Temperatura basala si ovulatia

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

yubi - nu vreau sa te supar - dar nu induce lumea in eroare.
Eu am avut test pozitiv la 7 zile de la ovulatie.
A fost singura luna in care nu am avut simptome de sarcina.
Eram gravida inchipuita in fiecare luna de sperante - doar de data aceasta nu am simtit nimic.
Deci se poate - la fel dormeam si eu - pe mine efectiv - eu care nu dorm dupaamiaza.

nu vreau sa-ti dau sperante desarte Madalina - dar tare m-as bucura pentru tine. Bafta multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madalina70 spune:

Da, fetelor, sunt de acord cu tot ce s-a scris...
Si mie mi se pare neobisnuit sa simti ceva atunci cand se implanteaza.
Poate ca eu am avut doar niste crampe cu nici o legatura cu implantarea sau poate ca nu...
Orice ati spune voi, eu stiu ca durerile alea nu au fost inchipuiri si nici simptome aiurea provocate din dorinta prea mare de a avea un copil.
Nu stiu ce puteau fi, le-am simtit pentru prima data si am fost mai mult surprinsa decat in culmea fericirii ca ... sigur e implantarea.

Nu stiu ce sa va mai spun decat ca eu sunt de obicei o persoana activa, si cateodata agitata, iar azi sunt asa de relaxata, de linistita...
Nu am nici un simptom de nimic.
Simt doar ca parca traiesc intr-o lume ideala, nu ma mai supara nimic, nu mai mai pot enerva sau agita, sunt calma si relaxata si ma simt fff bine.
Inca ceva foarte haios: azi in pauza de masa am avut asa o pofta de mancare de parca as fi avut cu mine cine stie ce bunatati. Am mancat repede si cu pofta asa cum nu am mai facut-o.
Nu stiu care sunt simptomele sarcinii de 1-2 saptamani si parca nici nu ma mai intereseaza. Eu ma simt asa de bine!
Chiar daca voi avea test pozitiv ori negativ, eu voi fi fericita ca am trait si clipele astea atat de calme si linistitoare, ca nu m-am mai stresat la serviciu, ca nu m-am enervat pe nimeni si nimic, ca nu m-am mai suparat pe tot felul de prostiute, etc.

Va pup pe toate si va multumesc mult ca sunteti prietenele mele virtuale.

O sa va tin la curent cu noutatiile. :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Mai feti cu experientza. Luna asta m-am deci sa imi iau temperatura si inainte de ovulatie sa vad daca o depistez asa. Azi sunt ziua 10 din ciclu de 36 de zile (ovulatie in jur de 22...). Dupa ovulatie temperaturile mele luate 2 luni de zile au fost intre 36.9 si 37.2 (chiar si in luna in care era o samanta mica prinsa pe acolo). Eh si in dimineata asta 36.9. Nu are nici un sens, nu ? Sunt cu 2 sapt inainte de ovulatie si eu am 36.9 ?? O sa continui sa imi iau temp. Dar ce sa inteleg din asta?

http://tt.lilypie.com/xw0yp2.png - ticker, ok ?

Mergi la inceput

Cred ca e o idee buna sa incepi sa-ti monitorizezi TB.
Citisem pe un site (in engleza) ca daca vrei sa stii cu precizie data ovulatiei, TB nu e cea mai buna metoda.
TB iti arata (la sfrsitul lunii) daca ai ovulat, cate zile are faxa ta luteala, si iti poate da informatii despre anumite probleme ce le-ai putea avea.
De exemplu, daca inainte de ciclu ai temperaturi mari asta ar putea insemna ca ai probleme cu tiroida, dar si un deficit de estrogen.
Daca vrei, pot cauta site-ul respectiv si il pun pe forum. Acum, nu am timp sa-l caut ca sunt la serviciu.

Eu, nu cred ca ar trebui sa te preocupe o valoare ciudata a temperaturii intr-o singura zi.
S-ar putea sa fie un inceput de raceala, sa fi fost mai cald in casa, etc.
Vezi cum va fi si in urmatoarele zile si apoi fa un grafic.
Iti vei da seama daca ai ovulat, in ce zi, etc.
Pentru a stii data ovulatiei, eu iti recomand testele de ovulatie.

Mergi la inceput

uite ca am gasit site-ul:
http://www.fertilityplus.org/faq/bbt/bbtfaq.html

da, o cautare pe google dupa "high bbt"

Mergi la inceput

Sarumana. ma bag chiar de azi la treaba. Cand ajung la vreo concluzie, vin sa impartasim.
Weekend frumos!

Mergi la inceput

Madalina, tot eu! Am deja valorile a 4 zile la rand. Nu stiu ce sa inteleg ca eu citisem ca valorile tre sa fie sub 36.6.
Z9: 36.9
Z10: 36.7
Z11: 36.6
Z12: 36.9 (azi).
O sa caut si eu azi sa aflu mai multe. Dar ce crezi ca poate insemna?

Mergi la inceput

Alinushca,

Pe intructiunile termometrului meu sunt date anumite valori normale (foarte diferite) in functie de locul unde iti iei TB. Eu, am fost foarte dezamagita pentru ca nu scria nimic despre TB luata vaginal.
Scria doar ca rectal este cea mai stabila dar si cea mai ridicata. Oral,e cea mai instabila, axilar e cea mai joasa, etc.
Oricum, prima luna e doar pentru a te cunoaste mai bine, a stabili un patern.

Multa bafta in continuare si sper sa ajungem si noi curand la "Odisee".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sandaa spune:

Va salut pe toate fetele!
Mi-am luat temperatura si eu ani de zile pana, deja imi intrase in obicei. Am intrerupt un timp, am reluat acum de vreo 2 luni. Ce ma nelinistete este ca inainte cu sau fara tratament temperatura mea era ok adica 36 si ceva inainte de ovulatie si dupa ov peste 37. Acum o luna temperatura era bine inainte de ovulatie dar stiu ca mi-a crescut in z15 cu 0.4 apoi a scazut din nou vreo 2 zile si iar a crescut. Nu am ramas insarcinata si 5 zile luna aceasta am renuntat din nou. Ca curiozitate am luat in z6 si z7 si surpriza! Temp este de aproape 37. Sunt ingrijorata si eu nu stiu de ce este asa. Luna aceasta am inceput tratamentul hormonal dupa o pauza mai mare de timp si cred ca ar trebui sa fie mai bine nu mai rau! Va multumesc pt rabdare si poate imi scrie cineva care stie sau a mai trecut prin asa ceva. Va doresc numai bine si mult doritul bebe sa apara cat mai repede!

Mergi la inceput

In ultimele 4 zile am avut 36.6, 36.9, 36.6, 36.9... la aceeasi ora de trezire in acelasi pat. Oare o sa fie asta un ciclu anovulator? E adevarat ca eu dorm sub plapuma foarte calda. Si mai e adevarat cain general eu sunt genul care si afara in zapada am mainile calde. Dar totusi dintzii facuti de TB-ul meu.... nu par sa fie ok.

Mergi la inceput