Temperatura basala si ovulatia
Raspunsuri - Pagina 4
Madalina70 spune:
CrisaS,
Nu stiu daca BCBS acopera FIV-ul, poti foarte usor sa afli daca ii suni si ii intrebi.
Pana acum, mie mi-au platit 100% testele facute. (au fost in jur de 1000$: ceva teste genetice si venerice (?)(doctorita mea a considerat ca sunt foarte importante si trebuie facute inaintea unei sarcini, un test de sarcina, prolactina, TSH si progesteron).
Am citit pe un forum american ca BCBS e singura asigurare care acopera tratamentul pentru infertilitate. Unele tipe, au cerut doctorilor sa le treaca analizele si testele ca si cum ar fi pentru tratamentul dereglarilor hormonale si au fost ok.
Mie, doctorita imi scrie intr-o veselie "infertility" pe tot ce apuca. :-(
Sper sa nu existe o limita de bani sau timp pentru asta.
Tot pe forumul ala am citit ca BCBS plateste pentru tratamente de fertilitate 1 singur an si apoi, e treaba ta daca nu ai avut norocul sa ramai insarcinata. (nu mi se pare normal si nici nu prea cred ca e adevarat).
Tipele alea scriau ca BCBS plateste pana la 5 FIV-uri.
Pe mine nu prea ma intereseaza subiectul asta deocamdata.
Toate prietenele mele au reusit sa ramana insarcinate dupa cel putin 8 luni (cu ciclu de 28 zile regulat).
Eu, as zice sa ai un pic de rabdare macar 6 luni, mai ales ca ai ciclul destul de regulat.
Al meu e la 48, 45, 41, 36, 106...:-( si sunt ingrijorata ca am cicluri anovulatorii.
CrisaS spune:
Multumesc Oana si Mada.
Tu Mada esti putin mai optimista ca mine.
Eu deja nu ma mai gindesc ca ma ''chinui'' doar de vreo 4 5 luni asa intens..eu ma gindesc ca totusi nu am ramas niciodata insarcinata.Ceea ce nu e bine.
Dar cu ajutorul lui Doamne Doamne..o sa avem si noi puiutii mult doriti.Sper!!
Insa pe mine ma ingrozeste un singur lucru..faptul ca ajung la stimulare , daca ajung si la FIV , nu-ti garanteaza nimeni ca se prinde din prima...si acolo alti hormoni bagati...si ..mi-e ca...ajung la alte complicatii.Nu stiu daca ati mai citit, am mai scris, pe mine m-a ingrozit cazul tipei aleia de la Dansez pentru tine..care facuse cancer ovarian..si i se explicase ca de la tratamentele hormonale.Incercase vreo 9 ani..si in final a ramas insarcinata , dar acum...Nu stiu ma ia groaza.
Si ma mai ia ca uite mai am putin si fac 32 de ani!!!!!SI TRECE TIMPUL.OFF CIT CHIN!!!
Crisa
In asteptarea lui bebe mic!!
Vreau si eu sa fiu 
Madalina70 spune:
CrisaS,
Stai linistita ca nu se face asa usor cancer ovarian.
Sunt pe forum fete care tot incearca de 2, 3, .. chiar 9 ani si nu au facut cancer.
Eu, ma apuc sa imi urmaresc TB, constiincioasa pe FF, si nu mai vreau sa aud de doctori sau tratamente macar vreo 6 luni.
Eu, am pierdut aproape 4 luni degeaba pentru ca m-am hotarat eu de una singura sa urmez "tratament homeopatic". Am luat vitex (chaste berrytree) si mi s-a oprit de tot ciclul.
Apoi, doctorita mea mi-a dat vitamine prenatale si am vazut ca si alea imi intarziau ciclul si nu aveam ovulatie.
Am citit pe net ca vitamina E si B6 iti scad estrogenul (care la mine era oricum low) si atunci nu mai reusesam nici sa am ovulatie.
Cand am hotarat ca vreau un copil, am renuntat sa mai beau si o gura de vin (beam foarte foarte rar jumatate de pahar de vin la ocazii), cumparam portocale ca au acid folic si renuntasem la grefuri, etc).
Pana cand am gasit pe net (din intamplare) ca grefurile sunt indicate tipelor la menopauza pentru ca le creste estrogenul, iar celor cu PCOS sau celor care au high estrogen le este contraindicat alcoolul pentru ca determina cresterea estradiolului. Eu stiam ca soia iti creste E, dar se pare ca e exact invers (inhiba estradiolul- unul din cele 3 componente ale estrogenului, si creste un altul care are efect de scadere al estrogenului).
Cand am intrerupt totul: vitamine, vitex, am inceput sa mamanc din nou gref (in fiecare zi cate unul), nu am mai baut lapte de soia, si am baut putin vin din cand in cand; parca mi-am revenit. Ciclurile mi s-au normalizat la 36, acum am vazut ca si ovulez si ... am prins puteri!
Am intrerupt anticonceptionalele acum un an (in ianuarie) si de atunci, m-am tot chinuit din cauza restrictiilor, tratamentelor homeopate luate aiurea, etc.
Ajunsesem sa cred ca am cine stie ce boli si probleme.
De acum, GATA! imi verific temperatura, beau vin (sa uit :-) ) si imi iubesc sotul cat mai des.
Sunt sigura ca va fi bine.
Mama mea a avut toata viata ciclul la 2-3 luni si a avut 2 copii fara sa se gandeasca atata ca are probleme hormonale. Nu a facut niciodata vreun tratament si nu a avut vreo pierdere de sarcina.
Ai un pic de rabdare si incearca sa fii tu insuti si sa vezi ca va veni barza si la noi!
Pupici
Madalina70 spune:
In sfarsit mi-a crescut si temperatura!
Am ovulat joi seara, iar vineri seara testul de ovulatie arata deja negativ, vineri temperatura mea nu crescuse mai deloc.
Dar, azi dimineata, ....
era mai mare cu 0.4 decat ieri.
Ce mi s-a parut ciudat, e ca pozitia colului s-a modificat abia azi: si joi si vineri a stat undeva ascuns sus de tot, abia azi a coborat si am reusit sa-l ating.
Am avut si eu asa zisul "albus de ou"!!!
dar abia vineri spre seara...
Si, totusi, sunt sigura ca ovulatia a fost joi, pentru ca am simtit intepaturi in ovar si doar joi am avut test de ovulatie pozitiv.
Acum urmeaza 14 zile de asteptare... sper sa fie un BB.
PUPICI
Mirona spune:
am citit pe fuga ceea ce s-a scris - tre sa reiau.
Salut interventia Oanei. 
Te pup Onutza si iata ca m-am intors de unde am plecat ... sa incerc din nou. Ce zici? De data asta te tii dupa mine? Merem impreuna la odisee? 

Madalina ma bucur mult pentru tine. Tin pumnii stransi. Daca trimiti pe privat mailul tau - trimit graficele mele. Auzi? Ai user pe FF? De ce nu introduci rapede temperaturile si mucusul - testele de ovulatie facute si vezi ce zice si FF - daca a avut loc joi ovulatia sau poate vineri.
Daca n-ai user - baga rapid aici toate datele si le introduc eu in FF cu userul meu si comunic rezultatul. Hai - bafta.
Acum daca a avut loc ovulatia eu as lua in locul tau ceva progesteron - ajuta la sarcina daca e sa fie.
Acum urmareste implantarea. Eu am avut o mica pata pe chilot la 4-5 zile de la ovulatie - stiu ca am avut un soc si chiar ma rugam la DD sa nu se joace cu nervii mei.
Deci urmeaza implantarea - poti avea dureri mici, poti avea pete ... urmareste-le. Sa dea DD sa fie implantare si sa se instaeze ceva mic si ghidus acolo. Asteptam vesti - sa ai grija de tine acum si fara miscari bruste, fara fitness, fara alergari, efort etc.
si asteptam vesti.
Madalina70 spune:
Multumesc mult Mirona pentru sfaturi.
Azi, e a 5-a (aproape a 6-a zi de la ovulatie) si parca nu mai am rabdare.
La 2 zile de la ovulatie mi-a crescut TB inca cu 0.4 (aveam 37.5) iar azi dimineata a scazut din nou la 37.1.
Am citit pe net ca exista o temperatura trifazica si cam la 5 zile de la ovulatie un "dip" TB, adica scade temperatura pentru o zi. Dupa scaderea asta s-ar produce implantarea.
Chiar vroiam sa deschid un nou subiect si sa intreb daca la implantare se simte ceva.
Eu, am niste senzatii ciudate.
In afara de faptul ca temperatura mea e foarte mare (fara a fi bolnava), ma simt foarte obosita si foarte calma, relaxata; sanii imi sunt foarte sensibili (de obicei nu ii am sensibili) am simtit incepand cu aseara si pana azi pe la 12 niste "crampe" (nu stiu daca exista vreun cuvant potrivit pentru ce am simtit) tot in partea stanga (am ovulat cu ovarul stang) si pe masura ce trecea vremea, parca simteam ca durerea coboara. Totul s-a terminat cu un fel de pulsatie. Dupa vreo jumatate de ora- o ora am simtit ca ard din nou.
Oare am simtit cum coboara oul? mi se pare un fel de SF, si nu am mai auzit pe nimeni spunand asta.
Parca imi e si teama sa spun cuiva, vor zice ca sunt nebuna, ca am citit prea mult despre asta, bla bla.
Voi, ati simtit ceva?
Mi se pare ciudat ca am simtit si clipa cand ovulam (stiu si ora exacta :-) ), iar acum oare am simtit si cum a coborat?
Daca TB este foarte mare, asta inseamna ca nivelul progesteronului e mare, asa-i?
Ma mai gandesc cu groaza ca in ziua 20 am avut doar 0.4 progesteronul (am ovulat in ziua 23).
Sper sa fie bine si sa se fi implantat bebe (sunt convinsa ca ovulul a fost fecundat)
Am citit ca dupa implantare unele femei au o sangerare usoara.
Eu, nu am avut nimic de genul asta... :-(
inca...
Ieri, s-a mai schimbat ceva si cu colul meu. Era moale si destul de jos pozitionat, dar azi dimineata nu mai era la fel. Nu stiu sa descriu ce s-a schimbat, dar era foarte diferit.
E prima data in viata mea cand am simtit ovulatia dar si celelalte lucruri.
Nici nu e de mirare ca doar 8 ani am luat anticonceptionale si apoi am avut dereglari mari de ciclu.
Cred ca e a doua oara cand ovulez.
Cred ca am mai ovulat si luna trecuta (din cauza TB) dar nu am reusit sa vad si un test pozitiv atunci.
Va pup acum si va doresc ceea ce imi doresc si mie: Un bebe sanatos!
CrisaS spune:
Mada nu vreau sa te dezamagesc..dar...tot vorbind cu toate cunostintele, citind pe forum, incepi la un moment dat sa iti ''gasesti'' simptome.Eu luna trecuta..nu pot sa-ti spun cit de rau mi-a fost.Eram aproape sigura ca am ramas:))) Dar..ciuciu..ba mai mult cind am vazut ca imi si intirzie...am zis hait...sigur..plus ca simteam in burta si eu ..acea ''zvacnire'' canci, iarasi:))), sanii au fost fff sensibili dar nu umflati, eram ingrozitor de balonata, constipata(si la mine nici nu se pune problema de constipatie!!) obosita, mai obosita decit de obicei...ce sa zic..toate astea pina cind a venit cm.Deci..eu nu mai stiu ce sa zic, adica stiu ce se imtimpla am simptomele astea si inainte de cm.
Dar se zice ca simti cind ai ramas asa ca nu pot sa-ti doresc decat bafta multa si sa dea DUMNEZEU SA SE FI PRINS CEVA.
Despre ovulatie nu stiu ce sa zic...soacra-mea zice ca ea simtea cind ovula(imi simteam oul..ca imi cade in chiloti!!!!!!:)))))))))))))) expresia ei cuvint cu cuvint!!) Eu nu am simtit niciodata ca l-as pierde prin chiloti , dar de cind am inceput sa monitorizez totul cu mare atentie...imi dau seama ca in fiecare luna ma durea la un moment dat in partea stinga (doar!!) si mereu spuneam ca am racit!!De unde imi dau seama acum sa de fapt ovulam!!!!
Zic eu!!
Asa ca eu nu mai stiu ce sa zic cu simptomele astea!!
Crisa
In asteptarea lui bebe mic!!
Vreau si eu sa fiu 
Oana_B spune:
Ah simptomele si 2ww (two weeks wait - ov corz tot de pe FF preluata
) cele mai cumplite zile din luna
. Uneori inventam simptomele alteori sunt reale.
Eu n-am avut nici un simptom nici macar cand am ramas insarcinata, iar temperatura trifazica am avut-o la toate ciclurile, cu sarcini sau fara, in ziua a 7-a de la ovulatie am un dip in temperatura si-apoi creste iar.
Crisa
mortala soacra cu oul in chiloti.
Miro
pup fata frumoasa, welcome back si spor la treaba sa nu stai prea mult p-aci.
Oana_B
www.fertilityfriend.com/home/ysatis" target="_blank">vesnica aspiranta
I love
pink!
Madalina70 spune:
Ok, m-am mai calmat...
Oricum nu incepusem sa-mi fac mari sperante, eram doar socata de ceea ce simtisem.
Intradevar, senzatia de rau, greata ti-o poti induce si prin "puterea gandului"
, insa o durere fizica .. mi se pare cam greu.
Dar, ma rog... mai am o saptamana de asteptare.
Aseara am fost foarte obosita si am reusit sa dorm. Eu nu dorm niciodata dupa-masa si nici un caz seara de la 6.
Azi ma simt foarte bine. Nu mai am nici o neplacere, nici un semn.
Dimineata insa TB a fost din nou foarte mare, mult mai mare decat a fost vreodata.
Nu stiu de ce, dar simt ca e ceva diferit de data asta.
E prima data cand ma gandesc ca as fi insarcinata. Incerc de un an si am inceput sa citesc despre fertilitate inca de atunci, dar am stiut de fiecare data ca imi va veni ciclul... candva. Imi intarzia mereu cate 20 zile, ori doar 16... etc.
M-am hotarat sa nu ma mai gandesc la asta... pana in weekend
cand voi face un test. Vor fi doar 9-10 zile de la ovulatie pe atunci.![]()
yubi spune:
Madalina ,eu zic sa mai astepti pt. ca nu o sa iti iese testul asa repede pozitiv si o sa fi dezamagita.Eu nu prea mai cred in temperatura bazala.Luna trecuta mi-a intarziat 6 zile ,iar eu am ciclu regulat de 29 zile si temperatura a fost ridicata 36.9-37.1 pana in ziua cand a venit ciclul.Eram sigura ca sunt insarcinata,aveam tot felul de simptome,dar numai teste negative.Atunci am fost la ecograf si de fapt aveam un chist hemoragic,nici macar nu ovulasem,pt. ca ovulul se sparsese in interiorul ovarului.In general semnele de sarcina apar dupa 3 saptamani de la ovulatie,deci la o saptamana din momentul la care ar trebui sa ai ciclu.Tot ce simtim inainte sunt doar inchipuiri ale noastre pt. ca ne dorim foarte tare sa fie adevarat.http://tt.lilypie.com/4bBqp2.png