dau forma de paine decat cu mare greutate, dupa ce am tot adaugat faina; intelesesem ca trebuie sa fie moale, dar la nenena din videoclip era mai solid decat al meu

2.cat si unde anume coc intr-un cuptor de aragaz romanesc, simplu, fara indici de temperatura??? 30 de minute la pozitia 1, treapta 3,4?

1. nici eu nu am reusit sa il adun pt ca e f moale. eu fac asa: dupa ce sta multe ore la dospit o pun pe masa cu faina, o impachetez si o pun pe hirtie de copt pt cele 2 ore. o acopar cu un prosop. incalzesc vasul (din lut) si capacul vasului in cuptor si pun aluatul in vas cu tot cu hirtia pe care a stat. prind hirtia de colturi si o pun in vas. nu are nici o forma, e ca o placinta de aluat. ia forma vasului in care se coace.

2. pune aragazul la maxim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau07 spune:

Buna fetelor,
am vazut si eu acum reteta de paine si as vrea sa va intreb daca in loc de vas de fonta pot folosi un vas de yena cu capac( de sticla care merge la cuptor). Nu am vas de fonta dar asa pofta mi-ati facut cu painea. Mi-e nu-mi iesi asa niciodata si mai ales partea cu framantatul nu-mi place. Am si masina de paine dar nici cu masina nu-mi mai iasa cum vreau. As vrea sa incerc reteta asta, pare foarte buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Da, merge in vas de Jena cu capac, fara grija. Am facut eu aseara, pentru prima data. Ca sa fiu sigura ca nu se lipeste am uns vasul cu ulei si l-am tapetat cu faina. Nu l-am incins inainte ci am pus aluatul in el direct si l-am lasat acolo sa mai creasca o ora si ceva (depinde si de cat e de cald in bucatarie) si apoi l-am bagat in cuptorul incins.
Am ajustat putin cantitatile adik am pus putin mai multa drojdie si inca putina faina. Nu s-a lipit absolut deloc, chiar era la mica distanta de peretii vasului.

Gustul excelent; sotul meu care nu era un mare sustinator al ideii , dupa ce a mancat a zis ca e o diferenta imensa intre asta si cea cumparata si ca sa facem cat mai des din asta.

Minusuri:
-parca nu a crescut cat ar fi trebuit (adica nu era rotunjoara in sus ci mai plta)
-mi s-a parut cumva umeda in interior, desi era coapta...

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdrianaMarcu spune:

Daca nu il folosesti si incepe sa rugineasca putin,e din fonta daca nu e din aluminiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

quote:
Originally posted by inaioana
Minusuri:
-parca nu a crescut cat ar fi trebuit (adica nu era rotunjoara in sus ci mai plta)
-mi s-a parut cumva umeda in interior, desi era coapta...

- nu a crescut pt ca nu ai incalzit vasul inainte. am incercat si eu asa si tot la fel am patit. daca incingi vasul foarte bine, 15-20 minute si pui capacul aluatul e luat "tare" de caldura si creste mai bine.

- asa umeda trebuie sa fie in interior. cu cit o tii mai multe ore la dospit cu atit iese mai umeda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Mersi frumos!
Acum fug sa incalzesc cuptorul si sa incerc si asa!
Revin sa va spun cum a iesit!

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Deci..n-am ce sa va povestec, ca tocmai mi-am facut praf vasul rotund de Jena.
L-am incalzit la cuptor, apoi am turnat putina apa clocotita in el (asa cum scriau fetele pe culinar) inainte de a pune aluatul. Moment in care s-a facut praf.
Acuma..nu stiu daca sa am curaj sa fac acelasi lucru (exceptand faza cu apa) cu alt vas de Jena, dat fiind ca aluatul este mai rece decat apa aia pe care am pus-o eu...deci, mai bine nu.

Nu faceti ca mine.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

mi-e o poooooooooooooofta, mai ales dupa ce am vazut pozele de pe forumul culinar ... in seara asta fac aluatul si maine o coc, sa vedem daca o sa reusesc

noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

hai ca am facut-o ... a iesit super, o sa mai fac, e foarte simplu, o sa incerc si cu alte feluri de faina, daca o sa gasesc

noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)

Mergi la inceput